Дискусије : Швајцарска

 Коментар
Molim za pomoć
dracoli
16. јул 2012. у 17.22
Molio bih da mi se jave oni koji mogu da me upute kome da se obratim za posao u Svajcarskoj.Mislim na direktno obracanje za posao ili posredovanje u zaposljavanju.Naravno da su u prednosti oni koji mogu lično da pomognu.Nikome ko mi je pomogao nešto u zivotu nisam ostao duzan a i lično sam pomogao mnogima,naročito u mojoj struci.Ja sam medicinski tehnicar sa ogromnim radnim iskustvom.Radim 5 godina u Urgentnom centru Srbije u intenzivnoj jedinici Neurohirurgije.Takođe radim paralelno u jednom starackom domu u Beogradu skoro 4 godine.Imam 26 godina.Služim se Engleskim jezikom a trenutno pohadjam kurs Nemackog jezika.
Svaka pomoć u pronalazenju posla dobrodosla.Prvenstveno me zanima rad u struci ali bih rado poceo sa nekim drugim poslom.Molim vas da mi pišete na [email protected]

Hvala svima unapred,Dejan!
CH
26. јул 2012. у 15.36
Dejane, ko god vam bude nudio nekakvu uslugu da posreduje u toboz nekom zaposlenju, znajte da LAZ...
U Svajcarskoj teško da dobiju posao oni koji tamo žive, imaju radni boravak ili su ljudi sa naših prostora a imaju i državljanstvo, tu nema razlike...
Ako u ovo ne verujes, pronadji nekog ko radi u nekoj bolnici, beka ti on direktno pokusa pomoći...
A što se tiče jezika - zaboravte vi na vas americki jezik - kog pretesno svi govore u Srbije bolje od maternjeg jezika.
Taj jezik može da vam pomogne samo u Engleskoj, Americi i nekim zemljama u kojima se možeš samo sporazumevati ali i ne da radis na radnom mestu.
U CH su tri zvanicna jezika, odnosno cetiuri Retroromanc...
Nemacki, Francuski i Italijanski...
Da bi radiili na sledećim govornom podrucjima - nemacki: Bern, Basel,
Luzern, Brig, Cirih, Winterthur, Schafhausen, St. Gallen, Chur.
Francuski je u Zenevi, Lozanini, Yverdon, Friburg..
Italijanski je Bellinzona, Locarno, Lugano, Chiasso...
Morate da znate jedan od tih jezika... Vas engleski samo vam može još dodatno dobro doći ali i ne da iskljucivao sporazumevate se na radnom mest.
U bolnicama, pacijenti teško da govore svoj maeternji a ne još da nagadjaju engleski.

Kako znam, niko sa podrucja ex Jugoslavije ne može vise dolaziti da radi uz trazenje nove radne vize...
Zato budi oprezan ako ti neko nudi posao (za debelu lovu) samo će da te prevari..

dracoli
14. фебруар 2013. у 17.05
Pozdrav svima!

Da ne otvaram novu temu,nadam se da će neko procitati ovaj nastavak.Elem,pisao sam da bih radio u Svajcarskoj i bilo je raznih komentara ali evo da razjasnim.Posle duge borbe i puno papira uspeo sam da dobijem dozvolu za rad u Svajcarskoj u oblasti medicine tj.Vorprufung fur Anerkennung i to za radno mesto Fachmann Gesundheit.Trenutno sam u Cirihu jer sam bio na probnom radu.Mogao bih odmah da radim ali imam problem sa slabijim znanjem Nemackog jezika.Pitanje za sve vas je,ima li neke skole u Cirihu gde se može intenzivno uciti Nemacki jezik.Imam neko slabo predznanje.

Hvala na pomoći!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.