Дискусије : Косово и Метохија

 Коментар
Vidovdansko Hodocasce 2009
zoks-zoki
(ne-radnik)
10. јун 2009. у 18.32
Поштовани,

Част нам је и задовољство обавестити Вас да „Фамилија Србских Навијача” као невладина, нестраначка и непрофитна организација, искрених намера и чистог срца, са благословом Србске Православне Цркве и дозволом Министарства Унутрашњих Послова, у сарадњи са „Удружењем са Косовску Митровицу” и удружењем „Наши” из Аранђеловца по трећи пут организује Видовданско Ходочашће на коме ћемо од 14. до 28. јуна пешке прећи пут од Храма Светог Саве на Врачару, преко Раље, Аранђеловца, Тополе, Горњег Милановца, Чачка, Пожеге, Ивањице, Студенице, Ушћа, Рашке, Лепосавића, Бањске, Звечана, Косовске Митровице до Газиместана где ћемо присуствовати парастосу Кнезу Лазару и осталим србским витезовима.

Наш пут има верски, духови, морални и едукативни карактер.
Циљ нам је да на начин достојан палих витезова обележимо овај велики србски празник, као и да докажемо да се свака територија може окупирати и освојити, али док живи у нашим срцима, окупатор никада неће бити ни победник ни господар.
На путу од 450 километара обићићемо преко 50 светиња - манастира, цркава, споменика и других знаменитости, тако да ће сви ходочасници имати прилику да се упознају са богатом србском историјом од постанка наше државе па до данас.

Видовданско Ходочашће традиционално се организује са благословом Његове Светости ГГ Павла, дозволом МУП-а, као и у сарадњи са УНМИК-ом и Покретом за Косовску Митровицу, а ове године о Видовданском Ходочашћу биће обавештене све значајније медијске куће у Србији и шире.

Позивамо Вас,
да својим положајима и могућностима, сви заједно, подигнемо Видовданско Ходочашће на један много виши културни ниво, да покажемо, на овај узвишен и достојанствен начин, и себи и свету, да нам је до Космета стало и да ћемо га у срцу носити док постојимо.
molika
(strpce)
16. јун 2009. у 07.30
dobro je sto brisu moje -komentare,
to znači da neko to cita i nervira se,
to je -MOJ CILJ.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.