Дискусије : Неплодност

 Коментар
Visok tsh-3.47
sarajka033
10. октобар 2011. у 15.49
Drage moje,

Novi dan novi problem kod mene. Naime, upravo sam se spremala da pocnem ivf ciklus sad u novembru, kad zvala me maloprije sestra da mi kaže da mi je TSH visok (3.47) i da treba da bude između 0.5 i 2.5.

Ima li iko slicaj slučaj te pojacane tiroidne zlijezde? Da li to znači da moram sacekati da mi se to popravi? Rekla je sestra da bi me stavila na 50 cmg Synthroid.

Da li visok TSH smanjuje sanse trudnoće ili povecava rizik za pobacaj itd?

Hvala velika na odgovorima.
dajanara
(professor)
10. октобар 2011. у 19.00
I moja je tiroida malo lenja. :)

Isto je kod mene bilo (moj je bio 2.9) i stavili su me na medikaciju (isto Sintroid). Uzimala sam malo pre IVFa i tokom cele trudnoće. Kao sto znaš, zatrudnela iz prve putem IVF, trudnoća bila lagana, beba super. Nemoj da se brines. To je samo jedna malena tabletica svaki dan i bolje da je uzmes, da si sigurna.

mydream
(Glavu gore!)
21. октобар 2011. у 06.37
I moja je bila takva.
Sve bilo spremono za ICSI, kad ono...
Dr je rekla da se je to u granicama normale za sve drugo, osim za trudnoću i da tako mogu ostati trudna ali ne mogu iznijeti trudnoću do kraja.
Isto je rekao i endokrinolog - da nije zabiljezena trudnoća iznesena do kraja ako je TSH preko 2.
Tabletica na dan i za dva mjeseca je sve bilo ok, poceo ICSI, upalio iz prvog pokusaja. Al sam svo vrijeme pila tabletice, ma nećeš je ni primijetiti. Samo se ne sekiraj, sve je lakse nego sto sad izgleda
sarajka033
22. октобар 2011. у 23.18
hvala na podrsci. pocela sam sa tabletema prije desetak dana. valjda će mi tsh spasti na 2 za par sedmica...mene su stavili na 50 mg Syntrroid, kažu da je to relativno niska doza..čestitam na uspjelom IVF!
pariz
(prof.)
14. новембар 2011. у 06.21
Sarajka, i ja pijem lek za štitnu,jer imam hipotyreosis, kao i ti. Doduše, nije tebi toliko visok TSH,ali bi zbog postupka trebalo da ga svučeš ispod 2.
Lek će to brzo regulisati,ali nalaz nema svrhe ponavljati pre 5 nedelja korišćenja leka-tako mi je rečeno od str. endokrinologa.
Inače u 3. postupak VTO sam ušla sa tolikim TSH, i na moje insistiranje za lekom, rečeno mi je da nije strašan...taj postupak nije uspeo.
Srećno!
sarajka033
16. новембар 2011. у 10.16
sad se bojim jer je moj tsh sad oko 2.6 a vi kazete da preko 2 ne valja...a doktor mi kaže da je sve ispod 3 ok...ne znam, nije da se osjecam loše, mislim nisam se loše ni osjecala kad mi je bi preko 3..jedino da mi povecaju dozu ako mi ivf uspije..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.