Дискусије : Неплодност

 Коментар
Prepouke za ivf?
ciba
(brrrrr)
30. јун 2011. у 16.10
Mi smo se nabrzinu odlucili da radimo IVF posle dva spontana. Jel smeta nešto da putujem na more 1-2 nedelje posle?

Takođe zanima me ako ikako mogu da izbegnem bockanje. Naime mislim da meni nisu zapuseni jajovodi sudeci po prošlim spontanim već godine zbog kojih su genetske greške vece. Da li je u mom slučaju neophodna cela procedura ili recimo mogu samo da pijem te hormone koji prave vise jc a za ostalo da radimo prirodno?
Jel radi neko nešto takvo?
IvaSpring
30. јун 2011. у 18.27
Ciba, možeš da pijes klomifen ako hocete da pokusavate prirodno ako ti dr preporuci. Ako se odlucis za insemenaciju ili IVF, ne možeš da izbegnes bockanje. Moj ti je savet, nemoj na brzaka da se odlucujes na IVF, nije to mala stvar, pogotovo ako možeš prirodno da zatrudnis. Takođe se dobro informisi kod dr ili na klinici na kojoj planiras da se lecis. Za more - sve zavisi šta ćeš raditi. Srećno!
ciba
(brrrrr)
30. јун 2011. у 23.54
Hvala Ivo. Jeste znam da IVF nije za salu i da imamo sanse i za prirodno ali ideja je da iskoristimo to što su nam sanse vece sad tj da ne cekamo poslednji voz (koji ubrzano stize). Problem je i to što moji spontani nisu bili obični već beba premine ali nemam nikakvih simptoma tako da cekam po 2 meseca i tek onda idem na D&C proceduru, pa oporavak. Prakticno svaki spontani je bio po 4-5 meseci.

Ako budem isla na IVF (to zavisi i od testova), jel nema kupanja u moru posle?
elephant
(masinac)
01. јул 2011. у 02.59
imala sam dva spotana,oba put vto, pa posle nekih istrazivanja dali su mi injekcije fraxiparin da primam zbog cirkulacije krvi. njih primam kada uradim vto,sada mi nije uspela pa idemo u avgustu ponovo,srećn.
IvaSpring
01. јул 2011. у 06.42
Bas mi je zao za spontane. Ako budes isla na IVF , ne bi trebalo da se kupaš pre bete, sto je nekih 14 dana od transfera, posle toga mislim da je ok. Po meni bi bilo najbolje da odes na more , lepo se opustis i relaksiras, pa onda krenes u akciju.
Gala06
(......)
01. јул 2011. у 09.27
Pa s obzirom da si imala dva spontana je se ne bi mnogo cimala. Mirovala bih.
ciba
(brrrrr)
01. јул 2011. у 12.47
moji spontani su bili tzv missed miscarriage prouzrokovani genetskim anomalijama ploda (analizirali su uzorke posle kiretaze). tako da nije u pitanju ni progesteron ni zgrusnjavanje krvi.

što se tiče mora, sve je već bilo rezervisano. i ja se nerviram posto sve na brzinu radimo ali ko zna možda je tako i bolje. predugo razmišljanje i namestanje me je i dovelo do ove situacije.

hvala svima na zeljama i savetima. i vama neka je sa srećom.
alskdjfhg
(Never Give Up!)
03. јул 2011. у 18.29
ne preporucujem ništa na brzinu, ko sto neko rece-bolje se odmori prvo pa onda u nove pobede
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.