Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Severni kipar
drazesnaSkorpija
16. jul 2012. u 02.27
da li neko ima „iskustva” sa severnim delom kipra, kako je tamo, kakve su cene, ljudi, plaže ? nešto sam „čačkala” po guglu , ali sve nešto šturo.
Norway
16. jul 2012. u 09.56
Ne verujem da tamo ide iko osim Turaka i ostale njihove „brace”,a drugo ne vidim razloga da neides tamo gde svi idu na Grcki deo Kipra koji je vise nego prelep.
Uvreda je prema nasoj Grckoj braci da se uopste i pita takvo pitanje.
JV
(...)
16. jul 2012. u 12.54
Ma idi bre, ne da su zatucani nego uzas jedan. Moji poznanici su bili jer kao vole divljinu, mladic i devojka + kuče. Uhvatili su brod iz Istanbula, smestili se i drugi dan im je neko otrovao psa jer kao ne vole zivotinje. Hteli su da svisnu.
Starac_Foco
(--)
22. jul 2012. u 14.30
Ja sam živio na Kipru jedno vrijeme pa sam obisao i sjeverni dio prakticko svako selo. Cijene su generalno nešto nize. Kuhinja je sličnija srpskoj nego grcka(ne cudim se :)), plaze su onako prosjecne, ima i odličnih ali najcesce divljih i daleko od svega. Ima dosta engleskih penzionera koji žive u S. Kipru. Njihovo ponajbolje odmaraliste je već 40 godina vojni logor, tj čitav jedan grad, koji je nekad bio slično sto je Budva u CG, Famagusta, je dostupan samo turskoj vojsci, 40-tak hotela stoji prazno, kuce, zgrade, sve avetinjski izgleda, i zove se grad duhova...
NVuk
22. jul 2012. u 19.27
Jedno upozorenje: jedna koleginica je kupila kao investiciju kucu u turistickom naselju u izgradnji. Slučaj da je izvodjac radova bankrotirao i ostavio nezavrsen projekat nije usamljen, ima toga svuda, ali njeni problemi su nastali u isterivanju pravde i povracaju novca, ili pak mogućnosti prodaje svog dela zemlje i nezavrsene kuce.

Na severnom Kipru vlada poprilično bezakonje i tu pomoći nema.

Tako da ko god da ide, kakve god da ugovorene usluge ima, sve treba proveravati i uzimati sa dozom opreza.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.