Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Šta sa belancetom?
Komunikativna10. februar 2013. u 17.24


Unapred se izvinjavam ako mi naslov nije gramaticki tačan :0))

Danas sam pravila krofne i ostala mi 3 belanceta. Šta bih mogla sa njima koliko sutra da mi nebi propala?

E, a krofne vise u zivotu neću da pravim! Celi boziji dan se vrzmam po kuhinji a nedelja, pa imam svakakve druge obaveze, pa još i decica sitna. Poludeh dok ih spremih. Sada sam bas nasla neki brzi recept od Meline pa ću od sada krofne samo po njemu da pravim. Za 30 min gotove. Da! Princes krofne isto izbacujem. Bacim duple pare na industrijske, nezdrave, pune kojecega sa nerazumnim sadrzajem, al' su mi zivci na mestu a o protracenom vremenu u samoproizvodnji da i ne pricam.
baxuz
(φεμμινα™)
10. februar 2013. u 17.43
Napravi puslice...
nadjka
(t)
10. februar 2013. u 17.52
Ako ti se smucilo kuvanje i mesenje, upotrebi belance za lice, namazi lice i zalepi meki toalet papir preko lica, cekaj da se osusi, i odlepi, skida mitisere i povrsinske necistoce sa koze,
Ne znam šta da napravis sa tri belanca, puslice su dobra ideja, ima neke oblande od belanaca, možeš da dodas još nekoliko jaja i napravis snenokle, sam rolne, ali sve to iziskuje kupovinu još nekih dodataka, tako da ih namazi na lice i osvezi se.
tweety_m
(?)
10. februar 2013. u 21.01
Slani rolat
Berlin2006
(carpe diem)
11. februar 2013. u 07.24
Sampite!
Liketa007
(photo)
11. februar 2013. u 08.02
belance može da stoji u frižideru 3-4 dana a evo i ideje
http://www1.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/7/7258/kolac-od-belanaca
Pomoravka
(vesela i srecna zena)
11. februar 2013. u 09.19
Belanca se mogu i zamrznuti,ja ih obično stavim u kesicu za zamrzivač i zamrznem,na kesici napišem koliko belanaca imam u kesici,ako imam još dodam ih u kesicu i onda pravim šta hoću ( naravno,prvo ih odmrznem
majka
(kuharica)
11. februar 2013. u 11.42
Dodaj još dva cijela jaja, dobro ulupaj, posoli i ispeci kajganu. Elem, besplatni proteini, elem odličan dorucak, a trebaš tri minuta vremena. Voila! Svako dobro, majka
Mici55
(Carpe diem,quam minimum credul)
11. februar 2013. u 14.11
Napravi padobrance :-)
DZEKSON
(*******************)
11. februar 2013. u 15.00
Ja nikad ne pravim po receptima gde ostane jedno,ili drugo,izmenim recept,pa iskoristim sve.Pošto si već dobila savete za ova tvoja belanca,ja bih ti rekla da ubuduce stavljas cela jaja u krofne :)
Zar_Ptica
(Master of teaching)
11. februar 2013. u 18.56
Meni nije jasno kako ti je toliko oduzelo vremena pravljenje krofni ? Po kom receptu radis ? Pa meni to bude za cas.
mornar7
(mornar)
12. februar 2013. u 08.38
ako covek jednom nedeljno nema vremena da se posveti kuvanju onda je to najbolji znak da je njegov zivot zbrka. Ako hoćeš sve nabrzaka, na dugme, onda to i nije kuvanje a verovatno nešto dobro ne organizujes ni oko dece. Ako ne možeš da nadjes zadovoljstvo i mislis da je iz prodavnice bolje onda ni nemoj da kuvas. Prijateljski savet.
krofne, nema razloga da se ne stavi i belance, belance će uvek ostati kod pravljenje kremova, ili posle masnog testa. ne stavlja se ni u knegle. Mogu se napraviti puslice, torte pavlova, angel, marshmallow sa jajima, becki,...posto je to sve posao za isti dan, ostavi u frizider ali nikako vise od par dana jer će se pokvariti. Najbolje je u supu, zgusnuti sos, ili da se izbistriti supa. Ili dodas bilo gde gde se dodaju i jaja ali dodati u manjem omeru.
Komunikativna
(($))
13. februar 2013. u 15.00
Hvala svima na divnim savetima pa i dusebriznicima kakva sam majka i domaćica. Boze me sacuvaj! Eto, ja volim da kukam po forumima kako ništa neću da kuvam i mrzi me prstom da mrdnem za svoju porodicu :0)

Pticice, ne znam po kom receptu ti pravis ali racunaj 3x da ti naraste (kvasac, testo, krofne), zamesivanje i ostale kerefeke, pa još pride uz to bilo mi iskljuceno grejanje :0)
Nije na kraju ovo tema već šta sa belancetom.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
14. februar 2013. u 12.39
E svasta Mornar od tebe! Bezveze napadas ženu, to o cemu ti pišes nema nikakve veze sa temom.
Ja isto izbegavam recepte gde se ne iskoriste sva jaja, ali kad se desi da u neki recept idu iskljucivo zumanci, pa mi ostanu belanci, onda odmah iskombinujem dva jela.
Od belanaca možeš da spremis predivan kolač:
3 belanca, 250 gr qvark ili nekog drugog neslanog krem sira, 2 kasike kokosa ili mlevenih oraha, ako ne volis kokos, 200 g secera, narendana limunova korica, kesica vanilin secera.
Belanca i secer umuti mikserom, dodaj krem sir i vanilin secer, pa muti mikserom da se smesa sjedini.
Dodaj kokos ili orahe i sitno narendanu limunovu koru, pa varjacom izmesaj. Preruci u tepsiju oblozenu papirom za pecenje i ispeci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20`.
Kolac je predivan, možeš malo i ruma da sipas ako volis, ispecen kolac pospi secerom u prahu pomesanim sa kesicom vanilin secera.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
14. februar 2013. u 12.55
E da, zaboravila sam i 2 kasike griza se dodaju u umucena belanca i sir, pa se sve varjacom izmesa i ispece.
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…