Дискусије : Херцеговина

 Коментар
Најмлађем логорашу уручена помоћ
TROFAZNI-3
(Penzioner)
22. април 2010. у 21.22
Најмлађем логорашу уручена помоћ

Datum: 22.04.2010 22:00
Autor: Глас Српске

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Најмлађи српски логораш Далибор Куљанин, који је током протеклог рата био затворен у логору Брадина, примио је јуче 3.000 марака, које ће му добро доћи за изградњу куће.

Новац му је уручио министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.

Куљанин, који сада има 25 година, затворен је у логор послије напада муслиманских снага на село Брадина код Коњица.

- У логору сам био од 23. марта 1992. до априла 1993. године. Још су ми пред очима ружне слике и не бих пожелио да их доживи било које дијете. Гледао сам многа мучења, силовања, убиства. Гледао сам како шутирају главу мога стрица. То су биле страшне патње - испричао је Далибор.

Он је додао да њега нису малтретирали, али да су му једном приликом репетирали пушку уз главу, питајући га гдје су му родитељи и псујући му четничку мајку. Далибор је био затваран у два наврата. Послије другог напада одведен је у Доње Село у Коњицу, гдје је доживио тортуре од хрватско-муслиманских снага. Из логора је изашао послије размјене између хрватских и српских снага након што је дошло до сукоба између Хрвата и муслимана, а родитеље је видио тек послије десет мјесеци.

Далибор сада са мајком живи у илиџанском насељу Војковићи.
Ристовић

Ристовић је истакао да Министарство жели да скрене пажњу и другим релевантним институцијама, прије свега општини, да помогну изградњу куће за Куљанина. Он је подсјетио да Влада РС сваке године за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида издвоји више од 500.000 КМ.

- И када је у питању одређени грант, на многе начине покушавамо да помогнемо специфичним случајевима као што је овај - навео је Ристовић.

М. К.

http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/38556/cir/Najmladjem-logorasu-urucena-pomoć.html
TROFAZNI-3
(Penzioner)
22. април 2010. у 21.39
Pomoz BOG sestre/braco Hercegovci!

Stavih ovo jer je mali mucenik iz nekada sela (srpskog)Bradine rodom a Bradina Hercegovina...

Stravicno,a onaj zlotvor Tadic-Francetic se izvinjava zvijerima...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.