Дискусије : Неплодност

 Коментар
Šta dalje nakon ovakve dijagnoze??
krle76
(pravnik)
10. фебруар 2012. у 18.18
Pozdrav za sve Vas!!!Juče sam radila laparaskopiju,jako sam razocarana odgovorom lekara.Radila sam je u nemackoj,nadala sam se njihovim strucnjacima,dobila sam odgovor za svoj sterilitet.Levi kanal odstranjen prilikom vanmatericne,desni kanal skroz usiven prilikom prve laparaskopije u beogradu pre 5 godina,cudio se zašto su mi to uradili,razmišljam čak i da tuzim Gak u beoogradu, ne postoje nikakve sanse za prirodnu trudnoću,uklonjen mi je miom u materici,ciscenje priraslice,i kaže ovako Nemac da mora još jednu laparaskopiju da ponovi da mi otkloni ne jajnik nego i taj drugi kanal kako bi kaže povecao uspesnost vestacke.Prvu veestacku garantuje 35 posto,drugu 75 posto treću 1oo posto,a ja mislim kada nemac to kaže tako mora i biti...Ali ko opet da prolazi sav taj bol,nemam vise one godine...pitala sam ga zašto to sada nije uradio reko je kratko i jasno da me nije pitao...
Mindjusica12
11. фебруар 2012. у 01.51
Izvini, ali kako neko može da garantuje uspesnost u prvom IVF-u 35, a u trecem 100%? Pa nije IVF proces koji poboljsava zdravstveno stanje. Barem je meni tako objašnjeno u jednoj najboljih klinika za neplodnost u Evropi. Nikad niko ne može da garantuje da će IVF da 100% uspe, ali ni da će 100% da ne uspe.
Ne znam koliko godina imaš, ali ako se cifre u tvom nicku odnose na tvoje godiste, onda mogu samo da ti kažem - ti imaš i te kako vremena pred sobom. Moje 'cifre' su obrnutim redom, a mama sam po prvi put postala pre godinu dana. Samo napred, važno je da verujes u sebe i ne posustajes!
Lično mislim da tuzenjem GAK-a ništa nećeš postici, a samo ćeš sebe da isfrustriras. Bolje je da svoju energiju usmeris na svoj najvazniji cilj! Srećno!
krle76
(pravnik)
11. фебруар 2012. у 09.45
Hvala ti na svom mišljenju.Imam 35 godina.Ja sam samo prenela od reci do reci moj razgovor sa lekarom njegove reci o uspesnosti i o svemu tome.ali ja sam pitala zašto hoće da mi sklanja kanal,a usputno sam dodala svoje razmišljanje o Gaku i o ostalom.Da li se time poboljsava njegova uspesnost,zašto da se podvrgnem još jednom vecem bolu,ja mislim ipak da su nemci jedni od najboljih strucnjaka u evropi.Moje mišljenje.
ciba
(brrrrr)
11. фебруар 2012. у 11.06
u principu se slazem sa mindjusicom, niko ne može garantovati 100% uspesnost. verovatno je hteo da objasni da mu uspesnost 33% sto zanci da bi u 3 pokusaja trebalo da zatrudnis. nazalost to je broj obično dobijen statisticki tj uzimajuci broj svih žena koje su pokusale i broj trudnoća, ne uzima u obzir da problemi mogu biti vrlo razliciti tako da nekome ni u 10 tom pokusaju ne uspe a nekom iz prve.

elem trazi sve rezultate i idi na konsultacije kod par razlicitih doktora i trazi mišljenje pre nego sto odlucis.

mindjusice: kao što ne postoji 100% garancija za trudnoću tako ni to ne možeš da znaš da li su njenih 35 sasvim okej za radjenje. to što je tebi uspelo (a i meni) ne znači da i ona ima vremena. zavisi od rezervi jc (fsh i amh testovi). mislim da je alsk isto mlada ali ima problem sa jc.
krle76
(pravnik)
11. фебруар 2012. у 12.13
Hoće li neko da konkretno odgovori na moje pitanje???????????''Zašto hoće da me opet operise i da mi otkloni levi kanal???????????????
Mindjusica12
11. фебруар 2012. у 14.25
Krle, izvini što se ponvo javljam bez odgovora na tvoje pitanje. Nemam tvoje iskustvo, samo želim da te ohrabrim. Mislim da bi trebalo da ides na drugo mišljenje. Ne znam gde živis, da li si u Nemackoj, ali ti preporucujem da ako ikako možeš odes u Brisel, tacnije na UZ Brussel (Jette), koja je prema mišljenjima strucnjaka najbolja klinika za fertilitet u Evropi.
Tačno je da godine nisu glavni faktor, već rezerva jajnih celija, ali relativno je lako ustanoviti da li je u tome problem. Moja poenta je da ne treba odustajati sa 35 ili 37, žene u ovim godinama i te kako imaju sansu da postanu majke. Imam koleginicu koja je sa 45 dobila dete nakon ICSI-ja. Moja trudnoća je bila prirodna.
Sanduche2010
11. фебруар 2012. у 16.34
kod ivf postupka nekada, mada veoma rijetko desi se da embrion odluta u jajovod i tako dodje do vanmatericne. Uklanjanjem preostalog kanala bi se ta mogućnost poptpuno izbjegla a jajovod u tvom ionako nema funkciju tj ne mode doći do oplodnje na prirodan način.vjerovatno je to razlog zašto hoće da ti ga odstrani.
krle76
(pravnik)
11. фебруар 2012. у 18.00
Hvala ti puno,nisam razmišljala dobro pravi je odgovor,možda sam još uvek pod stresom saznanja istine o mojoj dijagnozi.hvala ti punooooo...jeste u pravu si logicno je..a jel to bolnije od elaskokromosa koji mi je sada radjen?
dajanara
(professor)
12. фебруар 2012. у 00.14
Ne razumem zašto ti nije odgovorio na pitanje. Pošto je u pitanju jako važna odluka, treba da radis samo sa doktorom koji ima postovanja za tebe i odgovara na tvoja pitanja. Nadji novog doktora.

Srećno i sve najbolje.

Usput, moguće je da lekari garantuju uspeh 100%. To obično znači da će ti vratiti pare ako ne uspe iz treceg puta. I to treba isto da ti pojasni.

Milica83
(raspevana)
12. фебруар 2012. у 18.12
jajovodi ti nisu potrebni za Ivf, negde sam procitala bas jako davno da postoji sansa da neka tecnost koja se nalazi u zapusenom jajovodu može naskoditi embrionu pa se zato on odstranjuje
Hobbit
13. фебруар 2012. у 03.50
Stanje kada je jajovod zapusen i njemu se nalazi tecnost se zove Hydrosalpinx i kao sto su ti rekli, ta tecnost koja se sliva u matericu može da onemogući uspesnost IVF. To ne znači da svako ko ima zapusene jajovode ima i Hydrosalpinx, treba da pitas dali su utvrdili dali ti imaš. To je jedan od najcescih razloga zašto se hiruski odstranjuje nefunkcionalni jajovod, pogotovu posle nekoliko neuspesnih IVF. Uzmi u obzir da su ovo samo PretposTAVKE i najcesci slučajevi o cemu pišem. Nema sumnje da je najpametnije otici kod doktora i pitati zašto hoće da ti odstrani nefunkcionalni jajovod i jednom odstranjen kako će to uticati na uspesnost IVF-a? Srećno!
alskdjfhg
(//)
13. фебруар 2012. у 16.16
najbolje da potrazis odgovor kod svog doktora,čini mi se da niko na ovom forumu nema slična iskustva da bi te posavetovao, ali bih ti preporucila svakako da se konsultujes i sa drugim doktorom...

kao sto neko rece jajovod ti ne treba za IVF, pa posto je i oveko bez funkcije (ako je dijagnoza tacna!) ti ga odstrani, ali ne vidim zašto bi predstavljao problem i da ga ostavis. ako ne moras na operacioni sto - ti nemoj.

a što se tiče tuzenja klinike u srbiji...ako imaš volje i vremena (i novaca) ti svakako tuzi.
previse slučajeva ostane zakopano jer mnogi odluce da se ne petljaju sa pravosudjem. ja bih lično svima mam--- po spisku da se meni tako nešto desi...

:)

good luck!
Stascha
14. фебруар 2012. у 04.48
Ja sam imala jednu vanmatericnu trudnoću posle čega su mi odstranili jajovod,posle toga sam imala vise pokusaja IVF koji nisu dovodili do cilja,da bih opet uradila lapaeaskopiju i tu su ustanovili da imam Hydrosalpinx(da mi tekucina iz ovod drugog jajovoda ulazi u matericu)i predlozili mi da mi odstrane i taj jajovod posto i nije bio nešto dobar nasta sam ja pristala.Uglavnom rezultat posle toga je moja balerinica od 25 meseci.Popricaj sa Dr.opet i ja mislim ako nemas dobar jajovod odstrani ga.To se radi laparoskopski,ja ujutru otisla u bolnicu popodne izasla kuci.Sve najbolje.
krle76
(pravnik)
14. фебруар 2012. у 17.25
Hvala Vam svima na odgovorima.Doktor mi je sve objašnjavao bas opsirno,ali sam ja u nemackoj tek tri godine i razumem 5o posto nemackog nisam ga dobro razumela.Cekam da mi posalje dijagnozu na kucnu adresu da prevedem lepo.Hvala.
bokalino
15. фебруар 2012. у 10.09
Zdravo...evo možda ti ja pomognem u razjasnjavanju zbog čega ti skidaju jajovodtj. kanalJa sam se lecila 8g od steriliteta .imala 2 vantelesne ,prva nije uspela,druga u početku su bili sigurni da nije a onda ipak posle 4 nedelje neizvesnosti potvrdjena trudnoća.Imala sam još zamrznutih i pokusam ponovo i šta dobijem VESTACKOM OPLODNJOM VANMATERICNU TrudnoćU.Objasnjeno mi je tada od mog Dr.da su u bolnici gde je radjeno prebrzo ubrigali jajnu celiju.Ja sam htela da umrem od psihickog bola vidim na ultra zvuku kuca srce ali na pogresnom mestu jer je trebalo 4 nedelje da utvrde gde je plod.Test pozitivan nigde ploda.Tako da ja mislim da oni žele da se tako osiguraju da ne bude vanmatericna.Tragicno je sve šta se desava i šta žene koje se bore sa sterilitetom moraju da prodju.To je sve radjeno u Svajcarskoj -i eto vidis i oni grese nazalost.Ja ti od srca želim sve najbolje i sto neko gore rece imaš ti još puno vremena i nadam se i snage jer kad imaš cilj biće svega.meni su lekari rekli prirodna nema sanse nikada...i posle svih tih zavrzlama ja odustanem i pocnem da živim sa mišlju da imam hvala bogu jedno i super je- da bih ostala trudna PRIRODNIM PUTEM bez icega ...ja jako verujem u Boga i mislim da je on zasluzan za sve.Puno pozdrava i sve najbolje...
promedic
03. септембар 2013. у 13.50
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.