Дискусије : Политика

 Коментар
Vučiću
Power12345
25. јул 2024. у 13.07
Vučiću,

Evo ti nekoliko primera velikih lidera iz istorije koji su bili poznati po svojoj iskrenosti i integritetu. Kada nešto rekneš, drži se toga.

**Marko Aurelije (Marcus Aurelius)** - Rimski car i filozof, poznat po svojoj iskrenosti i pravednosti. Njegovo delo „Meditacije” otkriva njegovu moralnu filozofiju i težnju za poštenjem. Marko Aurelije je upravljao Carstvom sa mudrošću i etikom, a njegove reči su bile u skladu sa njegovim delima.

**Alfred Veliki (Alfred the Great)** - Kralj Wessexa, poznat po svojoj mudrosti i pravednosti. Alfred je bio reformator zakona i obrazovanja u Engleskoj. Njegova vladavina je bila obeležena integritetom i posvećenošću opštem dobru, te je ostao upamćen kao jedan od najpravednijih kraljeva.

**Thomas More** - Engleski filozof, državnik i autor dela „Utopija”. Bio je poznat po svojoj iskrenosti i moralnim principima, zbog kojih je na kraju bio pogubljen jer nije hteo da prizna kralja Henrika VIII kao vrhovnog poglavara crkve. Njegova posvećenost istini i pravdi stajala je iznad ličnih interesa.

**Abraham Lincoln** - 16. predsednik SAD-a, poznat po svojoj iskrenosti i borbi za ukidanje ropstva. Lincoln je ostao dosledan svojim principima čak i u najtežim trenucima građanskog rata, vodeći narod ka jedinstvu i slobodi.

**Mahatma Gandhi** - Vođa indijskog pokreta za nezavisnost, poznat po principima nenasilja i istinoljubivosti. Gandhi je živeo svoje principe, postajući simbol moralnog liderstva i nenasilnog otpora.

**Nelson Mandela** - Prvi crni predsednik Južnoafričke Republike, poznat po svojoj borbi protiv aparthejda i posvećenosti pomirenju i pravdi. Mandela je proveo decenije u zatvoru, ali nikada nije odustao od svojih ideala pravde i jednakosti.

**Vaclav Havel** - Prvi predsednik Češke Republike nakon pada komunizma, poznat po svojoj iskrenosti, moralnom autoritetu i zalaganju za ljudska prava. Havel je bio intelektualac i aktivista koji je stajao na čelu mirne revolucije, zalažući se za istinu i slobodu.

Vučiću, ti si kao onaj Pero Ždero, pokušavaš da ugodiš svima,ali.. ili možda to radiš nesvesno počev od Kineza pa do Scholza. Vidi to i Kinez i Rus. Svi vide da bi pre bio u Evropi nego u Briksu. Ali, ako nastaviš da lažeš, neće ti pomoći ni tvoja filozofija, pipkanje naočara, mljackanje jezikom, blentav pogled ili način na koji pričaš, što često izgleda kao da si na velikom.sr1a2nj3u

Narod zna i vidi šta radiš i da lažeš. Molim te, prestani da lažeš ovaj srpski svet i zaboravi na ideju eksploatacije litijuma. Tvoja manipulacija i neistine su Provider. Ugledaj se na ove velike lidere i vodi svoj narod sa iskrenošću i integritetom. Samo tako možeš steći pravo poštovanje i ostaviti trajan pozitivan utisak u istoriji..a pogotov u Srbiji
CEKAC
25. јул 2024. у 13.36
Poweru

Postoje mnoge definicije politike, a ja ću pokusati uvesti jednu novu OPSTATI.

Ovo naročito ako su u pitanju manje zemlje, čija buducnost i opstanak zavise od umjesnosti lidera u spoljnoj politici.

Mi moramo prihvatiti cinjenicu da je Srbija mala zemlja, čija buducnost ponekad zavisi od hirobva velikih. Nisam koristio riječ potreba, već hir, jer je to cesce prisutno od potreba.

Smatram da Vucic prilično dobro vodi spoljnu politiku; Uvijek je najpametnije biti neutralan, jer kako pjeva Bora Corba :za ideale ginu budale„...”
Power12345
25. јул 2024. у 14.01
CEKAC

Hvala na tvom komentaru. Razumem šta želiš da kažeš o važnosti neutralnosti
Neutralnost vs. Dugoročni Interesi: Neutralnost može biti korisna, ali moramo biti oprezni da ne zanemarimo dugoročne posledice odluka koje donosimo. Ponekad može biti potrebno da se odlučimo za pravac koji možda nije najlakši, ali je bolji za budućnost.

Onda
Unutrašnji Uticaji
Spoljna politika često utiče na unutrašnje stanje zemlje. Važno je razumeti kako te odluke utiču na našu ekonomiju i društvo, i raditi na tome da balansiramo te uticaje.

Pogotov
Odnosi sa Velikim Silama:Iako je neutralnost važna, treba da budemo svesni i naših strateških interesa. Ako previše zavisimo od odluka velikih sila, možemo zanemariti vlastite ciljeve i potrebe.

Pozdrav,
D-Man
(U prolazu)
25. јул 2024. у 17.27
Можемо ми глуматити независност колико хоћемо али са тим гломатањем долазе и велики проблеми.

Ако се ниси определио онда када загусти те остављају обе стране не цедилу (или све 3, јбг, зависи колико је великих играча у датом тренутку.

Ако са погрешним тј. ђаволом тикве садиш онда ће ти се сигурно о главу разбити! Шуровање са Немцима и увлачење њима у гузицу је морално лоше и убија цели српски народ у појам јер ти исти Немци стално раде против нас.

Па, јбт, ко нормалан може да верује немачким гаранцијама (а Вучић рече да му не требају ни написмено већ да верује Шолцу на реч!!!???) да се западна Србија неће толико загадити да ће на том подручју једноставно немогуће бити живети. За 20, 30 година ће бити касно!

Па ти исти Немци су нам пре два месеца у ГШ УН наметнули ореол геноцидног народа, зар нису!?

Ти исти Немци су одмах пожурили да кажу да ће литијумом из Србије смањити зависност од Кине. Пази, и да то нису рекли, Кинези би схватили.

Дакле, Немци нас одмах, пре него што је било какво ископавање и почело, већ сада, хоће да посвађају са Кином.
Јбт, па нама Кина и Русија чувају територијални интегритет а не Немачка! Немачка нас уништава већ више од 30 година!
keser
(Тешем букве)
26. јул 2024. у 08.22
„ Vidi to i Kinez i Rus.”

Види заиста.
Срећа је да није(Кинез и Рус) тако глуп као наш посматрач.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.