Дискусије : Фитнес

 Коментар
Nutrition/energy bars
Sexy_guzza
(idealno losa)
20. септембар 2009. у 17.15

Zanima me da li kod nas (BiH / Srbija/Cro) imaju da se kupe nutrition bars ?
U USA ja to obično jedem umjesto cokolade . Larabar, Zone perfekt ,razne granola bars .. ali ne znam da li kod nas to ima i ako ima kako se uopste zove ?
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
22. септембар 2009. у 19.00
POnesi zalihe ako si bas toliki zavisnih istih. Uostalom power bars nisu zamena za cokoladu , pogledaj malo listu nutricionih vrednosti.
Sexy_guzza
(idealno losa)
22. септембар 2009. у 20.08

Nije valjda da kod nas ih skroz nema . Znam da nisu zamjena za cokoladu ,ali meni jesu :))) Imaju mnogo manje masnoce nego cokolada i bolji ukus
ghost-rider
(онако у пролазу)
22. септембар 2009. у 20.29
Колико се ја сећам, једино што би могло код нас да буде замена за те производе је Бонжита. Није power-bar, али спада у те „здравије” производе. Да ли се нешто друго појавило у скорије време, немам појма.
И као што ти неко горе рече, ниси направила баш најбољи избор.
Можда ти производи имају мање масноћа него чоколада, али су зато богати шећерима. И то најчешће високо-фруктозним кукурузним сирупом. За њега се прича да блокира сигнал који стомак шаље мозгу да је пун и да се престане јести. Тако да се ти претрпаваш а да и ниси свесна.
Не знам да ли је то тачно, али обзиром да се тај високо-фруктозни сируп користи као замена за шећер у свим производима у АмериКи, а они су најдебља „нација” на свету, то и не делује као глупост.
И још да додам, ако се ови производи користе у нади да ће се изгубити који килограм, пиши пропало.
Sexy_guzza
(idealno losa)
23. септембар 2009. у 00.33

Ne treba mi da smrsam ,nego neću da jedem cokoladu i uglavnom uzimam ove nutrition bars ili granolu .
A za fruktozni sirup sto pišes , ne znam koliko ima kalorija ali je ipak bolji nego rafinirani secer .
Kad vidim sastav cokolade momentalno padnem u komu - secer , masnoca i cjelih sto grama i ako ima 500 kalorija, svih 500 je iz masnoce . Zato su nutr. bars bolja opcija , naravno ako se ne predozira . Amerikanci jesu većinom debeli zato i imaju gomilu low fat opcija u prodavnicama dok sam kod nas uvjek muku mucila da nađemneku zdraviju opciju nečega .
muzika_malo_tise
(sumar)
23. септембар 2009. у 04.19
Sexy-guzza,
sad nemoj da me držiš za reč, ali ako se ne varam u Beogradu, na Slaviji i na Terazijama imaš specijalizovane prodavnice za sportsku ishranu, dakle proteinski prahovi i tome slično, pa verujem da imaju i barove koji tebe zanimaju, ne garantujem, ali verujem da imaju, ...takode u Beogradu imaš i dosta dobro opremljene supermarkete i siguran sam da ćeš naći neki bar koji je vrlo sličan onome sto konzumiras u toj USA...ako još uvek proizvode Bonzita barove, onda ćeš ovaj odličan bar moći da kupis ne samo u svakom supermarketu već i na skoro svakoj trafici u gradu...
Kako se zovu ostali barovi koji se tamo prodaju, ne znam, ali ni to nije problem :-) u supermarketu, odes na odeljenje gde se prodaju barovi, uzmes jedan, procitas sadrzaj hranljivih materija i znaš jel' to ono sto tebe zanima :-)
znaci, verujem da ćeš lako naći zeljene barove u Beogradu, zato ne brini, pred put, naoruzaj se osmehom, opusti se i kuliraj :-)
LepaMama
(office manager)
23. септембар 2009. у 17.16
Low fat opcija je OK ali ovaj narod se u Americi zavarava da ako jedu low fat mogu da jedu neogranicene kolicine nečega. A hrana koja je low fat je prepuna secera pa ti vidi. Sve u umerenim kolicinama je OK. 3-4 kockice cokolade je po meni mnogo bolje pojesti nego jedan power bar koji je kao da jedem kartonsku kutiju. Bar oni koje sam ja probala. Još nešto, ja uvek kad sam u Srbiji, jedem koliko i kad hoću, nikakve dijete ne držim, i uvek ama bas uvek izgubim na kilazi. Dok na primer ovde non-stop nešto pazim, brojim kalorije i slično da se ne bih ugojila. Kilaza mi je normalna, ali sve uz neka odricanja.
Sexy_guzza
(idealno losa)
23. септембар 2009. у 23.33

Sumar, u tom slučaju živio Beograd ! :))) Meni i trebaju dobro opremljeni supermarketi a već sam se prepala da to kod nas nema .

A što se tiče low fat proizvoda ,to je najbolji izum ikada . Ja već odavno sve kupujem u light varijanti .
Lepa mama , probaj Zone perfect nutr. bars i vidjet ćeš da imaju super ukus ( posebno mocca i cookies 'n cream flavors )
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
24. септембар 2009. у 08.51
LepaMama ima par ovih proteinskih cokoladica koje imaju odličan ukus mada lično ja bih pre pojela par kocki cokolade kao sto si rekla. Power Bars su odlične kao zamena za manji obrok jer im je kalorijska vrednost 270 pa navise. Odlične su za napade gladi :)
LepaMama
(office manager)
24. септембар 2009. у 10.30
Hvala, probacu Zone Perfect ali se još uvek ne odricem cokolade :)
realmadrid
(vozac)
25. септембар 2009. у 03.31
imate bre i na slaviji u trznom centru futura odlično opremljenu prodavnicu na prvom spratu imaju šta god poželiš, ima ista takva u makedonskoj mislim da je br30 isto trzni centar, imaš u cumicevom sokacetu amg sport, istu prodavnicu imaš na banovom brdu u pozeskoj u cityhall trzni centar znaci ima prodavnica po beogradu da poželiš samo :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.