Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Hanja ili Retimno
Naxi
08. maj 2012. u 16.37
Ove godine bi voljeli da odemo na Krit na ljetovanje.
Uzeli bi paket iz Beograda sa nekom od naših agencija.

Bili smo na Rodosu prije dvije godine i bilo je bas ono kako nama odgovara. Sve na jednom mjesu plaza, restorani, setnja, provod...

Čini mi se da je Retimno nešto slično, jedino sto me brine je vjetar, jer svuda piše da može biti toliko jak da stave crvene zastavice i nema kupanja..

Pitala sam u jednoj agenciji za Hanju i rekli su mi da Hanja nema plazu ali imaju manja mjesta pored (oko 20min voznje). Za te plaze izvan Hanje ne znam koliko su izlozene vjetru.

Šta vi mislite? Za i protiv za obe destinacije ili je svejdno koju izaberemo?

Norway
09. maj 2012. u 09.53
I jedno i drugo mesto su super,e sad ja sam bio smesten u Hanji,a Retimno sam samo obisao u prolazu.

Što se tiče Hanje ima ona plazu i to dobru,nalazi se u podrucju grada koji se zove Nea Chora 10 minuta peske od centra,ja sam bio smesten 50 metara od te plaze na njoj nema vetra,pescana je i ima mnogo restorana pored nje,uvece zatvore tu ulici za saobracaj i onda ima puno gostiju po tim restoranima.

Sam grad Hanja je prelep znači da ti zastane dah :)koliko vidim naše agencije većinom rade Retimno dok recimo ovde kod mene Skandinavci vise favorizuju Hanju..

Inače Krit je moje favorit ostrvo,ubedljivo mi se najviše svidelo od svih Grckih ostrva koje sam posetio.Takodjer nema sanse da ga celog obidjes za jedno letovanje,najbolje bi bilo da imate auto tako da ste mobilni jer biti na Kritu a i bilo kojem drugom ostrvu bez auta se mnogo propusta.

Ovde možeš pogledati tu plazu o kojoj sam pricao,snimano je koliko vidim negde u aprilu zato nema nikoga,ali vidi se da ni tada nema velikih talasa i vetra.

http://www.youtube.com/watch?v=LBQgxwKCeoo&feature=related
Naxi
09. maj 2012. u 22.42
Hvala veliko na informacijama. Plaza u Hanji izgleda OK.
Auto ćemo sigurno da iznajmimo. Nismo još ispanirali šta bi voljeli da obidjemo, ali neki ljudi pišu da je Retimno bolje lociran jer je centralniji pa je lakse obici i istocnu stranu ostrva. Ali meni lično Hanja djeluje kao bolja „baza”. Još ćemo da razmislimo...
Norway
09. maj 2012. u 23.28
To si u pravu da je Retimno centralniji od Hanje,ali i on pripada zapadu, ako oćeš da obilazis istocnu obalu onda moras biti smestena u Heraklionu,Hersioniosu ili Agios Nikolaosu.

Hanja je sediste za zapadnu stranu i bliza najlepsim plazama na Kritu, Falisarna,Balos i Elafonisi.

Zato sam pre i napisao da se sve ne može obici za jedno letovanje,bira se ili istok ili zapad ostrva.
appassionata
21. maj 2012. u 15.08
Била сам у Херсонисосу и тај део обале ми се више свиђа, него западни. Уосталом, у Хањи је велико пристаниште, па ме не привлачи купање.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.