Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Moj Golden povraca :(
Dona-Kaja
13. jul 2011. u 08.52
Molim vas recite mi da li je moguće da moj Golden od 7 meseci povraca i ima pola dijareju, zato što je sinoć „ukrala” polu odmrznuti spanac i pojela jedno vece parce dzigerice?
Uz to je jela svoju normalnu dozu hrane.
Do malopre je se „praznila” jadnica.
Ja nikada nisam čula da je to loše za pse ali ako je u vecoj kolicini možda, šta znam.
Ako neka zna, molim vas da mi malo objasni jer sam zabrinuta.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
13. jul 2011. u 10.26


Pojela je hladan spanac,njima smeta i mnogo hladno i mnogo vruce,pogotovo sto je pas mlad. Da li je u pitanju ziva dzigerica? Najverovatnije da joj je hrana zasmetala,dobro je što se ispovracala. U svakom slučaju prati kako se ponasa,nemoj joj davati danas ništa da jede. Ako se stanje produzi moraces da potrazis strucnu pomoć
mimozaaa
(posmatrac)
13. jul 2011. u 14.13
Zlatni Retriveri imaju osjetljiv stomak. moguće je da joj je naskodio hladan spinat a ja vise vjerujem da joj je naskodila djigerica koja je jaka za njen stomak. Ja imam dva retrivera i oba s osjetlji9vim stomakom. Iskljucivo su na suvoj psecoj hrani i ako pojedu meso, kost ili nešto slično, odmah povracanje i proliv. Skuvaj dobro rizu i to joj daji da jede 2-3 dana dok se stomak ne smiri. Kasnije joj ubaci njenu hranu i vodi racuna šta jede. Oni su jako przdrljivi i uvjek gladni te stalno cigane i mole za još hrane. Dosta njih voli ukrasti hranu tako da moras dobro paziti pogotovu sto vole preturati po kanti za smece. Moji to ne rade jer su stari i znaju da ne smiju a ona je mlada i razigrana.
baxuz
(φεμμινα™)
13. jul 2011. u 17.41
poslusaj mimozu, i biće sve ok... :)
bela
14. jul 2011. u 09.57
Isti problem...yorky/maltese poceo da jede travu i da povraca i ima proliv...izadje napolje da povraca (nakon što je veću kolicinu povratio u kuci) i dok povraca u predasima gricka travu?????? a nije do sada???? Zovnem veterinara kaže ne daj mu...znaci ne sme vise sam u bastu??? Da i rekao je da mu juče navece ne dam ni vodu ni hranu a jutros samo rizu...naravno neće rizu ni da pogleda...
baxuz
(φεμμινα™)
14. jul 2011. u 12.12
koliko ja znam trava im ne skodi, naprotiv... moj pas je često jede ali doduse ne povraca posle toga...
bela
14. jul 2011. u 13.15
PA to i ja upitah misleci da mu godi...kaže ne daj mu vise???? Doduse zaista je nije provario - izbacio je kompletan zavezljaj trave.
mimozaaa
(posmatrac)
14. jul 2011. u 15.46
Cudime da veterinar nije dao neku terapiju tom maltezeru jer je ocigledno da je kod njega neka infekcija stomaka. Nekad psa treeba i lijeciti od povracanja i proliva. Kod prvog posta se zna šta je poslijedica povracanja a kod tvog psa je ocigledno drugi problem.
Ja svoje pse vodim veterinaru bez obzira sto otprilike znam uzrok povracanju ali za svaki slučaj mi odemo vetu. DEobiju terapiju a uz to ide par dana kuvanja rize i jedenja iskljucivo rize. Moji su alavi i vole jesti tako da im riza nije problem. Pas koji odbija rizu treba pustiti da izgladni pa će je pojesti. Samo nek ima svjeze vode i pustiti pa će je pojesti kad dobro ogladni.
Trava je dobra da ju pomalo pas jede ali u ovom slučaju je bolje da ne jede dok je bolestan.
bela
14. jul 2011. u 16.20
Sinoć mi je naznaceno ni hranu ni vodu do jutros. Danas samo rizu. Zaista je ispovracao uredan zavezljaj dugih vlati trave - nesvarenih. Čujem od prijateljice da psi namerno jedu travu da bi se ocitili (povracanje, proliv)...Danas je dobro ali nije isao na „ispasu”.:)
mimozaaa
(posmatrac)
14. jul 2011. u 17.42
Cudim se zašto vodu zabraniti? Pas gubi tekucinu i normalno je da pije, a bez hrane može pa čak neki veterinari u ovakvim slučajevima preporucuju dva dana bez hrane ali voda obavezno.
Moji psi jedu travu, pogotovu muzijak koji skoro svaki dan brsti kao kravica. Kod njega zeludac nikad ne svari travu nego izlazi onako u komadu skupa sa stolicom. Cesto se desi da stolica izadje a trava ostane onako na pola van pa se on napinje da to izbaci. Ja uvjek nosim kesice za skupljanje minulog rada svojih ljubimaca tako da u toj situaciji kesicu na ruke pa to uhvatim i izvucem van. Kujica rjedje jede travu i kad jede vrlo malo pase, dok se on ne zaustavlja. Naravno da ga prekinem jer mu je dovoljno da malo pase jer i tako svaki dan pomalo popase. Inače moji psi nemaju problema sa stolicom jer ništa sem suvih granula ne jedu. Kujica je imala nekih problema ali smo nasli da ima gljivice koje su joj izazivale prolive i probleme sa stomakom (bolove i tvrd stomak). Inače ona je prošle godine usvojena iz azila i dosla je sa tim. Nebi bilo loše dati stolicu na analizu. Ja sam iz tri stolice uzimala uzorak u jednu posudu i pronasli su joj gljivice. Dobila je neki gel koji smo joj spricom ubrizgavali u usta i za 7 dana se rijesio problem. Ona je obozavala taj gel i jurila kao luda na spricu, otvarala usta i lizala spricu kao da joj sladolod dajemo. Pitali smo da li će joj skoditi da uzmemo još jednu turu gela jer ga voli a da je dobro ocistimo od tih gljivica, tako da je još jednu sedmicu imala radosti sa spricom.
bela
14. jul 2011. u 17.52
Za godinu dana kako je sa nama nikad nije imao problema sa stolicom, jede uglavnom granulice, nikad nije imao proliv - sve dok se nije poceo da jede travu i svu povratio. Danas je dobro ali i ne pase. Veterinar nam je kucni prijatelj, bio je u zurbi i n isam stigla ni da ga pitam a zašto ne sinoć voda????? I mene je zacudilo.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
15. jul 2011. u 05.00


Moja oba psa su u jednom periodu imali stomacne probleme,iz razlicitih razloga. I meni je veterinarka rekla da im nikako ne dozvolim da jedu travu. kada imaju stomacne probleme,proliv i povracanje,ne smeju ništa da unose u organizam dok se situacija ne smiri. Ponekad mora terapija lekovima a u slučaju dehidracije daju infuziju.Sve zavisi od slučaja do slučaja.Ponekad nije ozbiljan problem i prođe brzo i samo od sebe kao i kod ljudi a nekad se treba ozbiljnije pozabaviti. Travu nije dobro da jedu pogotovo ne u velikim kolicinama. Onu ne znaju da odaberu šta je za njih korisno i mogu sebi da naprave još vece zlo. Moj pas ne bira uopste,brzinom munje obrsti svo cvece koje mu je na putu,sto nikako nije dobro. Ono sto je sigurno,čim jedu travu znači da imaju manjih ili većih problema sa stomakom.
bela
15. jul 2011. u 10.10
It is normal for dogs to nibble grass. Grass eating goes back to early survival behavior of wild dogs that used grass as a purgative for their stomachs. And the taste of grass is simply pleasant to some dogs. As long as the grass eating isn't excessive, you might as well let them graze. BUT beware of grass that is treated with pesticides and herbicides. Only let your dogs graze in areas where the weed and insect population proves that the grass grows naturally.

Da i ja sam nislila da to rade nagonski...A koliko dugo to povracanje i proliv mogu da traju?
baxuz
(φεμμινα™)
15. jul 2011. u 11.16
bela, kad vidis psa da prvi dan povraca i ima proliv možeš da kažeš ok nešto je loše pojeo pa mu preselo i uvedes pirinac i kuvanu piletinu (malo, da zamirise)...

drugi dan nastavis sa istom ishranom, treci dan se već vodi kod vet-a zato što sama hrana nije smirila situaciju i potrebni su lekovi kao i odgovarajuca hrana (granule ili konzerva) koja sluzi za smirivanje stomaka i koju će pas jesti narednih 7-10 dana...

naravno sve to zavisi i od ponasanja psa, ako vidis da je snuzden, neveseo, bezvoljan i samo kunja, onda ides odmah kod vet-a...

bela
15. jul 2011. u 12.47
Juče nam je bio drugi dan povracanja i proliva - ali ima i naše krivice - nije jeo samo rizu, dobio je idruge stvari. Navece je sve to povratio. Danas je pod kontrolom samo riza i voda - ne smiri li se ide kod doktora veceras. Veseo je. Jedino sto me budi sto je nocas nakon „izlaska napolje” hteo da ostane da lezi na travi. Jutros standardno skakuce ko zec i ceka da mu dam suvu piletinu...koju nije dobio...A ne znam sad sam sigurna da trava nije uzrok povracanja već da je podsvesno uzima da bi se ocistio...Bili smo na odmoru 5 dana i za to vreme je bio kod moje prijateljice koja ga toliko obozava da mu je samo kuvanu curetinu i qinoa davala - granulice je samo jednom jeo...huh.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
15. jul 2011. u 14.10


Naravno da trava nije uzrok povracanja i proliva, ima potrebu da jede travu kada želi da izbaci sadrzaj iz stomaka,to rade i macke. I ja sam u početku mislila da je to ok,ali mi je veterinarka rekla da im nikako to ne dopustam. Verovatno ćeš morati da je vodis kod lekara,dobice najverovatnije specijalnu hranu i to će se brzo srediti,to se često dogadja zivotinjama,najcesce smo mi krivi jer im dajemo hranu koja im ne odgovara
bela
15. jul 2011. u 14.23
Ma znam...zao mi moje pahuljice, ionako mi je sav malecki...
baxuz
(φεμμινα™)
15. jul 2011. u 18.04
bela od toga se ne umire... :))

pa ja sam pola zime provela vodeci psa kod vet-a, sto zbog virusnog kaslja, pa stomacnog virusa, pa prehlade, pa zbog pogresne hrane (kupila joj royal canin za hiperaktivne pse, greškom uzela pogresnu kesu) i skoro svaki put po koja inekcija, ranisan i „intestinal” hrana za smirivanje situacije...

možeš da odes i kupis intestinal granule i stomak će se srediti...sve to prođe za 3-4 dana...
Mexicana
(knjizevnik)
16. jul 2011. u 04.12
U radnji sa zdravom hranom probaj da nadjes aktivni ugalj kapsule i to mu daj. Čim se proliv i povracanje smire, daj mu jogurt da se obnovi crevna mikroflora.
marijamhlc
16. jul 2011. u 08.18
Da vam ispricam jednu pricicu vezanu za jelo jednog goldena od 2god. Nas pas mnogo voli da jede napolju i naravno to zamalo da mu nije doslo glave. Sve je pocelo tako što je krenuo da glocka drvo, pa onda je presao sa glockanja na jelo drveta, sto je postala prava opsesija. Samo je zeleo da izadje.napolje i da jede drvo,ko da u kuci nema šta da jede. Onda je jednog dana poceo ko sumanut da jede travu u neogranicenim kolicinama. Naravno,sledećeg dana je poceo da povraca na svakih 30min,odveli ga kod veterinara,hitno ga snimili i utvrdili da su mu creva skroz zapusena.
Njemu su izvadili skoro 1m djubreta iz creva!;(
Jeduci travu i drvo sve se to umotalo u crevima i napravilo ogroman cep koji pas nije mogao da izbaci iz sebe.
Sada,pouceni tim iskustvom, ne skidamo mu korpu kada je napolju. Na zalost oni su takva rasa i vole da jedu,pa makar i na stetu sebi. Verujte mi od kada smo mu stavili korpu,a nosi je već 3 meseca,nikakvih problema nemamo,niti povraca niti ima proliv. A pre toga smo barem jednom nedeljno imali povracanje i proliv.

Inače psi ne treba da jedu travu,posto oni nisu divlji psi,divlji psi tako ciste sebe,a ovi nasi domaći nemaju potrebu za tim posto jedu ili granule ili kuvano.

Eto,nadam se da će ovo iskustvo nekome pomoći!:-)
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
16. jul 2011. u 10.14


Kapsule aktivnog uglja,koliko ja znam,se daju u slučaju dugotrajnog proliva i to treba da dozira lekar. Ne daju se u slučaju povracanja.

marijamhlc,stvarno još nisam čula da pas jede drvo. Deluje čak i smesno ali mu je to zadovoljstvo napravilo ozbiljan problem. Nadam se da će se rešiti te loše navike i da ćete jednog dana moći da mu skinete korpu sa njuske :)
marijamhlc
18. jul 2011. u 15.17
Veruj mi svi se cude, čak ljudi koji mi nisu verovali, prosto su se krstili kada su ga videli kako je u slast pojeo granu!:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.