Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Pomazu li vam ukucani?
opereta201013. februar 2013. u 10.28
Ovdje navraca vrlo malo muskog svijeta, a mene interesuje, koliko su muskarci spremni da pomognu ženi u kuhinji. Kakvo je stanje kod vas? Da li vasa jača polovina zna da pripremi neko jelo i koliko često to radi, da li povremeno opere sudje, postavi i raspremi sto, ili ga sve ceka na gotovo? Moj muž zna ponesto da spremi, često i pomogne, ali ima ruznu naviku da čim ja ustanem iza stola, on trazi da mu nešto dodam, 'kad sam već na nogama'. Ako odbijem, nije mu pravo.
tweety_m
(?)
13. februar 2013. u 10.51
To se fino kaže „Ustani i ti pa ćeš biti na nogama”
Što se tiče pitanja,vrlo je malo kuci preko dana,a vikendom kad bi i mogao da napravi zujimo negdje.Kad smo kuci postavi sto ko stigne,ako zurim da iznesem rucak on postavi,a kako ko zavrsi rucak tako nosi svoj tanjir,sapere i ubaci u masinu.Nešto ja ne mogu da mi se neko mota po kuhinji kad sam ja tu,ili ako hoće da napravi nešto 55 puta pita gdje mi šta stoji.Najviše volim ako on slučajno spremi rucak da bude „to go”
:)
baxuz
(φεμμινα™)
13. februar 2013. u 10.58
mog muza kuhinja nije interesovala „ich” do pre jedno godinu-dve (i 16 god. braka)... nit je u nju zalazio nit je dizao za stolom nešto teze od kasike a ja sam ga lepo naucila da sedne za sto, jede, ustane i ode...njemu je samo servirano... kuhinja je bila moj raj i uopste mi nije trebao unutra...

onda je odjednom samoinicijativno postao kao majonez - u sve se mesa...

sad sprema lakse stvari, secka i pomaze meni, pece meso, eksperimentise... a ja? ja kad ona kuva lepo sednem na trosed i cekam da zavrsi i samo sednem da jedem...

jedina mana te price je sto on mnogo vise isprlja sporet i kuhinju od mene i ne pada mu na pamet da to ocisti pa ja idem za njim...

nemam pojma kako je odjednom kuJna pocela da ga privlaci... valjda tolike godine gleda mene pa je nešto i naucio...
tweety_m
(?)
13. februar 2013. u 12.01
Jedino pravilo koje sam ja postavila je ako izrazi zelju da spremi nešto je da se vrati kuhinja u prvobitno stanje.Znaci nema probaj jelo dok se kuva,uzmi cistu kasiku,ubaci u sudoper i tako do iznemoglosti.Jok prljas i odmah peri.Jednom sam se nasadila i cistila kuhinju 2 sata poslije rucka.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
13. februar 2013. u 21.24
E to i mene izluđuje: „Ajde, kad si već na nogama donesi...biber”,
a ja ustala i krenula na drugo mesto.
Ne volim niko da mi se mota oko sporeta, čak i kad mi se ponudi pomoć - odbijem.
Kuhinja je samo moja! Sa te strane sam mnogo sebična.
opereta2010
(zena)
14. februar 2013. u 07.05
Čini mi se da vecina žena sa Balkana još uvijek smatra da je kuhinja iskljucivo njena nadleznost. Muskarci su tamo uglavnom trapavi, nesnalazljivi i nezainteresovani. Ako žena voli i uziva da sve sama obavlja, onda nema problema, ali ako radi van kuce i vremenski ne stize, onda joj je pomoć neophodna.
Moja sestra se zali na svog muza jer nikada ništa neće uradi sam, već ceka nju da dodje s posla i da zajedno spremaju veceru. On zna da spremi, ali jednostavno ne voli da to radi sam, iako stize kuci skoro dva sata prije nje.
Ima opet muzeva koji će obaviti sve druge poslove, ciscenje, pranje sudja, pospremanje stana, samo ih ne tjerajte da spremaju jelo.
A ima i onih koji ne doticu ništa u kuci, čak ni pregorelu sijalicu ne znaju zamijeniti.
Komunikativna
(($))
14. februar 2013. u 11.16


Moj muž zna svako jelo da spremi i često mi pomaze u kuvanju. Kada imamo goste na rucku, gotovo pod obaveznim mi nešto pomogne, tipa ljuscenje, seckanje. On je jednostavno takav, uvek spreman da pomogne. Dusa od coveka :o)) Samo mi se ponekad pozali da mu dajem samo bezvezne poslove- ljuscenje luka, krompira... Kaže nije vise u vojsci :o)

Dok sam radila u smenama, ukoliko ne stignem ujutru da spremim rucak, on spremi bilo šta i bas ukusno skuva. Secam se, ja dolazim sa posla i na spratu mirisem dali ima šta toplo za veceru :o))

Ciscenje mu nije najjača strana, ali meni nije teško da pocistim. I, naravno, pustim ga da kuva na njegov način. Stisnem zube, vristim u sebi „ stavi malo djumbira i belog bibera” ali se držim po strani, dok gleda ;o))

Inače, dnevni ili vikend jelovnik pravimo zajedno. Uvek njega pitam prvog šta mu se jede i tako i spremim. Dogovorimo se šta bi deca jela, jer oni ne jedu sve sto spremamo i po tome odlucimo šta će se spremati. Doduse, ja sam svakodnevno u kuhinji i spremam a ako mi zatreba pomoć, zagrmim :o)

Cerka je pokazala interes za kuvanjem pa joj dajem jednom nedeljno „casove kuvanja”. Njoj je to posebno zanimljivo i bas se raduje našim kulinarijama.

kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
14. februar 2013. u 11.57
Ne volim da mi se neko mota u kuhinji iz razloga sto obožavam da kuvam i kad sam pored šporeta i kuhinjske radne površine, volim da sam sama, svi ostali bi mi samo smetali.
Ja se divim našim ženama kad spremaju hranu za goste i za neko slavlje, pa se njih pet nabiju u kuhinju.
Ja tako ne umem i ne mogu, to mi ništa ne pomaže, samo mi odmaže.
Pre ću sama sve da spremim, nego da mi je gužva u kuhinji.
Moj muž i ćerka hoće sve da urade što im kažem - oljušte krompir, luk, šargarepu, očiste koštice iz voća..., ali sve to rade za stolom u trpezariji i kad završe donesu mi u kuhinju.
opereta2010
(zena)
14. februar 2013. u 12.57
Komunikativna, ti imaš super muza.
Kriska, i ja volim da sam sama dok kuvam, ali tražim da on postavi sto i da sva raspremi nakon jela.
Nekako mi je gotovanski da jedno sjedi i ceka da mu se sve spremi i postavi, a drugo pada s nogu da sve stigne.
Mislim da je dobro uciti i musku i zensku djecu da znaju sebi spremiti nešto za obrok, i ne samo to, nego i da nauce da postoji „procedura” u kuhinji, koja zahtijeva i vrijeme i trud, prije nego sto serpa stigne na sto.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
14. februar 2013. u 13.15
Te sitne pomoći - ciscenje i ljustenje voca i povrca, postavljanje stola, raspremanje stola posle jela, pranje sudova ko je kad od nas raspoložen i manje zauzet drugim obavezama...
naravno da i muž i deca to treba da rade, to se podrazumeva.
Pa nije žena rob da mora da sluzi i da titra parazite koji se izlezavaju.
Moji nisu uopste zahtevni što se hrane tiče, nikakav problem nije ni ako nema skuvano jelo. Znaju sami da otvore frizider i da uzmu da jedu kad su gladni.
U mojoj kuci je opusteno, ja kuvam i spremam hranu samo kad hoću, to često radim zato što volim, inače niko me ne tera niti moram.
baxuz
(φεμμινα™)
14. februar 2013. u 14.46
pa sve zavisi šta ocekujete od svog muskarca... ja nikad nisam zelela da mi se muž petlja po kuci i ako ga je mama naucila sve da radi i zna sve da uradi... od toga da opere kupatilo, sudove, usisa, pospremi za sobom i da ne nabrajam dalje...

ja sam mog muza naucila tako da se ne mesa u moja posla što ne znači da ako sam bolesna nemamo šta da jedemo i živimo u svinjcu...

muskarac nema osecaj kao žena da sve dovede do savrsenstva pa ako mu ja kažem usisaj tepihe on to i bukvalno shvati pa coskove zaboravi...

isto tako i ako zna da skuva dosta toga, nema osecaj da treba da opere sporet nakon kuvanja... često rasprema on sto na kome jedemo ali zaboravi da usisa mrvice od hleba...

ne mogu ja njemu, a i neću, da skacem po glavi da sad mora ovo ili ono i da serundam non stop... takav je, nema ocecaj...

šta hoću da kažem, nikad nismo delili kucne poslove, nije me zanimalo i sve sam radila sama... jedinu zelju koju sam imala kao mlada je da jednog dana imam ženu da mi cisti kucu i danas je imam... sa tom brigom manje, kuvanje i održavanje kuhinje mi ne pada teško, automatski ni muž za kojim idem koji je sustinski najbolji muž na svetu...
Pomoravka
(vesela i srecna zena)
15. februar 2013. u 09.09
U našoj kući, i ako smo zajedno kod kuće, pomažemo jedno drugom u svemu...poslove ne delimo na muške i ženske, ali u kuhinji volim da sam sama. Suprug može da dođe da mi obriše sudove, ako sam u velikom spremanju ili da mi nešto isecka, dok ja radim nešti drugo. On ima jedan svoj specijalitet,koji nam jednom mesečno pravi za doručak, ali onda on, pospremi sve iza sebe,opere sudove i očisti plotnu od šporeta, ja postavim sto i donesem šta je potrebno. Uvek sami pospremimo iza sebe, tako da onaj drugi nema potrebe da sklanja iza nas. Nered u kući ne volim...ali svako živi kako mu se sviđa i kako mu vreme dozvoljava.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. februar 2013. u 12.45
pa pomogne mi žena tu i tamo :) - recimo njoj utrapim da pere sudove, to me baš onako smara.
inače u retkim situacijama kad ona pravi klopu, pa kad krene nešto da secka i kad vidim kako se zlopati (i kako demolira nož i dasku :) ), ja uzmem pa joj iseckam čas'om, čisto da olakšam sebi život, t.j. da se rešim mogućnosti nerviranja.
uzgred, kupio sam joj sad nedavno neki hi-q nož u germaniji dalekoj, pa mislim da ću se manje nervirati kad čujem kako cenjena gospa seče šargarepicu silom koja je potrebna da se recimo odvoji slonovska šunka :)

baxuz
(φεμμινα™)
15. februar 2013. u 13.05
http://i45.tinypic.com/2cse73k.jpg

evo ga na delu, napravio je pizzu koju upravo jedemo... zamesio testo, nafilovao, ispekao... nisam prstom mrdnula i dobila sam serviranu na tanjiru... zlatan muž... čak je i pocistio za sobom... :))
opereta2010
(zena)
15. februar 2013. u 14.29
Lijepo je cuti kako baxuz ima zlatnog muza. Svaka mu cast!

Sashko, meni je nepoznat taj odnos snaga, gdje se muž u kuhinji snalazi bolje od žene, ali jako cijenim takve muskarce. Ustvari, cijenim samostalne muskarce koji sve znaju da urade sami, makar im to nikad ne zatrebalo.

Pomoravka, krasno je sto imate tako skladan odnos u braku, gdje se sve ravnopravno i radi i dijeli.
Mislim da su mladi parovi puno nestrpljivi i da odmah hoće da uspostave neke norme i jedno drugom daju do znanja „ko kosi, a ko vodu nosi”.
Komunikativna
(($))
15. februar 2013. u 15.46
Bax, priznaj da je kuvao sebi caj :D

Kad' smo već kod pizze, imam super pizza sos, al' me zanima tvoj recept. Moz' i testo, ako te ne mrzi i... da, napravila si mi zazubice pa će sutra biti pizze. Razmišljam samo sa cime. Ja volim tunjevinu, muž salamu, cerka bez pecuraka i belog luka, sin bi i gumenu pojeo. Uopste nismo jednostavni :0)
banjalucanka
15. februar 2013. u 15.52
Moja kuhinja je minijaturna i dvoje čini gužvu:) Dok se ja bavim završavanjem jela, suprug i ćera postavljaju sto; ako u toku jela nešto zatreba ustaje jedno od njih dvoje, a poslije jela sklanjaju iza sebe. Suđe u mašinu stavljamo naizmjenično, ko prvi krene, a sada se i ćera uvježbava. Moj suprug zna i da spremi ručak, naročito kad je bilo koje pečeno meso u pitanju - u tom slučaju ja sam zadužena za salatu. Kad nam padne šećer, može i koh od griza:) Ali, to je već rjeđe, jer kaže da je to ipak moj resor! U nabavku uvijek idemo zajedno,ali ako sam ja u nekoj gužvi, suprug to obavi sam. Jednostavno, tako smo navikli i tako to funkcioniše svih 20 godina braka.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
15. februar 2013. u 16.13
Moj muž i mladji sin su veliki gurmani , a ja i stariji možemo ai nemoramo da jedemo.
Muž voli da kuva i često se mota po kuhinji, spremi sebi i deci(ugadja im vise nego ja) kad ja nisam tu a i kad sam tu:)).Toliko zasljaka kuhinju i sporet, nešto kao ocisti za sobom ali njegovo ciscenje je kao kad macka prođe repom.
Stariji sin je pre pola godine naucio da pravi kajganu i maltretirao nas brat bratu mesec dana. Svako jutro smo jeli kajganu dok mu mali nerece da će prokokodacemo od toliko pojedenih jaja.
Mladji se nešto mota, prinese donese ali još uvek je mali da ga pustim da radi nešto.Taj od treće godine umesto crtanih filmova gleda emisije o kuvanju i pamti recepte.Kad me ne slusa samo mu zapretim da će ostati bez rucka ili vecere i iz momenta se smiri:)Ume i da bas od srca pohvali spremljeno jelo ,kolace, torte..

baxuz
(φεμμινα™)
15. februar 2013. u 16.34
hahahahah komunikativna, nije ni caj, krenuo da pije vodu ustvari, ja ga to samo hvalim i lažem da je zlatan :))
cuti dobro vam nisam stavila sliku gde kuva samo u bokseru, to bi već bila porno kulinarija pa se mislim nema smisla..

e ja nikad nisam pravila testo za pizzu, to je uvek bio njegov fah... mada je prosto odokativnom metodom: brasno, voda, kvasac da naraste u malo mleka, maslinovo ulje, so... ostavis da naraste, razvuces, stavis u pleh pa nafilujes cime hoćeš...

paradajz sos: uzmes konzervu pelata, možeš i bilo koji drugi ako nemas pelate, stavis u dublju ciniju i rucnim mikserom ga usitnis... dodas malo maslinovog ulja, bosiljak i soli po ukusu... pola kasicice secera da ne kisi paradajz... ja origano ne stavljam mada to ljudi rade...

na zalost nismo imali ni pelate nego srpski paradajz da ne kažem kecap i umesto mozzarele maasdam kackavalj... to ti na sve lici samo ne na IT pizzu ali ziv se covek na sve navikne pa tako i ja na srpsku pizzu umesto one lepe italijanske :))
Vesna-N
(Zivot je samo jedan i treba ma)
15. februar 2013. u 17.06
Ja sa mužem stvarno imam sreće. Sve yna i sve radi i kuva, i posprema, i pegla, i peče kolače i ode u nabavku. Kod kuvanja se menjamo, malo ja. Volim da kuvam, a moj muž kaže, e dosta si ti kuvala ovih dana, danas odmaraj. A kad kuva ne traži pomoć. Pranje sudova je njegovo, vrlo retko mi da da se uključim. San snova.
baxuz
(φεμμινα™)
15. februar 2013. u 18.27
eto, ko kaže da nema dobrih muzeva koji sve znaju da rade... :)

inače i moja kuhinja je mala, nema 3m duzine i 1 sirine (kad oduzmem elemente) i prvo mi je muž smetao jer dvoje se jedva zaoblaze a onda sam navikla da se mimoilazimo na kant...

još kad je poceo da se mota po kuhinji isao mi na zivce jer me stalno zapitkivao gde je ovo, gde ono, koji tiganj ili serpu da uzmem, kako ovo hoćeš da spremim itd... i onda ja moram da mu dodajem, pokazujem i smaram se sa njim... međutim kako je vreme prolazilo, tako je on ucio i sad je super... on kuva ja se sklonim sa strane i još sam srećna jer ne moram ja...a kad vidim da je raspoložen za kuvanje procvetam u trenutku jer to znači da ću sve da dobijem na gotovs...

a tek sto je postao „smrt” za ženu koja nam cisti kucu, ko da je on ceo zivot bio cistacica... ide za njom i proverava i kad nadje da je ova preskocila likuje... meni ne smeta ako negde nije skinula paucinu a njega to nervira...
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
15. februar 2013. u 20.04
Mama, slatko me nasmeja! Super su ti dečaci!
sandej
(Domacica:))
15. februar 2013. u 21.25
E pa moram i ja da pohvalim mog muza:)Što se kuvanja tiče,zna da skuva pasulj,ali mi pomogne oko sudja,pogotovo kad dosta spremam,i sto kaže Pomoravka,uvjek ostavi cistu kuhinju iza sebe.
Komunikativna
(($))
16. februar 2013. u 04.16
Razmišljam, dal' da objavim ove izuzetne, egzoticne, neprevazidjene i neponovljive przenice mog muza, koje nam je jutros servirao :0))))
Vesna-N
(Zivot je samo jedan i treba ma)
16. februar 2013. u 04.51
Ono šta moj muž sprema, ja se ne mesam, i sam objavljuje svoje recepte. Kada objavi onda procitam i sama se zacudim kako neka od jela sprema. Svako ima svoje specijalitete. Kada nešto kuva ja se ne mesam, a kada ja kuvam on se ne mesa.I dobro funkcionise.
banjalucanka
16. februar 2013. u 05.42
Jao, baxuz, do suza si me nasmijala sa mimoilaženjem na kant, imala sam sliku kako to izgleda :)
Ja sam ipak skontala da je bolja varijanta, ako ja kuvam, da se dragi uhvati usisivača i obavi taj dio posla, što on vrlo temeljno radi. Što reče Pomoravka, nema podjele na muške i ženske poslove. I kad spremam kuću, ne libi se krpe i ribanja,kačenja zavjesa... tako da ja uvijek imam pomoć i ne razmišljam da angažujem ženu za spremanje.
baxuz
(φεμμινα™)
16. februar 2013. u 12.50
to je sad stvar ukusa i mogućnosti... recimo deverova žena, i ako ima pare da plati, pored troje dece sve radi sama i non stop cisti za decom... kaže niko ne može kao njena ruka da ocisti... slazem se... ja uvek mogu bolje od žene koja mi cisti kucu ali me mrzi... mrzi me da perem prozore, ribam podove, lomatam se po kujni i ostalo... ovako dodje vikend, ja i mm zalegnemo svako na svoju poziciju na trosedu i odgledamo pola sezone neke dobre serije umesto da provedem 4 sata ribajuci kucu... dodje žena na svakih 20 dana, temeljno sve ocisti i zavrsi posao... o tome da imam skoliozu i da me hronicno boli kicma da ti ne pricam :))
tweety_m
(?)
16. februar 2013. u 14.44
I ja sam za ženu,jer je razlika ogromna da li želim ili moram da ocistim.Pa ako se pojavi zelja lako ću ja,ali kad znam da nema ko drugi,ee to je već druga stvar.Nego baxuz ja sam bila kao tvoja jetrva pa sam oladila,sjecam se prvo iznesem tepih u dvoriste oribam,osusim pa vozim u praonicu da operu,bilo me sramota da nosim onakav.Kako se sa godinama prioriteti promijenise i ja se „unormalih”.
baxuz
(φεμμινα™)
17. februar 2013. u 05.28
tviti meni nje bre zao... sve su to sitna deca, ona ceo dan u pokretu, jedan ne jede sir, drugi ne jede ovo, treće malo ne jede ništa od onoga sto jedu ono dvoje starijih... pa samo dok spremi svima da jedu, odvali ledja od stajanja...muž radi ceo dan (a i mom deveru ko mom muzu vera ne dozvoljava da se dovate nečega niti mu žena to trazi), ona sama sa detetom...

100x sam joj rekla, ok ti cistis bolje ali zeno draga ti svaki dan cistis, dozvoli da ti žena uradi one najvece poslove pa ti i dalje cisti ono lagano...

nisam se ni ja rodila sa sluzavkom i ja sam cistila moj stan uvek subotom da nedeljom mogu da odmaram... onda su stigle razne skolioze i ostale boljke... ako treba da legnem 2 dana u krevet posle ciscenja zato što mi kicma nije ni za k. onda ću da platim 30 eura mesecno i da me bole uvce za kucu... :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2013. u 14.49
ja imam žešći problem da mi se stranac muva po kući, pa makar sa sve fajtalicom za staklo u jednoj i usisivačem u drugoj ruci.
Zar_Ptica
(Master of teaching)
17. februar 2013. u 15.17
Moj muž je zaduzen za sledeće specijalitete:
palacinke
vocna salata
kafa
:)))
tweety_m
(?)
17. februar 2013. u 17.07
Baxuz ja sam mislila da je mnogo vise,pa to je dz. majke mi,šta je to manje od 8 eura nedeljno.
Bane-san
(Долази смак Свет)
17. februar 2013. u 17.19
Као матори нежења, логично да сам Катица опште праксе, задужен за све.
Друштво ми, ето, већ трећу годину прави сестрић, пиле ујаково, који је дошао на студије.
Није с раскида да скува, спреми. Уме да обрадује и дочека ме ручком. Што самоиницијативно, што по договору. Још се навадио да пегла,за разлику од мене. Пеглу сам купио због једне свадбе (не као поклон!), средио кошуљу (тачније груди и крагну, сако нисам намеравао да скидам ;) ), и од тог момента скупља прашину.
baxuz
(φεμμινα™)
17. februar 2013. u 17.42
tviti ovde žena kosta 350 dinara na sat, malo vise od 3 eura...
baxuz
(φεμμινα™)
17. februar 2013. u 17.45
ustvari htela sam da kažem da me kosta kad dodje jednom mesecno 30 eura, ne da joj je plata 30 eura mesecno... nije srbija bas afrika :)
tweety_m
(?)
17. februar 2013. u 21.48
Pa znaš da sam se slogirala kad sam vidjela da je 30 eura mjesecno,pogresno sam protumacila,ovo sad već ima smisla :)Ovdje je meksikanka jedan dolazak 50 dolara.Ocisti kucu,ubaci ves u masinu,prebaci u susaru,slozi u ormar.Mi ne peglamo :)
baxuz
(φεμμινα™)
18. februar 2013. u 03.49
videla sam ja da si pogresno protumacila pa sam ti zato razjasnila :)
uglavnom se ide na sat i za moj stan ženi je potrebno oko 8-9 sati da sve ocisti... jednom pere prozore, drugi put recimo „rastura” kuhinju, pere frizder, rernu, vadi sve iz elemenata...
kod mene žena ne pegla zato što sam ja magistrirala kako osusiti ves a da se ne izguzva, nemam pojma ni gde mi je pegla a daska je u podrumu... muž mi i onako ne ide u kosulji i odelu (zbog prirode posla) tako da nemam ni šta da peglam...
tepihe saljem 3x godisnje na pranje u tepih servis a između jednog i drugog dolaska žene ja jedino perem kupatilo i naravno održavam kuhinju... na kraju krajeva nas je dvoje u stanu, mi ni ne prljamo, jedino nam ker kvari pricu, ne zna da opere noge kad se vrati iz parkica :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2013. u 15.16
gos'in bane, vi ste u japanu, jel?
nešto gledao sinoć dokumentarac ovaj: http://topdocumentaryfilms.com/life-japan/
pa mi palo na pamet da ste u toj zemlji, ne znam tačno zbog čega, ali ostalo mi je negde u pameti možda iz nekog posta da ste tamo, ili sam ja izvukao taj zaključak.
bilo kako bilo - ako da - da li je u japanu moguće iznajmiti stan na kratko (tipa mesec dana?).
MAKPO
(косингас)
18. februar 2013. u 17.25
Žena mi nekad pomogne, mada najviše volim sam da sve pripremim, ocistim I ženu khm khm poljubim :o)

Ozbiljno.

Pozdrav
Lovac0405
(masinski teh.)
18. februar 2013. u 17.27


Da stanem u zastitu muskog dela populacije.

Lepe dame šta bi dale da ste same==same sebi kuvate perete i spremate, eto ja to već 12 godina radim, i još mi niko ne prigovara, osim sam sebi ponekad. Malo soli vise soli, ljuce, kiselije sam progutam.

Nekad bacim sve sto sam radio , a nekd ne.

E šta sada treba muska ruka da uradu--ispandluje meso , nareze snicle, izvadi iz rerne nešto vruce, nije ni to teško ako se ima za koga.
Bane-san
(Долази смак Свет)
18. februar 2013. u 20.24
Госпон Саша, на жалост, нисам тамо већ у Београду. Пасош истекао, тј не важи од '89. црвени, са грбом СФРЈ!
Био сам тамо ( за сада једини пут) давне '81.
Тада смо нас петорица веселих студенарта изнајмили стан на пар месеци, али преко дебеле везе. Гарантовао је за нас педседник привредне коморе вароши знане као Токијо, мало ли је? Захваљујући гарантору с једне и нашој бројности и сналажљивости с друге стране, кирија нам је била упола мања од цене у хостелу!
Искрено, немам појма како је сада, али ћу се распитати...
Иде преко агенција -са кауцијом, гомилом папирологије, а институција „намештен” или полунамештен стан није им блиска!
Соба је имала сијалицу, плакар//ормар, врата и прозор. Кухиња чак судоперу, радну површину и висећи део (добро, и прикључак за градски плин). Купатило коцкасту седећу каду, плински бојлер и туш славину, а посебна просторија: шоља, даска,троугласти водокотлић, да боље легне у ћошак (са умиваоником и чесмом на врху-рационално до бола: переш руке а уједно пуниш за испирање том водом!).
Дакле, футоне, тј мадраце, јастуке, покриваче, плински решо, шерпу универзалну (лонац, џезва, тигањ или чајник- по жељи и потреби ), купили, ситнији прибор скарабуџили.
Фрижидер добили полован, ТВ спасли из контејнера (црно бели, али уз пар шамара, радио као прави). Куд је био „прозор у свет”, још и писаћи сто, даска за сецкање... Један од оних класичних, у дрво обложених.
Zar_Ptica
(Master of teaching)
19. februar 2013. u 07.34
Jel u Japanu postoje kreveti ? :)))
Bane-san
(Долази смак Свет)
19. februar 2013. u 10.48
Постоје, али не обавезно.
Ми смо купили јефтине, танке футон душеке (нешто као „Лио” јоргани), које смо увече ширили по татамију, поду од фине асуре, а кад устанемо- уроламо и у плакар. Тако смо у просторији у којој смо прилично „кнап” лежали нас петорица правили седељке са 20-25 учесника. Само разбацати јастучиће и ето...
У већим становима обично комбинују, западњачке и своје собе.
Када сам после више од месец дана таквог спавања легао у „нормалан” кревет, чинило ми се да тонем и давим се! Премекано брате. :)
Zar_Ptica
(Master of teaching)
19. februar 2013. u 12.34
Ja volim da spavam na cvrstoj podlozi, nebitno kakvoj.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. februar 2013. u 18.10
mene prošle godine kad sam kupio dušek za krevet što sam nam napravio trgovac ubeđivao da je to pretvrdo za moju težinu (t.j. lakoću), a naročito u žene mi moje. mislim težinu. ili ti telesnu masu. - za sad najboljiji krevet = moj krevet. ono- pravi indijansko-afrički. indijanski zato što se sklopi u stanje „spreman za transport” za oko 2 minute, a afrički zato što na njemu opušteno mogu da se krešu afrički slonovi, i ono - nit' će da propadne, nit' će da škripucka :)
-ko god mi je bio u gostovima-ja ga turim da on spava na mom tom krevetu, a ja spavam na podu - i za sad ko god je lalao u mom krevetcu rekao je da je ultra-sega-mega. zaključak: baš se pravim važan sa svojim krevetom :) .
al' ustvari htedoh reći da nemam problem da kuntam na goloj zemlji- samo onaj gym podmetač ispod, i meni super. -a kad knjavam negde gde je krevet mekan-premekan, uglavnom kad se više smorim od nespavanja premestim se na pod.
Zar_Ptica
(Master of teaching)
21. februar 2013. u 04.59
Imala sam i ja takvih momenata da spavam na podu ako je krevet premekan :D
opereta2010
(zena)
22. februar 2013. u 15.25
Koja je svrha izdvajanja teme koja je već zavrsena?
Zar_Ptica
(Master of teaching)
23. februar 2013. u 06.54
Možda ćemo još pricati :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. mart 2013. u 06.20
da. evo na primer da ja napišem kako sam juče doneo gomilu gluposti što sam si kupio za po kujni, i da ih je „ova moja” evo sve raspakovala i rasporedila po istoj, tako da ja sad ne znam šta je gde.
doduše podigao sam svoj novi lepi fancy-shmancy zwilling-henkel nož na visinu gde ona ne može da do'vati :)
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…