Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Eureka!
Majda29. decembar 2012. u 17.59
Pravim sape sa orasima i dobro se namucih sa podmazivanjem modlica. Probala prstima, probala papirnim ubrusom, ide nekako ali traljavo. I na kraju se setih da probam sa običnom cetkicom za premazivanje i ne mogu da verujem da to nisam ranije uradila!!! Dakle, ako vas ikada uhvati napad nostalgije za starinskim kolacima i ne znate kako da modlice brzo i lako podmazete, nemojte ni da pocinjete bez cetkice. Obične, ne silikonske. Savrseno se uvuce u sve one coskove, sto će osigurati da sapice lako ispadaju iz modle.
Možda je neko za ovo i znao, ali ja se eto, setih tek veceras, nakon svih ovih godina:)
tweety_m
(?)
29. decembar 2012. u 18.34
Ja za modle koristim onaj sprej,vidis to sa cetkicom dobra fora,nego mi pade na pamet koju si bezglutensku tortu izabrala?
Majda
29. decembar 2012. u 19.07
Nisam još odlucila, ali najverovatnije ću praviti rolat od krompira ili nešto od kestena.
slavica_t
29. decembar 2012. u 19.08
ja koristim sprej a koristim i cetke za farbanje od mog muza, uzmem one cupave, guste dlake od 7 cm sirine i samo sljapnem nekoliko puta :P

silikonske su vise za ukras nego za stvarnu upotrebu.

naravno, molerske cetke mora da su od prirodnih vlakana i da nisu upotrebljavane i da su malo kvalitetnije da dobro drže dlaku, da nekom ne zapadnu dlake za zube , lol

odlične su i za premazivanje peciva i hlebova razmucenim jajima a i za premazivanje mesa dok se przi na rostilju ili raznju.

elektra4-
30. decembar 2012. u 04.33
šape se premazu svinjskom mascu bez problema i onda pospu brasnom, imam i silikonsku cetku ali to je stvrano traljav proizvod
kopiR
(zivot ide dalje...)
30. decembar 2012. u 09.40
Ponovo smo kod podmazivanja podlica - kalupa i to je dobro. Lepo je, da svaka od nas iznese iskustvo pa onda naše mlade domaćice neće imati problema kao sto smo ih mi imale.

Kao sto sam rekla na temi „modle” lično podmazujem hladnim buterom i ostavlkjam jedno vreme u frizider da odstoje pre nego ih testom punim.
Sare se veoma lepo ocrtaju, a ako koza laže, rog ne:

http://www1.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/7/9271/posne-medvedje-sape#.UOBRdnfCn_c

Pozdrav!
Majda
30. decembar 2012. u 10.17
Niste me razumele, nije problem cime podmazati modle, nego kako. Modle za sape imaju jako puno uskih prevoja (barem ove moje) i tu prst a ni papirni ubrus ne može da zadje. Mene je cetkica spasila a bogme mi je i vreme ustedela. Sto rece kopiR, dobro je da ima sto vise ideja, pa da ljudi mogu da probaju šta im odgovara.
Silikonska cetkica je odlicna za pecenje palacinki. Obično ulje sipam u dublju solju i onda tanjir samo blago podmazem silikonskom cetkicom pre nego sto sipam masu. Probajte, na taj način se tiganj ravnomerno podmaze sa samo malo ulja.
elektra4-
30. decembar 2012. u 11.07
Probacu, da ti pravo kažem sem dobra izgleda koji me je i privkukao na pšrvi pogled ta silikonska cetkica ničemu ne sluzi. Ona od pravih dlaka je odavno pregorela i izvitoperila se a moja baka je imala od pravih guscjih pera
kopiR
(zivot ide dalje...)
30. decembar 2012. u 12.04
Elektra, imam i sada tu cetkicu za mazanje od guscijeg pera. Imam i celo krilo s kojim poberem brasno kada mi ostane na dasci za mesenje. Od svih ovih modernih stvari i stvarcica koje posedujem ta starinska perca zauzimaju mi pocasno mesto.
Majda, lično stavim odma ulje u testo ta palacinke, koristim onaj specijalni tiganj i bez brige najmanje 50-60 kom ispecem kada su one na redu.

Pozdrav!
Majda
30. decembar 2012. u 13.09
Tu cetkicu od guscijih pera je imala i moja baka, ne secam se vise ni kada sam poslednji put tako nešto videla :(
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…