Дискусије : Православље

 Коментар
Нехришћанско понашање СПЦ
sns888
(yrke)
02. септембар 2014. у 05.07
Скоро сам био у цркви у селу Пајсијевић недалеко од Крагујевца да бих купио тамјан. Када сам дошао кући, отворим ја кесицу, а унутра иситњен угаљ. Мислим се, можда случајно погрешили приликом паковања, па опет следећег дана одем за тамјан. Тамо нема никога да питаш, већ у једној кућици поред цркве сам узимаш шта ти треба и остављаш новац. А кесице на којима пише „тамјан” непровидне и угаљ тако иситњен да под прстима осећаш као да је тамјан. Као што напоменух, тамо нема никога да можеш да питаш, али су зато камере поставили на све стране, па те шпијунирају горе него совјетски Кгб и хитлеров Гестапо заједно. И то ми нека „хришћанска црква”?! Значи такво поверење имају попови и њихови верници једни у друге???! Јадно им њихово „хришћанство”!!
Опет дођем кући, отворим кесицу и опет угаљ унутра уместо тамјана. Питам једног комшију да ми објасни о чему се овде ради, а он ми каже: „Ти не живиш овде да би знао шта се овде догађа. Дођеш понекад овде у твоју викендицу па одеш. Ти попови су ти највећи преваранти и олоши. Погледај само шта раде када оду на неку сахрану, да ти свете водицу... само гледају да те одеру што може више.”
Шта да кажем? Није ми ни најмање жао оно мало новца које сам дао за угаљ уместо за тамјан. Већ ми је жао да има таквих људи и на шта је спала Српска православна црква.
windows03
(s)
02. септембар 2014. у 18.47
Стварно? Ајд још питај тог твог комшију што продају иситњен угаљ? Прича ти је баш за оног данца Андерсона убила се...
CTEBA
(penzioner)
04. септембар 2014. у 18.29
?
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
29. септембар 2014. у 02.55
Мени се десило да сам доносила кући тамјан, а тражила сам брикете.
Паковања су слична и дошло је до забуне.
Провјерите када купујете.
Шта има везе, потрошиће се.
Није то ништа нехришћански нити толико страшно.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
29. септембар 2014. у 03.02
Ни мени није пријатно када сам примијетила да нас у цркви снимају камерама. Нисам ни знала, већ када сам ушла у црквену продавницу (која је у цркви) примијетила сам велики монитор који приказује стање унутар цркве, људе који улазе.
Схватам да су дошла тешка времена и да се свашта дешава. У црквама се налазе вриједности, реликвије...али можда може и без видео надзора.
sns888
(yrke)
29. септембар 2014. у 22.07
windows03:

„Прича ти је баш за оног данца Андерсона”

А који ти је тај данац Андерсон??
Можда си и у праву. Јер, данци су као народ далеко поштенији, културнији и паметнији него што је то случај са некима у Србији. Нажалост.

„Ајд још питај тог твог комшију што продају иситњен угаљ? ”

Да ли уопште знаш шта си тиме хтео да кажеш??
Видиш, у Данској ни дете предшколског узраста не би писало нешто а да ни само не зна шта хоће.
Имам пријатеље данце, швеђане, немце... и знам врло добро о чему говорим. Просто се постидим што сам Србин када прочитам неке коментаре на овим форумима.
keser
11. октобар 2014. у 10.54
Е моја гастербајтерчино,
Живиш тамо а не знаш ко је Андерсон.

Прост си ки пасуљ
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.