Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Dali se može??
petee
12. mart 2013. u 14.26
Molim naše ljude iz KANADE da mi objasne,dali ja mogu da vadim pare(dinare) iz ATM mashine u NOVOM SADU sa DEBET KARTOM.Ne sa kredit kartom nego DEBIT KARTOM koju mi ovde upotrebljavamo svakodavno Ja sam ponistio moje kredit karte pre 10godina.Kad moram da upotrebim kredit kartu onda mi žena daje.
Ali ja putujem sam za SRBIJU i pa zato pitam.Ponecu kes dolare ali pitam za debit karte.Dali neko odvas koristio u poslednje vreme?
Hvala na odgovore.
Norway
12. mart 2013. u 14.40
Možeš.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. mart 2013. u 19.17
Može. Provjereno na ATM u Njemackoj, i BL.
Mislim da je provizija 2 CAD po transakciji. Na zalost nisam obracao paznju na to koji kurs koriste kad skinu CAD sa racuna (srednji, prodajni ili prodajni plus 2% koji vecina banaka tamo racuna kad mijenjas kesh).

Obrati paznju na limit. Jednom sam, ne znajuci kurs, probao da podignem Eure u vrijednosti 302 CAD. Masina je izbacivala poruke u smislu „transakcija nije odobrena”. Nakon 10-tak minuta svatih da trebam smanjiti sumu i prođe bez problema.

I savjet u pogledu Eura: Ako ne mislis da ih trosis u EU ili CG, ne vrijedi mijenjati veću sumu CAD u EUR. Gubis dva puta na razlici i provizijama.

Najprakticniji metod je: ako imaš tamo nekoga da drzi CAD u banci. Oni podignu koliko ti treba u KM, DIN, ili šta već trosis, a ti im das sumu u CAD. Tako izbjegavas 2% provizije.

JV
(...)
02. april 2013. u 08.04
Ne razumem zašto dizes pare sa kreditnih kartica kad ti one onda naplacuju tu uslugu. Zar nemas cash-point card?
appassionata
10. april 2013. u 17.50
Pa nema kreditne kartice, nego podize sa bankovnog racuna debit karticom.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.