Дискусије : Политика

 Коментар
Koalicija
CEKAC
22. јул 2024. у 08.33
Cesto predmet diskusija na ovom, ali i na drugim forumima.

Međutim, niksada kao glavna tema.
Pa evo ja ću da pocnem:
Rujec je u ovoj temi iskljucivo o politickoj koaliciji i njenim posljedicamaq. U toku predizborna, a naročito u vrijeme izborne kampanje ispred naše pojavljuju se lica, nasmijesena, lijepo obuceni ljudi, ponekad zajedno sa cijelom svojom porodicom, obecavaju nam moguće i nemoguće, odobravaju svako naše pitanje, a mi, između velikog broja nasmijesenih lica, biramo onog, koji je najblize sa svojim obecanjima bnasim zeljama.

I naše nasmijeseno lice bude izabrano. Sada nestaje osmjeh, a onda tajni i javni pregovori tko de s kim. Nas izabranik ulazi u koaliciju s drugim nasmijesenim licima, koja nam u vrijeme kampanje nisu bila ni najmanje simpaticna, a njihova izborna obecanja bilo su sasvim suprotna nasem nasmijesenom licu.

Sada ja sebi postavljam pitanje: kog vraga sam izgubio nedjeljni dan na glasanju. Moj izabranik prodade me, a ja ni cijenu ne zsnamk.

Zastro se ne prave koalicijhe peije izbora? Zar mene moj izabranik nije prevario? A prevaqra je krivicno djelo. On kriminalac i još nja vglasti. Možda je i monarhija bolja. Barem te nitko ne laže...
keser
(Тешем букве)
22. јул 2024. у 09.19
Коалиција ДРПОС :-)
Tehnicar
(Tehnicar)
22. јул 2024. у 09.22
Dobra tema za razmišljanje. Politicari prije izbora pricaju ono sto godi usima potencjalnih glasaca, a poslije ide pod razno.

Kad smo kod opozicije u Srbiji na zadnjim izborima, najuocljivija prevara glasaca je bila kod Zavetnika, tj. Milice, koja je u skupstini optuzivala vladu i vodju za izdaju KiM, da bi posto njena partija nije prebacila 1%, naglo prisamcila sns-u i pocela hvaliti u nebo izdajnika acu.

Drugi primjer je grlati poslanik Jerkovic, koji se isticao sa vulgarnom kritikom vlasti, stvarao razne konfliktne afere, da bi se po prikljucivanju MI iz Naroda prije izbora, minirao tu stranku poslije izbora, posto je ta nestooviceva stranka ostvarila odlične rezultate.
Poslije odradjenog posla, vratio se kuci u sns stranku i eno ga, nova vuciceva podguzna muha.
O obrazui moralu ovakvih likova ne bi govorio.
Elem, ovo su dva ocigledna primjera lazne opozicije svorene u državnim sluzbama prefriganog sibicara, sklonog narazlicitijim prevarama.
Ovakvih kvarnih preletaca i varalica sto zutica, sto G17, sto lazne opozicije, mnogo je među funkcionerima sns-a.

Kada smo kod preletaca između raznih opozicionih stranaka, vise su uzrokovane lošim plasmanom stranke, nego politickog zaokreta ili materijalne koristi.

http://skr.rs/zGoi

http://skr.rs/zGom
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. јул 2024. у 13.08
CEKAC,

Апсолутно си у праву, коалиције које се формирају после избора поништавају изборну вољу бирача.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.