Diskusije : Putovanja i turizam

 Komentar
Filadelfija
Radisa007
(trzisni inspektor)
26. oktobar 2011. u 15.18
Putujem turisticki za Filadelfiju, pa me interesuje šta treba obavezno videti,a šta zaobici. U koje delove grada je opasno zalaziti? Hvala.
zum-zum
(profesor)
29. oktobar 2011. u 08.58
ja bih ti preporucila istorijski deo grada - old city, society hill. ima dosta istorijskih objekada, zgrade gde su se sastajali amricki ustanici (continental congres), independence hall, gde je potpisana deklaracija nezavisnosti kao i konstitucija nekoliko godina kasnije, ben frankiln muzej, muzej nezavisnosti, prelepa arhitektura iz 18 i 19 veka. o drugim krajevima grada ništa ne znam:-)
2909
(System eng)
29. oktobar 2011. u 15.32
U druge krajeve grada ne idi...Nemas potrebe osim ako ne trazis...
zum-zum
(profesor)
29. oktobar 2011. u 16.54
jaoj na šta mi lici pisanje:-0 nisam nepismena, no ne ide mi kucanje
mxm
02. novembar 2011. u 12.23
Nadam se da nisam zakasnio.

Juznije od South nije preterano bezbedno peske. Na sever, nema razloga da se ide dalje od autoputa (Vine St expressway), ali nije nebezbedno barem do Spring Garden.

Super je prosetati uz reku i posetiti muzeje (prvenstveno mislim na Philadelphia Museum of Art sa cuvenim Rokijevim stepenistem).

Za videti: Society Hill, Liberty bell, Independence Hall, Rittenhouse Sq., Boathouse Row (sa autoputa). Klopa negde na Walnat-st, recimo Alma De Cuba, ili ako volis sushi, Raw na Sansom-u. Odličan je i Kubanski Mixto (12th & pine). Ako si za noćniizlazak, onda 2nd st - ima gomila klubova, pabova, restorana...

Ako imaš kola, onda se provozaj malo do Gladwyne (da vidis uzivo kraj koji izgleda kao prenesen sa filma: bukvalno stotine kuca-dvoraca, na livadama,.. ma neverovatno dok se ne vidi uzivo). Čak ni Bing -maps ne docaravaju to dovoljno upecatljivo...
Radisa007
(trzisni inspektor)
04. novembar 2011. u 17.55
Nisi zakasnio. Bas mi je to trebalo. Hvala puno!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.