Дискусије : Образовање

 Коментар
Mba ili ms
anikicaa
(menadzer)
09. децембар 2009. у 09.35
Da li ima neko ko je u USA da mi objasni razliku između MBA i MS u istoj oblasti. Npr MBA/MS in accounting ili MBA/MS in international business. Interesuje me samo business oblast. Da li imate predstavu da je neko od tih zvanja cjenjenije i trazenije za zaposlenje ili je potpuno svejedno što se tiče kvaliteta, samo je razlika u programu, buduci da je stepen obrazovanja isti?
Sili_mi
(Konsultant)
09. децембар 2009. у 13.49
Ajdemo sad copy/paste sa Emigracije:

Zavisi u kojoj oblasti radis. Ako radis u „accounting”-u onda po meni „MS in Accounting” ima mnogo vise smisla jer tu ima mnogo vise „core accounting” predmeta/kurseva, dok recimo „MBA with concentration in accounting” ima mnogo vise „core business” predmeta/kurseva sa svega malo vise „core accounting” ispita. Takođe po meni zavisi i šta ti je „bachelor's degree”. Ako je „engineering” ili tako nešto sto nema veze ni sa business-om ni sa „accounting-om a treba ti znanje iz business/management zbog napredovanja na poslu i pozicija u rukovodjenju, onda MBA ima mnogo vise logike jer će obezbediti generalno znanje iz raznih oblasti, između ostalih i accounting ali i finance, general management ako je pak undergrad degree iz business ili finance or accounting i radis u accountingu, onda MS in accounting ali ako radis u finansijama onda možda MS in finance program možda. Takođe u ”consulting„-u ima vise smisla ići na MBA ali za ”internal/external audit„ ili ”tax accounting„ onda definitivno MS in accounting. Treba se dobro raspitati jer su u pitanju par godina i značajna ulaganja.

A evo još malo i da dodam:

Ako tek trazis posao onda razmisli cime bi volela da se bavis ”kad porastes„ pa na osnovu toga i donesi odluku. Ako si već u USA i radis u knjigovodstvu/racunovodstvu, posoje takođe i prefesionalne dezignacije kao npr. CPA (Certified Public Accountant) koje su možda i najcenjenije/trazenije a, u zavisnosti u kojoj si americkoj državi, kad dobijes CPA dezignaciju vrlo malo ti nedostaje da dodas ispita ma da imaš i MS in Accounting.

U svakom slučaju, srećno!”
nepismenko
(zemljoradnik)
10. децембар 2009. у 10.35
anikica, moje iskustvo i mišljenje je bolje je uzeti MBA ne samo za ameriku već cjeli svjet.

Sretno!
anikicaa
(menadzer)
11. децембар 2009. у 12.14
anikica, moje iskustvo i mišljenje je bolje je uzeti MBA ne samo za ameriku već cjeli svjet.
///////////////////////
na osnovu čega tako mislis? imaš li neko konkretno iskustvo ili primer ili pak samo pretpostavljas da je MBA bolja opcija?
Meni je odluka veoma teska. Ja treba da ulozim nekoliko godina, mnogo vremena i mnogo rada, plus nekoliko desetina hiljada dolara za to obrazovanje i zaista bi mi znacilo da čujem svačije iskustvo. Naravno, sa nekim obrazlozenjem...
Hvala konsultantu još jednom...
i nastavila sam diskusiju na emigraciji, da ne dupliramo na dva mesta...
nepismenko
(zemljoradnik)
11. децембар 2009. у 17.50
anikica, znam, znam uzme mnogo godina, mnogo para, mnogo zivaca-stresa i patnje ali tako mora biti ko se udluci da cita, mnogo cita, i nada se da jednog dana radi na odgovornim mjestima, kažem nada se.

pitas pa kako i zašto mislim da je MBA bolji izbor, eh cerko moja ma nisam ti ja vise 21g. prošlo je mnogo ljeta u mome zivotu i mnogo koledza i fakulteta, a tako i radnog zivota. eto zato mislim da ti je bolje MBA. moja radna iskustva, moja pratnja radnih mjesta i potraznja novinskih oglasa sve mi govori za MBA.
dugo, dugo sam u kanadi gde sam diplomirao na fakultetima, takodjer djete mi studira-zavrsava fakultet i pocinje produzetak studija za MBA u torontu. šta drugo da ti pišem, zar nisam dosta rekao.

Sretno!

**** nedaj se, devojcice su u pravu to svaki tata kaže i hoće da se to pravilo usvoji.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.