Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Kada je vreme za odvajanje macica od majke
Avigeja
16. maj 2011. u 14.45
Mačka mi se okotila i imamo četiri mačeta.Imaju 6 nedelja i polako počinju da uzimaju i drugu hranu sem majčinog mleka. Da li neko zna kada je najbolje vreme da se mačići odvoje od majke? Hvala na odgovoru!
avlijanerka
16. maj 2011. u 23.01
Pa najbolje je sto kasnije, jer macici jako puno toga dobijaju od majke i brace i sestara. Hrana je tu još i najmanji problem, ono sto mislim da je mnogo vaznije je to neko macece vaspitanje. Recimo majka je tu kao izvor autoriteta, koja postavlja granice šta smeju a šta ne. Evo ti jednostavan primer, ona će tolerisati ako skacu po njoj, ali do odredjene granice, posle toga je dovoljno da ih samo malo gricne i oni već znaju da su prevrsili meru. Isto kao kod ljudi, mnogo je bolje da sto vise vremena provedu sa svojom vrstom. Ovo ti kaže neko ko ima macku koja je jako rano odvojena od majke silom prilika i tačno se to vidi kod njega. Sigurna sam da je to prerano odvajanje od majke uticalo na njegov karakter, plasljivost, nepoverljivost, nespremnost da proba nove stvari.

Pretpostavljam da hoćeš da ih sto pre prodas/poklonis, ako možeš da sacekas barem do njihovog četvrtog meseca, mislim da bi im to puno koristilo. Ipak su to samo male bebe.
Avigeja
17. maj 2011. u 04.29
Avlijanerka, mnogo ti hvala na javljanju! Logično je sve što si rekla. Mace su za poklanjanje i potrudiću se da ih maksimalno zadržim jer živim u stanu pa mi je to mali problem. Inače sva četiri mačeta su naučila da kake i piške u svom wc-u, imaju svoje igračke, svoju kućicu, još samo da ih naučim na grebalicu. Inače su preslatki i skroz uživamo sa njima.
Hvala još jednom! Pozdrav!
avlijanerka
18. maj 2011. u 01.13
Nema na cemu, uzivaj u bebcima dok god možeš. Najsladji su tako mali, sve ih zanima, samo jure i prevrcu se i onda odjednom se samo sruse na sred poda i zaspu cvrstim snom:)
I još jedan savet, razmisli o sterilizaciji mame čim prestane da ih doji. Nimalo nije lako udomiti sve te macice koje ona može da okoti u toku svog zivota.
Avigeja
20. maj 2011. u 08.32
Joj jesu slatki i preslatki :)
Avlijanerka, mi smo oduvek imali mačke ali smo živeli u kući.Onda smo se preselili u stan i imamo mačora.Mačor nikada pa ni sa 18 meseci nije pokazivao znake divljanja, ispuštanja krika i tako znate već ono što mužjaci rade.Pomislila sma da je faličan :) pa nismo hteli da ga kastriramo. Međutim jednog dana kad sam krenula na posao i otključala vrata jedna mala čupava mi ulete u stan i eto tako ostade kod nas. Naravno mačoru je izgleda to bilo potrebno i ako je ona možda imala oko 4,5 meseci ja se odlučim da odvedem mačora na kastriranje jer je počeo da je obleče.I tako smo uradili ali očigledno kasno :) Stigla deca :) I naravno čim bude dozvoljeno sterilisaću da bi sve bilo kako treba.
Hvala još jednom!
avlijanerka
20. maj 2011. u 10.08
Hehe, desilo se i njima slučajno:)))
Sterilisi i mamu obavezno, jer se tako drasticno smanjuje mogućnost oboljenja materice.
Avigeja
27. maj 2011. u 04.58
Da, eto desilo se :)
Hoću sterilisaću je. Zvaću ovih dana veterinara da se raspitam kad je pogodno vreme jer još uvek ih doji.
Hvala avlijanerka još jednom!
avlijanerka
27. maj 2011. u 08.12
Nema na cemu, uzivajte svi zajedno!
avatar
09. jun 2011. u 07.01
Macke se odvajaju od majke a da nema nikakvih problem nakon 12 sedmica
avatar
09. jun 2011. u 07.03
I još ovo,macke se steriliziraju između 5-6 mjeseci starosti a ispod toga je rano
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.