Дискусије : Фотографија

 Коментар
Flickr
Nikko55
27. децембар 2013. у 20.36
Da li se to meni čini ili kvalitet slika na Flickeru je u zadnje vreme nešto lošiji. Kad uporedim istu fotku na kompjuteru i na Flickeru imam utisak kao da su to dve potpuno različite slike, toliko je kvalitet bolji u korist kompa.

Bio bi zahvalan ako bi me neko ubedio da mi se to samo prividja.
alpskiSrbin
(Mile)
28. децембар 2013. у 03.41
Mislim da nema neke rekompresije jpeg. Ja nisam uočio lošije slike. Ako to rade možeš sam proveriti,
okači 2-3 slike različitih dimenzija, ne premalene, ne prevelike. Pogledaj veličinu u kilobajtima na početku I onda skinutu sa Flickra.
Ako nije isti broj značeš.

Nikko55
29. децембар 2013. у 03.30
Hvala na odgovoru.
Bio sam postavio ovu sliku nedavno
http://www.flickr.com/photos/104611718@N03/11594156985/ i kad god sam otvorio flickr slka je bila nekako mutna. Sad je već sve u redu, i pretpostavljam, da je moja internet konekcija , iz nekih razloga, bila slabija pa otud i mutnija slika. Ali za svaki slučaj uradicu test koji si predlozio.
Hvala još jednom!
Radio_Bemba
(Muzicar)
29. децембар 2013. у 11.50
Pa nema „rekompresije” na originalnoj slici ja sam probao. Velicina je 5080 kb (3696 x 2448) toliko je i na flickr. Ali neku rekompresiju ima na manjoj „rezoluciji” large 2048 (2048 x 1356). Koliko utice na kvalitet slike ne znam na nekim drugim serverima tipa http://postimg.org/ može da bude losija slika od originalne.
Na flickr nisam ni ja primeto bar do sada a ne bih ulazio u neku tehnicku diskusiju. moguće je da postoji neka razlika u kvalitetu slike.
Ima tu još faktora koji mogu da uticu na sve ovo. Naprimer slike i filmove koje gledamo preko interneta se neprikazuju na njihovom sreveru nego se prebace na nas racunar.
Tacnije u „Temporary Internet Files” ili pod drugim imenom Cache. moguće je da nije bio „prebacen” kako treba taj „fajl” ili zbog antivirusa ili nekog drugog procesa.
U tom momentu tvoj racunara nije mogao da prikaze tu sliku „isparvano” pa je tada bila „mutna”. Ne znam da li ti je ovo bilo poznato ali to bi mogao da bude jedan od razloga.

Pozdrav
Nikko55
29. децембар 2013. у 19.40
Radio Bemba, prilično logicno objašnjenje. Nisam znao za prebacivanje u
Temporary Internet Files, živeo sam u ubeđenju da sve filmove gledam direktno sa servera. Cudno kako se uvek nešto novo nauci od dobrih ljudi.

Imam jedno pitanje za tebe koje sam odavno hteo da ti postavim pa sve danas ću, sutra ću i tako sve do sada. Interesuje me, ustvari pitao sam se kako tako veliku razliku imaš u kvalitetu tvojih fotografija, od vrhunskih, makro (koje su me ostavile bez daha) do onih prosecnih, sa letovanja, koje mi vise lice na moje amaterske fotke.

Puno pozdrava i postiraj još tvojih fenomenalnih makro slika!
505
(Senior)
29. децембар 2013. у 22.00
Prvo jedna stvar na umu kad je u pitanju makro u odnosu na realni svet.
Prirodna velicina psele ili komarca je +- 1cm, uporedi to sa velicinom
senzora I monitora, isto tako uporedi prirodnu velicinu coveka ili pejsaza.
Seti se pojma deminutiv i augmentative.
Radio_Bemba
(Muzicar)
30. децембар 2013. у 09.13
@Nikko55
Drago mi je da ti se svidjaju makro slike, vrhunske svakako nisu možda bih rekao dobre ali hvala na pohvali u svakom slučaju. Jednostavno sam na makro ulozio vise vremena
plus imam „dobar” makro objektiv i još neku opremu. Nije sad sve to presudno ali je olaksalo posao. Za ovo drugo imam u planu da nabavim neki objektiv tipa 17-55 F/2,8.
Pa ću probati da posvetim malo vise vremena i truda mislim na arhitekturu itd. Ne mora da znači da ću i dobiti puno bolje slike nego li do sada videcemo.
Što se tvojih slika tiče imaš stvarno divne slike samo sto ja nisam stigao da kolmentarisem na flickr. Ima vas vise ovde koji imate stvarno divne slike na flicr.

Pozdrav
MAKPO
(косингас)
30. децембар 2013. у 16.11
Što se tiče kvaliteta fotki na flikeru, nije do same fotke uopste. Desilo se meni par puta isto da budu kao nešto mutne...al' šta se ispostavilo, nisu se lepo 'skinule' ;o) Ako osvezis stranicu, to bi trebalo da resi problem.

Pozdrav
Nikko55
30. децембар 2013. у 22.25

Mr. Senior potpuno se slazem sa tvojim komentarom mada, kada sam pisao o razlici u kvalitetu slika kod RB, prvenstveno sam mislio na samu kompoziciju slika a ne toliko na ostale detalje. Naravno to je samo lično zapazanje i uopste ne znači da sam u pravu.

Što se tiče deminutiva ostalo mi je u secanju, iz osnovne skole, kako nas je nastavnik maternjeg jezika maltretirao da se ne kaže mala skolica (kaže to je pleonazam) nego se kaže ili mala skola ili skolica.

Isto pravilo je vazilo i za augmentativ (nikad nisam mogao da zapamtim ovu reč pa i dan danas imam problem i da je se setim i da je izgovorim). Ne bi trebalo da se kaže npr. velika kucerina, već velika kuca ili samo kucerina.

Eto sa fotografije zavrsih sa pravopisom, sto kažu besposlen pop i jarice krstava!

@Makro, probao i radi. Neki put treba biti samo malo strpljiv da se strana ucita i odjednom se sve razbistri.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.