Дискусије : Фитнес

 Коментар
Salo – Stomak – Ishrana
iThinker77
(love)
19. новембар 2009. у 06.16
Veliki pozdrav svima ucesnicima diskusije.

Naime ja imam 32 godine visok sam 183 i trenutno imam 77kg. U proteklih mesec dana izgubio sam oko 4 kg (oko 1 kg po sedmici sam gubio – u proseku).

Ja u sustini nikada nisam imao problema sa tezinom međutim dali genetski ili zbog nekog drugog razloga svo salo mi je većinom stacionirano u predelu stomaka (znaci imam pojas za spasavanje :) kojeg želim da se oslobodim). Naravno citajuci mnoge postove na ovoj i na sličnim diskusijama naucio sam da bez korigovanje ishrane samo vezbanje ne pomaze bas mnogo za gubitak tezine. Naravno naucio ssam da je VREME takodjer važno i da rezultati ne mogu da dodju preko noći:)

Ja sam u početku imao dosta problema sa motivacijom jer u gym idem sam ali mislim da svakim danom dobijam sve vise motivacije. Da bi zadrzao tu motivaciju radim one vezbe koje mi najviše prijaju. Trenutno radim samo cardio ali vremenom ću da pocnem i sa weights ali kada se oslobodim stomacica :)

VEZBE
Nastojim da svaki dan radim cardio ali postoji dan kada se stvarno osecam umorno pa onda poslusam svoje telo i taj dan uzmem za odmor.
U proseku vezbam oko sat vremena. Nastojim da držim hearth rate između 140-150 (fat burning zone za moje godine)
Najpre radim na treadmill masini (20-25min) – brzo setanje, jogging, heart rate održavam između 140-150
Elliptical machine (30-40min)
Onda se vratim na treadmill (10 min)
(ove sedmice sam ubacio još do 15-20 minuta voznju bicikle)
U sustini nastojim da ovim tempom dnevno izgubim oko 500-700 kalorija

ISHRANA
Prvo da napomenem da ne jedem nikakve grickalice, cokoladice, secer, itd. Secer u kafi sam zamenio sa medom. Pijem sikljucivo vodu i to sada već jedan duzi period (oko godinu dana – dnevno i do 3 litre)

Pre nisam imao obicaj da doruckujem ali sam i to sada ubacio. Nastojim dnevno da imam oko 4-5 obroka.

Prvi obrok (dorucak) – nemam bas neki apetit za dorucak ali se nasilim nekako.
Tost i jogurt, ili
Przeno jaje i tost, ili
Voce

Drugi obrok uzmem 2-3 sata pre odlaska u gym i obično je kombinacija protein i karbohidrata. Znaci neko meso (tuna iz konzerve, piletina govedina itd) salate, kuvano povrce, nemasan sir, kuvana psenica, itd.

Po povratku iz gym-a pojedem jednu ili dve jabuke ili neko drugo voce a odmah posle voca uzmem i sledeći obrok koji je takodjer mesavina karbohidrata i protein, sličan obroku koji sam jeo i pre gym-a.

Sledeći obrok je neka salata, nemasni sir ili neki komad mesa.

Nekad još uzmem neko voce mada izbegavam da jedem voce pogotovo u vecernjim satima.

Zanima me dali sam na dobrom putu i šta predlazete da menjam u ishrani i vezbama ako treba nešto da se menja.

Pozdrav
PojkiPojk
21. новембар 2009. у 13.01
pa ti si dechko zgoljav poprilichno
muzika_malo_tise
(sumar)
22. новембар 2009. у 05.19
ubaci svaki 5 dan ili jednom nedeljno, ekstra ishranu, tog izabranog dana jedi šta god hoćeš i u kolicinama u kojima hoćeš, nema limita ni u pogledu izbora jela ni u pogledu kolicine... sve ono sto volis, a čega se odrices, ako se odrices, ovog dana možeš da nadoknadis :-)

ovaj dan će da ti 'razmrda' metabolizam i da podstakne topljenje sala, ... a daje i osecaj da se ipak ne gladuje, dok topis salo...

srećno :-)
iThinker77
(love)
22. новембар 2009. у 20.21
@muzika malo tise

Hvala an sugestiji. O tome da iskren budem nisam do sada razmisaljao mada sam u par navrata citao o takozvanom 'cheat day'
Svakako ću isprobati ovo sto savjetujes.

Pozdrav :-)
muzika_malo_tise
(sumar)
23. новембар 2009. у 09.45
kada si vise nedelja na istom kalorijskom unosu, a nisi značajno menjao fizicke aktivnosti, onda se metabolizam adaptira na postojece stanje i nema topljenja sala,...
jedan od nacina da metabolizam 'prodrmas' i probudis jeste da ubacis jedan dan(na svakih 5 do 7 dana)ekstra unosa hrane,... telo se zbuni, pomisli da je gladovanje prošlo, i pocne da radi 'punom parom', rezulatat je ubrzanje metabolizma i nastavak topljenja sala...

drugi način je da se lagano, povecaju fizicke aktivnosti...

kombinuj oba pristupa... ali ishranu dalje ne smanjuj!

;-)
ecolid19
23. новембар 2009. у 13.13
Onako kako se nekda živelo, cele nedelje mrasavo, posno, radno, a nedelja dan za odmor sa boljim ruckom i kolacima, vekovna tradicija.

Navodno po nekim istrazivanjima povecani unos kalcijuma utice na smanjenje sala na stomaku znaci 3 solje jogurta na dan. Moje lično iskustvo je da nema veze, sad posto svaki dan 2-3 puta jedem jogurt pojima nemam kako bi bilo bez njega.
ecolid19
23. новембар 2009. у 13.15
Veslanje je jako dobro i trosi se dosta kalorija 400-500/h i vise, pri tome se vezbaju ruke ramena i ledja.
iThinker77
(love)
24. новембар 2009. у 19.34
Hvala na sugestijm, svakako ću ih uvrstiti u rezim ihrane i vezbanja.

Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.