Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Torta - Pomoć
DIDI200615. oktobar 2012. u 09.21
Drage dame, treba mi vasa pomoć...

Pravim tortu jednom djecaku, koji je zazelio da mu torta bude u obliku rukavice za baseball. Ima da se kupi kalup, ali je dosta skup u prodavnici a da ga porucim malo mi je kasno...tako da planiram da napravim kockastu rafaelo tortu, kao bazu, i na vrh nje da stavim rukavicu sa loptom. Planiram da koristim okrugli kalup do 20cm velicine za rukavicu i da ga onda izrezem u obliku rukavice, nasla sam neke primjere na netu. Da bi mi lopta bila ispupcena, planiram da napravim jedan cupcake pa da ga namjestim kao loptu ili već nešto da skontam sa odpatcima kore.

to sam je sve zamislila, a dali će uspjeti nemam pojma. haha

Vasa pomoć mi treba za jednostavan recept za koru koja će da se pece za rukavicu i cupcake...treba da bude ona nasa standarnda kora...prije sam znala trik za to, meni se čini da je bilo 3 jaja, 5 kasika secera, ulja mlijeka i brasna ali nikako da skontam mjere...mogla bih da kupim onaj gotov miks u kutiji ali radje bih da napravim svoj.

Dali imate neku ideju za koru??

Hvala vam unaprijed!

planiram da mi rukavica izlgleda ovako:

http://www.wilton.com/idea/Baseball-Mitt-Cake
elektra4-
15. oktobar 2012. u 10.55
a to je cas posla,uopce nje trodimenzionalna, ajde barem lopticu napravi u 3d a bude bolje nego na slici.
DIDI2006
15. oktobar 2012. u 11.01
pa nisam bas ekspert za torte hahaha kada bih mogla napravila bih cijelu 3d sa fondantom ali nazalost nikada ga nisam isprobala tako da neću da riskiram.

loptica će da bude 3d, jer će biti ispupcena...planiram da uzmem muffin ili cupcake pa da ga izbacim da je kao 3D.

ljevicarka
(mirotvorac)
15. oktobar 2012. u 11.16
Ne treba ti kalup za ovu tortu. Ispeci jednu koru u velikom četvrtastom plehu od sporeta. Rukavicu prvo nacrtaj na papiru pa po njoj isijeci dva ista komada od pecene i ohladjene kore. Jednu koru nafiluj i odozgo stavi drugu. Posebno izrezi dva pravougaona komada za zavrsni dio rukavice.
Između prstiju samo napravi rez nozem, nemoj ih odvajati. Kad budes filovala tortu odozgo, takođe samo rez između prstiju, za to možeš koristiti cackalicu.
Ako hoćeš da ti rukavica izgleda kao na slici, napravi „ganache krem” za fil i koristi najmanji otvor na spricu za istiskivanje krema, da svaki cvjetic bude dobro zbijen jedan uz drugi. Između prstiju nanesi tanki mlaz otopljene cokolade ili napravi na foliji tanke linije od cokolade pa kad se stegnu stavi ih preko fila.
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…