Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Mace teško dise
Amarena
15. septembar 2011. u 00.34
Zdravo,

pre nekih deset dana pojavilo mi se jedno bolesljivo mace u dvoristu. Mrsavo i izgladnjelo. Otisli smo kod veterinara i prepisao mu je antibiotik za regulsianje stomacnih problema, uradio je de-worming i prepisao sredstva za ear-mites, tecnost za rehidraciju. Tada smo primjetili da mace ima zapusen nos i dise sa teskocama na usta. Veterinar je pretpostavio da će antibiotici rešiti stvar. Sedam dana kasnije mace malo bolje jede, nije dehidrirano, ear mites su se smanjili, ali i dalje ima los apetit, dise na usta. Veterinar ga je pregledao i prepisao lijek za otpusivanje nosa Disurdin plus nebulizaciju sa eukaliptusovim uljem. To je bilo prekuce i ja još nisam primjetila nikakavo olaksanje u smilsu disanja mada je danas apetit bolji. Nisu radili u ambulanti nikakvu drugu analizu sem analize stolice.
Sad ja bas nemam povjerenja u ovog veterinara previse i dosta mi je to disanje sumnjivo pogotovo sto maca dobija vitamine i antibiotike već sedam dana. Da li neko ima slično iskustvo i šta može da bude u pitanju? Inače ne kise, kaslje i ne curi joj iz nosa.
hvala unaprijed
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
15. septembar 2011. u 09.40


Nemam iskustva ali pretpostavljam da je maca prepuna sekreta a s'obzirom da je pila antibiotike zbog stomacnih problema možda to nije dovoljno.moguće je da ima problem i sa respiratornim organima.Da li pusta glasic,tj da li mijauce,ako ne, to može da znači da ima infekciju grla a moguće i pluca.Mace je jako malo tako da i ono sto izgleda bezazleno može biti veoma opasno za nju.Insistiraj kod veterinara da je detaljnije pregleda i da shvati ozbiljno situaciju i tvoju zelju da spasis mace.Želim sve najbolje i maci i tebi.
Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
16. septembar 2011. u 07.22
Pilence malo, nadam se da će sve dobro proći Ja volim i mace strasno.
Inače na zalost ne mogu te savetovati :(

Nadam se da ćeš nam uskoro dati dobre novosti o maloj maci.
avlijanerka
16. septembar 2011. u 08.48
Insistiraj da dobro i detaljno pregledaju nos, možda je pun sekreta, a možda se nešto sitno i tamo zaglavilo. Ako nemas poverenja, onda idi kod nekog drugog, šta god, samo da mace ozdravi, desetak dana je ipak dug period.
Pozdrav i javi kako je mace.
DearAna
05. oktobar 2011. u 13.59
Da nije alergija?
I to je moguće...
Amarena
02. novembar 2011. u 23.42
Evo samo da vam javim. Promijenili smo nekoliko veterinara u zadnjih mjeces dana i terapija, a problem je i dalje isti. Maca se oporavila, ugojila malo i dlaka je meksa i sjajnija. Ali i dalje ne dise dobro. Posljednja veterinarka je uradila 2 rengena u razmaku od deset dana (od jedne terapije do druge) i nasla da su macina pluca puna vode. Zadnja dijagnoza je upala pluca. I tako nova tura antibiotika i lijekova u naredne tri nedelje. Ja se nadam da je to sve za sada i da konacno imamo pravu dijagnozu i pravi lijek. Javljam šta je bilo nakon ovoga. A ako neko ima iskustva u liejcenju upale pluca kod macica nek mi se javi sa savjetima. Inače maciste je do zla Boga umiljato!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.