Дискусије : Неплодност

 Коментар
HITNO! Pomozite mi da se odlucim
maslina
27. децембар 2011. у 10.50
Imam veliku dilemu u vezi sa pristupom sterilitetu! Imam 38 godina, a muž 35. Moji rezultati su dobri, a muzevljevi ne bas. Ima 30% pokretnih spermatozoida, 60-nepokretnih (10% pokretnih u mestu). Jedan lekar mi predlaze da uradimo inseminaciju sa preciscenom spermom, a drugi - prvo laparoskopiju, pa onda tri obične inseminacije, i ako to ne uspe IVF. Šta mislite da je pametnije? „Kojem se prikloniti carstvu”? Hitno mi je jer bi i jedan i drugi to uradili odmah. Unapred hvala!!!
zasto_bas_mi
27. децембар 2011. у 12.57
uradite ICSI
Milica83
(raspevana)
27. децембар 2011. у 14.53
Batalite inseminacije, šta će ti laparo kad je sve ok? Bacite s ena ivf/icsi
Gala06
(......)
27. децембар 2011. у 15.46
Pa ne može se znati da li je kod nje zaista sve OK. Možda su jajovodi zapuseni, možda ima endoimetriozu, stvari koje se ne mogu videti običnim UZ zato se radi laparoskopija.

Inače, i ja bih batalila inseminaciju.
Milica83
(raspevana)
27. децембар 2011. у 16.05
Pa pazi Gala s jedne strane jesi upravu, ali recimo isti slučaj sem razlike u godinama je bio i kod nas problem ali me niko nije poslao da uradim + laparo kad su svi ostali rez bili ok. Instant rešenje je ivf, a ako želi d aproba prirodnu trudsnocu onda može i laparo i da se poboljsa spermogram pa tek onda IUI.
alskdjfhg
(//)
27. децембар 2011. у 18.10
u vasem slučaju (godine, muzevljeva sprm) uradite ICSI i ja kažem
ne bacajte pare na IUI
ICSI, od svih metoda, ipak ima najveci procenat trudnoće.

srećno, ma koju odluku donela.
Neven912
(profesor)
27. децембар 2011. у 18.45
Potpisujem Milicu u potpunosti. Na inseminacije ne treba gubiti vreme, a takođe ni na popravak spermograma, s obzirom da ti je već 38. Moj predlog je IVF ili ICSI.
dijana-bl
(boginja lova)
28. децембар 2011. у 03.07
Spermogram je nemoguće popraviti, popravke su neznatne i lično smatram da je veca verovatnoca ubosti sedmicu na lotou nego prirodnu trudnoću sa lošim spermogramom.
Zbog toga moje mišljenje je da je Inseminacija bacanje i vremena i para, posebno vremena jer imaš već 38 godina, a za 3 IUI će ti trebati minimum pola godine, pa prikupljanje papira za VTO... batali to sve i idi pravo na vantelesnu, IUI se ne radi sa lošim spermogramom
nunuc
(psiholog)
28. децембар 2011. у 04.56
Delim mišljenje...odmah bi isla na ICSI...sve ostalo je gubljenje vremena.
Milica83
(raspevana)
28. децембар 2011. у 05.31
hehe Dijana ne znam dal se kod supruga popravio spermogram ali ja sam posle uspesnog icsi ipak prirodno ostala trudna sa sličnim nalazom kao kod postavljacice teme, nešto se jeste dogodilo čim je doslo do prirodne trudnoće e sad šta nemam pojma niti sam planirala da proveravam suprugov nalaz
maslina
28. децембар 2011. у 09.55
Hvala na savetima! Vidim svi ste za odbacivanje inseminacije sa lošim spermogramom,međutim oni predlazu precisavanje spermatozoida. Da li to menja stvari ili je i to beznacajno za uspeh?
Milica83
(raspevana)
28. децембар 2011. у 11.12
Kod nas se radi swim up metoda preciscavanja otprilike izgleda ovako: pomoću centifugalne sile se izdvoje iz ejakulata samo najbrzi spermici i oni se ubacuju. Ja sam radila 2 IUI takva bezuspesno, drugi put je suprug 2x morao da da uzorak, jer nije bilo dovoljno preciscenih, a kao sto rekoh slični rez je imao i moj muž kao i tvoj
dajanara
(professor)
28. децембар 2011. у 12.52
Dva pitanja: koliko dugo pokusavate i gde živite? Spermogram tvoga muza nije beznadezan, kod mog je bio gori, mada nisi napisala koliko spermica on zapravo ima. To je jako važno. Kao i kod Milice, mi smo radili icsi odmah i dobili kcerku a onda zatrudneli prirodno. Cekam sina u junu. Izgleda da se spermogram u 2 godine nekako popravio ili smo nekako srećni. Ali, pitam te gde živis jer je kod mene u Americi onseminacija jeftina a icsi jako skup. Inseminacija dodje oko 500 dolara a icsi preko deset hiljada. Ako si na zapadu, gde nema nikakve papirologije za icsi, možda treba pokusati insemenaciju.
alskdjfhg
(//)
28. децембар 2011. у 18.04
ja sam radila 4IUI,( preciscena : sperm count 80-100miliona) pa ti vidi sa kojim brojem smo mi radili ali ipak nije uspelo.
dijana-bl
(boginja lova)
29. децембар 2011. у 03.38
Za svaku iui se radi preciscavanje sperme, obično swim up, nebitno je šta je problem. ali kod lošeg spermograma, ne ostane ni minimum za iui nakon preciscavanja zato se i ne predlaze za los spermogram, nego obično kad je kod žene problem - izazivanje ovulacije i slično, tad iui ima uspeha, koliko sam ja pratila, a kod lošeg spermograma iui je gubljenje novca i vremena.

maslina
29. децембар 2011. у 18.31
Da, nisam napisala da je broj spermatozoida poslednji put bio 48 miliona! (30% pokretnih, 10% u mestu, 60% nepokretnih). Prethodni spermogram radjen u aprilu bio je nešto bolji, ali u postkoitalnom brisu nije bilo nijednog zivog spermatozoida!!! Uzas!
Živim u Srbiji, i ovde ti inseminacija dodje oko 500 evra, a ivf oko 3000, ali verovatno nije ni priblizno uspesan kao u Americi.
Mislim da posle svih vasih iskustava odbacujem inseminaciju i idem na laparoskopiju, a onda, zna se, dva meseca vere da će se cudo desiti, pa ivf, ako prezivim dotle ovaj pakao!!!!
BellaLina
29. децембар 2011. у 20.32
Maslina, naravno da ćeš preživeti!
Možda je to samo moje mišljenje, ali zaista mi je čudno da vam lekar predlaže inseminaciju ako je već spermogram loš. Inače, loš spermogram može da se popravi, kod mog supruga je sa 1,5mil. nepokretnih došlo do normospermije. Tvoj suprug može da proba piskavicu, biljka je, ništa štetno, ima malo intenzivniji miris koji ume da se oseti čak i u mokraći ili znoju, konzumira se bar 2x dnevno, mlevena i u kafenoj kašičici, može u kombinaciji sa medom, pomaže - provereno, ima je po nekim biljnim apotekama u Bg-u. Uz piskavicu smo mi nekako prevalili 10 miliona, ali je došlo i do znatnog poboljšanja što se tiče pokretljivosti. Za ostalo je već odgovoran urolog i godine upornog lečenja.
Sve najbolje kroz laparoskopiju(i mene ista čeka uskoro).
Stisni petlju i napred!
ciba
(brrrrr)
29. децембар 2011. у 21.16
ne znam šta će ti laparoskopija? to je prilično invanzivno ako nemas nikakvih problema. zasad znaju da je problem u spermi tako da nemam pojma zašto bi se mucila sa laparoskopijom. icsi resava sperma problem i zaobilazi problem prohodnosti jajovoda ako ga uopste imaš mada sumnjam.
srećno u svakom slučaju stagod da odlyucis.
maslina
30. децембар 2011. у 10.29
Nazalost, i ja sve vreme to mislim, pa je zapravo sve sto sam pitala bila podsvesna zelja da mi to još neko kaže i ucvrsti me u mišljenju da ovde bez vestaka nema ni bebecaka. Malo sale! Hvala vam svima na podrsci i na iskrenim odgovrima. Mnogo ste mi pomogle! Srećni bozicni i novogodisnji praynici svima, i svima nek se u sledećoj godini nasmeju neke male nove carobne usne!!!!
Blonde
(astrologer)
01. фебруар 2012. у 19.46
Prvo laparaskopija pa sve ostalo! IUI bi preskocila!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.