Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Alergija kod psa!
madonna_bella
23. novembar 2011. u 11.10
NApokon sam uradila test na alrgiju kod mog pudlana Miche..Ima aliergiju na buve verovali ili ne i to u ogromnom procentu..a on je samo jednom u zivotu imao buve pokupio na odmoru u Srbiji ..pre par godina..
Ima alergiju na grinje..kaže veterinar grinje se nalaze čak i u suvoj psecoj hrani..te da hranu držim u frizideru...
Pa onda ono najstrasnije ..
Alergija na govedinu i i to ogromna..pa svinjsko meso i pilece meso od sakle 0-5 kada je 5 najajace piletina i svinjetina su 1 a govedina 3--a buve 5 a grinje 2..
I sada kada proanaliziram on najviše jede govedinu i piletinu ..sve grickalice kesici glabalice sve je od toga..:(Imam i drugog psa on može sve da jede ..i kako sada da ih razdvojim da dam malo a velikom da ne dam..ne znam kako ću jedino da i drugoga hranim samo drugom vrstom hrane ..ali onda on trpi ni kriv ni duzan..:(
Dobila sam onaj lek protiv buva što se ukapa u vrat i dok je ziv morace to da koristi ..ali problem je oko grinja..njih hteo ne htewo ima svuda?!
Evo sam mu kupila konzervu sa konjskim mesom ..da probamo narucila sam kod veterinara neku hranu sa jagnjetinom i pirincom..A tako je probirljiv ...voleo je da jede kuvanu piletinu sa pirincom ..i to mi je i veoma povoljno da mu kupim u smislu da jede kao zivo meso..jer nije sve u kozervama i suvoj hrani..i sad mi je tako zao --...videcu možda mogu povoljno da nađemcurece meso pa da mu kuvam..
Jadnicak moj :(
Ako imate saveta dobro će doći!!
marijamhlc
26. novembar 2011. u 13.58
Nas pas ima alergiju na grinje, i ima alergiju na gluten, tako da možeš misliti kako nam je.
Ne znam odakle si, mi živimo u Beogradu i na veterinarskom fakultetu su nam napravili serume za terapiju alergije na grinje.
U početku se ta terapija daje na svakih nedelju dana, a posle jednom mesecno. Kreće se u početku sa malim dozama, a onda se poveca, u pitanju su naravno injekcije.

Njegov jastuk peremo na mesec dana na 60C a kupili smo i jedno sredstvo protiv grinja, zestoka hemija, kojom isprskamo tepihe, njegov jastuk i dvosede, za sada funkcionise, a prska se na 6msc.

Terapija daje rezultata, u početku se strasno cesao, do te mere da skroz sebi skine dlaku sa sapa, pa smo mu navlacili carapice i kompletno prekrivali sape, sada je već bolje, manje se ceska i manje ga svrbi.

Što se hrane tiče, moras mu kupovati medicinsku hranu,OBAVEZNO MORA DA PišE HYPOALLERGENIC I DA JE MEDICINSKA, najbolja ti je Royal Canin, mi samo sa njom nismo imali nikakvih problema, mada dosta ljudi uzima i Hills i jako su zadovoljni, opet sve zavisi od psa.
A to ćeš provaliti tako, prvo da se ne ceska puno, drugo su gasovi, ako ima puno gasova hrana mu ne odgovara...

Eto nadam se da sam ti malo pomogla, ako ti treba još nešto, pitaj
Nana101
27. novembar 2011. u 01.26
Hypoallergenic dijeta i ne moras da se mucis da mu kuvas. Pozdrav.
madonna_bella
28. novembar 2011. u 14.03
Znate ima i hipoalergenic hrana ali sa piletimon govedinom i svinjetinom..Već kod veterinara smo u njegovoj ponudi hrane nasli razne hrane suve ili u konzervi koje bi moj pas mogao jesti i kupila sam ali sam sve pobacala jer nije ništa liznuo ..malte ne je bio gladan ovih dana bilo mi ga je tako zao..kupila sam mu jagnjetinu pirinac granule koje sada i jede po malo a u početku nikako..konzervu sa Irvasom i konjetinom samo je omirisao..i ni probao nije..kupila sam konzerve gomeile proizvodjaca ovde u blizni gde živim (BEC-Austrija)..I sve te takođe eto bacila sam..navikao je na jednu vrstu hrane i jeko mu je teško...Danas sam isla na pijacu i otkrila da curetina kosta koliko i piletina..te sam (veoma je povoljno)Ranije sam mu barem 3 puta nedeljno kuvala piletinu sa pirincom..i danas sam to uradila sa curetinom ..prvo se malo neckao pa mi je jeo iz ruke ..pa kada je navalio moj drugi pas da jede onda je i on..tako sam bila sretna:))
Bukvalno je gladovao ovih dana..Sutra imam termin kod veterinara narucili su mu neku specijalnu hranu u granulama jagnjetina rice..pa da vidimo hoće li to voletii,,...Probala sam i tunjevinu iz konzerve jeo je iz moje ruke..
U svakom slučaju polako se privikavao na novi rezim i mogu reći da mi je već lakse..kada sam ga videla da jede curetinu:)
Ineteresuje me kako se zove taj sprej protiv grinja? kojim prskate njegov krevet?
KAže mi veterinar da sse sve granula hrane nahvataju grinja ako stoje van frizidera duže od dve nedelje..i da kada se otvori kesa da se drzi u frizideru..Kaže da nisu napravili razliku na alergi testu da li su to grinje iz suve hrane ili madraca..te to ne znamo..Ali on se definitivno manje cese pomalo izjutra..i tu i tamo u toku dana..mada doktor je rekao da će pravi rezulatati ako se svega pridržavamo pokazati tek za dva tri meseca..
Hvala vam na savetima!!Ako ih ima još samo napred!!
Nana101
29. novembar 2011. u 23.33
Možda da probaš da mesas tu hypoallergenic hranu sa tim sto ti kuvas, npr, prvi dan das četvrtinu hypoallergenic hrane, i svaki dan za truncicu povecavas, dok se on navikne na ukus. Meni bi mnogo teško palo da moram i za psa da kuvam :-). U svakom slučaju, u nezavidnoj si situaciji.
madonna_bella
30. novembar 2011. u 04.59
Joj ne znam koliko ti je godina:)
Ali nema tu nekog velikog kuvanja prodisntas parce mesa i obaris malo pirinca i to pomesas i posolis malcice:)
to je isto kao kada bi neko ko nema psa rekoa „Ja ne volim psa da imam jer moram da ga setam svaki dan to je velika obaveza ! kako te samo ne mrzi”
Takvih komentara sam čula na hiljade..Oni su kao moja deca i za njih mi ništa nije teško da uradim..Imaju oni i granule i konzerve ali tako se obraduju kada dobiju hranu uzivo ..to najviše vole i oko tri puta nedeljno im skuvam takvu hranu otprilike ne brojim nego eto otprlike..
Evo izgleda da su se navikli na novi rezim..manje se cese ..samo me brinu te grinje..
Ja nigdeni nemam tepihe zbog sebe jer ja sam alergicna na prasinu i grinje itd,,a njegov krevetic je plisan i ne može na 50 stepeni da se pere mada on spava i kod mene u krevetu i kod nenjega u krevetu i na patosu kako mu se cefne nocu se često premesta tamo vamo..valjda mu je vrucina..i ne znam kako bih ga od toga zastitila..
marijamhlc
30. novembar 2011. u 07.34
Moras mu prati njegov jastuk, ili izbaci taj njegov koji sada imaš i kupi mu normalan jastuk koji sme da se pere, moras psu prati mesto gde on spava obavezno.
Dakle ovako, evo ti sajta da pogledas za grinje
http://www.senon.co.rs/

Ta bocica inače kosta oko 50Evra, i treba DOBRO naprskati njegov/njen jastuk i naravno namestaj po kuci. Ako si i ti alergicna na grinje, NIKAKO nemoj ti to da radis, nego zamoli decka/supruga,komsiju,mamu koga god, da to odradi, a ti nemoj da budes 2h u kuci, kao i tvoj pas.
Mi smo bili na odmoru pa nam je zet isprskao celu kucu!:)

Ovako, što se tiče hrane, ja mogu da ti preporucim još Taste of Wilde, tu su samo divlje zivotinje glavni sastojak, tipa riba,jelen,divlji vepar, i nema uopste zitarica, posto možda mu i to smeta.
http://www.tasteofthewildpetfood.com/

Druga hrana sto ti ja mogu preporuciti je Fitness Trainer, imaš ukuse, zecetine, pacetine, curetine, ribe, možeš da biras!:)
http://www.novafoods.rs/index.php/prodotti/cane

Naravno, ti moras dobro prouciti šta se prodaje kod Vas, pogledaj sastav na internetu svake hrane, i probaj da mu das.

Reci mi molim te kako mu se manifestuje alergija na hranu? Da li ima povracanje, gasove i proliv? Ili su Vam to samo utvrdili, a pas nema nikakvih simptoma?

madonna_bella
30. novembar 2011. u 14.13
Hvala ti na savetima:)
Pa ako bih mu dala samo meso bez pirinca ono sto prodinstam imao je uvek proliv..imam i drugog kucu malu chivavu on od samo mesa nema proliv..I uvek sam mislila da je to zato što njegov kompletan obrok treba da zsadrzi i ugljene hidrate a u datom momentu njih nisam stavljala..ni sada ne znam..gasove je imao ponekad mislim da to svaki pas ponekad ima..ni to nisam povezivala sa alergijom,,nego ima već 2,5 godine kako ceska..prošle godine su me sokirali sa cenom koliko kosta test te ga nisam radila ali jadnicak se toliko očajno ceskao i kada sam ga vodila kod frizera rekla mi je frizerka da ima jako crvenu kozu na pojedinim mestima ili je ekcem ili alergija..i onda sam prelomila..ovih dana je bila 14 plata pa reko može se:)
I eto saznali smo šta smo saznali:)
Upravo sam mu oprala danas krevet perem ga ja često jer ga isprljaju..ali samo na 30 stepeni ali ovi danasnji praskovi za ves kažu da imaju jacinu da već na 20 stepeni ubijaju sve bakterije tako piše na njima..da nema potrebe ni prati čak na 90 stepeni ves..a imam i specijalnu masinu za ves gde piše da ako perem na 30 efekat čistoće je kao na 60 i itd..
Tako da ostajem tu gde sam potrazicu taj sprej..
Inače kua se navikla na hranu i obozava curetinu sa sargarepom sam pravila danas..
A dobio je VET-CONCEPT http://www.vet-concept.com/Lamb-pack.htm?websale7=vet-concept&ci=000061
to je neka nemacki produkt i kupila sam danas keksice grickalice itd..za zube pronasla sam svasta jer ovde zaista ima svasta za pse samo treba para i otici u pravu prodavnicu:)
I moj pas tj obojica su bas fino grickali..prvih par dana je bio zastoj ..ali sada su skroz ok..te sam odahnula :))
Samo da te grinje regulisemo..
Danas mi je bila jedna gospodja u kuci koja isto ima psa koji je alergican na buce i grinje ko moj opna kaže da ga tretira sa bioptron zepter lampom na ta mesta gde se cese i da je pas sada dobro..
Eto ideja ne znam..
marijamhlc
30. novembar 2011. u 14.51
A reci mi, jel u Becu veterinari ne prave te serume za alergije?
Pošto ako budes dolazila za Beograd, ovde mogu da ti spreme te injekcije i tamo samo veterinari daju psu terapiju.Prva tura terapije traje 2msc, na svakih nedelju dana prima, a posle jednom mesecno, a posto si ti u inostranstvu, verujem da bi ti napravili te serume i za godinu dana...
Ako ti bude rebao neki kontakt sa našeg vet fakulteta od te veterinarke, reci slobodno, pa joj možeš i mail poslati cisto da se prokonsultujes i da ti možda da neki savet

Nama su radili iz krvi alergo test, i uopste nije bilo skupo, 100Evra, a verujem da je tu sve mnogo skuplje!:(

Mada pazi, to ceskanje, ne mora da znači da ima alergiju, nego dermatitis, nas pas to ima već mesecima, pa ga kupamo specijalnim samponima, ma muka ziva kada upadnes u zacarani krug.

Možeš naravno probati sa granulama, ja sam stvarno vise za granule, mada to zavisi sve od psa. Mi kada kuvamo nasem psu, uzas živi šta mu se desava sa dlakom i sa kozom, dlaka mu opada konstantno kada jede kuvano!:( Stolica mu je losa, ali damo mu jednom nedeljno supu, eto cisto nešto kuvano da pojede, i to mu za sada prija.

Nas je imao uzasne gasove dok nismo presli na hranu bez zitarica, veruj mi od 24h dnevno, on je sigurno 22h ispustao samo gasove, kada su ga snimili na rengenu, ma puna creva gasova, samo sto nije poleteo, veterinari a i mi smo crkli od smeha, ali znaš kako, sve to treba primetiti naravno!
Mi sada bas pazimo šta mu dajemo od granula, napr primetila sam da mu jagnjetina uopste ne prija, a hrana skroz bez zitarica, kada jede isto to sa piletinom, nema nikakvih problema...

Ne znam šta da ti kažem za pranje, ja nasu odecu i peskire perem na 40C,posteljinu na 60C, a njegov jastuk isto tako na 60C i stvarno se vidi razlika kada ga operem na 40 a kada na 60, bez obzira sto ja koristim one tablete koncentrate praska, sto kaže reklama 100x bolje pranje i t.d, mislim da je ipak potrebno njegov jastuk dobro iskuvati!:)

Znaci koliko sam ja shvatila ti njima kuvas, a što ne probaš sa granulama? Nemoj pogresno shvatiti, nemam ja ništa protiv kuvane hrane za pse, ali možda da probaš samo sa granulama, da vidis kakva će reakcija biti, to ćeš za 5-6 dana da primetis da li se ceska vise ili manje, ili će skroz prestati
marijamhlc
30. novembar 2011. u 15.02
Izvini, sad sam pogledala onu hranu sto si mi poslala, možda bi mu odgovarala vise ova hrana, pogledaj, verovatno je i malo skuplja

http://www.vet-concept.com/Sensitive-pack.htm?websale7=vet-concept&ci=000062

ili mislim da je čak ova bolja!:)
http://www.vet-concept.com/Sensitive-diet.htm?websale7=vet-concept&ci=000057

pozdrav!:)
madonna_bella
01. decembar 2011. u 00.44
marijamhlc:
Sada am ukucala u google evo sprey Acarosan duo ovde u Becu za 19 evra...bas zaradjuju na vama..A moja veterinarka nikad čula za tako nešto..narucicu danas bocicu!!
http://www.menzl.com/advanced_search_result.php?keywords=spray&x=0&y=0
Hvala ti puno!!!!
madonna_bella
01. decembar 2011. u 01.13
Znaš ja nisam znala za tu vrstu hrane-- to kada sam bila kod veterinara i kada sam čula šta je rezultat testa alergije i kada sam pocela paniciti šta će moj pas da jede??..Veterinarka mi je pogledala kod njih u regalima šta bi mogla da mi ponudi imaju oni veliki sortiment raznih prehrambenih proizvoda..ali ispalo je da bas taj vet concept i canina i ostala suva hrana sve govedina piletina ono sto on ne sme pa mi je concept preporucila kao jeftinije od canine a jednako kvalietetno ali nije imala pakovanje -...pa je narucila jagnjetinu iz razloga sto je moj Mica pa do sada slabo jeo ribu ili neki drugi oblik mesa..Znaci granule su uvek bile sa ukusom onoga na ono sto smo sada otkrili da je alergican...jedino eto jeo je jagnjetinu to znam da jede i da ne bi rizikovali narucili cmo taj dzakcic..pa sam ga bas juče podigla..i jeli su u slast..A konzerve Irvasa , Konja Lososa sam bacila nisu hteli ni da ppridju da jedu ..malo samo konjetinu jeo chivava liznuo dva liza.Te iz tog razloga eto jagnjetina jer je to nešto nasta je navikao i jae i jesce..A kada se istrosi ovaj dzakcic probacu nešto drugo jer imam sada interenet sajt pa mogu da narucim šta ja hoću:)
A znaš kako ja imam dva psa njihve granule stoje u tanjiricu po celi dan..nema da im sklanjam kada su gladni oni gricnu..Dobiju i po koju grickalicu razni biskviti stapici , stapici za ciscenje zuba itd..
A ponekad ima otvorim konzervu ..mada to odbijaju svaki dan da jedu ..Znaci granule su uvek tu..A kuvano im obično dam uvece ili popodne ..kada kuvam i kuci za rucak..Pa tako imaju oni po celi dan na izvolte mesovito..retko kada da je samo granula..:))#
Kod mene nema da nema ..Znam da bi trebalo uvece u ujutro da ima stavim ali nisu oni prozdrljivci..chivava Kicha je malo koji gram vise ima..ali on jede iz ljubomore da ne bi drugi pas pojeo često Mici pojede sve iz tanjira samo da ovaj ne bi jeo:)
Evo juče sam namakuvala supu pa sam za Kichu ubacila pileci batak za Michu cureci batak i bas bila lepa supa za nas a oni se siti najeli:)I nisam imla pirinca stavila sam barenu sargarepu..uz to I gledam jutros Michina stolica SAVRSENA ni trag od proliva kao nekada ako mu dam piletinu a nema pirinca..
Definitivno mu prija ishrana..Pitala sam juče veterinarku oko desenzibilizacije ..ona kaže proverice radi li se to..kaže da probamo naredna dva tri meseca sa novim rezimom ishrane i onim kapima za protiv buva sto stavljam..pa da vidimo ako nastavi da se cese..onda ćemo uraditi nešto...

madonna_bella
01. decembar 2011. u 01.23
Milislim proverice desenzibilzaciju protiv grinja da li rade koliko sam ih razumela radili su za nekima za hranu ali za grinje nisu..čak i ovaj test krvi su slali u Nemacku na terstiranje u neku labaratoriju ..bas sam iznenadjena da nema ovde u Austriji takva labaratoraija..a ko zna možda su ovde još skuplji pa zato salju u Nemacku..
A u Srbiju nazalost jako retko idem tj nisam bila u protekle 3 godine:(Pa tako teško da mogu psa voditi kod veta u BG jer i radim svaki dan i nemam kada..
Nego sam ti htela reci za još jedan simptom..moj pas Micha je unazad 4 godine imao upalu uveta jedno 3-4 puta godisnje ..i onda se cese po uvetu cese i cese da poludis..tako je sve krenulo..kaže Vet. da je to manifestacija alergije..a i da sada kada jede kako treba neće vise to imati..Vise sam imala strah da je to nešto hronicno postalo..jadnicak uvo mu bilo crveno non stop i čak je smrdelo na momenta ba upaljeno ono pravo!! pa sam mu ga redovno cistila misleci da je to neka prljavstina i trudila se ..pazila da ako ga kupam da mu ne udje voda..itd..ali nije pomagalo kada krene da se cese ne staje namucio se jadnicak :(
A ono to je bio znak da je to alergija !!
Pozdrav iz Austrije i hvala ti na lepom caskanju i ako imaš saveta samo napred!
marijamhlc
01. decembar 2011. u 07.16
Da, vrlo interesantno da se u Becu ne rade ti testovi, a reci mi jel vi imate veterinaski fakultet tamo, i jel smete da vodite zivotinje tamo na preglede.
I kod nas imaš privatnika koji isto tako rade i pokusavaju da te oderu za pare, pa salju da se rade ti testovi krvu u inostranstvo, i na kraju te ispadne oko 700-800Evra, a na fakultetu je to bas ok cena, i stvarno su super veterinari.

Što se tiče hrane, nemoj im ostavljati hranu ceo dan, moraju ipak da znaju kada se jede, uvece i ujutru.
Mi smo isto imali problem kada nam je Ari napunio 7msc poceo da odbija hranu, mada to radi i sada povremeno. Samo mi tada neiskusni, krenuli da trazimo druge hrane, i zabrinuli se sto pas neće da jede, a njemu samo dosao taj period, malo mu dosadila hrana. Sada kada odbija da jede, mi mu sklonimo hranu i ostavimo ga gladnim, da vidis kako posle toga krene da jede, bez izvoljevanja!:)

E sad za usi, i mi smo imali sličan problem, pogledaj da li su im usi prljavije i da li slučajno ima nečega braon u njima. Nama su to bile gljivice, jedva smo ih se otarasili, a sada ima neke bakterije, ali polako mu sve sada dolazi na mesto, i nadam se da za mesec dana vise ničega neće biti u usima, naravno to je moja zelja!:)
Moras mu uraditi analize brisa, pa da vidis šta sve ima u usima.

Da, mnogo je sve to komplikovanije nego kod nas, a verovatno i tamo veterinari ne kažu šta sve treba.
Mi smo se na ovom nasem izvestili, mada i mi ga vodimo za svaku sitnicu kod veterinara, da ne bi bas puno razmišljali šta mu je, a naravno ako se nešto i zapostavi, postaje gore, tako da smo mi vise u fazonu, bolje sprečiti, nego kasnije leciti!:)

madonna_bella
01. decembar 2011. u 08.15
Ne znam možda u Becu rade te testove ngde sigurno da ima ali pretpostavljam da je jako skupo..jer Austrija je jako skupa za mnogo sto šta i verujem da je u Nemackoj jeftinije pa zato salju taj test tamo..mada nisam pitala (ali recimo znam da su auta u Nemackoj jeftinija za kupiti itd..)Znaš radili su mu bris uveta pre dve godine bila je bakterisjka infekcija ... ali kaže da je to nastajalo od alergije jer ga svrbi pa cesanjem napravi ranicu koja se inficira .i tako sve u krug...
NEmam pojma za faks..zaista ..ovo je ogroman grad sigurno da ima ali ovde je sve skupo i to znam zasigurno..da odes kod veta na pregeld je 35 evra plus lekovi i terapija koja treba..
Sto kažeš mogla bih se raspitati..mada zvala sam zbog vakcinacije razlicite veterinare ranije svuda je isti cenovnik za dve kuce je 160 evra..Čujem od sledeće godine godisnja taksa za dve kuce koje sam placala oko bese čini mi se 107 evra sada će biti 165 evra to je prava pljacka..pokusavaju krizu da preko kucica da napune kasu grada
Bila sam nekada davno sa bivasom kucom Lolom na vet faksu u BG imala je tumor mlecnih zlezda.tada je bila možda 5godina stara.pa nisu hteli da je operisu a tumor je bio tek u zacetku..kasnije u inostranstvu su rekli drugi veterinari da je greška sto je nisam mladju operisla od toga dok je sve bilo u zacetku..i tako jadnica je ipak dozivela lepe godine sa tumorom. 13 g.ali smrt je bila tuzna i za nju bolna uginula je od srca na kraju a i tumor ju je pojeo:(
Znaš platila sam šta sam platila ..i videcu ako ceskanje ne prođe raspitacu se gde ima ta desenzibilizacija za grinje i posto je a sto ti kažeš možda mogu u BG uzeti dozu na 1 godinu pa sama davati inekcije ...pojma nemam..o tom potom..sada neka prođe vreme i narucila sam danas onaj sprej pa da vidimo kako će da reaguje.hoće li se smanjiti ceskanje.JA u kuci nemam ni tepihe ni zavese isprskacu krevete madrac na kom spavam mada se on pere ima presvlaku i perem ga redovno na 60 stepeni..i njihove krevetice..pa ćemo videti kako će biti..mada grinje žive svuda u prasini a prasine uvek ima pogotovo ako se otvara prozor ..nikad je se nacistiti dovoljno:)
Što se hrane tiče oni nekako i sami po sebi jedu dva puta dnevno ujutro i uvece ponekad ako se igraju i trce po kuci znaju malo da pregricnu između redova ili ako su uzbudjeni zbog nečega..recimo kada im kažem idemo u setnju ili idemo piskiti..oni odmah skacu i trce da jedu ali jako malo par granulica ..bas smesno:))i raduju se kao dva mala ludaka:)
Ili ako mi rucamo ali mi rucamo uglavnom kasno jer muž dolazi uvece sa posla pa onda oni obavezno dodju do stola da traže nešto ..zato im i kuvam kada nama kuvam da imam šta da im dam..da nas ne gledaju tuzno:)ili im tada dam konzervu.
:))
madonna_bella
01. decembar 2011. u 10.51
Evo sam pronasla ima veterinarski fakultet i imaju ambulantu bas ću sutra da zovem da vidim posto je šta ..Hvala ti na ideji:))
marijamhlc
01. decembar 2011. u 14.12
Super sto si nasla ambulantu na vet fakultetu, verujem da su privatnici mnogo skuplji kod vas nego u Beogradu.
Mada kod nas je ista cena i ako ga odvedes na veterinarski fakultet ili kod privatnika, neki iskljucivo vode na fakultet, ali mi smo nasli odlične privatnike, pa ga vodimo kod njih, a i 24h imaju dezurstvo, sto je nama jako bitno, jer nam pas ima epilepsiju, pa nam samim tim i treba neko ko je dostupan 24h ako nešto ne daj Boze zatreba.

Taman ih pitaj za te injekcije za alergiju, posto mi smo sve to dobili na fakutetu, privatnici se kod nas isto tim problemom ne bave.
A i vidi možda da zakazes tamo kod dermatologa, posto privatni veterinari obično imaju opste znanje, a na fakultetu imaš iz raznih oblasti, pa će tamo sve lepo da ti objasne i da ti kažu šta i kako.

Ako prskas već sa onim sprejem, biće ti dusek na kome spavas mokar, tako da mora da se osusi dobro, i videces tamo uputstvo, ta jedna bocica je dovoljna za 10m2, tako nekako oni mere. Obavezno isprskaj sve dvosede i trosede, naravno ako nisu kozni, onda nema potrebe!:)
Naravno da su grinje svuda oko nas, na zalost.
E da, znaš šta još možeš da probaš, možda mu i to smeta, mi naprimer, ceo pod u stanu ne peremo nijednom hemijom, nego na pola kofe vode, stavimo malo alkohola i sa tim brisemo podove, kao i prasinu, vrisemo samo sa vodom, nikakvu hemiju ne upotrebljavamo, i od kako smo to krenuli da radimo, skoro da uopste se ne cese, stvarno fenomenalan pronalazak.
Znaš šta još radimo, kada usisavamo, njega izbacimo iz te prostorije, pa usisamo, otvorimo prozore da se izluftira i onda ga pustimo.
Obavezno nabavite usisivac sa HEPA filterom, to su sada ovi najnoviji usisivaci, s tim, nemoj zaboraviti, taj HEPA filter se menja jednom godisnje, ne možeš shvatiti kakav je to garez kada menjas, ja sam se slogirala kada sam videla koliko je to crno, kao cadj!!!!!

Hm, koji još savet da ti dam,nemam šta vise, znaci pokusaj da izbacis svu hemiju za ciscenje stana iz upotrebe, naravno kupatilo možeš sa hemijom, nama pas tamo i ne ulazi.
Da,obavezno kada brises podove, isto ih izbaci iz te sobe, da ne legnu na mokar pod, nego sacekaj da se to osusi lepo i onda ih pusti.

Pitaj šta te još interesuje, nećeš poverovati kada ti nabrojim šta nas pas sve ima od bolestina!:)
Hoćeš da ti dam mail da se ne kuckamo ovako, ili mi ti ostavi svoj!:)
madonna_bella
01. decembar 2011. u 15.09
Hvala ti:)Imam već usisivac koji se samo opere posle upotrebe sa fliterom hepa koji se takođe opere:)
A što se tiče hemikalija probala sam i to bez deterdzenata..ali nema razklike oko cesanja..ali alergijski test nije pokazao da je na to alrgican..i veterinar mi je objasnila obično ako je to nešto onda bi mu se primetilo po sapicama bila bi alergija na dodiru sa kozom..
Radi i ovaj vet fakultet non stop vidim..ali nemaju cenovnik..
Jao jadna tvoja kuca :(((
Ima epilepsiju..pa kako to da se desi?Koliko ima godina?Kada je to pocelo?mora da je veliki stres za sve vas?!
mimozaaa
(posmatrac)
01. decembar 2011. u 16.23
Ja bih ti preporucila da napravis krevet za svoje pse i da izbacis te jastuke na kojima spavaju. Ja sam svom Lakiu kupila krevet kad je bio mali ali to je bilo u Australiji. Dosli smo u Njemacku i ponjeli njegov krevet. Ovdje nisam vidjela da se tako nešto pravi a vjeruj da je odlicna stvar za psa i lako za održavanje. Napravili smo još jedan krevet kad smo uzeli Deu tako da sad imam dva. Krevet je od od metalnih laganih sipki i to četvrtastog profila. Imaju dvije duže strane koje se na krajevima savijaju i budu noge kreveta, i dvije poprecne stranice koje se usarafe u ove dvije duže stranoice. preko dodje gusca debela plasticna mreza kod koje su stranice zaljepljene a ostavljen prostor da se stranice provuku i zasarafe. Krevet je visine 20-25 cm. preko kreveta ja stavim peskir tako da peskir mogu mjenjati svaki dan a mrezu možeš lako obrisati od tih grinja. Ako imaš nekog ko se razumije u izradu daj mu da ti napravi dva kreveta za pse. Moji su se otimali oko tog jednog kreveta i odmah smo se bacili u izradu drugog kreveta da se ne otimaju. Toliko vole taj krevet da je to cudo. Podignuti su od poda, ljeti im nije toliko vruce jer ipak ima ventilacije a i ugodno im je jer ta mreza nije toliko zategnuta pa kad legnu taj im polozaj odgovara. nazalost mog Lakca nema vise ali njegov krevet će ostati kao uspomena na njega kao i sve njegove igracke i zdjelica iz koje je jeo. Dein krevet sam sklonila tako da ona lezi sada na Lakievom ali taj će krevet zauvjek ostati tu.
madonna_bella
01. decembar 2011. u 18.11
Inetersantna ideja za krevet :)i rekla bih odlično rešenje bas bi mi mogla slikati da ga vidim možda ga nekako napravim kada budem imala mogućnosti-- nisam tako nešto videla-..Ja imam dva prava pseca kreveta nisu jastuci samo nego onako iz dva dela kao tipicni pseci kreveti na prodaju ..ne znam kako da ti objasnim..ali imam mali stan i jedva stanu i ta dva kreveta pored našeg kreveta..i zauzmu sav prostor od kreveta do ormana..pa teško otvaram i fioke itd..zbog njihovih kreveta..jer je soba malena..te za tako nešto ne bih imala prostora trenutno..
A moj pudlan je jako nemirmog spavanja..legne kod mene u krevet može i da ne ako mu naredim..ali onda legne malo u svoj krevet..pa onda ide na patos pa opet vamo pa tamo..celu noc on se negde premesta ne spava na istom mestu ..mislim da mu je ponekad vrucina pa ide na parket i obrnuto..ili ako cuje da neko ulazi u zgradu ide do vrata ulaznih osluskuje rezi po malo pa legne onda na plocice ispred ulaznih vrata..i tako celu noc se premesta a onda pred zoru eto ga kod mene u krevetu :)
a chivava voli da se ususka uz nekoga po mogućstvu pod jorgan..ali znaju obojica ako im naredim i da spavaju van mog kreveta..ali budu tuzni..a ako bih ih ostavila u dnevnoj a ja otisla u spavacu ..Micha bi cvileo i grebao i njuskao zamnom na vrata kao lud celu noc toliko je vezan za mene..i prosto nema sanse da ga ostavim u drugoj prostoriji..čak ide sa mnom i do wc-a grebe na vrata da mu ih otvorim ili sedne ispred pa me ceka i cvili ..ludak moj maleni..
Ali tvoja varijanta kreveta bi bila odlično rešenje za krevet protiv grinja!!
marijamhlc
02. decembar 2011. u 07.32
E, evo tecta na koji sam naletela, kako se rešiti grinja, ili ih drzati pod kontrolom!:)

http://moj-dom.me/2011/11/efikasni-nacini-da-likvidirate-sve-grinje-iz-kuce/
marijamhlc
05. decembar 2011. u 06.49
Javljam se da ti kažem, da smo mi zavrsili prvi taj najgori tretman injekcijama za alergiju na grinje i rezultat je totalno fenomenalan!:):):) Pas je SKROZ prestao da se cese, više ne moramo da mu navlacimo carapice, a posto se više ne ceska i ne gricka, pocela je konacno da mu raste dlaka na tim mestima gde je skroz izjeo svoje sape!!!!!:):):):)
VRLO SMO ZADOVOLJNI REZULTATOM!:):)
madonna_bella
07. decembar 2011. u 16.22
Bila sam na putu i tek sada procitala tvoje postove:)
Hvala ti..ovo za desenzibilizaciju protiv grinja definitivno ću da se raspitam šta je i posto je:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.