Дискусије : Неплодност

 Коментар
ginekolog, Toronto
Phoenix
10. септембар 2011. у 10.24
Drage moje,
U potrazi sam za dobrim ginekologom u Torontu.
Za ginekologa koji mi je preporucen od mog porodicnog ljekara procitala sam nekoliko jako loših komentara od kojih me hvata jeza. Pored toga pregled je zakazan tek za januar 2012.
Znam da se na svaki pregled kod specijaliste ceka dosta vemena, ali četiri mjeseca je bas dugo.
Da li neko može da mi preporuci dobrog ginekologa u Torontu? Da li znate šta treba da kažem da bi me ginekolog primio sto ranije?
Pozdravljam sve i hvala vam puno.
Rinzo
12. септембар 2011. у 11.51
Šta specificno trazis - mislim da li je problem sa oko trudnoće? Ako je to u pitanju sigurna sam da ovde možeš uci u kliniku mnogo brze i obaviti testove koji su ti potrebni.
ciba
(brrrrr)
12. септембар 2011. у 14.16
sad ne znam kako je u kanadi ali u usa ja uvek gledam velike univerzitetske bolnice. One obično imaju sve sto može da ti zatreba i obično vise ginekologa/lekara radi u istoj grupi/centru tako da možeš da menjas ili da te primi neko drugi ako je slobodan. uz to, oni su obično on the cutting edge tj znaju znanje.
što se tiče da te prime pre, kaži da imaš nove bolove koje pre nisi imala itd.
Phoenix
12. септембар 2011. у 20.13
Da, do trudnoće ne dolazi pa hoću da obavim potrebne testove I analize. Rinzo, pretpostavljam da mislis na walk-in kliniku? Probat ću, nemam šta da izgubim, a uputit ću se I direktno u Mt. Sinai bolnicu, da provjerima da li neko može da me primi (mada sumnjam, svi traže preporuku od GP-ija).
Hvala objema na javljanju I odgovorima.
Rinzo
13. септембар 2011. у 08.49
Naravno da te ovde niko neće primiti bez referala kucnog. Ali šta sam ja mislila je da odes u fertility kliniku (i dalje ti treba preporuka od GP-a ali ako tvoj neće da ti da, možeš da uzmes to i u walk-in klinici kad nadjes koju fertility kliniku oćeš). Ja sam sad malo zaboravila sve klinike ali glavne su T-Cart, Create, Hannam (koji po meni nije bio sjajan, al ajde). Proguglaj malo, ima ih tipa 5 jačih. U svakom slučaju i ovde će ti se neko još javiti. U klinici ti fino odrade sve pretrage, i to u vrlo kratkom period-u i onda odlucis, da li i šta ćeš za tretman. Sretno.
LeeLu
13. септембар 2011. у 20.19
Rinzo, slazem se sa tobom za Hannam kliniku i nikako joj ne bih preporucila. Takođe se slazem da treba da ide u fertility kliniku i da izvrsi pretrage koje su ionako (skoro sve osim testova krvi za Antimullerian recimo) pokrivene OHIP-om.

Phoenix, za probleme tog tipa ti nije dobar ginekolog nego fertlity specialist iliti reproduktivni endokrinolog, a oni se nalaze u klinikama. Kasnije ako hoćeš neke procedure tipa IVF ili inseminacije to se placa. To se placa i u Mt. Sinai isto kao u bilo kojoj privatnoj klinici. Ja ti ni Mt. Sinai ne bih preporucila, tamo su kao „teaching hospital” vrlo razmazeni, dosta su finansirani pa svi planduju i tretiraju pacijente kao na pokretnoj traci. Nemoj tamo da gubis vreme i zivce (ovo ti govorim iz licnog iskustva).

Najtoplije ti preporucujem T-Cart i Dr. Bentova, izuzetan tim i topao ljudski odnos svih u toj klinici (ja sam uz njihovu pomoć ostala u drugom stanju i dobila bebicu).

Još nešto sa prakticne strane, u slučaju da ne znaš - nemoj da te uplase visoke cene IVF-a u slučaju da treba da to radis. Ako si self-employed to sve možeš da odbijes kao „medical expenses” na kraju godine, a ako si zaposlena u firmi i imaš nekakvo osiguranje u sklopu beneficija ono ti najverovatnije takođe pokriva te troskove.

Hajde pa nek je sa srećom i da ostanes u drugom stanju sto laksom metodom, po mogućstvu prirodnom ;)
LeeLu
13. септембар 2011. у 20.24
A posle kad ostanes u drugom stanju preporucujem ti OB/GYN-a u bolnici Sunnybrook po imenu Ori Nevo.
Phoenix
13. септембар 2011. у 23.14
LeeLu i Rinzo, od srca vam hvala, divne ste!
Vasi savjeti i iskustva mi mnogo znace - sada imam jasnu sliku šta treba da uradim kao prvi korak.Odoh sutra do GP-ija po uputnicu i javljam se ukoliko budem imala dodatnih pitanja.
Svako dobro i hvala još jednom.
Rinzo
14. септембар 2011. у 14.57
Dr. Nevo je kralj. LeeLu, ja i ti se znaci 100% slazemo za naše medicinsko osoblje:).

Postavljacice, sretno i javljaj.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.