Дискусије : Политика

 Коментар
Теорија заборава
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
06. јул 2024. у 23.26
Изванредан преглед и анализа Емира Кустурице о основама „континуираног прогресивног развоја” Британије и других колонијалних држава и теорији заборава коју покушавају да нам протуре, да би задржале свој привилегован положај и одвратили пажњу од њихове криминалом и крвљу натопљене историје.

Вреди видети и саслушати од почетка до краја.

SPUTNIK Србија, 06.07.2024

>>
Кустурица: Шта на Западу хоће да заборавимо - масакр у темељу британске империје /видео/

https://sputnikportal.rs/20240706/kusturica-šta-na-zapadu-hoće-da-zaboravimo---masakr-u-temelju-britanske-imperije -1174454195.html

https://tinyurl.com/mttr6usu
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
07. јул 2024. у 13.58
Додик: Други желе да нестане сећање на страдање Срба, нећемо никада заборавити

БРАТУНАЦ – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се за више од 3.000 Срба који су страдали од 1992. године још увек чека правда и признање злочина и истакао да не смемо да дозволимо да се ти злочини забораве, јер други управо желе да нестане сећање на страдање Срба.

Додик је, на обележавању 32 године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу, рекао да много места на територији Сбрије и Републике Српске - од Крагујевца и Старог сајмишта, до Шушњара, Грабовнице и Братунца повезује масовно страдање Срба.

„Злочинци су били они којима смо на почетку прошлог века покушали да дамо слободу, а они си три пута насртали на наше домове и породице, убијајући и дању и ноћу, а највише су волели да то раде на највеће празнике, онда када смо се молили за мир, како наш, тако и њихов”, рекао је Додик.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/621755/Dodik-Drugi-žele-da-nestane-secanje-na-stradanje-Srba-nećemo-nikada-zabo raviti
Tehnicar
(Tehnicar)
08. јул 2024. у 14.22
Imali našeg faraona u Brtauncu da se malo pokloni žrtvama kao sti je u Srebrenici?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.