Дискусије : Уради сам

 Коментар
Senzor Svijetlosti - Montaza
munjamare
(ing.)
26. март 2012. у 05.46
Molim za pomoć oko montaze. Laik sam što se tiče ovoga. tj. bojim se da ne napravim kratki spoj. :) Želim montirati ovaj senzor (donje dvije slike), tako da pali svetlo u hodniku, a montirao bih ga tik uz plafonjerku.

Dakle moje pitanje je gdje koju zicu da „turim” :) ? Dakle imam smeđu fazu i plavu nulu koji idu u plafonjerku, i imam onu trostruku spojnicu od senzora prikazanu dole na slici. Tu je i elektricna shema.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/594/dsc02835l.jpg/][IMG]http://img594.imageshack.us/img594/7332/dsc0 2835l.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/dsc02836ob.jpg/][IMG]http://img62.imageshack.us/im g62/5504/dsc02836ob.jpg[/IMG][/URL]

PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
26. март 2012. у 07.57
-Odvrni sijalicu iz grla.
-Ukljuci prekidac za svetlo.
-Glinericom još jednom proveri šta ti je faza,a šta nula.
-Isljuci prekidac za svetlo.
-Posmatraj shemu koju si dao,u istoj ravni kao i fotografiju koju si postavio.
-Gledano odozgo na dole (fotografija),na semi obelezeno sa `L` tu stavljas zicu koja ti je pokazala da je faza i koju prekidac na zidu iskljucuje.
-Srednja klemna na fotografiji je (na shemi obelezena sa `N`)u nju stavljas drugu zicu,koja ti je pokazala da je nula,i sa istog mesta jedno parce zice postavljas na sijalično grlo,na mesto koje obavija navoj sijalice.
-Donja klemna (na shemi `LS`) je izvod gde postavljas drugo parce zice i vezujes ga na drugi kraj sijalicnog grla.

-Na jednom od potova stelujes osetljivost senzora,t.j.na kojoj razdaljini od senzora će reagovati, a na drugom potu stelujes odnos dan/noc,da se ne bi sijalica palila i preko dana.

-Ako se desi da senzor ne reaguje,zameni mesta zicama iz gornje klemne sa zicama iz dolje klemne na senzoru.
-Šta god radio,NIKAD NE POMERAJ ZICE IZ SREDNJE KLEMNE, to je prikljucak za nulu,jer ako njih premestis na bilo koje od druga dva mesta,izazvaces kurslus i kratak spoj,a time i pregorevanje senzora.

-Ajd,pokusaj :) al,za svaki slučaj navuci na ruke suve gumene rukavice,imaš ih kod supruge u kuninji,u drugoj donjoj polici sa leve strane :) i obuj suve patike,pre rada :)
munjamare
(ing.)
27. март 2012. у 08.44
Hvala majstore, uspio sam, radi ko singerica! :)
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
27. март 2012. у 14.31
-Nisam nikad ni sumnjao u tvoje sposobnosti :)

-Samo,obrati paznju na snagu sijalice,ili zbirno vise njuh u kucistu,koje su povezane na taj senzor,mislim da je max.dozvoljena snaga senzora 60 w.
-Problem ćeš rešiti sa LED sijalicama.

-Ziv bio ,veliki porastao :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.