Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Putovanje automobilom Novi Sad - Sarajevo
foreveryoung
19. april 2012. u 08.07
Pozdrav svima,

Resili smo da putujemo za Sarajevo krajem maja pa se dvoumimo vezano za prevoz. Da li ići autobusom ili automobilom? Nismo granicu prelazili uopste od '90-tih te nemamo ni predstavu šta da ocekujemo pa bih bila vrlo srećna ako bi mi neko pomogao i odgovorio na to kakvi su putevi, koliko traje put NS-SA, da li je skup parking u gradu i koja je cena taksi prevoza po gradu?
Hvala puno.
Vanderbilt
(whatever)
20. april 2012. u 08.17
Ne mogu ti reci duzinu puta jer nismo isli direktno, ali generalno putevi su ok. Mi smo isli do Banjaluke autoputem, a u povratku iz Hrvatske do Sarajeva, prelazili smo granice poslednjih godina mnogo puta - ni jednom nikakav problem. Niko nas nije zaustavljao u voznji , niko pitao ništa, isli smo i sa NS i sa BG tablama i sve je prošlo ok. Verujem da je mnogo zgodnije imati svoj auto - nisam uocila da je parking skup a mobilniji si nego kad ovisis o gradskom prevozu. Taksi je ok za po gradu ali ako poželiš bilo gde malo van grada, bolje imati svoj auto. Mislim da je bolje i zato što si onda na svom a ne tudjem rasporedu, nama je to znacilo zbog malog deteta, zamisli voznju busom koja ima jedno predvidjeno stajanje, odrasli ponekad polude kamo li deca:)
foreveryoung
24. april 2012. u 02.48
Puno hvala, upravo to sam zelela da znam. U pravu ste, najbolje je ići svojim autom. Iskrena da budem i zaboravila sam kako je autobusom putovati, lepo ste me podsetili.
Nada33
06. maj 2012. u 12.13
Put traje oko 5 sati, prelazak granice sasvim jednostavan, sa licnom kartom.
Parking u gradu u centru je oko 2km/sat ili 1 euro. Nadjite smjestaj na negdje na oko 20 minuta setnje do centra i auto vam i ne treba.Pogledaj ovaj site za smjestaj http://www.airbnb.com/search?location=sarajevo
Sarajevo je lijep grad, ljudi su i dalje super ljubazni.
Sa NS tablicama necete imati problema skoro sam sigurna.
Uzivajte.
nebojsa
08. maj 2012. u 05.46
Put je, u zavisnosti od rute, od 280-320 km. Jedna od mogućnosti je NS-Ruma-Auto put- Granicni prelaz Raca- Bijeljina-Vlasenica-Sarajevo. Prednosti: Auto put i putevi su u Republici Srpskoj za nijansu bolji nego u Srbiji. Mane: duza trasa i Bijeljina gde nije još zavrsena obilaznica pa se mora proćikroz centar grada. Druga mogućnost je NS-Sabac-Loznica-Granicni prelaz Sepak -Vlasenica-Sarajevo. Krace je ali se i ovde mora proćikroz Sabac a i put između Sapca i Loznice je poprilično opterecen. Trenutno je strajk granicne policije BiH, pa možeš ocekivati malo veću guzvu na prelazu. moguće je da će biti okoncan kad vi budete putovali. U tom slučaju nama nikakvih problema ni zadržavanja ukoliko imate uredne dokumente. Ukoliko vam je krajnja destinacija centar Sarajeva onda u Vlasenici skrenite levo i idite preko Romanije i Sokoca i eto vas pravo na Bas Carsiji. Ukoliko idete u Istocno Sarajevo ili zapadni dio Sarajeva možda vam je zgodnije u Vlasenici skrenuti desno pa ići preko Kladnja i Olova. I naravno, vodite racuna o ogranicenju brzine. :)
dovla
12. maj 2012. u 05.30
Lakse je autom a i jeftinije, jedino sto vama može da bude malo problematično ako niste navikli su krivine. Moja supruga je iz Vojvodine, pa još je mnogo smetalo sto je put pun krivina, ali za iskusnog vozaca nije problem. Pazite na ogranicenja brzine, upalite svjetla, i obavezno da imate pratecu opremu.
princeps
17. maj 2012. u 08.30
Da li neko može da mi kaže koji je najbolji i najbliži put od Sarajeva do Nove Varoši? Hvala.
dulebg
(posmatrach)
17. jun 2012. u 08.57
За најкраћи и најбржи пут иди на Google Maps - Упутства, па унеси одредишта (улица, град, држава)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.