Дискусије : Фитнес

 Коментар
Whey od 50$ vs. whey od 100$
principsd
(student)
20. октобар 2009. у 22.00
Zdravo svima,

Malo pitanje u vezi whey-a.
Ja koristim jedan whey od 50$. Ima 37 grama proteina i inače je cisti „whey isolate”.
Zadnji put kada sam isao da ga kupim, prodavac je pokusao da mi uvali neki „Extreme whey isolate” od 100$. Taj ima 40 grama proteina.

Sada, ne mogu da opravdam toliku razliku u cjeni za istu kolicinu whey-a. Ovaj ga je hvalio, dizao u nebo, kako eto ima neke specijalne dodatke itd. ali ja ipak nisam pao na to.

Šta vi mislite, koliko vrijedi dati za kvalitetan whey isolate. Znaci kvalitetan, ne neko djubre od 5$. I na šta obracati paznju pri kupovini istoga?

Hvala
_Marshall_
(Student)
21. октобар 2009. у 00.28
Obično ti od $50-75 su kvalitetni proteini nekada ćeš ih naći i za $40 kad ih hoće protadi brzo zvog roka ili šta ja znam. Inače ti likovi sto rade u health sopovima neznaju koliko bi nešto naplatili sto je sramota cene su uzasne. Obično kvalitetan protein je WPI znaci whey protein isolate. 37g proteina ako je merica 40g je odličan protein. Meni je merica od 30 grama i kontent proteina je 27g 2 grana su secer i onaj 1 masti.

Razilika u ceni je ta da skuplju prasak ima dodatne stvari kao kreatin, bcaa (branched chain amino acids), glutamin. Drzi se onoga sto koristis i rezultate ćeš da vidis za jednu kutiju ovog od $100 možeš da kupis 2 od toga sto koristis sada.
principsd
(student)
21. октобар 2009. у 00.47
Hvala na odgovoru,

Mene kreatin nezanima, zato i netražim neke whey proteine koji ga sadrže.
Ali šta je „branched chain amino acids”? Kakva je njihova uloga?
_Marshall_
(Student)
21. октобар 2009. у 05.49
Branched chain amino acids ili (bcaa) kako bi ih nazvao na srpskom su razgrancane amino kiseline u njih pripadaju valine, leucine i isoleucine. BCAA deluje tako što pomaze u proteinskoj sintezi misicna vlakna su u principu protein.

BCAA deluje tako što pomaze pri zarastanju ostecenih misicnih vlakana koja se desava pri vezbanju jakog intenziteta i vezbi u generalnom smilu uplala misica posle nekog sporta ti je dokaz toga. Tako da bcaa deluje brzo na zarastanje vlakana jer se brzo abzorbuje kroz digestivni trakt i ide na mesto gde telo treba sinteza nonog vlakna to jest misic. Ovo je dobro kao recovery suplement odma posle veze pre nego što se popije whey upravo zbog brzog delovanja.

Bcaa je prolično skup može da se kupi i kao posebni prasak ali i cena je isto tako posebna :) zato mislim da taj $100 protein upravo sadrizi bcaa. Uprincipu nije ti potreban ako nisi bas 100% zatucen da imaš ludacku definicjiju i masu ali ako imaš $$ zašto da ne jel?

Još da napomenem pre nego sto popijes whey dobro bi bilo da pojedes jedno 20-40g glukoze ili dekstroze jer pomaze pri dizanju inzulina u krvi a inzulin je jedan od hormona rasta. Ovo pomaze pri abzorbciji proteina i u rastu.

Pozdrav
principsd
(student)
22. октобар 2009. у 13.57
Zdravo Marshall,

Hvala na objašnjenjima.

Ostacu ipak pri ovim proteinima od 50$. Nisam toliko bogat da samo na whey izlecem 100$ mjesecno.
Pišes mi da je dobro uzeti između 20-40g glukoze ili dekstroze nakon treninga.
U kojoj formi se ovo uzima. Mislim, da li je i to neki prah, ili se može pojesti neko voce recimo odmah poslije treninga, pa onda poslije toga popiti whey?

Sve najbolje
_Marshall_
(Student)
22. октобар 2009. у 23.02
Ne znam gde živis? ja sam u Australiji ovde kod mene možeš u običnom supermarketu da kupis 2kg ciste dekstroze za nekih $3-4. Obično ćeš ovo naći u sekciji marketa gde se prodaju stvari za pravljenje domaćeg piva... neki ovde prave domaće pivo ima jecam, ovo ono i normalno dekstroza.

Isto imaš glucodin tablete koja su cista glukoza sad opet nisam siguran gde živis ali pogledaj okolo. Inače ako bas ne možeš nigde da nadjes ove dve stvari onda ti neginu gumeni bomboni :)ista stvar samo moras malo duže da zvaces.

Pozdrav.
principsd
(student)
23. октобар 2009. у 02.50
Ja sam u Kanadi care.
Pogledacu za ove stvari u marketu. Ako imaju u prodaji tu kod vas, morali bi i ovdje. Znaci, to se uzima poslije treninga, a onda dizes tegove? Ako sam dobro razumio.
_Marshall_
(Student)
23. октобар 2009. у 06.53
Da tako je proteinski sejk ćeš da uzmes posle treninga sa misicima. Ako slučajno ikad probaš da popijes protein prije treninga shvatit ćeš da nećeš moći mnogo da dizes i da ćeš osecati tezinu u stomaku i biće ti muka. Pogotovo ako radis vezbe jaceg intenziteta zato posle trening u roku od 15-25 minuta uneti proteine u telo.

Eventualno kreatin smes da uzmes pre treninga jer nije „tezak” za zeludac. Mnogi ljudi tvrde da u teretanu treba ići sa punim stomakom zbog energije... nije tačno.

Pozdrav.
hakermaher
(Master Yoda)
31. октобар 2009. у 02.25
Ja sam poceo koristiti ovaj Whey:

http://www.wheyprotein.com.au/

Inače nisam pristalica bilo kakvih napitaka nego zdrave hrane bogate s proteinima. Ali ako kasno vezbas i ne možeš jesti onda je whey napitak mnogo bolje rešenje.

Na ovoj stranici takođe spominju Calcium caseinate da je dobro ubaciti jednu kasiku sa Whey Isolate. Nisam probao pa ne mogu reći da li je dobro ili ne.

Inače cena je oko $50 AU u HFood shops a online $38

poz
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.