Дискусије : Неплодност

 Коментар
Povišen insulin i neplodnost
BellaLina
03. новембар 2011. у 19.56
Posle tri vantelesne oplodnje (ICSI), konačno smo došli do prave dijagnoze kada sam u pitanju ja (kod supruga je dijagnoza Oligoasthenoteratospermia), a to je da mi je povišen insulin... Do dijagnoze ne bismo ni došli da ja samoinicijativno nisam otišla kod endokrinologa jer se gojim i gojim i nikako da smršam, ovulacije nema, jajnici policistični, materica mala, endometrijum nikakav, loš estradiol u stimulaciji i, pored vrlo pristojne količine jajnih ćelija, pa i embriona, od trudnoće ništa... Pa mi lepo reče doktorka (endokrinolog) - sam vas je Bog kod mene poslao. Naime, ja jesam pred vantelesnu radila insulinsku rezistenciju (doduše, samo prvi put, svaki sledeći su uzimali stari rezultat kao važeći), ali - da li je laboratorija zeznula stvar ili se meni ovo desilo tek sada, nebitno... Tek, problem je sada izašao na videlo. Pre nekih mesec i po sam, sve u pripremi za četvrtu vantelesnu, počela da uzimam Glucophage jer mi je doktorka objasnila da mi se zbog povišenog insulina ne formira jajna ćelija kako treba i da je upravo to razlog što moj organizam odbacuje plod, a da ne spominjem kilograme, nakupljanje masti i tome sl. Na skorašnjoj kontroli kod ginekologa smo ustanovili da ja više NEMAM policistične jajnike i da je materica porasla, da bih ja, sve u neverici, potražila mišljenje drugog ginekologa koji je, u svom zaključku, napisao da mi je uterus NORMALNE veličine, endometrijum 8mm. Istog dana sam imala ovulaciju sa vrlo lepim folikulom od 22mm. Izgubila sam 7 dragocenih godina u lutanju. Lečili su me sa svim i svačim, govorili mi da ne mogu da zatrudnim samo zato što imam malu matericu. More suza sam prolila zato što se moj problem nije mogao rešiti operativno, eto, kao, takva sam se rodila. Nisam. Samo nikoga nije bilo dovoljno briga.
Imam 40 godina i pojma nemam da li će naredna oplodnja uspeti. U svakom slučaju je poslednja. Ne zato što sam kukavica, nego zato što sam pomalo razočarana. U lekare, u njihovu površnost i alavost. A i godina se nakupilo usput. Tako da, drage moje, borite se za sebe i slušajte samo sebe, a ne doktore čija vas pompezna pojava natera da im verujete slepo. Oni nisu čarobnjaci, samo ste vi čarobnice.
P.S. Ako nam ne uspe ovaj put, na usvajanje ćemo pod hitno. I radujemo se tome.
mina83
04. новембар 2011. у 08.32
Samo da ti poželim Sreću u narednom pokusaju verujem da će biti uspesan i da se upornost na kraju ispalti ...

A što se tiče lekara delim tvoje mišljenje da ih je bas briga za pacijente da sve rade ofrlje ...
Sanduche2010
04. новембар 2011. у 10.53
Super da konacno znaš šta je u problem, sada kad imaš ovulaciju, možeš pokusati i prirodno, ako ti ne uspe IVF. Prema tome shanse da imaš svoje dijete se sad ponovo otvaraju. Ja sam tu negdje tvojih godina i ne odustajem takođe..A to kakvi su doktori, to je strasno, ja sam se toliko puta na svom primjeru uvjerila. To su većinom nazalost obični hohstapleri kojima nije uopste stalo do pacijenta (cast izuzecima), i koji se apsolutno ne udubljuju u tvoju specificnu situaciju. Doktor koji me je prošle god operisao od endometrioze rekao mi je tada da imam „severe” endometriozu i da mi je IVF jedina opcija..Sada već kad mijenjam kliniku drugi doktor citajucu njegov operativni nalaz, kaže da je to ustvari bila veoma blaga endometrioza sa ponekom tackom tu i tamo...Da ne povjerujes, tek kad odes par doktora da konsultujes svaki ti kaže drugacije, i onda tek ostanes totalno sludjen... Nazalost, moramo i same puno da se informisemo, čitamo i obrazujemo povodom pitanja plodnosti, to je jedini način da bar malo uticemo na tok dogadjaja i konacan ishod. Glavu gore i srećno..!
mirkentoa
(saobracajni ing.)
05. новембар 2011. у 16.55
draga bela lina kao prvo želim ti puno sreće.

i mene su razvukli ,punih deset godina lutanja kod najboljih doktora po beogradu,nekoliko vto i fet sam uradila .

tek kada je ustanovljena insulinska rezistencija(takođe sam pila glukofage) meni je vto uspela.

evo dok ti pišem trenutno u nadi da će i tebi uspeti ovaj put ,moje luce spava sa tajom u krevetu...

želim ti iz sveg srca da ti ovaj put uspe ,ne zaboravi da nije uspelo samo onome ko je odustao.
moja drugarica je pre nei dan saznala rezulttat ,plus,iz sestog puta.
koliko glukofaga pijes,jasam pila jedan uvece ,jer mi jesamo u tridestom minutu insulin bio 204 ,a svaki ostali put je ebio u granicama,a glukoza je bila ok na svako merenje.
ja sam ovde dosta pisala o ishrani i setnjama za vreme postupka i pretpostupak.možeš procitati o tome.

srećno.
detlic1
(profesor)
07. новембар 2011. у 06.05
Bella, nikako ne odustaj. Ja sam svoju prvu devojcicu dobila posle 4 meseca metformina u 42. godini!! Kod vas je i muski faktor, ali nikad ne odustaj, može da upali i prirodna trudnoća ako spermogram bas nije porazavajuci, dok skupljate pare za VTO. I to što ti kažeš, niko se nije udubio u moj problem, mislim na lekare. Sama sam citala po netu i samoinicijativno pocela sa metforminom. Sad isto imam 20 kg viska koje ne mogu da skinem. Trenutno pijem 2000mg siofora, tj. 2x1000mg. Bas me zanima da li ću bar smrsati ako ne uspemo da dobijemo drugu bebicu. Puno sreće i nikako ne odustaj, dok god je zdravlja, i stedi za VTO, pozajmi bilo šta, sve je vredno bebice i njenog osmeha i gukanja.
ljubica35
07. новембар 2011. у 16.33
Da li mi možeš preporuciti tu doktorku endokrinologa, mislim da imam sličan problem?
Hobbit
08. новембар 2011. у 03.37
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15508212,00.html

Evo jednog malog teksta koji govori o tome da mediteranska ishrana može smanjiti probleme sa apsorpcijom insulina i uticati na plodnost buduce mame.
pariz
(prof.)
14. новембар 2011. у 05.40
Bella, kako teče postupak, jesi li već u njemu?
Sa srećom ovaj put, i stvarno mi je žao što si tako dugo lutala...
i ja imam IR i pijem glukofaž 2-3x dnevno već godinu dana. ne samo da sam 11 kg svukla, već se i sama bolje osećam, i uskoro krećem u postupak.Inače, ni meni lekari nisu to preporučili, sama sam se preko neta interesovala za sve nalaze koju mogu odraditi...
BellaLina
29. новембар 2011. у 19.46
Pre svega, izvinite što me dugo nije bilo... Nisam baš bila u elementu od kada sam saznala da moram na laparaskopiju, naime - imam neku čudnu cistu kraj levog jajnika, pa bi doktorka volela da je eliminišemo pre ulaska u vantelesnu. Nisu mi nalazi pri ruci (po noći je, pa de ne preturam), ali mislim da joj je naziv hemoralgična cista, nekih 3cm. u prečniku. Radila sam tumor markere, sve ok... Taman se poradovah, jupi - nemam više policistične jajnike, kad ono međutim... I to će da prođe. Valjda. Jednom. Čekam na poziv za laparaskopiju iz Betanije, a kod njih to baš ume da traje. I traje...
Inače, posle terapije Glukofažom (2x850mg) meni je znatno i očigledno bolje. Menzis normalan, upravo danas dobih, skoro se u minutu potrefilo četiri nedelje, malko bolucka, ali ni iz daleka kao pre. Čak sam večeras bila i u pozorištu, nikog ujela nit' šutnula nisam, pomalo se sobom i ponosim ;)
Što se tiče kilaže, i tu sam bitno napredovala. Skinula sam 10 kila, sad malo stagniram, sasvim se lepo pakujem u XL, računam da ću za par meseci stati i u L (malo maštam pred spavanjac)... Dijetu sam dobila od endokrinologa, za sve koje interesuje ime moje doktorke u NS-u evo moje e-mail adrese: [email protected], vrlo rado ću je preporučiti.
Hvala vam, drage devojčice, sadašnje i buduće mamice, što podržavate i mene i meni slične. Od srca vam želim svako dobro.
Neven912
(profesor)
30. новембар 2011. у 19.56
Hemoragicna cista je cista koja nastaje usled nakupljanja stare krvi. To nije ništa strasno, otklanja se laparaskopijom.
Meni je istim postupkom otkriveno na jednom jajniku hemoragicna, a na drugom dermoidna. Dermoidna je kompleksnija, da te ne opterecujem. Posle laparaskopije ides kuci posle nekoliko sati...

Ja sam to takođe radila na Betaniji i ako možeš drzi se Kopitovicke i za ovo i za VTO.
Želim ti puno puno sreće...
BellaLina
18. децембар 2011. у 13.27
Negde se ispostavilo da je moja cista, u stvari, dermoidna... Neven, hvala ti. Konsultovala sam par lekara, jedan bi operisao, drugi i ne bi, jer to, kao, nema veze sa hormonima. Mislim da nisam opisala ceo svoj slučaj, naime, ja imam i mikroadenom na hipofizi, pa s tim u vezi i vrlo velikih problema sa hormonima (prolaktinom najviše), na Bromokriptinu sam dugo vremena i, bez obzira što mi je prolaktin sada na normali, ja i dalje imam mlečenje iz dojke - endokrinolog mi kaže da je to sada zanemarljivo i da mogu zatrudneti, dojke su samo malo „zbunjene” jer još nisu registrovale promenu!? Volela bih, ali stvarno, da konačno zatrudnim. Lečila sam se, probala svakakve metode, i hiperbaričnu komoru i homeopatiju, i brdo koje-kakvih lekova i ozbiljno se trudim da se klonim sekiracije i stresa, mada su svakome oni neizbežni (da se ne lažemo). Kod supruga smo, na povuci-potegni stigli do privida normospermije (bude dva meseca ok, pa sve iz početka). Uz extra urologa i lekove za koje, opet, odvajamo veliku kintu. Pa se i on loži na to da će moći prirodno. Ponekad se i ja primim, pa očekujem da mi izostane menzis kao onda, na početku nadanja. Čitam ovde da su izvesne naše drugarice ostale u drugom stanju, ono prirodno, sa sve groznim problemima i naivno razmišljam - a što i ja ne bih mogla, ajde, dosta je bilo, odradila sam i otpatila svoje i naučila lekciju i 100 godina imam i daj više, puna kapa je... Ma kakvi. Teram dalje, a šta ću i kako drugačije... Laparaskopija prvo, pa sledeći ciklus - novi ICSI ;)
Neven912
(profesor)
23. децембар 2011. у 17.06
Draga, da sam na tvom mestu, operisala bih dermoidnu cistu. Možda ona nema previse uticaja na zatrudnjivanje, ali takvo nešto ti ne treba u organizmu. Ako si mazohista procackaj na googlu kakve su to ciste, ako nemas stomaka nemoj. Moja je bila oko 4.5 cm.

Što se tiče mikroadenoma na hipofizi ja nisam radila snimanje „turskog sedla”, nisam imala zivaca za to ali sam minimum 5 god pila bromokriptin. Prolaktin mi je isao i do 1400. Jedino je bio normalan kad sam bila pod terapijom. Znaci jednom sam zbog GO napravila pauzu 14 dana i nisam pila bromokriptin, kad nakon toga prolaktin katastrofa.

U zadnji postupak IVF sam usla sa bromokriptinom i pila ga sve do pozitivne bete, posle čega sam postepeno smanjivala dozu i za nekih par dana potpuno prestala.

Kad čitam tvoje muke kao da gledam sebe, zato želim da ne odustanes, želim ti da USPES. Imaš ti još vremena...
Srećno
BellaLina
24. децембар 2011. у 17.54
Neven, vrlo bih se ja rado držala Kopitovićke za celu ovu priču, ali... Ona je bila moj ginekolog i pre same pomisli da će mi se vantelesna desiti, a tome ima baš dosta vremena. Neću da govorim šta se zbilo posle histeroskopije i hsg-a u Betaniji, u to vreme je dr Bujas bio načelnik klinike, pa je on donosio i odluke. Njihova dijagnoza i razlog zašto su mislili da ''to neće uspeti i da ne znaju šta da mi kažu'' je bila moja hipoplastična materica. Sadašnja je da je materica normalne veličine, posle Glukofaža. U svakom slučaju, mi smo vantelesne radili u Bgd-u, u Jevremovoj. Oni nas nisu baš odbili, ali nisu ni bili previše optimistični. Priča sa insulinom ih, takođe, baš i nije nešto zanimala.
Sada čekam na poziv dr Budakova za laparaskopiju. Rezultate treba da predam krajem januara, laparaskopija za dve nedelje od tada. Sledećeg ciklusa, novi VTO u novoj klinici (menjam, šta ću...).
Danas dobila menstruaciju. Posle tri - četiri dana iscedka sumnjivog karaktera. Da ne visim kod lekara, ozbiljno bih se zapitala... Papa ok. Inače, radila sam MR hipofize, mikroadenom je 3,5mm, a na epifizi imam i cistu od 1cm, sve to, kao, ništa alarmantno ;) Dozu bromokriptina smanjila na 2,5mg dnevno (početna 2x2,5mg), tu se držim na nekoj normali i u vantelesnoj ne prestajem sa terapijom.
Hvala ti za nadu koju mi daješ, znaš i sama da mi nije lako. Ljub.
Neven912
(profesor)
26. децембар 2011. у 18.29
Srećno u svakom slučaju. Cekamo da nam se javis sa pozitivnom betom. Sve najbolje...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.