Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Šta ne volite da jedete?
Zar_Ptica04. februar 2013. u 14.37
Ja ne volim boraniju. Muka mi je od tog mirisa i ukusa. Na sve nacine sam je spremala i nikako mi ne ide. Sada mi je to u glavi, jer sam terala sebe da je jedem,al ne ide! :)
Ni iznutrice ne volim, tipa: mozgovi, oči, uši, bubrezi srca sa onim kanalićima i cevima na sve strane.
:)
Šta vi ne volite?
tweety_m
(?)
04. februar 2013. u 15.57
Ne volim grasak,boraniju,jagnjetinu,kupus slatki kuvan,curetinu,pilece virsle,patlidzan,pirinac... Eto kod mene poduzi spisak.Jedem ja ovo ali samo kad moram :P.Slatko sve volim.Jedino što ne mogu ni da primirisem a kamo li u usta da stavim je suvo grozdje,mislim da bi momentalno umrla kad bi pojela.Ranije sam jela,krajem '92,ratno podrucje ništa slatko osim suvog grozdja iz humanitarne.Od tad ga nisam ni okusila.
Liketa007
(photo)
04. februar 2013. u 16.32
Ne volim jagnjetinu, ovčetinu, ne volim svinjsko pečenje, iznutrice (osim pileće džigerice), koziji sir,čvarke, viršle, paštete i kokos. Sve ostalo volem.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
04. februar 2013. u 17.13
Sve ovo sto ste naveli da ne volite, ja obozavam!
Volim boraniju, grasak, jagnjetinu, ovcetinu, dzigericu, mozak, jezik, crevca...
Ne znam da li postoji neka hrana koju ja ne volim da jedem.
Sve volim!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. februar 2013. u 17.25
u zavisnosti od toga ko je (zapravo kako) napravio klopu, pomnogo toga se mozhe voleti ili nevoleti :).
recimo kao mali nisam vol'o sarmu, i dan danas uglavnom kad keva napravi, ono-munem jednu, chisto da prezhivim do sledećhe klope.
dakle kad ja pravim klopu - ne mogu se setiti da ima i jedna klopa da se ne obzhderem od iste k'o prasence. bash sam danas evo umesio rezance ovde ekipi - podavishe/smo se. 1 kg brashna sam utroshio, i 300tinak g sira pomasnoga i t.d. - nismo bash sve munuli, al' nije bash ni mlogo ostalo (nas 4voro, pri tom „ova moja” klopa tu i tamo k'o 'tica).
recimo one preslatke kolache koje standardne „keve” prave u principu ne gotivim bash neshto specijalno.
e, da, sad se setih, recimo dzhigericu krupnih sisara koja se tu i tamo jeli klopa, ne mogu da se setim da sam nekad igde klopao i da sam pomislio neshto tipa „u je, kako je ovo dobro, vol'o bi i ja ovo ovako da spremim”.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. februar 2013. u 17.32
e 'tico, a jel si probala da napravish boraniju zelenu recimo u fazonu k'o salatica. ono najprostije - obareno + limun/so/oliveche ulje/mozhe mrvica shechera/mozhe beli luka' ko vole da bazdi kvalitetno ( :) ). i onda ostavish da dooobrano odstoji?

pre desetak dana svratili mi tu blizu u francusku u jedno mestashce i kupili kojekakve sireve, -između ostalih i koziji. - mlogo dobro :)
http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/23072117/2/stock-photo-23072117-cheese-arangement.jpg
(ovaj najblizhi, znachi neeeevidjeno jaka aroma. ovaj tamni-brootalno predobar. (30 ojra kg, - poskup) ('ochu rechi, mislim da je nevolenje klope vishe vezano za nachin pripremanja, i ponekad predrasude/psiholoshke barijere)).
Bane-san
(Долази смак Свет)
04. februar 2013. u 18.10
На врху листе је ALIUM SATIVUM, знан као бели лук, чешњак итд, али га обично називам именима која нису за јавност. Није то само -не волим, једноставно не једем. Избегавам да једем код других, по ресторанима, а ако само посумњам да неко понуђено јело садржи горе наведено, без имало куртоазије и куртоафрике одбијам, прво љубазно... Халал и кошер су лако зезање, када се удубим да проучавам састав неког „производа”, или полуготовог јела. Да не пишем као руски класик, од минималне количине „тога” имам болове у желуцу (и до 3 дана!)као да сам појео букет кактуса са траком од бодљикаве жице, а задах да и не помињем.Профилактички брисани са списка сухомеснато, ајвар и гомила традиционалних, контаминираних јела.
Изнутрице: сва она танка, дебела црева, бубреге у обе боје,плућа, шкембад, ребра- нисам јео ни '93!
Џигерицу могу, понекад, под условом да није (а обично јесте!) загађена оним под Но 1. :Р
Крилца, ноге, пилеће главе, тртице и слично, нисам ни покушао.
Супа, а махом и чорба, лоше стоје од позних '50.
Како сам постао сам свој газда, кувар и Врховни командант, једноставно и без много приче сам их избацио. У просеку, Ако поједем ( зарад некакве дипломатије),4-5 тањира поменуте „вруће, масне и прљаве воде” једне календарске године, следеће једноставно прескачем, да се не „овердозирам”.
Што ли ме зову манијак, да ми је знати? ;)
Са поврћем махом немам проблем, а од воћа грејп спада у неукусне, тј екипу за игнорисање.
Berlin2006
(carpe diem)
04. februar 2013. u 18.32
Kelj!
tweety_m
(?)
04. februar 2013. u 20.33
Uh pa ja u sve sto kuvam stavljam bijeli luk.I supu isto kad kuvam,iskuvam meso,ubacim povrce na 10 min,ocijedim,ispasiram i vratim u vodu i klinci sve jedu.Tu bude svo povrce koje može da se kuva.Poslije ovih corbica/supa mi nije ni bitno da li su jeli glavno jelo.Neki dan je MM izjavio da nikad nije jeo praziluk ( ne zna koliko ga je pojeo u supi,ali ajde,ne odajem se).
E sad,ljuto obozavam,meksicko uglavnom jedem,oni znaju fino da zaljute zeznuli su i Juznu Prugu,dok kinesko/vijetnamsko samo jedem one makarone Lo Mein ili kako već sa govedinom i piletinom,u kinesko/vijetnamske restorane ne idemo jer mi klinci imaju alergiju na kikiriki a ovi dosta koriste ulje od kikirikija.
Fast food ne jedemo uopste,Mc,Burger King i te nebuloze.
Liketa007
(photo)
05. februar 2013. u 04.04
Sasha, u pravu si, ali ne potpuno. Ja sam mnogo puta u životu probala jagnjetinu, a i sve ovo ostalo što sam navela sam probala po par puta u različitim situacijama i na različite načine spremljeno, ali ne vredi. Probala sam da ne bi bilo-jednom sam probala i rekla ''ja to ne volim''. Shvatila sam da mi ne prijaju određeni mirisi i ukusi i to je to.
baxuz
(φεμμινα™)
05. februar 2013. u 04.22
Ne jedem ništa sto nije spremljeno po mom ukusu. Mogu da ne jedem, banalni primer, i običnu pitu ako je neko spremio suvu, ako treba da natrcavam na sir i ako je zilava pa treba da je kidam zubima.

Neko spomenu kelj. Ja kelj ne volim jer ja ne znam da ga spremim. Smrdi mi. Ali ako vidim kod nekog drugog dobro skuvan kelj ja ću ga jesti.

Ono sto definitivno ne jedem a ni ne volim su sve vrste iznutrica. Jedem iskljucivo samo krtinu od mesa, i onaj sam tip koji trebi po mesu dok mu ne odstrani svaku zilicu i svaku masnocu. Ja zilu nađemi u bifteku. Mrzim masno meso i prevrce mi se zeludac kad pod zubima osetim zilu (to ako mi je promakla u trebljenju). Zato recimo ne jedem rusku salatu po kucama jer nikad ne znam da li su stavili onu jeftinu zilavu prasku sunku ili su bili fini pa su te zile izvadili.

Ne mogu da jedem ni jagnjetinu ako mi smrdi na ovcu. Ne jedem ništa sto mi smrdi. Ako ne znam šta jedem jer do tad nisam, elegantno pomirisem hranu. Ako mi se ne svidi miris, nema sanse da je jedem. Isto tako ako mi se na oko ne svidja izgled hrane, ma moz da bude najbolja na svetu, ne jedem.

I dok moj muž uzme svinjsku glavu (ono kao peceno prase a glavu niko neće) i hirurski ocisti sve i pojede (usi, jezik, obrazi, mozak) ja sam samo posmatrac. Za njega ne postoji recenica „ja to ne volim” a ja ne bi prasece uvo stavila u usta pa da mi neko da 100 eura za to.

Ne eksperimentisem sa stranim kuhinjama mada u BG i nemam gde. Nit ima dobrog kineskog restorana nit nekih drugih kuhinja.
Liketa007
(photo)
05. februar 2013. u 07.26
Nasmejala si me sa ovih 100 eura, ma ja ne bih stavila svinjsko uvo u usta ni za 200 eura jer mi je to gadno, verovatno bi mi se okrenula cela utroba kada bih probala, jer znam kakva mi se bućkanja javljaju u želucu kad samo pogledam tako nešto. Ja čak i u mesari skrećem pogled sa svežih namirnica tog tipa.
baxuz
(φεμμινα™)
05. februar 2013. u 08.55
moj muž je rastao pored oca koji je klao svinje (i ne samo svinje) ko od sale... lepo ga je naucio pre nego sto je ovaj ljudski poceo i da hoda da jede pihtije, glodje svinjske i kokosje nozice, jede krvavice i sve ostalo sto možeš i ne možeš da zamislis a jede se...

zato on danas ne bira... njemu skakavce da stavis na tanjir on bi to mrtav ladan jeo samo ako mu se svidja ukus... ne postoji to jelo koje mm ne bi probao iz bilo koje kuhinje sveta...

suprotno njemu, meni se serviralo samo najbolje meso, cisto, ocisceno... ja sam plodove mora pocela da jedem sa 20 godina a mnogo kasnije mnogo toga sto kao dete nisam volela...

bila sam izbirljiva sacuvaj boze pa tek kad sam ja pocela da kuvam onda sam pocela da jedem i ono sto mi je kao klinki odvratno... :)
Mici55
(Carpe diem,quam minimum credul)
05. februar 2013. u 09.12
Mene bolje pitajte šta volim a ne šta ne volim :-)
Nevolim: svarglu,kavurmu,skembice,dzigericu,creva,virsle,kobasice,parizere i ostale mesne preradjevine.Ne volim ovcetinu(mlada jagnjetina može da prođe),piletinu,curetinu,mleveno meso tipa cufte,fasirane snicle,rolati...zecetinu,poparu,cicvaru,kacamak,proju,strudlu,palacinke,przena jaja,pihtije,ribu,djumbir,basilika...ima tu sigurno još samo ne mogu sad da se setim.Kao Baxuz tako i ja ne jedem kod svakoga.Ja svaku hranu „jedem”vizuelno.Ako mi se izgled ne svidja a ni miris,nema sanse ni da probam.Ali zato obozavam sve vrste povrca i voca i mogla bih na tome da živim.Da,slatkise volim,posebno one kremaste :-)))
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
05. februar 2013. u 10.06
Pazi, ne biste nikada probali svinjsko uvce, dzigericu, crevca, skembice... sve lepo isprano iz 5 voda i odstajalo u sircetu, a jedete vegetu i razne suhomesnate salame podriguše, pune hemikalija i otrova!?
Bane-san
(Долази смак Свет)
05. februar 2013. u 11.59
Јесте вегета (и варијације на тему ),обележила и моје детињство (као већини, мислим ), али не памтим када је последњи пут била у овој кухињи. Вероватно за владавине претходних житеља!
„Прерађевине”, не хвала!
Сланина (ако може домаћа! :) ), има прођу,такође чварци , нарочито ако сам лично веслао по казану кано посада викиншке лађе, али оно кроз машину пропуштено, од главуше, изнутрица и ко зна чега смандрљано, хвала,нема потребе...
Јесам као клинац статирао по свињокољима („дисноторима” ), јео сирову кожуру, тек-тек ослобођену масноће, посољену па смотану у „палачинку”, али ни тада нисам помишљао на папке, црева, шкембад и остале урогениталије! ;)

Majda
05. februar 2013. u 12.36
Ovo uopste ne jedem:
Podvarak, posle njega se osecam kao da imam kamenje u stomaku.
Ne volim ni creva i iznutrice (osim dzigerice, nju obozavam).
Krvavice.
Mozak.
Kari i sve sto ima kari ili kumin.
Neke (zapravo mnoge) budjave sireve.

Nisam probala, ali mislim da ne bih mogla da jedem ni skakavce i sve te lokalne azijske specijalitete.

Patlidzan ne volim, ali ga jedem. Jedem kada moram i slano-slatke kombinacije, mada mi to nikada ne bi bio prvi izbor.

A ostalo sve jedem, u stvari sve zavisi kako je spremljeno i da li su ciste serpe/tanjiri iz kojih jedem. Sto sam starija, sve sam izbirljivija :)
kopiR
(zivot ide dalje...)
05. februar 2013. u 12.37
Kako nas narod kaže: „ za dobru svinju nema loših pomija” e tako ti je i kod mene. Sve volim i sve jedem. E sada, ima nešto sto vise obozavam, a nešto manje. Što se tiče ljutog jela kao i sladoleda stoje na prvom mestu. Sve ostalo deli drugo mesto.

Pozdrav!
baxuz
(φεμμινα™)
05. februar 2013. u 13.11
svo povrce dolazi u obzir i svo voce... takođe sve sto dolazi iz slane/slatke vode... sve slatkise obozavam ali meni torta nije torta ako nema kilo cokolade i kilo oraha...

recimo rakove obozavam, mogla bi da živim na njima ali ima jedan problem, ja raka ne diram prstima... znaci ništa sisanje kljesta, pipkanje prstima i tome sl... samo nozem i viljuskom otvaram raka ili kulturno sacekam da mi muž ili keva ociste meso...

zvezda
06. februar 2013. u 07.58
Kopir ja sam takođe neizbirac:)))kod mene sve prolazi naročito ljuto i kiselo.Uz svaku hranu ja dodajem malo piri-piri zacina,u svoj tanjur naravno posto od mojih niko ne voli.Najviše volim neko kuvanje i uz to ljute feferonke.
DZEKSON
(*******************)
06. februar 2013. u 08.03
Mici,kad sam procitala šta sve ne volis da jedes,uplasila sam se kako bih te docekala kad mi dodjes u goste!
U kolacima nikako ne jedem kokos i suvo grozdje.Što se tiče slane hrane,ne mogu da jedem przenije sa lukom i sva jela u kojima je crni luk krupno iseckan.Ne obozavam boraniju,spanac,blitvu i slatki kupus,ali mogu da jedem.Ne volim kombinacije slatkog i slanog...Ali,uglavnom,nisam mnogo probirljiva.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
06. februar 2013. u 08.39
Ni ja ne obozavam bas sve, ali mogu da jedem.
Recimo, rostilj, ali onaj pravi na cumur, bih mogla svaki dan, ali ne može se uvek samo ono sto volim, mora da se jede raznovrsna hrana.
Nisam nešto luda za slatkisima, ali nekad me uhvati manija i samo slatko bih jela.
U zadnje vreme sam se navadila na pite od jabuka i visanja.
Moja mama te pite sprema suve, pa nisam bas volela, ali od kad sam pronasla recept da ih ispecene prelijem serbetom, jao pa to ne da je socno i ukusno.
Skoro svaki drugi dan to spremam, postacu kao svinjce, debeljuca :)
Zar_Ptica
(Master of teaching)
06. februar 2013. u 09.11
Tačno sam znala da kriska i kopir vole sve :)) ne znam zašto hehe ali imala sam utisak da ćete tako napisati.

Saša, naravno probala sam kao salatu. Grozno mi je :) Sve boranije sam probala od zute do zelene preko šarene, kuvane, dinstane, barene, sirove, kao glavno jelo, sa pavlakom, u salati, ma ne ide mi nikako! Volela bih da je volim :)))

Ja nisam volela beli luk niti bilo kakav luk ni na koji način negde do svoje recimo 19. godine kada sam pocela da stavljam luk u jela, pa zatim sam pocela i svez da jedem, a zadnjih godinu dana tučem i po belom luku (i svezem) samo tako i bas mi prija :) Ali onda ne izlazim iz kuce bar sutradan dok ne izvetrim :)))
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
06. februar 2013. u 11.49
heheh Pticice, često se izgled i karakter ljudi može otkriti i po pisanju, a da ih nikada u zivotu nisi videla.
Ako ne volis boraniju, nemoj sebe ni da silis da je jedes, ima toliko drugih ukusnih jela i bez boranije, ali ako bas želiš da je zavolis, probaj ovaj recept

http://www1.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/5/3019/kolac-od-boranije#.URKIzzjcdvI
baxuz
(φεμμινα™)
06. februar 2013. u 11.58
„U kolacima nikako ne jedem kokos i suvo grozdje.”

ovo ni ja...
DZEKSON
(*******************)
06. februar 2013. u 12.10
Jeste,Baki,i ja sam kao mlada bila vrlo probirljiva,a kad sam pocela sama da kuvam,onda sam pocela manje i da biram:)
Zar_Ptica
(Master of teaching)
06. februar 2013. u 15.09
Kriskice, kolac mi je super, samo da nije od boranije nego od recimo graska ili bilo čega drugog :D

Ja celog zivota nisam volela kuvan: kelj, karfiol, kupus i te kupusnice zbog tog nekog mirisa. Međutim, sirove ih volim (nemaju taj miris).
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
06. februar 2013. u 15.26
Vidis, ja kelj i karfiol nikada ne jedem sirov, nemam pojma zašto, umislila sam da to treba da se obari, doduse volim ukiseljen karfiol iz tursije.
blueflower
(Accounting)
06. februar 2013. u 15.53
Ne volem da jedem premasnu hranu, zivu ribu I sushi, obozavam cokoladu i dobar kolac, uzivam u slatkishima. Svaki dan volim da jedem lagana jela, mada ne uzivam nešto posebno u hrani, nisam gurman, hrana mi sluzi za pokretac energije. Kad treba da se vidim s prijateljima vise se odusevim nekoj shetnji nego nekom restoranu...

Poz
MAKPO
(косингас)
06. februar 2013. u 17.44
Ja ne volim boraniju. Muka mi je od tog mirisa i ukusa.
Ni iznutrice ne volim, tipa: mozgovi, oči, uši, bubrezi srca sa onim kanalićima i cevima na sve strane.
_______________________________________________________________

Bas tako! ;o)

Još da dodam ne volem spanac, od morskih plodova samo ribu i sitne hobotnice pod uslovom da su preprzene, one ostale ljugave stvari ne mogu da podnesem.

Samo volim normalnu supu, ove ostale od tikve/bundeve ne volim nikako.

Od mesa volim sve, al' najviše gicetinu ;o)

Ne volim one tofu i soja proizvode! BLJAK!!!

Pozdrav
slavica_t
06. februar 2013. u 22.17
ja mogu sve da jedem al sto Sasa gore kaže, tačno zavisi kod koga jedem i ko spremi.

jedino mi je cudno da Bane gore kaže da nikad ne jede beli luk ni u kojoj varijanti jer se krug hrane uzasno suzava i jednostavno ne shvatam da neko kuva bilo šta bez belog luka,
meni obično kuvanje ide ovako, u 90 posto slučajeva:
zagrejano ulje,
proprzen sitno iseckani ili zgnjecen beli luk
i onda sve ostalo u raznim kombinacijama :))

razumem da neko ne podnosi živi, presan beli luk ali kuvani, przeni, peceni beli luk gubi sva ona svojstva koja uticu na probleme u osetljivom stomaku
Zar_Ptica
(Master of teaching)
07. februar 2013. u 05.41
Slavice, šta da ti kažem kad ja nisam mogla pre da podnesem ni crni luk u hrani (sve sam pravila bez luka: paradajz corbu, pasulj, grasak itd. sve redom bez luka). :)
Bane-san
(Долази смак Свет)
07. februar 2013. u 05.44
Сужавања нема, избацивања инкриминисаног има (без звезде у кругу!).
Једноставно, где се у рецепту појављује као састојак, ставим мало ђумбира, више црног, празилук или ништа.
У мојој кухињи непожељно је и помињање, а камо ли уношење!

Пре пар година, другар је темељно сређивао свој стан, па је тих пар месеци са драгом му провео код мене. Једини услов, кирија, како год, био је апстинирање од поменутог. Једно поподне долазим с посла, сморен за медаљу, кад ме још од уласка у зграду запахну, кхм, мирис (радије га доживљавам као смрад),мрског ми алиум сативума!?
Није ставио, часна пионирска...
Крене „преметачина”, кад оно фабрички слатко-кисели сос садржи неки проценат, дакле, у јелу се мери промилима! Гори сам од лабрадопра дресираних да откривају дрогу или експлозив!Наравно, ТО јело (иако другар кува као змај!), нисам ни лизнуо.
У праху, грануле, овако, онако- ма нема потребе за експериментима, знам резултат.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
07. februar 2013. u 06.12
hahaha Bane :)
Nisam ni ja obozavalac belog luka, ne samo zbog toga sto smrdi, nego ne prija mi želuDcu.
Nedavno mi se smučio onaj uvozni Kineski. Naseckala sam ga u salatu od cvekle, mislila sam dušu ću da ispustim.
Od tada ga retko i u kuvana jela stavljam, mada mi je ukusno jelo sa belim lukom.
Crni luk svakodnevno koristim, a obožavam praziluk.
slavica_t
07. februar 2013. u 06.46
hahaha Bane, strasan si :P ljuti protivnik pomenutog zacina :))))

praziluk je stvarno dobra zamena za pu pu daleko ga bilo :)))))
Liketa007
(photo)
07. februar 2013. u 07.25
Vidim da ste prešli na ''mirisne'' teme, pa reko ajd i ja nešto da kažem. Ja prosto obožavam beli luk, pržen, presan, natrljan na tost, u salati... Ma bilo kako. Međutim, strašno mi smeta kada se neko oseća na beli luk, joooj kako mi je to strašno. Kriška, vidim da spominješ beli luk iz Kine, jel mu nešto fali? Baš me interesuje jer ga i ja često koristim.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
07. februar 2013. u 07.43
Nemam pojma Liketa, ali taj Kineski beli luk mi je odvratan.
Ja koja stvarno nisam probirljiva i svu hranu mogu da jedem, ali od tog luka mi je 2 dana muka i boli me zeludac.
Možda je taj Kineski neka druga sorta ili ko zna kakvim pesticidima ga prskaju i gaje, ne znam, ali stvarno ne mogu da ga ni u hrani smislim, a kamoli sirovog.
Mnogo se po ukusu razlikuje od onog koji na pijaci kupim direktno od našeg seljaka, ali u zadnje vreme tog našeg domaćeg belog luka nema bas često na Srpskim pijacama.
E kad smo i luk stigli da uvozimo, pored onakve naše plodne zemlje.
Šta da kažem, osim
„Stidi se Srbijo!”
Bane-san
(Долази смак Свет)
07. februar 2013. u 08.25
Кад смо код увоза:
Пасуљ-Киргистан, Кина, Аргентина...
Бабуре и ШЉИВЕ (Востани Сербие?! )из Чилеа!!!
Нико овде није способан да узгаја, али је рентабилно цимати преко океана?
Прекјуче сам се ломатао да скупим пар кила КРОМПИРА, иоле квалитетног, једва!
А што се нетрпељивости (на граници манијаштва, само с које стране? :) ), спроћу инкриминисаног тиче, могућ је и верски разлог, стари балкански гени? :Р
Те „и мирис и укус” варијанте ме подсетише, није храна али- не могу да смислим чај од хибискуса! Покушао у неколико варијанти,џаба, гадно за медаљу!
Liketa007
(photo)
07. februar 2013. u 15.14
Pa i nije isključeno da mu nešto fali, odnosno da ga nečim ''hrane'' jer je taj beli luk veliki, a što se tiče ukusa meni je OK. Kod domaćeg me nervira što treba da odvojim dosta vremena da očistim one malecke češnjeve. Ali je stvarno sramota što uvozimo beli luk i to ni manje ni više nego iz Kine.
Zar_Ptica
(Master of teaching)
07. februar 2013. u 15.36
Upravo sada jedem beli luk, njam njam bas mi prija :) Ali razumem ko ga ne voli kad ga ni ja nisam maltene do nedavno podnosila nikako.
A kineski mi je kriminalan, nije mi jasno kako nabaviti domaći beli lukac, ne verujem vise ni ovima na pijaci.

Ja kad sam bila mala nisam podnosila caj od belog sleza. Tj ni sad ga ne volim, al ajde popila bih da bas moram. :)
Liketa007
(photo)
08. februar 2013. u 03.37
KOd mene na pijaci ga ima, košta oko 40 dinara. Pošto je malecka glavica, kad preračunam koliko koristim belog luka trebalo bi mi oko 400-500 dinara mesečno
Zar_Ptica
(Master of teaching)
08. februar 2013. u 04.22
Ja trosim bar 1 cen dnevno :D
baxuz
(φεμμινα™)
08. februar 2013. u 12.28
vi kukate za beli luk iz kine a ja ne mogu da nađemdomaći krompir već kupujem italijanski po samoposlugama...
kažu los prinos krompira bio prošle godine pa mora da ga uvozimo a ja sam ubeđena da sve naše sto je dobro pokupe rusi a mi onda uvozimo iz picckovca šta stignemo...
Liketa007
(photo)
08. februar 2013. u 17.08
Pa i to je moguće, tako smo i struju izvozili a mi smo imali restrikcije i sedeli u mraku ko pećinski ljudi.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
08. februar 2013. u 17.34
„sve naše sto je dobro pokupe rusi a mi onda uvozimo iz picckovca šta stignemo...”

:)))
MAKPO
(косингас)
10. februar 2013. u 18.04
Kako kažu 'tudje g0BH0 sladje' al' ne i zdravije ;o)

Mi ovde u AU imamo kineski i meksicki beli luk.

Kad kupujem, tesim se sa tim meksickim, malo je poveci, a i dosta je ljut.

Domaći sam imao pre par godina (planiram uskoro opet), i jeste dosta manji i teze za guliti al' eto koliko toliko je 'zdraviji'.

Bane, ti kod mene u kucu nebi usao, naročito zimi. Malo pa malo, napravim picu s belim lukom. Kuca 'miri' tri dana ;o)

Pozdrav
baxuz
(φεμμινα™)
11. februar 2013. u 13.04
siroti bane, on kod nikog od nas ne bi ništa jeo... svi smo „zagadjeni” belim lukom :)
Bane-san
(Долази смак Свет)
11. februar 2013. u 13.33
Срећна околност је да ме је ТО, између осталог, натерало да кувам. ;)
Нисам ускраћенији од вегетаријанаца, на лактозу или глутен тугаљивих.
Zar_Ptica
(Master of teaching)
11. februar 2013. u 18.59
Makro, nisam jedina koja stavlja beli luk i na pizzu :) Yes!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. februar 2013. u 12.42
pa ne znam. ja brate satirem sve. vrlo me inače nervira što sam siromašan, pa mislim da na ovom stanju zarade i vizije neću biti u poziciji za ovoga života da onako detaljno ispretresam planetu celu da vidim ko šta klopa. nemam inače problem da munem bilo šta. t.j. za sad znam pouzdano za jednu klopicu da bi mi bilo hevy-metal da probam - balut - bareni pačiji embrion, inače lokalna poslastica u filipinima.
doduše, ovisno ko je spremao (i kako) klopu, ponešto jelte i zaobiđem. recimo da mi tijelo moje mlado nikad nije željno slatkiša, iako munem opušteno kad ima. al recimo ne pravim ništa slatko. mislim pravim palačinkove pa ih onda kao napravim s koječime slatkim, al eto -samo to od slatkiša pravim.

 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…