Дискусије : Италија

 Коментар
Problem sa osiguranjem
Nenad_SD
(Bageri)
03. јул 2010. у 17.59
Pre oko dva meseca sam bio u Srbiju i imao sudar autom. Ne mojom krivicom. Obavestio sam osiguravajucu kucu gde je gospodja bila osigurana radi nadoknade stete. posto su procenili stetu rekli su da mogu da poravim auto u italiji pa da im posaljem racun a oni bi tu sumu stavili na moj ziro racun. dako sam i uradio, međutim kada sam im poslao racun odgovorili su mi da je to puno para i kako ne mogu da mi isplate toliku sumu. Rekli su mi kako oni isplacuju najviše dve prosecne srpske plate i da se obratim mom osiguranju u italiji. Obratio sam se mom osiguranju ali ni oni nisu hteli da mi isplate jer kažu da srbija nije u evropsku uniju i da moram sam da se snadjem sa osiguranjem iz Srbije. Situacija me izluđuje. Ne znam vise šta da radim auto je još kod majstora i neće da mi ga isporuci dok ne vidi novac. Molim za savet ako je neko imao saobracajnu nesrecu u Srbiji, kako je naplatio stetu?
Mostro
(junior member)
03. јул 2010. у 20.29
pa eto, sad neka vide oni sto misle da sa našim osiguranjem mogu da voze po Italiji.

Verujem ti da te izluđuje, baš ti se desio maler. Nazovi prvo nadležne inspekcijske službe u Srbiji i pitaj da li oni mogu da nateraju osiguranje da izvrše svoju obavezu i da ti isplate štetu. Možda je bolje i samo da im kažeš da osiguranje odbija da ti nadoknadi štetu. Ako ne mogu oni da ti pomognu, angažuj advokata da podnese tužbu i protiv osiguranja i protiv pocinioca stete, pa oni nek se dogovore ko će sve to da plati sa sudskim troskovima. A za isplatu majstora se pozajmi od prijatelja ili banke.
Da si imao kasko, možda bi mogao da trazis i od svog osiguranja.

A koje je to osiguranje u Srbiji što vredi samo 2 plate ? :)
Nenad_SD
(Bageri)
04. јул 2010. у 05.55
Ne želim da dajem imena dok se sve ne zavrsi. Kada sam ih zvao telefonom rekli su da isplacuju stetu u visini dve prosecne srpske plate a nakon par dana su mi poslali pismo na adresu u Srbiji i napisali kako ne mogu da isplate stetu jer im ne dostaje jedan dokument a to je zapisnik policije. Ali kažem ja sebi... dali je moguće i da je istina da im samo to nedostaje da li bi mi isplatili i dali ja treba da krenem iz italije i odem u sup kako bi im prilozio taj dokumenat? Dali oni imaju nekog zaposljenog koji bi mogao da zatrazi taj dokument, dali oni imaju u 2010-oj nemaju nikakva sredstva za komunikaciju kako bi dosli do njega ili cekaju sve na gotovo?
qpqp
(Half a man-Half amazing)
04. јул 2010. у 13.31
Ako policija nije uzvrshila uvidjaj,mocicesh da se slikash.Inache ja mislim da institucija u Srbiji kojoj trebash da se obratish za pomoć jeste udruzenje osiguravajucih drushtva,proguglaj ili imash na poledjini svake zelene karte njihove podatke.
Nenad_SD
(Bageri)
04. јул 2010. у 17.28
Izlazila je policija i napravila neki mali zapisnik, nisu mi pokazali šta su napisali ali rekli su mi da ako mi treba njihov izvestaj moram da sacekam najmanje petnaest dana dok se overi u Beograd. Probacu sutra da pozovem to drustvo pa videcu na cemu sam (koliko, toliko)
baxuz
(فاک شما)
05. јул 2010. у 06.40
je l' ti imaš bilo šta napismeno od srpskog osiguranja?
ili imaš samo njihovu reč?

trebao si da sacekas da dobijes zapisnik, onda da oteras auto u bilo koji servis (koji to zaista jeste a ne suster u lokalnoj garazi) da ti procene stetu, da to odneses u osiguranje i onda da cekas isplatu stete...

apsolutno ludilo je da ti neko kaže do 2 srpske plate i to ne može da prođe...osiguranje pokusava da te napravi majmunom i nemoj to dozvoliti...angazuj nekog u srbiji da tu pricu istera do kraja da ne bi rodio mecku ti iz italije...

osiguranje sad racuna da si ti daleko pa rastezu sto vise mogu ali će na kraju na ovaj ili onaj način platiti...

na zalost da bi uzeo tvoj auto od majstora moraces ti da platis iz tvog dzepa pa posle da se „prebijas” sa osiguranjem...

isao si obrnutim redom :)

Nenad_SD
(Bageri)
05. јул 2010. у 12.48
Evo me opet. Zvao sam danas udruzenje osiguravaca srbije i rekli su mi da oni ne mogu ništa da urade po tom pitanju i dali su mi savet da ih ljubazno zamolim i pitam koliko su oni spremni da mi isplate pa ako sam zadovoljan tom cifrom to i da prihvatim a ako nisam da angazujem advokata. Krenuo sam ja pravim redom ali sam morao da promenim jer sam bio kratak s'vremenom i morao da se vratim sto pre na posao u italiju. Hvala svima na odgovorima. Javicu se za par dana ako uradim nešto.
Pozdrav.
baxuz
(فاک شما)
06. јул 2010. у 04.34
šta drugo da ti kažemo sem da ti poželimo sreću :))
Mostro
(junior member)
06. јул 2010. у 07.32
daleko smo mi od zapada, osiguravajuce kuce su jako teske za saradnju, može im se. Ja sam u Italiji placao i vece osiguranje jer sam znao za jadac ako slučajno pogresim da mogu i u zatvor ako osiguranje nije dovoljno da pokrije stetu. Šta znači da osiguranje pokriva stetu do dve srpske plate ? Šta ako neko napravi veću stetu, ko će to da plati ?
baxuz
(فاک شما)
06. јул 2010. у 09.48
Šta ako neko napravi veću stetu, ko će to da plati ?
----

sve će to narod pozlatiti :)))
Mostro
(junior member)
06. јул 2010. у 10.55
e to je kod nas „pojela maca”, ali u Italiji nema opraštanja nego ideš na doboš i u tvorza.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.