Дискусије : Скандинавија

 Коментар
HITNO potreban savet
zemun23
20. август 2011. у 13.14
Evo već nepunih 3 godine koliko sam u Svedskoj.Imam PUT koji sam dobio na osnovu samba i nisam vise sambo,vodim se kao sam.
Fudbaler sam i dobio sam ponudu da potpisem ugovor za jednog norveskog prvoligasa.Oni bi mi naravno sredili radnu vizu...
Procitao sam na sajtu migrationsverketa da ukoliko se odselim duže od 6 meseci van Svedske da mogu izgubiti PUT.
Zanima me dali je moguće imati istovremeno 2 vazece radne dozvole(svedsku i norvesku)???
Da li postoji neka caka da radim u Norveskoj a fiktivno živim ili studiram u Svedskoj ili tako nešto,samo da ne izgubim PUT???
dr_Ziv-a-go
(pekar lekar apotekar)
20. август 2011. у 18.20
U vezi pitanja o dvostrukoj radnoj dozvoli: samim tim sto imaš PUT imaš i radnu dozvolu u Svedskoj, i nije nikakav problem da imaš radnu dozvolu u još nekoliko zemalja (to spada u ingerencije tih zemalja).

Što se tiče pitanja kako zadrzati PUT u Svedskoj tu je glavna stvar da na neki način manifestujes namjeru da budes (tj. ostanes) trajno nastanjen u Svedskoj. Trebao bi vjerovatno da zadržiš adresu u Svedskoj. Dalje, na neki način bi trebao da pokazes da je tvoj boravak u Norveskoj privremenog karaktera i.sl. jer bi se inače moglo postaviti pitanje za koju si zemlju (Svedsku ili Norvesku) vise vezan.

Možda bi bilo najbolje da se direktno obratis Zavodu za migracije i objasnis im da postoji mogućnost da dobijes posao na određeno vrijeme (tidsbegränsad anställning) u Norveskoj ali da istovremeno želiš da se vratis u Svedsku nakon isteka radnog ugovora. I onda ih pitas na koji način da predupredis rizik gubljenja PUT-a u Svedskoj.

zemun23
21. август 2011. у 16.00
Poslao sam im e-mail pa sad cekam odgovor.
Za sada mogu da sredim da na papiru imam posao od ponedeljka do srede u Svedskoj,tako da bi placao porez u Svedskoj a preko fudbala u Norveskoj.Stan bi i dalje ostao na moje ime.Nadam se da ovo može proći
dr_Ziv-a-go
(pekar lekar apotekar)
21. август 2011. у 16.44
Ja mislim ima osnova da može da prođe, jer kao sto rekoh bitno je da si na neki način „povezan” sa Svedskom kao i da manifestujes namjeru da u njoj trajno živis. Najbolje bi bilo da ostanes „nastanjen” u Svedskoj u kontinuitetu, jer ti treba još malo vise od dvije godine dok ne „doplivas” do uslova za sticanje državljanstva. A onda si miran.
zemun23
23. август 2011. у 16.13
Nadam se da će da bude sve ok.Samo da prođe prica i da bude dovoljno da od srede do petka radim i živim u svedskoj :)
hvala puno na odgovoru
dr_Ziv-a-go
(pekar lekar apotekar)
23. август 2011. у 17.32
Puno sreće i golova (nisi golman?:))
zemun23
25. август 2011. у 04.09
Hvala puno.Golman sam ali izvodim penale u sadasnjem klubu:-)pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.