Дискусије : Образовање

 Коментар
Za Milicu i Ivanicu
sukebe
(Roboticar)
23. децембар 2009. у 21.01
Vidim vijezbate mozak sa matematikom pa evo još jedan problem...

Pitanje; Imamo 10 razlicitih vreca u kojima se nalazi po deset predmeta. 9 vreca imaju predmete teske 10 grama svaki, a jedna sadrzi predmete teske 9 grama svaki. Kako možemo samo sa jednim vaganjem tačno znati u kojoj se vreci nalaze predmeti koji su teski po 9 grama svaki. P.S. Tezina praznih vreca je zanemarljiva

Cao
Milica-devojcica
24. децембар 2009. у 15.12
Sto samo za Milicu i Ivanu??? Ovo je vise logicki problem, a ne matematicki. Ima ljudi koji imaju sjajnu logiku, ali su losi matematicari. Ne znam zašto smo samo nas dve prozvane? Verujem da se Ivana neće ni javiti, a ja nisam mogla da izdržim a da ne prekomentarisem.
Elem, što se problema tiče to bese:izvadis iz prve kese sve prodmete i ostais samo jedan, u drugoj ostavis dva, u trecoj tri itd. Izmeris sve kese odjednom i tu tezinu odmuzes od 550, i broj koji dobijes kaže ti u kojoj kesi su se nalazili rpedmeti od 9 gr(550 maximalna tezina izmerenih kesa).
Dobih li prolaznu ocenu?
sukebe
(Roboticar)
25. децембар 2009. у 13.43
Ma kakva prolazna :) 5+
Ma salim se...naravno da nije neki matematicki problem i cista je logika ali bila bi iznenadjena koliko malo danasnje generacije ucenika logicki rijesavaju probleme u svakodnevnom zivotu.
Nevezano za temu ali eto...već sam poceo da blebecem pa eto...
Radeci domaće zadatke sa mojom cerkom koja je u trecem razredu osnovne skole dobio sam vise sijedih dlaka nego ikad. Ali šta se može takvo je gradivo i način na koji se predaje i ministarstvo obrazovanja ovde u provinciji Ontario u Kanadi smatra da je to zadovoljavajuce. Ja ponekad pokusavam da je naucim da logicno razmišlja koristeci primjere iz svakodnevnog zivota ali teze malo to ide djeci koja su ovde rođena.

Pozdrav
Ivana13
25. децембар 2009. у 14.27
Evo, kako da se ne javim.
Ovo ti nije zadatak, nego fazon.
Pogledaj ga iz perspektive coveka kome je jako bitno da zna u kom dzaku je 10g manje nečega. 10g za mnoge nije mala stvar.
Pa, taj će meriti i 300 puta ako treba dok se ne uveri koji dzak je tezak 90g. Sigurno da neće vaditi po jedan komad nečega, odlagati, sabirati izvadjene tezine, ovo ono, da bi na kraju kolosalno zakljucio da je najlaksi dzak broj 4, recimo, jer je izmerio 546g.
Zadaci iz onih tema su bili „iz zivota”, neka ograda oko placa je bila u pitanju, valjda, sad me mrzi da se vracam na te teme.
Ivana13
25. децембар 2009. у 14.40
Morala sam da se vratim. :)
Cekaj, nije valjda da ona ima takve zadatke za domaći?
Nije ni cudo sto si osedeo.
charobnjak
(metalostrugar)
01. фебруар 2010. у 13.39
moje rješenje ima dva mjerenja...ali jedno mjerenje...mislim da je neizvodljivo.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.