Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Rana na preponi
bela
09. septembar 2011. u 11.13
Šta da radim??????

Malisa je isao kod frizena na brijanje...„Profesionalka” mu je brijacem napravila ranu na preponi između noge i stomaka. Nije izgledalo strasno dok on to kuci nije posteno izlizao i napravio ranu precnika 1 cm (toliki je precnik otvorene koze). Otisli kod veterinara, dobili penicilin, 3 kopce, antibiotike i „zvonce” oko vrata da nema pristup rani...Već sledeće jutro kopce nisu postojale, rana je zjapila otvorena, on lezi i ne hoda - zakljucimo da je zvonce bilo prekratko, pa je mogao da lize ranu i unisti konce. Odvedemo ga sinoć opet na sivenje, dobije vece zvonce, usiju ga opet sa 3 kopce... Jutros vidim zvonce skinuo (preveliko mu ovaj put), nema konaca, rana otvorena, izlizao je i pojeo konce valjda...Šta da radim???? Stavila sam flastere preko rane, zvonce vraceno oko glave, sme li ta rana tako da ostane bez da ga sijemo opet?? Radi se o malisi od 3.5kg, Yorkie/Maltese...mrvica mala...nastavili smo sa antibioticima...
baxuz
(φεμμινα™)
09. septembar 2011. u 11.29
ja ne bi ostavila da zjapi tako otvorena rana već bi treci put na sivenje pa bi i treće zvonce oko glave i pitala veterinara jel smem da mu to obavijem zavojem da ne može da dodje do rane...

to bih ja, možda neko drugi ima bolji savet...
bela
09. septembar 2011. u 11.34
...placem bre celo jutro...ostavila sam poruku veterinaru da me nazove...probam da osmislim šta ja da uradim posto je vet ocigledno već odradio šta je znao i mogao...nešto razmišljam šta rade psi lutalice kad im se to desi? Može li da se zakomplikuje i da umre od toga..
bela
09. septembar 2011. u 12.42
...pozvani smo..idemo na treće sivenje:(
baxuz
(φεμμινα™)
09. septembar 2011. u 13.04
ma ajde ne panici... od male ranice neće da umre... :))
bela
09. septembar 2011. u 13.15
...nemam ja bas najnormalniji odnos prema tom malisi...
avlijanerka
09. septembar 2011. u 13.17
Smiri se bela, od toliko male ranice neće umreti. 1cm je ništa. Dok ti je ispred ociju, stavi mu zavoj. Brzo će zarasti, videces, samo ga pazite par dana da ne cacka ništa oko rane. Btw, psi lizu rane, jer je dokazano da njihova pljuvacka za njih ima lekovita svojstva (da sada nekome ne padne na pamet da rane na ljudima leci uz pomoć pasa).

E bas smo mi kuckari i mackari cudna sorta... Ja se pre nekoliko meseci probola nozem, tek sutradan otisla kod lekara da mi stavi 4 kopce, kao flasterom ću ja to da sredim, a kada ovom drekavcu malo zakrmelji oko, odmah me oblije hladan znoj. Bela, nisi ništa bolja:)
baxuz
(φεμμινα™)
09. septembar 2011. u 13.44
normalan ili nenormalan odnos, panika ti ničemu ne sluzi... :))
mimozaaa
(posmatrac)
10. septembar 2011. u 07.47
Bitno je da rana nije duboka a pije antibiotike da se ne inficira. Postoji i krema za zarastanje rane a moras mu to mjesto zastititi. Ne znam kakav je to okovratnik a da je kratak? Moj kad je dobivao bio je jako dugacak da nije mogao ni vodu piti pa sam mu morala skracivati da može bar vodu piti. Ja bih na tvom mjestu uradila ovo. Uzmi jednu plahtu veću ili tanki frotir veliki pa to fino raširi na podu i stavi psa na to tako da vidis gdje mu sve četiri noge staju. Fino brobusi rupe na sve četiri strane gdje mu nogice stoje, stim sto malo ostavi lufta zbog velicine stomaka, provuci mu nogice kroz te rupe i to sve četiri i fino krajeve gore na ledjima svezi. Tako će mu biti pokriven donji dio i bocni a ako treba sasi vezice na sredini sa svake strane tako da sredinu tog platna možeš svezati da se ne svuce da on ne može doći do rane. Obavezno okovratnik na glavu i dobro ga zategni da ne može svuci s glave a naravno mora biti dugacak da ne može doći do tjela.
Sretno vam i želim ti da ti pas sto prije ozdravi. Eh, šta bi dala da mog psa muce ti problemi a ne ovi koje ima.
bela
12. septembar 2011. u 14.58
Hvala na savetima a i bolje sam sad:)
Sasili su ga treci put i rekli da mu je ovo zadnji...ako se rasije ponovo, da ispiram mlazom vode 2x dnevno...nakon toga sam mu konus vezala malo cvrsce oko glave (malo teze dise ali Boze moj...:) ranu vise i ne vidim posto sam je za svaki slučaj oblepila flasterima... Fizicki se vratio na isi nivo na kom je bio pre povrede...jedino još ne koristi nogu kad silazi niz stepenice...i naravno sansa je iskoristena,...sad navece više ne spava pored naših nogu, već tačno pored mojih ledja...U Nedelju sam se probudila par sati ranije posto mi je spavao na vrhu glave (svidja mu se valjda miris sampona?:))

E stvarno sto mi je ovo trebalo...pitam se ja već drugu godinu, a već kibicujem i drugog malisu...
baxuz
(φεμμινα™)
13. septembar 2011. u 16.40
eto, malisa je ipak dobro... ali nemoj sad da ga udavis... olabavi mu malo okovratnik :)
bela
19. septembar 2011. u 18.12
:)) dobro me podseti
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.