Дискусије : Италија

 Коментар
Kad vam dolazi Deda Mraz: za Bozic ili Novu godinu
izzetta
(spijunka)
17. децембар 2009. у 08.11
Ove godine je moja cerka od 2 ipo godine prvi put pisala Deda Mrazu da joj donese poklone (prethodnih godina nije se postavljao problem, jer nije imala pojma o cemu je reč). Sad sam ja, kao mama, u nedoumici kad da taj Deda Mraz „dodje” i ostavi joj poklone ispod jelke: za katolicki Bozic (kao sto je to obicaj ovde) ili za Novu godinu (kao sto je to obicaj kod nas)? Najradije bih malo po italijanskim , malo po našim, ali se bojim da joj ne bude cudno zašto Deda Mraz dolazi kod nje dvaput, a kod ostale dece samo jednom.

Kako ste vi resili problem ovih kulturalnih„ mimoilazenja?”
andjeo84
(student)
17. децембар 2009. у 19.37
Kod nas za n.g.deda mraz ostavi poklon ispod jelke,a za nas bozic bata donese nešto manje,neku sitnicu,cisto da se obraduje dete.
andjeo84
(student)
17. децембар 2009. у 19.40
A za katolicki bozic idemo u goste,pa ponesemo poklon koji nam je ostavio Bozic Bata da damo našim prijetiljima i njihovim klincima.
andjeo84
(student)
21. децембар 2009. у 05.55
Zar nikome više ne dolazi deda mraz?
Ninaparisroma
21. децембар 2009. у 08.52
Mi slavimo oba Bozica, za docek „njihovog” Bozica koji je u stvari i moj jer je i mog muza i moje dece, smo na veceri sa najblizim rodjacima kod italijanske babe, u međuvremenu će tamo već stici Babo Natale pa ćemo naći poklone ispod jelke (svakome od svakoga ponesto). I kad dodjemo kuci, naći će se nešto ispod naše jelke... Kad stignemo kod babe u Beograd, spremicemo poklone za njihovu bracu, oni su navikli da im Deda Mraz dolazi za Novu godinu (ja već 20 god ne živim tamo pa mi malo neobičan spoj Deda Mraz i Nova godina, ali je važno da se deca raduju)... a nije u redu da Deda Mraz pravi razlike medj' decom, pa će doneti i za moju decu i već znam da će biti pitanja- kako... i otkud zna da su i one tamo... i zašto tada... i kako nije svuda isto... Naravno, ne znači da su u pitanju uvek ogromni i skupi pokloni... al' je i nama matorima zadovoljstvo da im lepo upakujemo i najskromniju sitnicu i da ih vidimo uzbudjene razrogacenih ociju kad vide to sarenilo... i onako će ubrzo porasti i neće vise verovati da postoji Deda Mraz... Moja deca su naročito dobra ovih dana, nikad se nezna, ako stvarno taj Deda Mraz donosi poklone samo dobroj deci...
Inače, moja manja devojcica od 3 god. na skolskoj priredbi starije sestrice, kad se pojavio Deda Mraz, je otkinula od straha, nije plakala, ali je gledala da smugne sto dalje i da mi se uzvere u narucje... tako da će biti presrecna sto će doneti poklone, a da ga niko ne vidi!
zokiitalia
(glava u torbi)
23. децембар 2009. у 12.56
sto je cudno da deda mraz dolazi za novu godinu? pa dolazi za novu godinu ako se secate
cekili
(mama)
25. децембар 2009. у 10.14
Nama dolazi 25.12,tad deci iz razreda dolazi pa tako i nama.kad bude bio veci,pokusacu da mu objasnim razliku,za sad je još uvek dete...ima 7 godina...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.