Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Kako alternetivno leciti psa, ako je moguće naravno
Straza
(trazitelj)
16. jul 2011. u 15.08
Na zapadu su veterinari derikoze,Kažu stite svoj posao,ok.
Imao sam nedavno 3 posete veterinaru i mogao sam za to danas da kupim novi lapic tapic.
Šta se desilo.Psic mi je imao NFEKCIUE DONJEG RESPIRATORNOG TRAKTA.Doktor je izvrsio 10-ak analiza i ustanovio ono sto je mogao i običnim pregledom.
Prepisao je antibiotik.Dao antibiotik inekciju,izvadio krv,pregledao stolicu,naplatio prijem,naplatio nekakav fi,zatim gospodjama koje su na salteru svoj dio i tako to.
Pregled za 7 dana,ok uzeo samo sebi i prepisao drugi antibiotik(psu nije bilo bas dobro od prvog),ja onlajn nađemisti antibiotik 2 puta jeftiniji,ali kad ga htreda naruciti traza potvrdu od Veterinara,ja im dade podatke oni pitase,a on stavi zabranu na dostavu.Kad sam tosao kod njega i objasnio da mi je to mnogo jeftinije i da se od njega samo trazi dozvola.Kaže ne,sa tim da on sebi ugrozava biznis..A kome ti prodaju ako niko nedaje dozvole?Zašto je postavl;jeno da se tako može nabaviti lek?

I tako kaže da mi kuce-stene-pasic mora primiti do kraja godine još 4-5 vakcina.
Do sad je prilila 4.Ima 3 meseca starosti.Radi se o USA-KANADA deratorima.
Sad mene zanima šta je alternativa u slobodnoj prodaji,ako je pas prehladjen,kako ga možemo zastiti a da vet ne dere toliko pa za prvi pregled mazne $250,drugi 100,treci 50,četvrti 90...a sve za mesec dana..

Dakle možemo li se boriti preparatima u slobodnoj prodaji,vitaminima.Nekom preparatima za ljude koji deluju na pse i neskode.
Ima li alterneetivas ili smo osuđeni da nas ovako razvlace :(
baxuz
(φεμμινα™)
16. jul 2011. u 16.50
na zalost osuđen si na njih iz prostog razloga sto ti ne možeš na osnovu simptoma koje ti pas ima da das pravu dijagnozu, niti smes da im sam dajes lekove jer ne znaš koja je preporucena doza...

time, umesto da pomognes svom psu, možeš i te kako da mu odmognes...

lično sam videla u ordinaciji u koju ja vodim psa ženu sa labradorom koja je samoinicijativno dala 3x dnevno diklofenak (za reumatske bolove, veoma jak i za coveka a kamoli za psa) nesrecnom psu i koji je dobio krvavi proliv... ko zna šta mu se desilo sirotom...

dakle, veoma je rizicno da lecis psa sam nekom alternativom na svoju ruku i ja ti to ne bi preporucila koliko god da je bolno po tvoj dzep...

ono sto možeš da učinis od početka je da veoma vodis racuna o psu, vakcinises ga kad treba (sto si već uradio), kontrolises šta radi kad je napolju i da ne pojede svasta, kvalitetno hranis, dodas vitamine u ishranu da bi bio otporniji i to je to...

nema ti druge... :))

Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 12.06
Nije utjesno :(
Međutim siguran sam da postoje pametni ljudi koji znaju doze,i da iste postoje po kilazi negde na netu za razne kilaze pasa.Ja sam recimo naucio iz onig sto imam kod sebe da malim psima do 4 kg ide Amogicilin 1 1/2 ml 2 X dnevno.Ekvivalent 1.5 g amoksicilina.
Ali nije to toliko bitno koliko ti samo veterinari nežele pomoći,ako žele zašto neuzmu para za svoj pregled,a daju dozvolu da lek možemo da kuipimo preko neta gde je i do 2 puta jeftiniji,nego deraci neprestaju ni tu.
Cilj mi je organizacija nas koji imamo pse,macke..
Udruzivanje,menjanje iskustava.Provereno i dobronamerno davanje tačnih informacija,ne samo znace doktor.Odvedi ga vetu.Uredu to je neophodno neekad,ali u mom slučaju ja sam suguran da mi psic nije morao posetiti tog derikozu toliko puta samo da mu on prepise antibiotik,a da naplati gomilu stvari,ne samo prvi put na pregledu,nego uvek nešto novo nepotrebno odradi,zbog upale grla recimo.
Zato pitam postoji li alternativa.
Kolje vitamine sme uzimati pas,doze,koje voce i povrce,a koje ne nikako.Koju kolicinu za koju kilazu??...
Zna li ko šta sve pomaze za psa,ako ima svrab,ranice,opada ku dlaka,ima oko oviju slepljenu dlaku,infekciju usiju,zakacenog krpelja...
Mislim da za mnogo stvari netrebamo angazovati ove 'derace'nadam se da se slazete.
Cast pravim 'narodnim'veterinarima koji razumeju budzet prosecna gradjanjina i koji daju savete i vole zivotinje,ne samo gledaju biznis i bogacenje.
aom
((ime_u_kucici))
17. jul 2011. u 13.24
moj ti je predlog da upises veterinu!!!
šta je to nekih desetak godina TESKE MUKE, zacinjene gomilom poreza državi u kojoj živis, nešto malo odgovornosti na vrhu umesto tresnjice

i voala!

zbog ovakvih s.e.r.o.n.j.a. sa m prestala da se bavim praksom
nije taj veterinar dosao kod tebe da te natera da kupis kuce, još manje je dosao kod tebe da trazi pomoć...ti si otisao sa bolesnim psom kod njega!

imaš još jednu alternativu
kupi plisanog psa, taj ne oboljeva!
Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 18.10
Draga veterinarko ja sam mislio da si ti humanije biće,i da ćeš prici sa nekim predlogom.Međurim sve si 'zasrala'kao sto si sama rekla u postu povise.Zalosno,ali dobro sto si se prestala baviti veterinom.Budi ljubazna pa ostavi nas koji želimo znati kako sacuvati novac od 'derikoza'da to i pokusamo.
Nasao sam jedan clanak u kom se pominje JOD kao rešenje za grlo primer.Veoma dobra alternativa.Mi idemo dalje,a ti ostavi'seronje'da se snalaze.
Hvala!
Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 18.38
I još nešto psa sam uzeo u uglednoj trgovini koja se bavi prodajom istih.Imam garanciju na 3 godine ako se psu šta desi i ako vitalni organi budu ugrozeni.Međutim za sve je postajao i uslov.On je bio da pas ode kod veta u prvih 7 dana,ili garancija nevredi.Oni kao da znaju da je psu ugrozen zivot već tad posto gubi 'majcin' imunitet,jer vise nema mleka i stice sam svoj koji uopste nepostoji a mora da se izbori da ga stvori.U uslovima gde ima desetine pasa njima je poznato da može zakaciti nešto,zato i ovaj uslov.A kad posetis veta,on će ti odrediti kontrole svakih 7 dana,da izleci i nepostojece,ako je potrebno da pokrpi budzet.Pre par godina su bile dovoljne 3 vakcine za kuce.Danas su nasli da ih treba primiti 8 u prvoj godini.
Plus oni zahtevaju da dolazis na preglede srca godisnje i pregled krvi.Usput ti daju i neke tablete kao prevenciju,koje pas mora piti jednom mesecno,upravo radi tih nametnika koji mogu ugroziti srce,a ako ovo pas pije bezbedan je.Cemu onda mora na pregled,ako je bezbedan????
Siguran sam da vecina ima istu averziju kad se spomene „vet derikoza” nemojte misliti da sam ja digao glas protiv postenih veterinara koji ti kažu može da se desi ti ubluci,ovi to uslovljavaju i stavljaju kao obavezu..
Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 18.53
Još nešto da veterinarka dobije potpuniju sliku,a nemisli da ja želim da budem vet i lecim preko njene skole.
U istoj ordinaciji vet ima i salon za ulepsavanje kucica.Cene sitnica.
Ko želi da osisa psica a i da ga ukupa dabome to će ga kostati $60,plus tax naravno.Ja se sisam i peru mi kosu za $20,ako imam kupon kosta me $15,dam tip par dolara i uzivam u novoj frizuri.„vet derikoza” u svojim salonima za pse naplacuje $60,nedozvoljava da se lek kupi bilo gde drugde nego kod njega(posto ga on naplati 2 puta vise).Izvrsi pretrge,koje nebi zdravstveno dozvolio da se provode na ljudima,posto nezeli da se placaju stvari koje nisu potrebne.

SAD ME ZANIMA U USA-KANADA IMA LI NEKI INSURANS ZA PSE KOJI JE 40-50 DOLARA MESECNO DA POKRIVA SVE,PA DA MOJ PSIC SPAVA KOD VETA DERIKOZE,I DA VIDIMO DA LI BI MU INSURANS REKAO EEEEEE,STANI MALO SA PREGLEDIMA.
Desilo bi se da bi mi dobili pismo da moramo menjati veterinara posto oni smatraju da taj vise ne moze leciti naše kuce,jer nepostupa po poznatim im normama i pravilima kojih se treba drzati.

Ugodna vece!
baxuz
(φεμμινα™)
17. jul 2011. u 18.56
I još nešto psa sam uzeo u uglednoj trgovini koja se bavi prodajom istih.Imam garanciju na 3 godine ako se psu šta desi i ako vitalni organi budu ugrozeni.
-------

a ako se „pokvari” vratices psa nazad kao nezadovoljan kupac?

inače ja ne podržavam samoinicijativno lecenje psa... pas ne može da ti kaže šta ga boli pa na osnovu toga da ga ti lecis...

eventualno mogu psu da operem oci kamilicom, dam joj riblje ulje za bolju dlaku, vitamine kupljene u apoteci, izvadim krpelja (i ako ga za skoro 5 godina nikad nije navukla) ali da dam amoksicilin psu bez veterinarskog saveta - nikad...

pri tom kada sam kupovala psa znala sam da će da me kosta, da će se za zivota razboljevati, da ćemo pre ili kasnije obici koji put veta-a... ali sve to je već bilo uracunato u ljubav...
Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 19.29
Hvala zapisacu ovo da se psu mogu oprati oci kamilicom,već sam imao predlog da kupim neku tecnost od $24 za ispiranje.
Zahvaljujem :)
Neću ga ni ja leciti Amoksicilinom ako mu je nepotreban,nebrini.
Napomenuo sam da ga samo želim kupiti po vet receptu,tamo gde mogu naći jeftinije,ako je već propisan.
Ovo smatram pamecu,ne nerazumevanjem za potrebe ljubimaca.Iskoristio bi ostatak novca da mu kupim bolju hranu
ili kakvu igracku.
Ljubav je neophodna,ali nesme biti slepa,ona mora biti i pametna ;)
Do sad sam imao ptice,ribe,macke,evo sad i psa :)
Ugodna noć )
baxuz
(φεμμινα™)
17. jul 2011. u 19.43
možeš i da mu das caj od nane, za stomak, ako nadjes način da ti ga popije... :)))
Straza
(trazitelj)
17. jul 2011. u 19.54
Iskoristicu ove male kapaljke iz kojih ovih dana pije amox :0)
Caj od Nane dakle,a jel to kad je mekana stolica?
aom
((ime_u_kucici))
18. jul 2011. u 02.11

Srazar, vrati ti kuce na vreme i pocni da hranis jedno prase pa kad zapreti da će da te stavi u trosak a ti sekirce pa da vidis kakvi cvarci mogu da se naprave!

nije bre ljubimac za svakoga.

btw, nisam citala sve sto si napisao, mrzi me...

aom
((ime_u_kucici))
18. jul 2011. u 02.18
baxuzna
postoje oboljenja ociju kod kojih je kamilica APSOLUTNO KONTRAINDIKOVANA

eto ovo je jedan od razloga zašto sam protiv „lecenja na forumu”!!!
ako imate savesti i pameti, znacete da informacija može biti OPASNA ako se olasko prihvata.

ciao
baxuz
(φεμμινα™)
18. jul 2011. u 03.35
aom, ako nisi sve citala iznad evo ja ću svoje da ponovim... ja kuce ne lecim na svoju ruku, ja „tvog” kolegu veta uredno platim... :))

kamilicu koristim da operem kucetu oci kad zakrmeljavi jer kao sto znaš maltezeri krmeljave... sto pak ne smatram bolescu...opet i to po savetu veta...

a caj od nane je anegdota...

ostavili mi pokojnu pudlu kod moje babe, i sad prošli sati, mi u skitnji, vracamo se kuci a moja baba kaže: nju boli stomak, i dala sam joj caj od nane...
gledamo je zbunjeno muž i ja, rek'o jel ti ona rekla da je boli stomak ili si ti to samoinicijativno zakljucila i kako si keru dala caj majke ti...
kaže fino, skuvala sam, ohladila pa na kasicicu...zamišljam scenu, pudla koja na kasicicu pije caj od nane...
moja baba je inače 30 godina radila u institutu za majku i dete...pa je valjda smatrala da nana ne moz' da skodi ni psu...

aom
((ime_u_kucici))
18. jul 2011. u 05.11
ne može da skodi nana naravno :)))
ali kamilica može da pospesi razvoj gnojnog konjuktivita, zato obazrivo!
ako već cistis oci, kupi flasu fizioloskog rastvora za infuzije, koji je sterilan i na nju zabodi jedan spric za izvlacenje i tih litra mogu da ti traju pola njenog zivota!

fizioloski se prodaje u apotekama za ljude
i kosta manje od sto kinti :))

avlijanerka
18. jul 2011. u 07.33
Strazo, jel' ti ides kod lekara ako imaš recimo bronhitis ili sam uzmes neki antibiotik iz kucne apoteke i pijes ga na svakih 6 sati 2 nedelje? Šta radis ako povracas 3 dana?
baxuz
(φεμμινα™)
18. jul 2011. u 09.07
i samo tako sa tim rastvorom na vatu pa na oci, ili samo oko oka a u oko ne sme da udje?

jel to sluzi i za dezinfekciju?

nisam te razumela najbolje, izvini...pa sad kad si mi dala prst daj i ruku... :)

aom
((ime_u_kucici))
18. jul 2011. u 11.40
jok more
izvuces pola sprica i lepo isperes okice sa tom tecnoscu (samo slijes direktno u oko)
onda cistom vaticom obrises okolinu osusis i gotovo
to su ti kao vestacke suze
fizioloski rastvor je rastvor kuhinjske soli nish vise

ne nije dezinficijens ali ne postoji ništa bolje za ispiranje ociju
ako bas postoji neki problem da vise krmelja ili da joj je treci kapak crven onda ispiraj bornom kiselinom (acidi borici za oci)
ako je i posle toga crveno

IDI KOD VETA :)

baxuz
(φεμμινα™)
18. jul 2011. u 13.04
e hvala, sad sam razumela... :)))

inače nema kuce nikakav problem, niti joj ja perem oci svaki dan...

to radimo jednom mesecno kad nam je termin za manikir, pedikir, brazilsku depilaciju, uklanjanje cvorova i ulepsavanje uglavnom...
Straza
(trazitelj)
18. jul 2011. u 15.13
VEOMA LEP PRIMER PomoćI.mADA MENI NIJE UPUCEN DIREKTNO ZAHVALJUJEM SE 'AOM' AKO DOZVOLJAVATE :)
Što se tiče alternativne medicine,svima nam je poznato da u nekim slučajevima veoma dobro deluje kod ljudi.
Potpuno sam siguran da postoje primeri iste alternative koja pomaze i kod zivotinja.
Zato sam i otvorio temu,da se družimo i pruzamo savete,delimo mišljenja,ali i upozorimo na neke neopravdane postupke veterinara
svezbog profita,manje zbog samog lecenja i brige.
Naravno nemislim na sve ali mislim na ovog koji jse namerio na mene.
Pre mi macu za ceo zivot vet nije tretirao kao ovaj za mesec dana psa sve zbog jednog antibiotika.OK,to mu je posao,mora da zaradi,želi da pomogne,ali pobogu zar toliko puta samo zarad antibiotika moram da ga posetim????

Neću vise o ovom obecavam.Želim samo da se ugodno družimo i pruzamo savete.

Ovde sam ovih dana otkrio veoma važan detalj,a to je da je JOD,da kažem sol,veoma bitna u upalnim procesima kod pasa,tako da ću to podebljati.

Sad kad bi mogli stisati strasti i pokusati odgovoriti na jedno pitanje:

Straza
(trazitelj)
18. jul 2011. u 15.20

KOJIH 10 STVARI MORAMO UVEK IMATI U KUCI PRI RUCI KAO PRVU Pomoć,AKO NEDAJ BOZE DODJE DO NEKIH NEPREDVIDJENIH OKOLNOSTI VEZANIH ZA ZDRAVLJE NAšIH LJUBIMACA?
Naravno posle preporucujem nadzor veterinara,ali da vidimo šta je to kao prva pomoć neophodno..
baxuz
(φεμμινα™)
18. jul 2011. u 16.06
draga tetka aom...

ako te je neko mrzeo, a znam da jeste, zbog posla kojim se bavis (mrzim i ja onog mog idiota kod kog me vode i uvek dobijem treskavicu kad ga vidim), ovim putem zelela bih da se dodam na tu listu dobrovoljno...

ne znam odakle ti ideja da pored svih mojih maltezerskih muka dodas još i ovu da mi oci iskacu od fizioloskog rastvora... do sad je odlicna bila i kamilica, 3x zamanu vatom i voila gotovo...

draga tetka aom, ovo veceras ti nikad neću oprostiti, i ako te ikad sretnem budi uverena da ti neću skociti u krilo, neću te poljubiti, i neću ti dozvoliti da me onako sa profesionalnom deformacijom lagano pregledaš, hvatas za noge, otvaras usta i zagledas da li imam kamenac... NEMAM!

dozivela sam takav shok i mnogo sam besna, i uopste mi nije jasno odakle nekome ideja da otvori ovakav topic... gde je moje pravo, kome ja da se zalim?

zbog tebe, draga tetka aom, prosao me apetit, a taman sam mislila da se bacim na one krekere koje ceo zivot jedem i grozne su, ali piletina tako retko padne sa stola...zivot je surov...zašto mi „mama” nije paris hilton pa da imam i svog kuvara...

o draga tetka aom, ne mogu vise da ti pišem, od stresa moram da prilegnem, juče su promenili posteljinu pa divno mirise...

ovim putem te molim da svoje mukom steceno znanje više ne delis ovako javno već da cutis zarad nas kucnih ljubimaca koji posle jedne tvoje torture izgledaju ovako:

http://www.snapixel.com/344478/Photo-of-mrzimte

s postovanjem

dzindzer
baxuz
(φεμμινα™)
18. jul 2011. u 18.57
KOJIH 10 STVARI MORAMO UVEK IMATI U KUCI PRI RUCI KAO PRVU Pomoć,AKO NEDAJ BOZE DODJE DO NEKIH NEPREDVIDJENIH OKOLNOSTI VEZANIH ZA ZDRAVLJE NAšIH LJUBIMACA?
----------

pravo da ti kažem nisam o tome razmišljala, ali imam 3% hidrogen, pervivo, alkohol, gazu, spric i iglu, vise mi treba igla ako je nešto ubode, sad imam i fizioloski rastvor, imam njenu rezervnu hranu ako pokvari stomak... i možda još nešto...

skoro kevin pas glodajuci drvo odvali parcence i ono joj se popreci u zdrelu...hitno kod veta jer kuci nisu mogli ništa...

juče komsinicin retriver usisao nosem popino prase (ona antipaticna travka što se zavlaci svuda), ne znam da li su ga odveli kod veta da mu to izvadi...

moj pas nije rizicna rasa a i ja sam hiper protektivna kad je ona u pitanju...
ja sam ti za bolje sprečiti nego leciti...

možda neko drugi ima bolje savete...
Straza
(trazitelj)
18. jul 2011. u 19.36
Bas me zanima cemu hidrogen 3%.
Koliko znam tim se izbjeli kosa,zašto to sluzi psu?

Što se tiče onog rastvora fizioloskog,da li je to imalo opak efekat ili je uistinu pomoglo?
Da li bi trebalo pripisati stvarima za prvu pomoć
onaj rastezljiv zavoj otprilike nekih 2„ sirok ili 3 cm?”
aom
((ime_u_kucici))
19. jul 2011. u 01.59
draga Dzindzer,

nisam ti ja birala baxuznu gazdaricu!
ni jedan jedini pas na planeti nije imao problem sa ispiranjem ociju fizioloskmim rastvorom dok se sprica i flase sa infuzijom nije doFatila ova tvoja... i ko je tu baxuz ja da te pitam?
šta da ti kažem, možda ti je samo bilo neobično jer je prvi put.
predlazem ti da zamislis kako plivas u velikom okeanu kada ti ispiraju oci i sve će biti u redu!
uostalom toliko si lepa, a za lepotu nekad mora malo i da se istrpi...znaš kako je meni kada idem na depilaciju,m?
dakle, za bistar pogled i blistavo lice...
uostalom sigurna sam da je posle ispiranja stigla i neka poslastica, vidi mene ne možeš da foliras, ja o vlasnicima (pa i baxuznim) znam mnogo vise od tebe :)

pozdrav, nut

baxuz
(φεμμινα™)
19. jul 2011. u 04.19
strazo, 3% hidrogen je kratkotrajni antiseptik... koristi se za dezinfekciju i ciscenje povrsinskih rana, za ispiranje grla i usta, usiju...

i povidon jod je antiseptik, ali njega nećeš sasuti u usta jer je samo za povrsinsku upotrebu...i on farba dlaku psu, za razliku od hidrogena koji je bezbojan...

za fizioloski rastvor kao sto si primetio ni ja nisam znala dok mi aom nije rekla, i ne ne skodi, ker mi nije oslepeo...samo sam joj lepo isprala oci i ocistila krmelje...

ipak da mi je to rekao neko drugi a ne aom koja je veterinar, ne bi u zivotu sasula rastvor psu u oci...

za moj pojam zato i jeste rizicno da ti savete deli neko (sa neta) koga ne poznajes, tako možeš teško da naskodis psu i napravis još veci problem... tek onda će da te kosta veterinar...

u sustini ti možeš da imaš u kuci isto ono sto bi imao za sebe, neki antiseptik, malo gaze i to je to... za sve ostalo vece od obične posekotine, kako za tebe tako i za psa, morao bi da potrazis pomoć lekara/veta...

ja mislim da su tebe posteno istraumirali sa tom garancijom na psa i svim tim silnim odlascima kod veta da se pas odrzi zdrav u naredne 3 godine, i da si sad zestoko istripovan...

opusti se, uzivaj, psu se neće desiti ništa...

ps. aom, hvala još jednom :)
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 08.06
Dakle veterinarka zna da da savet kad hoće:)
Lepo od nje,cenim tu osobinu:)

Što se tiče joda to ide ovako,ako je psu grlo i krajnici bakterioloski zahvaceni(pobelili od silnih bakterija) na prst stavimo gazu i jod te gurnemo u usta psu i tim tretitamo grlo i samaramo bakterije.
Nadam se da veterinarka može potvrditi ovo.

Bivacyn (Neomycin Sulfate),ovo bi trebalo biti dobro ssrestvo kod otvorenih rana kao antibiotik
avlijanerka
19. jul 2011. u 09.09
Strazo, ako se neko naplacao veterinara, to sam ja, pa potpuno razumem o cemu pricas. Kao prvo, debelo su te nasankali, jer ti psi koji se kupuju u 'uglednim prodavnicama' po Amerikama i Kanadama su proizvod 'puppy mills' a ne odgajivaca koji se trude da poboljsaju rasu. Suvise ljudi se zali da imaju zdravstvene probleme sa psima koje su kupili u prodavnicama, što ne bi trebalo da cudi ikoga ko zna nešto o puppy mills. Dakle, već na početku si bio vidjen za veterinara.

Drugo, ja duboko verujem u to da ako mi zube popravlja stomatolog, auto auto-mehanicar, a mene doktor, moju zivotinju isto tako treba da popravlja veterinar. Da kosta - kosta. Ciscenje zuba sam platila 500 dolara, pa znam šta pricas. Da ja znam ono sto oni znaju - ne znam. Jedino sto mogu da uradim je da nađemveterinara kome verujem da mi neće davati nepotrebne lekove i analize, samo zato da bi me izmuzao. Uvek zahtevam objašnjenje zašto nešto treba da se radi. Do sada nisam imala problema, čak mi se desilo da mi je bilo receno i da nešto ne treba, za šta sam ja mislila da ipak treba. Ali ako treba, nije mi zao, znala sam da je to skup hobi. Možda je ipak problem u tome sto ti nemas poverenja u tog veterinara?
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 09.59
Problem je u tom sto ja gubim poverenje u mnoge od vodoinstalatera,preko bankara,do advokata.Deracina samo ako im dodjes saka:-)
Ako ipak nešto potrazivas zakonski od njih proces je vecan i nikad da se resi.

Što se tiče kupovine u pravu si to sam sad i proverio.Komcije sa psima(iskusni u tom)kupuju na tim malim farmama gde se odgaja nekoliko pasmina i drzi se 'kodeks dobre kuce'.Ja volim svoje 'malo prase',slatka je i cupava :)Mada malo bolesna od tih renomiranih uslova u trgovinama specializovanim da prave posao veterinarima.

Sad ciscenje si platila 500.
Ne znam koliko ti je pas star i da li je trebalo nešto preduzeti da nedodje do tog.
Preduzeti mislim uzeti osiguranje,ako to pokriva.
A sto nebi neko i derikoze izvarao???
Uzmes osiguranje mesec pre tog ciscenja i nek oni malo plate :)

Nisam upoznat koliko koje osiguranje pokriva,ali ako nešto ima sto za 50 dolara ima da pokrije 80% pregleda to se u mnogim slučajevima isplati.

AKO KO ZNA NEKU DOBRU OSIGURAVAJUCU KUCU,I DOBRE USLOVE OSIGURANJA,BIćE OD KORISTI .

Pozdrav!
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 10.06
Pogledaj ovo avianerka i ovo meni strasno smeta
može povise $25,ali ne i ispod.Ako imam zelju odvojiti $10 mesecno(dobrovoljno)uslovljen sam i da nebi bio 'papak',mora to biti $25 ili vise.Oni koji se bore protiv puppy mills imaju svoje uslovde.
Svi me nerviraju,pa makar nešto i dobro radili opet otimaju..

http://www.humanesociety.org/issues/puppy_mills/
avlijanerka
19. jul 2011. u 10.20
Znaš kako, humane societies se finansiraju iskljucivo iz dobrovoljnih priloga i sami placaju sve troskove, pa im ta donacija od 10 dolara ode na procesiranje te donacije. Skuplja pita nego tepsija. Drago mi je sto sve vise gradova usvaja lokalne zakone da se zivotinje ne mogu prodavati u prodavnicama. Puppy mills su veliko zlo i ljudi ih nesvesno pomazu kupujuci zivotinje koje oni 'proizvode'. Jedini način da se uniste je da ljudi ne kupuju pse po prodavnicama i oglasima. Ili ides kuci kod odgajivaca, pa da vidis gde pas spava i jede i kako mu izgledaju roditelji ili iz prihvatilista da spasis jedan zivot.

Što se tiče osiguranja, nemoj da zaboravis da su to organizacije koje posluju zbog profita, a ne da bi tebi smanjile troskove. Ja ga nemam, jer znam da su osiguravajuce kompanije kao med i mleko dok trebaju da ti uzimaju pare. Čim treba da plate, odmah se okrece curak, pa se sakrivaju iza 'pre-existing conditions', sitnih slova u ugovoru, pa 'exemptions', sto cuda, samo da ne plate.
avlijanerka
19. jul 2011. u 10.24
Ne znam gde se tačno nalazis, ali procesljaj malo sledeći sajt vetratingz.com. Tu imaš komentare o veterinarima i moje je iskustvo da može da se dobije prilično dobra slika ko je kakav. Ja sam ih do sada promenila 3 dok nisam nasla u koga imam poverenja i komentari o njima su bas bili tačni (i pozitivni i negativni).
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 10.56
Ama sve neki lopovi.Te osiguravajuce kompanije u vecini slučajeva prodaju iprae hranu za pse.
Sve zvucna imena i poznati brendovi.Sve sami lopovi i gulikoze.
Zanima me jedna stvar.
Ako bih imao kompaniju,voleo zivotinje,pravio hranu...
Da LI BI I JA DERAO SVE ODREDA ..JKU MU
Ako je tako bolje ovako.Savest mi bar mirna :)
Možda je sa osiguranjem kao i vet uslugama.moguće da ima neka normalna kuca koja nudi usluge,moguće :(
avlijanerka
19. jul 2011. u 10.58
moguće. A moguće je i da Elvis nije mrtav:)
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 11.23
:)
Nasao sam na citysearch.com

Najviše je price oko toga da je skuplji od ostalih u okolini i da su agresivni u nastupu da vam nude razne preparate koji su skuplji nego u slobodnoj prodaji
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 12.02
Identitet protekt za dzabe.
Ovo nije vezano za duskusiju,ali posto je dzaba evo :)
Gladao sam na vestima i zaista nisu lagali :)
https://www.allclearid.com/plans#free-plan
avlijanerka
19. jul 2011. u 12.51
Eto ti odgovor. Ima i među njima i dobrih i humanih i postenih. I onih drugih. Sarena Bozija basta, pa tako i kod njih. Pošto moramo da koristimo njihove usluge, onda možemo barem da se sto bolje informisemo. Mom zivotinjku je jedan kreten od veta nabio traume za ceo zivot, pa sada kada ide na pregled rice kao lov od straha. Ova sadasnja ga mazi i bas je pazljiva, ali ne vredi, zapamtio je onog skota. Pogledaj onaj sajt koji sam ti dala, meni je puno pomogao.
Straza
(trazitelj)
19. jul 2011. u 15.36
Hvala za sajt!
Niko me ne moze naterati da neodem kod drugog veta.
Odlucitu još ove sedmice :)
Moja sladjica kad ga vidi opet mase repom,iako je bilo nepotrebnih bockanja :(
Straza
(trazitelj)
06. avgust 2011. u 01.15
JEDNA DOBRA VEST!
NA NAGOVOR POZNANIKA OTISLI SMO SA PSOM U TRGOVINU GDE SMO GA I KUPILI,TE ZATRAžILI OBJASNJENJE ZASTO NAM JE PRODAN BOLESTAN PAS?

Dakle posto ima garanciju koju smo detaljno proucili videli smo da ima sanse da se nešto ispravi.
Neverovatno ali nismo imali nikakvih problema,tako da smo dobili,ne pare,ali kredit u vrednosti koliko smo platili lekove i pregled vezan za bolest.
Sad nam psic nemari godinu dana za hranu(dakle ostajemo na eukanubi) sisanje i kupanje.
Znaj nije sve ipak tako crno koliko uistinu i izgleda :)
MAKPO
(uljar)
29. avgust 2011. u 07.02
http://www.healthyhappydogs.com/Aromatherapy

ili ukucaj u gugl 'aromatherapy for dogs' pa čitaj al' dooooobro čitaj i drzi se pravila.

Pozdrav
Straza
(trazitelj)
29. avgust 2011. u 21.17
Hvala ti za sajt,znam da su namere dobre,međutim u skripti primer u delu:
Natural Flea Treatment,ako kliknemo na „”The All-in-One Flea Remedy„”,ulaskom na sledeći link zaradimo virus trojan script iframer.
Budite oprezni prilikom 'setnje'po http://www.healthyhappydogs.com/Aromatherapy
Možemo nauciti dobre stvari ali,i dobiti virus
MAKPO
(uljar)
29. avgust 2011. u 22.19
Izvini, stvarno mi nije bila namera da sirim virus.
Ja imam već odavno sve odstampane recepte, tako da vise i ne tražim po netu recepte za njih, a skoro i za sebe.

To mi je bio prvi link na guglu, pa rekoh ako vam je teško ukucati na gugl, barem da otvorite stranicu.

Stranicu mozete otvoriti ali kao sto Strazar kaže, ne mojte ići dalje.
Ja sam pokusao da otvorim al' je zakocilo, tako da sam odustao.

Stvarno, primite još jednom moje izvinjenje, nije bila namera niti sam znao.

Pozdrav
Straza
(trazitelj)
31. avgust 2011. u 19.50
Naravno Marko izvinjenje je lep gest,ipak znam da sigurno nije namera,zato nev=brini :)

Ako imaš mogućnost možeš li postaviti recepte na :

http://www.megaupload.com
ili neki sajt po volji
Bar nešto da se i mi na forumu radujemo :)
MAKPO
(uljar)
02. septembar 2011. u 20.30
Hvala na razumevanju ;o)

Ti recepti su svi nadjeni preko Interneta i samo sam ih lepo slozio pre stampanja u Word-u.

Ta ulja od ptica sto dalje drzati jer će ih ubiti. Mackama treba doooosta smanjiti dozu nego psima, jer one su dosta osetljivije.

Psu nikada ne naneti ulje dok prvo ne pomirise. Ako voli miris tog ulja onda mu slobodno naneti RAZREDJENO sa biljnim uljem na telo.

Verovatno imam negde sacuvano samo treba da nađem Ako ne onda ću morati da tipkam il' samo copy/paste sa Interneta.

Čim nađemomalo vise vremena, onda ću malo detaljnije napisati.

Pozdrav
Straza
(trazitelj)
21. oktobar 2011. u 18.11
Marko jel ima koji recept,ili još tragas?
Irduk
(zajebant)
17. decembar 2011. u 09.53
Dobro je da je ova zenska odustala od veterine.Kad ja znam vise od nje
a ja ne upise veterinu,onda to je zaista problematično.
Postoji caj od Ruzmarina za ispiranje oci,takođe sa kvalitetnom koloidnom srebrnom vodom kada nisu u pitanju samo obični krmelji.
strategija
(domacica)
19. decembar 2011. u 18.25
I meni je slična tema padala na pamet,znam tačno šta mislis.Od uvek volim zivotinje ali to ne znači da na njih treba trositi bogatstvo.Ja bih uvek radije poslusala nečije iskustvo nego da na lecenj dajem silne pare.U bliskoj okolini znam za ljude koji jedva prehranjuju decu,pretpostavljam da svi znamo.Strasno mi idu na zivce ljudi koji to ignorisu i izigravaju velike ljubitelje zivotinja.Covek je samo pitao jel znate nešto iz kucne radinosti a ova veterinarka mudruje li mudruje.Moj border coli često pati od proliva,tim danima mu dam cvrstu hranu i cekam da prođe.Ni ja zbog proliva ne idem doktoru.Pošto ga držim u kuci,zbog neutralisanja pseceg mirisa,na krpu nakapam kapi lavande ili ruzmarina i tim ga istrljam.Mislim ne može da skodi.
Amazonka
11. decembar 2012. u 23.58
Ocigledno je da zivotinje nisu za svakoga.
Ako ste već resili da imate kucnog ljubimca, treba da imate i odgovornost za tu zivotinju, da je ispravno hranite, i da je lecite kod veterinara kada se razboli. Da li vi idete kod kojekakvih priucenih sarlatana i da li sami na svoju ruku lecite sebe kada se razbolite, ili idete kod lekara? Pas, macka ili druga vrsta zivotinje koju cuvate su clanovi vase porodice, pa se tako i ophodite prema njima. Ako to niste u stanju, zašto ste onda uopste nabavljali zivotinju?
Zivotinje nisu masine, pa da naoko kao laici postavljate „dijagnoze”, i čak ni iste bolesti se u svakom pojedinacnom slučaju ne lece jednako - a postoji mnostvo istih ili sličnih simptoma koji se ispoljavaju kod veoma razlicitih bolesti i bolesnih stanja (proliv, kasalj, povisena telesna temperatura - da navedem samo neke od njih), i kod kojih postoji posebno lecenje. Na primer, kasalj se može pojaviti ne samo kod infekcije gornjih disajnih puteva, nego i kod prisustva nekih vrsta parazita, ali i u slučaju problema sa srcem ili plucima koji nisu infektivne prirode; proliv nije uvek posledica infekcije, a i infektivnih bolesti creva ima raznih.
Tačno je da ima veterinara kojima je stalo samo do novca, a vi onda potrazite (po preporukama drugih ljudi ili po svom iskustvu) nekoga kome je vise stalo do samih zivotinja nego do zarade, i koji će uraditi i preporuciti samo ono sto je potrebno, pa idite kod takvoga - i ne filozofirajte mnogo ovde dok je vasa zivotinja bolesna, jer to je može kostati zivota.
Amazonka
12. decembar 2012. u 00.00
Drugo, primecujem da nasi ljudi uvek radije papreno placaju kojekakve vrste majstora (vodoinstalateri, auto-mehanicari i drugi), dok strucnjake koji moraju da utrose pola svoga zivota u studije, mnogo truda, rada i novca ne žele da plate. Sve je izvrnuto naopako...
AnaVi
21. septembar 2013. u 17.24
Helath insurance za mladog psa je oko $35 mjesecno. To su najbolje pare koje sam ikada potrosila. Isplatilo mi se trostruko. Moj insurance je Trupanion, ali ima ih milion. Sretno sa kucom :)
KrvavaMerry
12. novembar 2013. u 16.35
Imam problem..Mog psa (francuski buldog) pretpostavljam da boli stomak.Jede samo uvece,i to ne jede konzerve koje je jeo od kako je kod mene.Šta primjecujem da pomalo drhti,iako sam to pripisivala hladnom vremenu.Ono sto je ocigledno je da podize zadnju lijevu nozicu.Zna li neko šta bi to moglo biti?Veceras smo krenuli u setnju,ali on je samo obavio nuzdu i krenuo ka kuci.Ima 9 mjeseci.Živim u zemlji veterinara derikoza i htjela bih pokusati prvo nekom alternativnom metodom lijecenja.Hvala unaprijed!
KrvavaMerry
12. novembar 2013. u 16.40
Htjela bi samo da dodam ovo...Prije par dana posto nevažno zašto,kupila sam pedigreovu konzervu za odrasle kuce.Da li je moguće da sam mu s njom nešto pokvarila?Inače se hranio sa pedigre junior pastetama.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.