Дискусије : Фитнес

 Коментар
Kako steci kondiciju?
namernik
(Comandante)
18. октобар 2009. у 17.52
Nisam bas u nekoj fizickoj kondiciji pa me zanima koji je dobar način da se ona stekne vremenom.Da li može za mesec dana?Ne zanima me teretana i sve vezbe koje su sa neki spravama tegovima.
Zanima me što se može izvesti običnim vezbama u stanu,možda setnja.Da li su dobri sklekovi,trbusnjaci,razgibavanje,par kilometara setnje svaki dan?
_Marshall_
(Student)
19. октобар 2009. у 03.22
Koju vrstu kondicije? i koliko? šta ti je cilj? ovako ako nisi u formi najbolje je početi polako jedno 7 dana da vidis sam koliki ti je limit sada. Znaci kažeš danas ću dzogiram 2km i probaš ako ti ide dobro bez problema znaci postavis limit na 3km radis 3 km 3-5 dana kad istrcis i vidis da si bez velikog napora to uradio onda dignes distancu na 5km i tako...

Kondicija se stice vremenom za mesec dana možeš da podignes kondiciju na visi nivo nego sto je sada ali nemoj da ocekujes da će nakon mesec dana da trcis 15km. Znaci polako.

Za mene je apsolutni zakon (ako živis u zgradi) uzmes ruksak i napunis vrecicama peska prvo sa manjim tezinama jedno 5-6kg na ledja i trk uz stepenice jedan red trcis drugi red hvatas 3 stepenice jednim korakom. Ovo je bog i batina. Ja radim sa 20kg i kad skinem ruksak osecam se kao da mogu da poletim.

Moras da pazis na kicmu i kolena za ovo znaci zagrij se i polako sa manjim tezinama kad ocenis da možeš vise radis sa vecom tezinom. Ako ti je pretesko da ides uz stepenice stavi ruksag na ledja i praktikuj brzo hodalje ili dzoging, ako imaš devojku nosi je na ramenima u vecernju setnju ona će se osecati ko princeza a ti dobijes na kondiciji a možda i nešto u krevetu :) hehe

Pozdrav.
namernik
(Comandante)
19. октобар 2009. у 06.37
Što se tiče trcanja tu sam slab,nisam godinama trcao,valjda bih izdrzao dva kilometra ali bih crkao.Ne znam šta je za tebe dzogiranje,ja to vidim kao lagano trcanje.
Ne bih da sticem kondiciju da bih mogao jednom trcati 5km bez problema.Nisam debeo,želim malo da se utegnem,da steknem kondiciju za buduci posao.Godinam radim lake poslove,sad sedim na poslu a sledeći posao mi neće biti takav.Zato želim malo da ojacam.Znaš kad predjas na posao gde imaš da potegnes teret,onda dobijes upalu misica,sve te boli danima.Možda ću raditi u restoranu a tad stojis 7-8sati,pa imaš često da dizes teret.Sada su mi možda ruke u najboljoj formi,mogu kad sam odmoran da uradim 30 sklekova a kladim se da mnogi ne mogu ni 15.
Ne bih to da trcim stepenicama jer male su kod mene u zgradi a i komsije bi me nazvali ludakom.

_Marshall_
(Student)
19. октобар 2009. у 22.20
Onda brzo hodanje sa nekim manjim teretom na ledjima, ako ti je to problem onda praktikuj brzo hodanje ali do te mere da se preznojis, ako nosis teret mnogo brze ćeš da dodjes do umora sto je dobra stvar ako ti vezba brzo dosadi naprimer ima ljudi koji ne mogu da trce vise od 20 minuta jer im jednostavno doasadi. Zato praktikujes teret kao dodadno opterecenje.

Inače brz hod je dobar jer stedi kolena a smanjuje salo ali moras oko 45minuta da radis jer tek posle 30 minuta telo pocinje da konvertuje mast u energiju.
kikosaurus
(human being)
28. октобар 2009. у 23.50
biti u kondiciji je divna stvar,postanes i duhovno i fizicki jak,uradi to,pokreni se
fildans
(dzudista)
04. јануар 2010. у 16.49
kako da steknem kondiciju za dzudo? na takmicenjima radimo po 5-6 borbi po 5 minuta i moram da budem dobro kondiciono spreman :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.