Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Macke-napolju ili unutra
Dormicum
(tata)
14. novembar 2011. u 17.57
Odrastao sam na selu sa puno zivotinja i kod nas su macke slobodno lunjale okolo, jele ono sto ostane od rucka, a gde su spavale nismo ni znali. Svaka od njih je imala dug i nadam se lep zivot. Sada živimo na zapadu u predgradju sa puno zelenila , ali i sa puno prometnih ulica. Pošto kod nas nije doslo u obzir da imamo zivotinju koja je celi dan u kuci , odlucili smo se za macku koja veci deo dok ne spava provodi napolju. Sada mu je već godinu dana i ništa se na sreću nije dogodilo i uvek je najkasnije posle par sati kuci. Sa druge strane znamo sve opasnosti koje prete jednoj macki koja je napolju i bio bi za nas i decu veliki gubitak ako bi mu se nešto desilo.
Kakvo je vase mišljenje, pro/contra - macke napolje u prirodu ili samo u kuci ?
Jel kod vas vase macke izlaze napolje?
Hillside
14. novembar 2011. u 19.53
Ako je bezbedno okolo i on je navikao I STERILISAN JE(veoma važno), onda je ok da ide napolje jer i da hocete da ga zatvorite unutra on ne bi pristao..
Ja imam dve macke koje žive samo unutra i osecam vecitu krivicu zbog toga jer je to zivot u zlatnom kavezu, kako god da im je sve pruzeno oni su ipak u zatvoru na zalost.
Ali napolju ne bi prezivele, ili bi poginule od automobila ili bi im se nešto drogo desilo, tako da ne znam šta da kažem. U pravu ste, macke su lovci, treba da budu napolju, da love a ne da žive u zatvorenom-na zalost to je ovako kako sada živimo uglavnom nemoguće..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.