Дискусије : Уради сам

 Коментар
Vlaga u coskovima sobe
koprivica
25. новембар 2011. у 16.20
Da li može neko da me posavjetuje šta da radim da se oslobodim vlage u spavacim sobama na spratu. Svake zime imam problema, zid pocrni, oko prozora takođe.
Mnogo hvala
Koprivica
PEPELATVOR-1
(Strsljen)
26. новембар 2011. у 09.01
-Vlaga u tim delovima nastaje kondezacijom hladne i tople promaje na zidovima. Losa izolacija na sastavu stolarije i prodiranje hladnog vazduha,ili loše dihtovanje stolarije,su najcesci uzrok problema,kao i los raspored grejnih tela u stanu,koja ne obezbedjuju ravnomernu cirkulaciju toplog vazduha u prostorijama.
-Vodena para iz kuhinje u kombinaciji sa losom ventilacijom same kuhinje,zna da bude dobar razlog za pojavu budji na pomenutim mestima.
-Mnogo razloga postoji za takav problem,a uzrok je razlicit i specifican za svaki prostor.
-Pogresno je usresrediti se na posledicu,treba se usmeriti na uzrok i tako pristupiti resavanju problema.
-Razni premazi za budj i sl.,resavaju posleducu,i neminovna je ponovna pojava problema u narednom periodu.
koprivica
26. новембар 2011. у 12.07
Hvala Pepelvator. Rekli su mi da probijem zid i da postavim 'resetkastu 'ciglu da bi vazduh cirkulisao. Mani to cudno, stalno će da duva. Živim u Engleskoj.
Da je neko ovo radio?
Pozdrav
Arhitekta123
(kapi s oboda)
27. новембар 2011. у 12.32
Dobro ti je rekao Pepe. Moj savet: nadji lokalnu malu arhi firmu i pitaj ih. Nisu gradjevinske tehnologije standardizovane za ceo svet niti su klimatske specificnosti jednake na svakom kraju planete. To ti je najjednostvnije, najbrze i najjeftinije.
Osim toga, ako bilo šta ovde pitas onda budi podrobniji, postavi par fotki (izvana/iznutra) itd pa možda i dobijes neke suvislije odgovore. I pored toga - najbolje rešenje ćeš dobiti od male lokalne arhi firme (ne idi kod Ser Normana Fostera za to).
cnct56
(progr.)
29. новембар 2011. у 06.11
koprivica

sva ta mesta na kojima se javlja kondenzacija, coskovi iznad prozora su radjeni od betona a ostala mesta cigla, znaci mjesta gdje je beton mnogo brze prenose hladnocu sa vanjskog dela zida u unutrasnji prostor i na tom mestima dolazi do sudara hladno-toplo i stvara se kondenzacija za razliku od povrsina koje su zidane od cigle koja je mnogobolji izolator od betona.
CTEBA
(penzioner)
29. новембар 2011. у 16.30
Да ли је неки намештај или било шта испред зида где се појављује влага?
Понекад то може да спречи циркулацију ваздуха и да се влага на зиду не суши.
Пример је прозор који се замагли ако су завесе навучене али је сув ако се завесе отворе.
dzumbo
(bravar)
13. децембар 2011. у 13.30
Jedino rešenje je da se rijesis hladnih mostova.Gore je neko već naveo da se treba razdvoiti vruce i hladno.Svi premazi nisu ništa.Ventilacija može da pomogne ali minus napolju je najvece zlo.
Eliminisati proizvodjace vlage nap u kuhinji ventilator kupatilo itd.
murva
(dryliner)
23. јануар 2012. у 17.32
dobro su ti rekli , tako se to i radi u engleskoj , i za ove gore sto pominju beton u engleskim kucama beton se koristi samo u temeljima i nigde vise !!!!!!
a ti koprivica kupi air-brick i to možeš sam da odradis! ali samo da znaš to ugradjujes samo na vanjski zid !
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.