Дискусије : Велика Британија

 Коментар
Koji hotel u Londonu, treba mi zbog tenisa
kisela-voda
(Sef ekipe)
20. октобар 2011. у 15.39
Cao narode. Naime 25 novembra dolazim u London na tenis masters serija 2000. U pitanju je o2 arena ako se ne varam mislim da se taj kraj zove Greenwich. Da li možda mozete da mi pomognete oko hotela, tipa da ne platim vise od 40-50 funti, a da mi pritom ne setaju bubasvabe po kosi ujutru rano :) Nešto pristojno bre :)

Da li ima nešto u blizini i šta biste vi generalno preporucili. Jedna drugarica koja je živela u Londonu mi je preporucila ravnagora u Nothing Hillu. Znam da je to daleko i na drugom kraju grada, ali kad već i jeste, jel može neko da mi kaže koja je vremenska razdaljina u pitanju, metroom? Please pomozite mi.

Hvala puno.
Sir_Rory
(Househusband)
20. октобар 2011. у 17.18
Ovaj ti je u blizini i malo jače od 60 funti.

http://tinyurl.com/629g95x
Ovaj je u Pekamu kod Rodnija i Delboja i kosta oko 40-tak funti, pa ti vidi. Ne bi trebalo da je daleko od Grinica.

http://tinyurl.com/6d5lhtk
Evo gde ti je Ravna Gora:

http://tinyurl.com/6xbrtsa
Od Noting Hila do Grinica po TFL-ovom vebsajtu treba ti 33 minute.

Poz!
Sir_Rory
(Househusband)
20. октобар 2011. у 17.19
Sir_Rory
(Househusband)
20. октобар 2011. у 17.22
Neće da otvori ovaj sa direkcijama, pa ti evo vebsajt i sam ukucaj u desnom uglu od Noting Hila stanice do Severnog Grinica, pa ćeš da vidis koliko dugo ti je potrebno i koje linije treba da koristis.

http://www.tfl.gov.uk/
kisela-voda
(Sef ekipe)
21. октобар 2011. у 08.51
Druže, veliko ti hvala na pomoći. Pokusacu nešto da nađemonda. Da li možeš samo da mi kažeš kakav je to deo grada Greenwich? Da li je okay? Ili je bolje da kuntam na Nothing Hill`? Jel imaš neku preporuku?
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
24. октобар 2011. у 03.29
Greenwich je vrlo lep,
http://www.visitgreenwich.org.uk

preporucila bih ti Ibis hotel u greenwich-u
http://www.ibishotel.com/gb/hotel-0975-ibis-london-greenwich/index.shtml

ili Novotel
http://www.novotel.com/gb/hotel-3476-novotel-london-greenwich/index.shtml

u samom su centru Greenwicha otathe se vozom stize za 15tak minuta do centra ( trafalgar Squera)
z
Sir_Rory
(Househusband)
24. октобар 2011. у 05.20
Nisam stigao ranije da se javim, al' nisam ti ja bas za te preporuke o delovima grada, a i iskreno bio sam na tom Grinicu jednom da vidim gde prolazi meridian line i nisam video, pa sam se skenjao. ;-)

Evo i djnzloop ti je dala dva linka za hotele, ali su malo skuplji jedan je 80 novaca, a drugi 120 za noć.
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
25. октобар 2011. у 03.33
hotele pogledaj i na booking.com a ja inače sa ibis hotelima imam vrlo pozitivno iskustvo, idi direktno na njihov sajt i pogledaj razlicite opcije posto cena zavisi naravno od lokacije hotela i termina putovanja.
kisela-voda
(Sef ekipe)
26. октобар 2011. у 17.17
Uhhhh to su mi malo jake cene. Verujem da su lepi hoteli ali zaista ću samo pespavati u hotelu. Čitav dan ću biti negde u gradu. Naravno, čuo sam jako ruzne kritike o londonskim hotelima, da su jako zapusteni i prljavi i da neretko dolaze strani gosti sa četiri pa i vise nogu... maksimalno bih platio nešto do 50 ili 60 j€vreja.

Usput, imao bih još neko pitanje, a verujem da ste se ovakvih pitanja nagledali i da vam je zaista mooka vise da odgovarate na ovako nešto.

Naime, bio sam ove godine u vasem gradu i hrana je bzvz!!! Da li može neko da mi kaže gde bih mogao da se hranim i sa cime. Jer sam dosta novca pukao na klopu covece.

Znaci neki dobar kineski restoran ili brza hrana s nogu. Ma neke sendvice bre. Bas sam rekao ortaku da ću zaista svih tri dana da se hranim po Mc-u, jer mi je jeftinije i znam šta jedem barem.

Ortak jedan kaže da je SOHO ficka super. Pizza i tome slično. Šta obici u Londonu za ta tri dana`? Bondstreet, Nothing Hill, Harrods... ovo ostalo sam vide. Piccadily, Westminster, i sav taj okrug.

Daj bre recite nešto, neku insajderski provalu, savetu, tip.. šta god. Jel ima naših lokala tamo negde? Jel ima bre nešto tamo naše da pojedem, posto mi je draže to da pojedem nego neke bajate hamburgere koje sam placao i po deset jevrica. Strasno. Hvala vam puno
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
27. октобар 2011. у 17.37
Ovde su hoteli vrlo skupi a kvalitet nije zagarantovan, probaj www.easyhotel.com oni su verovatno jeftiniji ili trazi neki hostel ili b&b. Što se obilaska tiče tri dana su vrlo malo i zavisi šta te interesuje, posto si već u Greenwichu park i obzervatorija, i pogled na grad su fantasticni. I one klasicne turisticke destinacije London Eye, Bakingemska palata i smena straže, muzeji: British, V&A, Tate modern, St Pauls cathedral, Big Ben, Parlament i Vesminsterska opatija, Hampstead heath. Moja omiljena destinacija je setnja kroz City (vikendom kad nema nikoga), Mayfair, Kensington... E sad što se klope tiče zavisi šta volis al sem lanaca tipa wagamama, Yo susi, pizza express itd mogu da preporucim
http://cafegallipoli.com/
http://aldar.co.uk/
http://www.khansrestaurant.com/

ima dosta pubova sa odlicnom hranom
na greenwichu
http://www.trafalgartavern.co.uk/
odličan pub sa super pogledom na reku pogotovo uvece
hamburgeri su dobri u byron-u
wholefoods u kensingtonu ima dobar izbor gotovih jela i nije puno skup
u china town-u moj omiljeni je golden dragon.
izbegavaj McD i slične, to imaš i u BG a kvalitet je grozan a što se naše hrane tiče, dolazis u London na par dana iz Srbije, nema potrebe da trazis nasu klopu ;)
milany
(nema)
30. октобар 2011. у 05.39
ja živim u Greenwichu i blicu sam o2 arene. ja ne znam gde si ti spavao pre ali možeš da dobijes bubashvabe i ostale bube u sobi ako hoćeš da dobijes sobu za male pare. To nisu hoteli, to su pre pabovi. Ovde su hoteli prelepi i cisti ali ne možeš da nadjes hotel ispod £60.

Drugo, uopste mi nije jasno kako neko može da dodje iz Srbije na tri dana u London i da trazi srpsku hranu. Pa nećeš da umres gladan ako nejedes srpsku hranu. Šta mislis da mi jedemo ovde? London ima svega samo ti trebaju pare jer je jako skup grad. Bilo gde da odes ostaces gladan i spavaces u sobi sa bubama ako nemas novaca.

Za mene i moju porodicu, greenwich je najlepsi deo Londona za zivot, a iduce godine će ovde biti Olimpijske igre i sve je u tom znakupriprema.

Pozz
kisela-voda
(Sef ekipe)
30. октобар 2011. у 17.50
Milane, pre svega zaista ti hvala na komentaru. Ali moramo nešto da se dogovorimo :)

Ajmo redom. U Londonu sam bio i mogu ti reći da jesam ostao i gladan i bez para sto je najgore. Jeo sam neke trice i kucine. Pa cvarke naše su bolje od onog sto sam jeo. Jedan drugar mi je preporucio neki indijski restoran. Ono je... nemam reci. Nisam razmazen, niti sam rođen na svilenim jastucima ali znam tačno šta je dobra klopa, ili nešto kvalitetno. Jer ceeesto putujem.

Jeo sam Fish and Chips i to placao oko 12 funti, a ono je sve samo nije zdravo. U svakom smislu te reci. Em sto je masno, em sto je skupo, em sto neam nikakvog ukusa, em si hammer.

I resio sam da jedem pice ili nasu hranu, jer barem znam da će na nešto da lici. Nego ove improvizacije. Ne, nisam ja zeljan pljeskavice i djuveca, već zaista ne želim da već u 8h pocnem da pravim plan i razmišljam gde ću da jedem i šta ću pre svega.

Ali okay, ne poznajem grad i to je normalno. I onaj Pariz je skup do daske. Možda čak i skuplji od Londona. Ali barem ima kebap da se kupi na svakom cosku. I jeste da kosta 8 evra, naspram dva ipo bilo gde u Evropi, ali i ta varijanta mi je prihvatljivija jer ih ima na svakom cosku. A ja u Londonu nisam vise ništa osim pubova, a tamo moras da sednes, a ja neću da sednem. Hoću nešto s nogu. Neki imbis a da to nije Mc ili Burger King.

Ali bih ti zato bio jako zahvalan ako bi me ispravio i rekao da gresim i uputio na neka mesta.

Što se tiče Greenwicha, zamolio bih te da mi kAžeš i das koji savet što se hotela tiče. Please. Može i apartman, privatni smestaj, šta god samo da je cisto i kulturno. Ostalo me ne zanima, ali bukvalno.

milany
(nema)
31. октобар 2011. у 09.32
1.Hotel:
Adresa:
Ibis London Excel-Docklands
9 Western Gateway, Royal Victoria Dock, E16 1AB London (Show map)

site for booking:
http://www.booking.com/hotel/gb/ibislondonexcel.en-gb.html?label=gog235jc;sid=094a39b8adebd392ddf1ecd57754c90a

Area
11 Kms To City Centre 3 Kms To The Airport (london City Airport)
40 Kms To The Airport (gatwick) 10 Minute Walk To The Nearest Metro Station (north Greenwich)
2 Km To The Nearest Station (greenwich) 2 Minute Walk To The Nearest Bus Stop

Location
The hotel is located just a short walk away from the London 02 Arena and the north Greenwich Underground Station. The famous Greenwich market is also close by.

Room type Conditions Max Price No. rooms Reservation
Room for 1 to 2 persons
Prices are per room. • Non refundable

CENA: £ 39
Save 75% # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased # Insert Separator empty optgroup to note when price per room has increased



This modern hotel is just 150 metres from the ExCeL exhibition centre and 10 minutes’ drive from the O2 Arena. It features rooms with satellite TV and internet access.
Each of the bright and modern rooms at Ibis Docklands offers both a flat-screen TV and a private bathroom. Guests can make use of tea/coffee facilities, and hairdryers are available on request.
milany
(nema)
31. октобар 2011. у 09.38


2. Hotel( Po meni bolji)
The Clarendon Hotel
Adresa:
8-16 Montpelier Row, Greenwich,
SE3 0RW London (Show map)

O hotelu:
On je £75

The Clarendon overlooks historic Blackheath and Greenwich Park for a village atmosphere close to central London. It is ideal for the O2 Arena, Canary Wharf and the Excel Exhibition Centre in Docklands.

Great bars, restaurants and boutique shops surround The Clarendon Hotel, and the Old Royal Observatory and Blackheath Train Station are not far away.

There is a car park at the front and back of the hotel, and local car parks and on-street parking are nearby.

The hotel offers the Meridian Restaurant, Nautical Chart Bar, first-rate room service and full conference and banqueting facilities.

Hotel Rooms: 181

Room Facilities: Work Desk, Heating, Shower, Bath, Hairdryer, Toilet, TV, Telephone, Satellite TV, Tea/Coffee Maker, Wake Up Service/Alarm Clock

Bed Size (s): 1 Single

Site:
http://www.booking.com/hotel/gb/theclarendonhotel.en-gb.html?label=gog235jc;sid=094a39b8adebd392ddf1ecd57754c90 a

Svi hoteli su udaljeni oko 10 minuta od O2 i sve je vrlo blizu centra grada.
milany
(nema)
31. октобар 2011. у 09.41
I samo još nešto: U londonu je Fish and Chips oko £5 i nigde ne možeš da platis skuple jedino ako sednes negde. Greenwich ti je pun kineskih restorana i imaš kevab.

Nadan se da sam ti pomogla. Delovao si mi kao razmazeno dete:).

Srećno.
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
31. октобар 2011. у 14.58
Što se hotela tiče Milany ti je dala neke opcije, a što se klope tiče ako ćeš nešto s nogu kupi sendvice u M&S, Pret-a-manger, ili negde slično, vikendom na Greenwichu ima market na kome ima super kolpe - s nogu. Ako si na Blackheath-u ( hotel koji je preporucila Milany) imaš osjajnu pekaru/poslasticarnicu Boulangerie Jade koja ima savrsena peciva. Na Blackheathu ima i odličan Thai restoran u ulicici iza Barclays Banke zove se Laicram. Ima i fish and Chips preko puta Blackheath stanice. Na Greenwichu imaš Pizza Express ako ti se bas jedu pizze. London jeste skup al ima fantasticne restoranesa odlicnom klopom i nisu svi previse skupi.
kupi Time out visitors guide London. Njihove preporuke restorana nikad ne omanu
http://shop.timeout.com/travel-magazines/london-for-visitors-guide12.html

ili pogledaj na njihovom sajtu preporuke za deo grada u kome odlucis da odsednes
http://www.timeout.com/london/
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
31. октобар 2011. у 15.05
A ako ti se jede kebab ili nešto slično na Edgware roadu ih ima milion a i svuda po gradu ( ne na Oxford St) ima dosta Libanskih, Turskih, restorana. Zavisi u kom si delu grada treba samo naći- raspitati se za neki dobar restoran.
za smestaj kao sto smo ti rekli probaj
booking.com
a vidi i
http://www.gumtree.com/holiday-rentals/london
kisela-voda
(Sef ekipe)
31. октобар 2011. у 16.05
Eeeeeeeee ovo su insajderske preporukeeeee :)))) Svaka ali svaka vam cast. Svima bre. Ajmo redom. Milany, ja razmazen? Hm... nisam razmazen ali ne volim da me neko bije po usima jer sam turista. Okay, neću moći kvalitetno da jedem kao ti recimo, jer poznajes coskove, budzake i ulicice, a ja idem mahom glavnom rutom. Ali ono sto sam zaista jeo je nešto strasno. Ma idi begaj bre. Neću da detaljisem, jer ćete mi se smejati samo :)

Okay, pre svega hvala ti na hotelima. Bas ću ih pogledati i možda već nešto i rezervisati.

Nije meni do kebapa i sličnih turskih gluposti. Ali hoću nešto da pojedem a a to ne mota opterecavajuce da bude... da mi pravi stres i pritisak. Ali ovo sto ste mi vi napisali... to su već konkretne stvari.

Djozloop ili kako već... i tebi ali zaista ti punoooo hvala :) odusevio si me par gestovima. Hvala ti puno i primenjivacu neke tvoje a i Milanyeve savete.
Drugar mi je preporucio SOHO piceriju ili šta li je već, pa ću i ono da pogledam.

Uh, bas sam happy sada kada ste mi sve lepo objasnili :)
northweald
31. октобар 2011. у 21.14
yebo te, uzmi large doner, kad ti natrpa onu janjetinu u onu pitu bread i salate i još uzmes pomfrija pa se nazderes i spržiš jednu pivusu ne treba ti ništa vise jesti za 24 sata. a možeš i kentucky fryed chicken, ja se sjecam ja bih kupio No5, dobiobi 5 komada mesa pomfrija sok colu ili neki drink tebi po volji ne bi ništa mogao cijeli dan jesti.
northweald
31. октобар 2011. у 21.20
northweald
31. октобар 2011. у 21.25
evo ti, yebo te, i on kaže osto gladan...u londonu. koji crni humor

http://tinyurl.com/6hmmrzf
ili idi tamo u saisburys pa nadji bargain corner...
kisela-voda
(Sef ekipe)
01. новембар 2011. у 03.47
Hahahahahhaah koji ste vi careciiii, ej !!! Vidi se da živite u Velikoj Britaniji, pa ste i vi poprimili njihov humor... hahahhaahhaah ekstra bre! Hvala ti i izvini sto sam ostao gladan u Londonu. Hvala ti još jednom.
northweald
01. новембар 2011. у 07.19
sto moras u hotel, iznajmi sobu, bedsit, imat ćeš kuhinju, pa pravi cvarke i leskovacke muckalice ako hoćeš.

eno,ja i jucer kupio blitvu,isprigo srdjele, casa domaćeg crnog, da ne pricaju engleski oko mene mislio bi da je objed u dalmaciji

Papa-Strumf
(Bolje dzaba lezat\', nego dzab)
04. новембар 2011. у 13.41
al bi ja ovog northwelda nataknio na qurac, bas mi je simpa s tim cro uzrecicama... :)
JVsaZK
05. новембар 2011. у 07.23
London je skup, usteda je uvek na racun nečega. E sad, pitanje šta si spreman da žrtvujes.
tamoneko333
05. новембар 2011. у 11.49

alo bona,sto ga ne uputite podzemonom do ilinga da ide
kod Mugija na cevape ili vruc domaći pasulj.
tamoneko333
05. новембар 2011. у 11.59

ceo reč podzemnoj ,svako dobro...
JV
(...)
08. новембар 2011. у 13.53
Od Ealinga do Greenwicha je oko 30 km. To pod jedan a pod dva, tamo ima i onaj znatno bolji nas restoran, skorije otvoren, ne znam tačno kako se zove ali ga ljudi bas hvale.
Wimb
10. новембар 2011. у 15.53
Ako želiš jesti nešto na brzinu, a fino, ja ti preporucujem sljedece:

Paul (pekara, sendvicara, po zimi imaju fine supe i variva) - www.paul-uk.com
Pret (sendvici, supe) - www.pret.com
Eat (slično kao Pret) - www.eat.co.uk

Ovo su sve lanci i imaš i prakticki na svakoj glavnoj ulici. Uglavnom rade do 4-5h popodne, tako da ti je to zgodno za rucak. Za veceru, ako ne volis pubove s hamburgerima i chipsom, najbolje odi negdje na pizzu ili tako nešto, vidjet ćeš već sto izgleda pristojno tamo gdje odsjednes. Nije zgoreg pitati osoblje u hotelu za njihovu preporuku, ako se malo sprijateljis s njima.

Ako ne možeš bez kave, ja preporucujem NERO (www.caffenero.com), imaš ih na svakom cosku i puno bolji su nego americki Starbucks ili Costa (bar meni, ali naravno to je stvar ukusa).

JV, „novi restoran blizu Mugija” je možda rešentin na 170 Goldhawk Road. Cevapi su stvarno fini.
Wimb
10. новембар 2011. у 15.56
Za JV - ovaj program izgleda dodaje kvacice na slova kako mu je volja! :)) rešenTIN, bez kvacice na S :))
JV
(...)
13. новембар 2011. у 15.56
Možda, mada mislim da je na Ealing-u. Isto ga je otvorio crnogorac (da ne kažem srbin iz CG) ali je sve zaposlene doveo iz Srbije.
Wimb
17. новембар 2011. у 16.55
Nije onda to to. rešentin navodno drže Novosadjani porijeklom iz Bosne. Bilo kako bilo, odlicna je klopa. Probaj! :)
JV
(...)
18. новембар 2011. у 21.30
Kad sam videla ove ružice, srce mi stade...:)

http://en-gb.facebook.com/rešentinC?sk=wall&filter=1
J_E_L_E_N_A
19. новембар 2011. у 04.41
Imaš holiday inn u charlton-u, to ti je odma do greenwich-a , pred hotelom ti stoji bus stanica I mislim da svaki bus ide do o2, 472 sto posto ide :D
Pogledaj I hotels in bexleyheath, to je već 5 zona londona, sve je jeftinije I opet imaš bus 422 direktno do o2

Pis aut
northweald
20. новембар 2011. у 06.50
Novosadjani porijeklom iz Bosne
------------------------------
ajde da mi je vidjet i to.. a od kad su „novosadjani”, jel od 1995-te

onda ste vi svi odje „englezi”.
Wimb
21. новембар 2011. у 04.41
Nortwead, ne sramoti se budalastinama, kako sto si se sramotio i na hrvatskom forumu! :) Jesi čuo ti za kolonizaciju i znaš li kad se ona odvijala? ;)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.