Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Povraca mi maca
luzerkanumber1
(profesor)
16. mart 2011. u 17.56
moj macic koji ima 3,5 godine s vremena na vreme povrati hranu.prvo smo to pripisivali izbacivanju kuglica dlake , pa onda je vet rekao da ima osetljiv zeludac...evo sad je povratio poprilično i to sav sadrzaj granulirane hrane Royal Cannin...s vremena na vreme mu dajemo i meksu hranu u kesici ali superpemijum-Schesir,i bas danas je jeo njihovu konzervicu sa lososom, ne znam da nije od toga.Inače je veseo...do sada nisam nešto bila zabrinuta, ali sad se brinem,ipak se to ponavlja ..
avlijanerka
16. mart 2011. u 19.11
Koliko često je to 'povremeno'? I kada povrati, da li izbaci i lopticu od dlake ili je to samo hrana?
Možda je osetljiv na hranu koju jede, sve te granule i konzerve su pune hemije i kojekakvog djubreta, a njihova tela su mala.
luzerkanumber1
(profesor)
17. mart 2011. u 14.07
pa mesecno jednom, pre sam vidjala tu kuglicu ali sad nema..prošli put kad je povratio bilo je sluzavo pomalo a sinoć ceo sadrzaj nesvarenih granula royal cannin, onako kao smesa graha je izgledalo..Sad je raspoložen, samo mu dajem granule i malo jogurta probiotika.Ranije sam primetila da se to desi kad pojede neku meku hranu iz kesice, konzervice ali uvek smo kupovali superpremijum hranu..mislila sam da je to ipak u redu, tako mi je i vet savetovao, da u toj hrani ima svih potrebnih vitamina i minerala...imace stolica mu je uredu...
PERISTERI
17. mart 2011. u 15.00


Mislim da jednom mesecno nije zabrinjavajuce,uglavnom se to desava svim zivotinjama.Oni kada imaju neke smetnje resavaju problem kada izbacuju sadrzaj iz zeludca,a vrlo često su i dlake uzrok. Najcesce je bezazleno,ipak mislim treba da posmatras da li ima neke veze hrana koju jede. Recimo mojim psima najviše odgovara jagnjetina,moja kujica ne podnosi piletinu a curetina joj ne smeta. Možda joj smeta neka vrsta mesa,bilo da je kuvana hrana ili gotova.
Skopljanka
18. mart 2011. u 04.54
Luzerka, ja imam macora, nema još 2 godine, i takođe ga hranim Royal canin hranom za persijske mace, zatim hranom za izbacivanje dlaka, ali znam da postoji i hrana za osetljive mace. Moj predlog ti je da otvoris kapsulu linex-a, to su one korisne bakterije koje ponekad nedostaju u stomaku, i da to pomesas sa malo jogurta, eventualno mleka (Amos više ne jede mleko, samo jogurt). Ima takvih vrsta jogurta sa prebioticima i probioticima, možda će mu to pomoći. Postoje paste koje mace lizu, pa se dlake izbacuju kroz stolicu. Moj macor, za sada, nije ni jednom povratio, a nadam se da će tako i ostati. Nadam se da će maca biti dobro, ali verovatno imaš i veterinara kod koga ga vodis na vkcinaciju, pa se konsultuj sa njim.Pozdrav
luzerkanumber1
(profesor)
18. mart 2011. u 10.18
pije on probiotik vivu ili balans, davala sam mu i sensitiv royal cannin, za macice sa osetljivim zelucem, rekla i veterinaru ali znate kako već oni - samo ga pipne po stomaku i kaže pa ne bi trebalo da mu je nešto, ...a ja bas zato što se ponavlja, ne bih zelela da nešto propustim, ukoliko se radi o necem ozbiljnijem..zato me zanimaju iskustva ovde sa foruma
Skopljanka
18. mart 2011. u 10.30
Iskreno, ništa drugo osim linex-a mi ne pada na pamet. Moja prijateljica koja ima malu kucu stavlja sadrzaj kapsule u jogurt, pa tako leci njenog ljubimca. Možda da pocnete sa ogranicenim obrocima, 2-3 puta dnevno, da ne optereti preterano zeludac.Samo to mi pada na pamet. A sa veterinarom konsultacije koje lekove može da uzima, jer znam da su neki otrovni za macke. Pozdrav
barker
(istrazivac)
18. mart 2011. u 16.02
Ima i slucak koji se desavao mojim zivotinjama da kada su halapljive pa samo progutaju hranu a ne sazvacu da posle sve ispovracaju.
luzerkanumber1
(profesor)
18. mart 2011. u 16.35
možda je i to, on je taj dan bas dosta jeo...inače ga moram sad malo na dijetu, da se uobroci, royal 37, voda i malo jogurta probiotika..
avlijanerka
20. mart 2011. u 23.43
Sve su ti već rekli, mislim da ne treba da brines. Još ako je macan dugodlak, onda će cesce da izbacuje te dlake. Jednom mesecno nije često za dugodlake macke. Još to sve tako strasno izgleda, on mali, a ispovraca se mislis da je i creva izbacio. Možda i halapljivo jede, kao sto barker rece, a možda je osetljiv na neku hranu. Probaj da belezis šta jede taj dan kada povraca i dan pre, pa možda primetis nešto.
sronjo
09. maj 2011. u 18.05
носи то под хитно ветеринару-ако нећеш да вас свију зарази паразитом или црвом-којег очигледно има!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.