Дискусије : Скандинавија

 Коментар
WizzAir
kristinche
(sta te briga)
20. новембар 2011. у 16.19

Jel letio iko WizzAirom i kakva su iskustva??? Jel ono jeftini na netu al kad pocnu da deru s taksama cijena sa 300kr npr skoci na 1300 :D. ??? Aj pišite. Ja mislila letjeti s njima sad za Novu Godinu al aviokompaniju i zubara ne volim da mijenjam sem ako moram :D. Do sad sam letjela s Norweigan i oni su mi super al mi je WizzAir jeftiniji.. al vjerujem da je ono koliko para toliko muzike hehehe.
vilhelmina
(letim na metli)
20. новембар 2011. у 17.26
Kod Wizzaira se ne naplacuje prtljag, kao kod Norvegiana, ali se zato naplacuje cekiranje na aerodromu (mislim da je 200 kruna). Ako check-in obavis kod kuce, preko neta, onda ne kosta ništa, ali moras sama odstampati bording kartu.
Osim toga, vrlo su zeznuti oko rucnog prtljaga i treba dobro prouciti pravila. Npr. ne možeš imati nikakvu kesu ako već imaš rucnu tasnu i sl.
Takođe treba racunati i da je prevoz do Skavste dosta skup, a na Arlandu se može i s mesecnom kartom (ako se leti iz Sthlm i ako je to nekome bitno; meni jeste). Ipak, moja najveca zamerka je sto je razlika između dolazeceg leta iz BG i odlaska sa Skavste samo pola sata, pa je kasnjenje redovno. Ne znam kako je s drugim aerodromima.
Ipak, cena je obično tako dobra da se za nju vredi i malo pretrpeti. A lakse je kad se unapred spremis:)
Ugljesomir
21. новембар 2011. у 06.56
Услуга је сасвим пристојна и љубазна. Позитивно је и да особље (бар по мом искуству) познаје језик и културу својих путника па се и тиме смањује могућност неспоразума. Оно што сам ја морао платити преко цијене превоза је превоз путне торбе који ме је коштао 150 кр у једном правцу, код њих се као пртљаг може понијети торба до 32 кг (код других је та граница најчешће 20 кг). Још се плаћа и 50 кр у једном правцу на име неке услуге (serviceavgift). И као што ти је Вилхелмина рекла чек ин и карте мораш средити сама ако нећеш да те кошта и то. Наравно у току куповања нуде ти разне ствари, од тога да имаш приоритет при улазу у авион до осигурања, значи читање је обавезно да не би прихватила (и платила) нешто што ти не треба. Једино негативно што сма чуо о њима је да су неке плаћене летове јесенас укинули јер је попуњеност авиона била премала.

Значи ако носиш више него ручни пртљаг рачунај да поред цијене карте мораш платити 400 кр (150+150+50+50). Све ово важи у случају да се правила нису промијенила.
kristinche
(sta te briga)
23. новембар 2011. у 05.41
Znaci mogu cekirati torbe i istampati bording kartu kod kuce, a na aerodromu samo predam torbu ili??? Jesam li shvatila kako treba? :D

Bas sinoć pricam s drugom, on ode za BGD krajem dec i leti Wizzair-om.. on kaže da je 40kg dozvoljeno za torbu, a rucni prtljag 10kg.. mada vjerujem da je malo pogresno obavijesten. On je platio za torbe 400kr vjerovatno nije znao da se može kuci chekirati.

A cuj to da ne možeš imati kesu ako imaš rucnu tasnu, pa ja kako se zapakujem u avion ne idem bez ruksaka i tobe i bar još jedne kese hahahaha.. oni bi me izbacili iz aviona. Morat ću dobro da prelistam ta pravila. Najveca mi je muka kako doći do Skavste, a ko sto kažeš Vilhelmina do Arlande možeš i mjesecnom kartom hehe.

Mada u svakom slučaju razmišljam da mi maltene dodje isto letjela s njima il recimo Norwezanima. Dok poplacam to sve za torbe, a fala Bogu uvijek kad se dole ide ima se vise stvari posto kupis nešto nekome ... i pun kofer :D.

Hvala vam oboje na info. ;)
vilhelmina
(letim na metli)
23. новембар 2011. у 16.27
Kristince, moja greška. I prtljag se placa i to zavisno od duzine leta, mislim da je 200 kr po torbi za BG. A cekiranje karte je preko toga, ako ne cekiras kod kuce. Znaci, prtljag ti ne gine da platis, a onaj avgift za cekiranje možeš i da izbegnes.
32 kila može da ti bude cekirana torba i to je dobro. Ali za rucni nemoj da se salis, jer ti neće dati da uneses vise od jednog komada, pa da se na glavu postavis. Znaci, ako imaš ranac, ne možeš imati i tasnu ili kesu. Lično sam gledala kad su jednog momka maltretirali, samo sto je on bio dobro raspoložen, pa smo se svi smejali, a samo baba na izlazu sizila.
Tip je imao malu putnu torbu i ranac. Pošto je ostatak prtljaga već bio otisao, nije mu bilo druge nego da vadi stvari iz torbe i oblaci ih na sebe, da bi mogao ranac posle da ugura u torbu. Na kraju je uspeo i otisao u avion s jedno četiri debela duksa i tri para pantalona na sebi, a bilo usred leta, nekih 30 stepeni.
Ilkka
27. новембар 2011. у 06.06
A cuj to da ne možeš imati kesu ako imaš rucnu tasnu, pa ja kako se zapakujem u avion ne idem bez ruksaka i tobe i bar još jedne kese hahahaha
-----

ovo znaci (kao kod SVIH niskobudzetnih aviokompanija), da možeš da nosis samo JEDAN komad rucnog prtljaga (u okviru dozvoljenih dimenzija).
to znači da ako imaš tasnu, Ništa više ne možeš da nosis..i ako imaš jednu kesu, ništa više ne možeš da nosis..znaci svaka torba/torbica/kesa se racuna kao jedan komad rucnog prtljaga i osim toga ništa ne možeš da nosis. ako imaš 2 komada rucnog prtljaga, oduzece ti jedan i staviti dole kod cekiranih torbi i naplatiti cekiranje.
vilhelmina
(letim na metli)
27. новембар 2011. у 16.18
Gladala sam cene za moje koji treba da dodju iz Srbije početkom januara. Kod Jata oko 2 puta, a kod Norvegiana 4 puta skuplje nego kod
Wizzaira! Dakle, dilema je razresena. Dolaze Wizzairom, pa makar sve sto imaju morali da obuku na sebe i potrpaju u dzepove, a od Skavste jahali na magarcima:)
Braca
([Brejka])
28. новембар 2011. у 11.34
Hehehe, jahace ;)

Ja uzeo dve povratne karte za 636 SEK! Maj mesec je u pitanju i bez torbi, web-check i placanje preko banke (ne kreditnom karticom) Dzabalesku! :D
kristinche
(sta te briga)
28. новембар 2011. у 11.36


Aaaa brate ala su komplikovani.. pa ovo, pa ono. I šta kažeš Vilhelmina Norweigan skuplji četiri puta čak od WizzAira? Nego kako stoji komunalni prevoz do Skavste? Koliko je karta? Gledam sad recimo da idem 24og decembra, a da se vratim 14og januara kod Norwezana me izadje 2146kr, a kod Wizzaira 1358kr.. plus torbe i plus prevoz do Skavste. Pa izadje mi na isto maltene, zar nije??? Ma dobro ajd taj rucni prtljag ću lako da spremim. Uzmem jedan ranac manji i to je to. Nego sve nešto mislim da ću ipak s Norvezanima ići. Hahaha nego ako imaš još kakvog magarca u rezervi proslijedi meni ako ipak budem isla s Wizzairom :D. A jadan taj momak mogu misliti kako se preznoio dok je doso kuci :D. Meni jedino sto ponekad traže je da se izujem :S.

llka .. ja s norvezanima kad sam isla nikad nisam imala problema. Jedne prilike sam imala skoro 10kg preko od dozvoljenog pa me pitala na salteru cura kaže „Draga djevojko šta si pakovala ovoliko?” Reko „Nisam kuci isla dvije godine pa sad mama napakovala svega hehe.” Kaže da će mi poslati racun kuci kao da platim.. evo prošlo je skoro 2 god nikad mi ništa nije stiglo. Niti sam imala problema s rucnim prtljagom. Imala sam ranac i kesu jednu u njoj mi bila jakna i patike. Nisu mi nikakve probleme pravili niti su me šta pitali.
vilhelmina
(letim na metli)
28. новембар 2011. у 16.51
Beograd-Stockholm 4.januara s Norvegianom je 3423 krune u jednom pravcu!!! Od toga mi mrak pao, pa dalje nisam ni gledala, nego kupila mojima za Wizzair.
Do Skavste idu flygbussarna kao za Arlandu, na svakih pola sata kad ima letova (nije ceo dan). Preporucuju da se uzme bus 3 sata pre leta, jer može da bude guzva na E4, a voznja traje min 80 minuta. Aerodrom je mali, pa se lako i brzo tamo snadjes, ali treba planirati eventualno zakasnjenje. Karta je 150 kruna u jednom pravcu.
Tačno je da nije uvek Wizzair povoljniji. Ja idem Norvegianom krajem decembra tamo i nazad. Izaslo me oko 1200 kruna povratna, s torbom i svim dodacima, pa za Wizzair nisam ni gledala, zbog Skavste i svih peripetija. Kontam da ako je razlika do nekih 700-800 kr (od čega ti 300 ode samo na autobus), onda mi se ne isplati maltretiranje, ali ako je veca, kao to za 4.jan, e onda treba razmisliti.
Marsal_swe
(wtf?)
02. децембар 2011. у 06.34
pa ebem vam mater, idite pjesaka.
dock
04. децембар 2011. у 07.22
Jok eto treba da se leti sa bh airlines
Možeš u jednom pravcu a da bi se vratio treba da platis dodatnih 35 maraka...eto to je kompanija 3 aviona...
kristinche
(sta te briga)
06. децембар 2011. у 06.24

Vilhelmina ... Ja bih isla pred kraj decembra i onda nazad polovinom januara.. oko 2500kr s Norvezanima. Mrzi me da se cimam oko WizzAira i Skavste. Kažeš ti ides krajem decembra... a kad se vracas pa te izaslo 1200kr?? Mora da si dosta ranije zakazala. Meni će ovo i da poskupi dok mi plata dodje da uplatim sve... ziva ne znam šta ću hahaha.

Marsal.. aj iskuliraj malo.. nemas potrebe da se ponasas tako ;). Ako nemas šta pametnije reci onda pssst. :*

Što se Bh Airlines-a tiče.. neka hvala. Kod njih mi je samo muka na stranicu uci, a kamoli nešto drugo.
dock
07. децембар 2011. у 06.34
Ma B&H airlines pripadaju turcima tj turkish airlines. Al vece bagre nisam vidio... fino uplatio kartu 2300 kruna Kopenhagen-Sarajevo...sletio fino nasmijao se carinicima kako zezaju jadne ljude jer im dijeca koja putuju sa njima ne nose isto prezime (majka sa dijetetom)... vrucina mi je bas prijala nakon ove budjave skandinavije i tako 7 dana od kojih se 5 ne sjecam radi konzmacije alkohola...i tako kad bi doba da se vracam kuci nazad dodjem na aerodrom koji ima svega 4 gate, predam torbu i otkucam kartu kad nešto sto je sijedilo iza saltera veli 35KM! Rekoh za šta da nije torba preteska??? ne moguće! jok veli taxa!!! Rekoh koja? aerodromska! Rekoh to nije posteno i ne dam! Od njegovog obracanja, na vi meni predjosmo na ti... i naravno tu bude prepirke dok se nije pomolio tip iz obezbjedjenja sa glavom ko kutija za tene a tene broj 48... evo ti rekoh za tabuta ti trebalo i tebi i tvojoj kompaniji... sjedoh u avion i kontam kakva djubrad i nikad vise itd. zatim sjeda žena pored mene sa muzem i oboje i drvlej i kamenje na kompaniju, oni su platili po osobi 35KM elem stvarno!!!
Tako da i to sa Wizzair nije neka pljacka! kako god najjeftiniji je!
Steta što ne lete za Sarajevo a da lete vjerovatno im se ne bi isplatilo zbog taxe...ko da je aerodrom u Frankfurtu a ne u SA gdje je pista toliko kratka da ako sleti malo veci avion svi putnici moraju da koce da ne bi zavrsili u podnozju Igmana... pilot okrene avion pod „Rucnom” jer je već kraj piste a putnici ga hvale i aplaudiraju... Jer su srećno sletjeli a i zbog adrenalin kicka vjerovatno
Marsal_swe
(wtf?)
07. децембар 2011. у 08.11
doc jebo ga konj, pa ti si stvarno glupi Bosanac.
Kopenhagen-Sarejevo hahahha, o ebem vam mater bosancerosku.
vilhelmina
(letim na metli)
07. децембар 2011. у 11.37
Kristinche, ja i idem i vracam se pre nove godine, tj idem samo na nedelju dana. Zato me nije skupo izaslo, iako sam kartu nedavno kupila. Mislim da si dosta dobro prošla s cenom od 2500 i bez dodatnih troskova i cimanja, obzirom da je to vreme kad najviše njih putuje, pa ovi nadrnde cene. Ne lupaj vise glavu, nego se pakuj i uzivaj! Otplatices se već kasnije nekako. Pretpostavljam da ti nije ni prvi ni zadnji put. Ako se radujes putu i još tamo lepo provedes, onda je vredno toga:)
vilhelmina
(letim na metli)
07. децембар 2011. у 11.39
Ups, sad vidim da još nisi kupila kartu. Pa pozuri:)
kristinche
(sta te briga)
07. децембар 2011. у 15.05

@dock... Hahahahaha bas si me nasmijao lijepo haha. Hahahahah glava ko kutija za tene... ahahahahaha :D.

Kako god.. ne letim Bh Airlinesom al nikako. Jednom čini mi se iz SA kad sam isla s norvezanima jedan avion BIH kompanije je isao za takođe za Svedsku. Mislim da smo mi s norvezanima i poletjeli i sletjeli dok su bosanci krenuli. Ma samo da udjem na njihovu stranicu mi se smuci, a kamoli da letim s njima.

@Vilhelmina.. ma nije još sigurno da ću ići. Imam još nekih izdataka pa ne znam dal ću s platom moći skrpiti sve. Zato je nisam uzela do sad. Ma ako ništa drugo sjest ću na bus i odo :P. Umorna sam malo od svega pa mi dobro doslo malo odmora s mamom hehe.
dock
08. децембар 2011. у 15.40
Marsale

Ja jesam Bosanac a koliko sam glup to pitaj majku i sestru!

Marsal_swe
(wtf?)
08. децембар 2011. у 15.47
o ebem ti mater bosansku, nisi imao 30 eura
da platis taxu, pa si poceo da penis dok ti faca nije prisao.
potom si bio manji od makovog zrna, iako si već i fizicki mal.
ostalo ti jadnome taman toliko novaca
da platis voz za Malmö iz Kopenhagena ..Bosanceros, podržava muslimansku avio kompaniju
a svira qurcu kako je veliki srbin.o, ebem ti mater glupome .
dock
09. децембар 2011. у 04.18
Kako si ti talentovan...

Mani se ekavice ne ide ti bas najbolje... za moje finansije ne brini jer tebe i takve kupujem za sicu...

A to što sam bosanac ne znači da živim u Malme... sok ti vjerovatno dolazis iz nekog geta i tako nesmijuci izaci na ulicu smaras narod svojim glupostima bijedo jedna slabo čitaš a i to što procitas ne znaš šta si procitao, vjerovatno imaš neku skracenicu ADHD ili slično jer si dijagnoza zesca jadu jedan
Marsal_swe
(wtf?)
09. децембар 2011. у 04.38
dock
09. децембар 2011. у 07.58
Majmune...hihihihi
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.