Дискусије : Италија

 Коментар
Auto
kise63
(Sto se mora nije tesko)
23. фебруар 2011. у 13.09
Narode,dali auto koji je na HR tablice treba prebacivati na talijanske,kad se dobije permesso?
Mostro
(junior member)
23. фебруар 2011. у 14.20
pitaj u nekoj auto-skoli, oni znaju koji su rokovi. Međutim ne verujem da ti se isplati da uvozis auto iz Hrvatske jer ga u Hrvatskoj možeš bolje prodati pa kupiti bolji za te pare u Italiji. Sem toga ti je riskantno to voziti po Italiji jer je sigurno da osiguranje ne pokriva ko zna koliku eventualno stetu, pa ako se desi maler mogu da ti nakace da si duzan da platis milione evra ili ides na tesku robiju ako nemas. Zato ti je jeftinije da imaš auto sa italijanskim osiguranjem.

Ja sam čak dobrovoljno placao skuplje osiguranje da bi premija bila 2-3 puta veca, jer može da se desi (ne daj Boze) da izazoves udes u kojem se povredi neki veci biznismen ili se prevrne neki sleper sa skupom robom ili autobus sa putnicima i da ne baksuziram, ali u takvim slučajevima oni obracunavaju kompletnu stetu i nakace je onom ko je izazvao nesrecu, pa sve preko onoga sto je osiguranje duzno po ugovoru da isplati, nakace krivcu da plati. Eto to je rizik koji uopste nije zanemarljiv. A svakom može da se desi da pogresi. Hrvatsko i srpsko osiguranje imaju slabe premije koje isplacuju, a ljudi koji tamo voze sa našim tablicama i ne razmišljaju o velicini rizika jer to ne pokriva ni jedan skuplji auto u Italiji.
kise63
(Sto se mora nije tesko)
25. фебруар 2011. у 03.47
Hvala tigre,poslušaću te!
Pacifista007
(student)
25. фебруар 2011. у 10.03
Dosta emigranata se vozi sa tablicama zemalja odakle su dosli, to ćeš masovno videti, čak i naše koji su po 15 godina u Italiji, voze na Srpske, Bosanske i slično.To uglavnom rade zbog osiguranja, koje je skuplje u Italiji.Naravno, to nije dozvoljeno, jer od kad uzmes Permesso, možeš godinu dana da vozis na svoje tablice, ali moras to proveriti, jer je to nekad tako bilo.Ako te policija zaustavi posle tih godinu dana, mogu da te kazne a ne znam kakve su kazne, osim sto znam jednu nasu studentkinju, kako se uvlaci panduru da je samo ne kazni.Što se tiče problema u slučaju udesa, tu ne želim da solim pamet, jer ja znam da sam imao Dunav Kasko osiguranje i šta i koliko oni pokrivaju na stetu u inostranstvu, to ne znam.

Mostro
(junior member)
25. фебруар 2011. у 12.15
možeš godinu dana da vozis na svoje tablice,
--------
godinu dana može da vozi sa nasom dozvolom, a za auto bolje da pita. Oni ionako stalno nešto menjaju u zakonima.

Kažeš ne znaš kakve su kazne ?
Pa kazne su veoma vaspitne i ubedljive :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.