Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Kuvanje na pari - recepti?
iksic20. novembar 2012. u 08.58
Drage moje, hitno zbog zdravlja i bebe moram da se preorjentisem na zdraviju ishranu. Znaci bez przenja na masti i u dubokom ulju.
Dobila sam na poklon aparat za kuvanje na pari pa nemam blage veze kako se koristi a ni šta da spremam u njemu.
Da li smem da povrce prethodno pospem nekim zacinom pa onda stavim u aparat? Kako i koliko kuvate meso? Koje meso? Kako se kuvaju corbice i supe? Pirinac?
Ajde pomozite! Unapred se izvinjavam ako tema kao ova već postoji ili neka slična. Ona može samo link pa ću procitati sve čim mi beba dozvoli.
pozdrav svima od mene i moje Milice
[email protected]
(Obrati vise paznje na svoj kar)
20. novembar 2012. u 12.12
Hallo

Kako se zove ta masina koju ste dobili? Ja imam dosta recepata za kuvanje na pari ali na nemackom jer u Nemackoj živim.
Pozdrav
Juli
iksic
(birotehnicar)
20. novembar 2012. u 12.37
Juli,
aparat je onaj gorenje, sto ima tri nivoa jedan na drugom.
Jel možeš da prevedes neki recept molim te?
poz
baxuz
(φεμμινα™)
20. novembar 2012. u 16.52
iksic ja imam taj aparat i nema tu mnogo mudrosti... u uputstvu imaš koliko se minuta koje povrce kuva i poredjas pa skuvas...

ja sam kuvala karfiol, brokoli, sargarepu, krompir, pirinac i kasnije to povrce zacinjavala po ukusu...

skuvas 3 puta i posle ti se smuci :)
iksic
(birotehnicar)
21. novembar 2012. u 06.31
Baxuz, nisam dobila uputstvo. Zato i molim za pomoć, ne znam ni kako se slazu one posude ima nekih brojeva na njima ali ne znam koja ide prva. Na displeju sam skapirala kako se i šta ukljucuje ali ne znam šta koliko minuta ide otprilike? Kako se kuva pirinac? Jel u onoj zatvorenoj posudi skroz sto izgleda kao cinija za supu? Jel se stavlja voda u pirinac kad se kuva?
Izvini sto pitam, ali sto si ga tako brzo batalila? Jel neukusna hrana ili je nešto drugo?
poz
doncorleone
(moto)
21. novembar 2012. u 11.27
iksic, u tome možeš da baris povrce, meso, jaja i pirinac. Supa ne može da se u aparatu skuva. Svo pvrce moras dastavljas ne zasoljeno, so smeta grejacima, stvara kao kamenac i masina brzo propadne. Jednostavno gledaš da uvek ima dovoljno vode u aparatu, a povrce redjaj kao i sto bi ga u lonac ubacivala, pa slobodno proveravaj viljuskom koliko obareno volis

Specijalnih recepata i nema
carla121
21. novembar 2012. u 17.51
https://www.google.com.au/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CEAQFjAC&url=https%3A%2F%2Fproducts.gorenje.si%2 Ffts%2FGetDigitDoc.aspx%3Fsifra%3D282058%26jezik%3Dbg%26tipVsebine%3D1%26docName%3Dfs900e-un.pdf&ei=kFqtULe0LsfMmgWD8YHY BA&usg=AFQjCNFLPwXRJ3uZk9sL-HpPLG9RlXPBLw
carla121
21. novembar 2012. u 17.55
Pokusala sam da Vam posaljem link za uputstvo za upotrebu Aparata za kuvanje na pari, ali ne radi.
Elem, u Google ukucajte „Gorenje aparat za kuvanje na pari uputstvo” i dobicete rezultat „Splosni opis”, tj. uputstvo za upotrebu u PDF formatu.
Nadam se da će Vam pomoći. Pozdrav!
Svetla
21. novembar 2012. u 19.14
Ja imam aparat za kuvanje na pari ali nije taj kao sto ti imaš. Stavim vodu na dno do prve crte ako je kuvanje povrca a kao kuvam pirincac stavim vodu na dno do druge crte. Preko vode ide jedan deo pa preko njega ide sud za na paru a u njega ide posuda za pirinac.
Kad kuvam povrce; krompir, kukuruz, brokoli, spanac... povrce stavim u deo koji ide preko onoga sto ide preko vode, i to se kiva 10-20min. otvorim pa probam. Kad kuvam pirinac stavim ga u posudu (u kojoj ga i operem) pa taj deo stavim u onaj gde bi islo povrce pa preko pirinca stavim malo zejtina, kasicicu soli i vode koliko da pokrije pirinac za 1 prst, i to kuvam nekih pola sata.
Kad kuvam artichoke stavim ih u tu posudu za pirinac pa između listova stavim kriske belog luka, zejtin, so, biber i kuvam dok se listovi lako ne izvlace.
Meso i jaja nikad nisam kuvala jer to ne jedem.
Ako neznas dali je gotovo, pazljivo skines poklopac i probaš. Pazi da ti lonac nije ispod ladica, kad para isparava iz lonca ako ide u drvo, drvo se upropascava. Inače ja taj lonac i sporokuvajuci najcesce koristim.
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…