Дискусије : Фитнес

 Коментар
Imao bih par pitanja i treba mi vase znanje!
kisela-voda
(Sef ekipe)
07. децембар 2009. у 04.48
Cao!

Ovako stoje stvari. Imam jako veliku motivaciju d aidem svakog dana u teretanu. Rezultati se brzo i jako dobro vide i zato me to motivise da idem svakog dana. Ponekad mi je i to malo i dodje mi da odem dva puta dnevno.

E sad, da vam odmah razbijem predrasude neke.
Prvo, nisam namunjeni pitbul koji se krka hemijom i koji ima komplekse. Bas naprotiv. Igrao sam fudbal ranije. Posle toga sam dosta pauzirao (skola, posao, obaveze, devojke) i poceo sam da igram intenzivno tenis. I jako mi prija taj sport i mnogo ga volim. Ali posto imam viska kilograma ihteo sam malo da definisem telo, resim da uplatim 3 meseca u teratani. Na početku mi je bilo smor, a kasnije mi se svidelo. I za tri meseca, odnosno tačno 20 puta u teretani, već se vide lepi i zavidni rezultati. Telo mi je takvo, da se jako brzo razvija.

E sad, pitanje glasi.

Čujem da nije dobro svakog dana ići u teretani, jer je misicima potreban odmor. A to je jako, jako bitno. Bar tako kažu. I da je efektivnije da se ide tri puta nedeljno ili svaki drugi dan, recimo.
Drugo, da li smem da kombinujem tenis i plivanje, koje jako volim takođe. Neki kažu slobodno, jer nisam ja vrhunski sportista i ne tražim vrhunske rezultate, pa mi plivanje neće ometati. A neki kažu da hoće, jer ako plivas previse, onda ćeš smanjiti kondiciju trcanja i obrnuto!

I još nešto... citao sam da je jako bitno da se jedu ugljeni hidrati posle ili pre treninga, ne bi li telo przilo mast. Ja sam jako, ali bas veliki lajik i ne razumem se u to. Čak ne znam ni šta su ugljeni hidrati. Da nisam juče procitao u nekim vasim postovima, ne bih ni znao. To je pirinac i krompir. A šta je još?

E sad, kada treba da se pije belancvevine? Kada meso, kada ugljeni hidrati? Znaci, neću da imam manjka nekih supstanca u telu, pa da misicu moraju sami sebe da jedu i tako da ne mogu da ih razgradim. Već šta i kada treba da jedem.

I najvaznie pitanje. Da li treba da radim 3 seta po 20 puta sa manje kilograma ili treba da radim 3 seta po 5 puta sa mnogo vise kilograma? Šta se cime dobija.

Veliko vam hvala na strpljenju i nadam se kvalitetnoj diskusili.

Frfljavi
PrincipSD
(student)
08. децембар 2009. у 05.18
Ако желиш да добијеш на мишићима, радиш 2 до 4 сета до мах. 12 репетиција са паузама од 1 до 3 минута мећу сетовима.
Ако желиш да појачаш снагу мишића, радиш што већи број репетиција са мањом тежином. То је колико се ја разумјем.
Добро је оставити један до 2 дана одмора седмично, али можеш да комбинујеш трчање или пливање са теговима, неће ништа да смета, само што је неки кажу боље да тегове радиш прво, али ово заиста овиси само о теби и када имаш више енергије за дизање, онда дижеш.
Небих ти тачно знао говорити о угљенохидратима, и ја се у њих јако лоше разумјем и пазим много на шта једем.
Знам да протеини на другу страну граде мишиће.
Ето, рекао сам што сам знао брате. Иначе, можеш слободно да дижеш два дана заредом, само гледај да радиш две групе мишића. Тако се друга група мање више одмара...

Сретно
kokoro
(arcy farcy)
10. децембар 2009. у 10.18
Sve informacije u vezi ishrane( ugljenih hidrata ), kao i način vezbanja možeš naći i sam, ako se potrudis i malo pretrazis po internetu. Nje jednostavno ali je dostupno za onog ko želi da uci i saznaje.

Ono sto je u ovom momentu vaznije za tebe je: ODLUCI cime ćeš da se bais, šta je tvoj primaran sport?
Ostalo se prilagodjava tome.

Ako je onako kako si napisao da najise volis tenis, onda odlazak i vezbanje u teretanmi prilagodi potrebama tenisa. Plivanje ti sluzi da se opustis (misice) posle napornog treninga i predstavlja(voda) prirodan otpor telu gde najmanje (ako uopste ima)način da se povredis.

Tenis trazi brzinu(brzo i blagovremeno reagovanje) povezano sa pokretljivoscu tela, ekspolozivnoscu, izdrzljivost...snagu specificnu.
Čak i ako ne razmišljas o ozbiljnom bavljenju tenisom, svaki sport zahteva odredjenu spremnost i pravilan pristup. Neophodnost programa treniniga kao i ishrane je veoma važno imati.
A to je kompleksniji odgovor koji zahteva vise vremena.
Svako ti može odgovoriti u par recenica, ali to bi bilo samo delimicno i nepotpuno. Nedovoljno za jedan ozbiljan pristup treningu bilo koje vrste.

Trening, ishrana , aktivan odmor,rad-ucenje,trenuci za ostale potrebe ...
Jedan osmišljen i zdrav zivot koji treba da ti bude prioritet ako želiš sebi dobro.

Pozz

Dragan_Bijeljina
(propalica)
11. децембар 2009. у 03.19
@kisela-voda

Evo kako ja radim:

Ponedeljak: grudi i tricepsi
Utorak: pauza
Srijeda: ledja, ramena i bicepsi
Cetvrtak: noge i stomak
Petak - Nedelja: rijetko idem (vikend,...) ali ako odem onda opet noge i stomak.

Za razvoj misica nije dovoljno samo trenirati bicepse ili samo grudi... Treba sve raditi, pogotov noge i stomak (ne vazi izgovor: treniram ,,noge„ kad igram tenis, jer to nije isto) da bi krv mogla da cirkulise kroz cijelo tijelo, potrebno je da sve radis.

E što se tiče kilaze i serija, to zavisi šta ti želiš. Ako želiš da samo definises tijelo onda ti je bolje sa manje kila da radis vise serija. Ako hoćeš da radis na masu, da se siris i bildujes, onda sa puno kila tri serije po osam puta, tako ja radim.

Što se tiče ishrane, pitas one u teretani, oni su eksperti za to. Plivanje i tenis može zajedno, naravno... Samo moras da znaš da ako hoćeš da ti misic napreduje i raste, mora da odmara. Misic ne raste u toku vjezbe, nego tek u onoj fazi kad se odmara...

Toliko od mene i puno uspjeha...”
kisela-voda
(Sef ekipe)
15. децембар 2009. у 04.24
Ljudi, hvala vam na savetu. dosta lepih saveta sam dobio, sto do sada i nisam znao.

Imao bih jedno pod pitnaje. Kako smrsati? Naime, malo sam puniji nego sto bih hteo, odnosno sto mi odgovara. Doduse, jedino sto mi smeta je blag ili malo veci stomak koji imam. Ali i generalno imam viska kilograma. A ko ih nema? Međutim, nekako ne verujem da, ako bih trenirao, da će mi se to kasnije pretvoriti u misicnu masu, odnosno, da će misici topiti kalorije i mast i da će kasnije biti sve okay. A koliko je to kasnije?

Ili bih ipak morao malo da utanjim hranu, oslabim prvo i onda radim sve normalno kao i pre? Hrana, teneratana i tome slično?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.