Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Februarski Djakomo Kazanova :)
T0D0R0VA
(m)
18. februar 2011. u 08.46
Rubi. (Feb.2011)

http://img291.imageshack.us/img291/671/rubi0februar.jpg

http://img255.imageshack.us/img255/5264/1014514.jpg

Danima se, iz noćnog jurcanja, vraća kući zorom. Jede i spava. Njemu je ´Februar´ počeo još polovinom Januara. Ništa novo. :)

Na slici se vidi kako mu je nos ´razbijen´ i izgreban. Ima čvorugu na glavi a kao da je i malo promukao. Zalaže se, izgleda, maksimalno. :) O maženju i milovanju, s nama, nema govora. Dok spava tako je mio. Kad se probudi sav je narogušen, nestrpljiv, kvrgav...nabrzaka jede i odmah juri van.

Kako protiče februarsko bekrijanje kod vaših mačkova? :)
T0D0R0VA
(m)
18. februar 2011. u 08.47

P.S.

bubbi,
prošlo je 15-tak dana od kako je tvoj macak imao problem...javi nam je li mu bolje?
Poz.
PERISTERI
18. februar 2011. u 14.25


Sladak je :)
Vagabundo_
((bas_tako))
19. februar 2011. u 06.09
Macak je sladak;)
Samo me brine ishod tog njegovog „bekrijanja” gde će zavrsiti potomci:-oI
Povratak_otpisanih
(KK)
19. februar 2011. u 23.16
Zašto ti macor nije kastriran? Pa takav meni ne bi usao u kucu!
avlijanerka
20. februar 2011. u 00.14
Koliko li sirotih macica nastane kao rezultat njegovog bekrijanja???
T0D0R0VA
(m)
20. februar 2011. u 04.40

Dobro jutro svima. Ih, pa naravno da je sladak. Na slikama i nije toliko.;) Jutros je palo jedno kratko draganje i umiljavanje.
Pokusao nam je nešto ispricati.:)

U vreme kad smo imali plan da ga kastriramo, bio je 8-9 meseci star, imao je povredu...provlaceci se, verovatno kroz neku tesnu ogradu ili prolaz, zgulio je malcice krzno iza vrata, na ledjima.

Lecenje je trajalo skoro 2 meseca, povreda je bila mala i povrsinska, (na mestu gde su ´samo-kost-i-koza´)... Svojevrstan teror par puta nedeljno kod veterinara...tu gde je nedostajalo krzance, koza je vrlo sporo srastala. Plasio se voznje autom, plasio se kutije za transportovanje..uopste on je vrlo plasljiv macak.

Onda smo odlucili kasnije ćemo. I eto oteglo se.

Kod nas, u okolini, su mace mahom kastrirane...ali verujem da on sebi ´plen´ pronalazi i malo dalje, po imanjima gde ima slobodnih ´sirotih´ mackica.

T0D0R0VA
(m)
20. februar 2011. u 04.43

Naše prve komsije imaju kastriranog macka. Karl je apatican, lenj, komad;) od 9-i-po-kg!!! Bez zivotne macetje radosti.

On jeste drag i mio...nije agresiv, danima sirotan uglavnom drema na prozoru. Znam da nisu svi kastrirani takvi, ali eto...on nam je los uzor.
Što se tiče kilaze :) ja bih volela da Rubi nabaci na rebra:) još bar jedan kilogram.
avlijanerka
20. februar 2011. u 08.43
Sve je to lepo Todorova, ali neodgovorno od vas. Prvo sto je za njega rizik od smrtonosne povrede veci, jer ima potrebu da se stalno bije sa drugim macorima oko teritorije, a drugo sto on napravi gomile macica koji će zavrsiti na ulici. Kao da ih na ovom svetu nema već dovoljno, pa još malo treba popuniti sklonista.
Moj macak je kastriran, pa je mrsav kao stipaljka i ima i previse energije. I kolega ima kastriranog, pa ne može da ga na'vata u kucu, ali se ne bije sa drugima i ne luta tako daleko.
T0D0R0VAPoruka negativno ocenjena. Pokaži

T0D0R0VA
(m)
20. februar 2011. u 08.59
Da, imaš pravo neodgovorno od nas.
Ali kad razmislim...neodgovorna sam i za mnoge druge nepravde
u zivotinjskom svetu... Tja..

Zašto ti je macak ´mrsav kao stipaljka´?
A kolega meri koliko se macak udaljio i zna šta radi kad je nenavatan?
He..

PERISTERI
20. februar 2011. u 13.23


Taj komsijski macak bi bio takav i da nije kastriran,takav je po karakteru,znam takve. Ja sam imala macka,sada imam dva psa i svi su kastrirani. Puni su energije,veseli i zivahni,obozavaju da se igraju i uopste se nisu promenili posle operacije. Jedino ih više ne zanima sex:) Doduse ovog mog muskog djavolcica moram da pazim da se ne ugoji,ali on je po prirodi alav,tako da i to nema mnogo veze.
Nekada davno ,kad sam bila dete,prisvojila sam macu i smatrala je svojom iako mi je bilo zabranjeno da je uvodim u kucu a i gazda kuce je bio naopak covek. Ona se omacila i ja sam bila jako srećna dok se nisam jedno jutro probudila i videla da macica nema...kasnije sam saznala da ih je gazda pokupio i resio ih se na način o kome ne bih sada da govorim. Bila sam očajna. Dosao je oped period parenja,ona se vracala povredjena posle nekoliko dana...ja sam je negovala kako sam znala i umela. Jednog dana opet je otisla i vise se nikad nije vratila :(
avlijanerka
20. februar 2011. u 22.51
Todorova, bas me cudi takav tvoj komentar i ravnodusnost. Moj macak je mrsav jer je veoma aktivan, a i probirac je u hrani. Samo gleda gde može da skoci i pojuri, pa se istopi sve sto pojede. Ima puno zivotne macece radosti, kako ti to nazva, iako je kucna macka i ne izlazi napolje. Kolegin Bejli do sada nikada nije dosao sa povredom vecom od malo ogrebanog nosa, a i to samo tri puta za njegovih 7 godina zivota. A zna se dokle ide, jer kad god je napolju posmatraju ga. I nije nikada otisao dalje od komsijskog dvorista. Ne vidim zašto bi mi njegov vlasnik pricao laži.

Sve ovo je bio komentar na tvoju opasku da je kastracija uzrok lenjosti komsijskog macka, sto je potpuno netačno. Ne mogu da verujem da te nije briga da li će iz tog njegovog „plena” nastati nezeljeni macici koje će isto tako dobrodusni ljudi lisiti njihovog zivota u prvom potoku. Ni da ti je svejedno da li će tvoj macak, pritisnut hormonima, uleteti u smrtonosnu tucu sa drugim nekastriranim macorom. Danasnji uslovi zivota (našeg i maceceg) nisu isti kao i pre 50 godina. Danas je njihov broj znatno veci, a prostor je ostao isti, pa su prinudjeni da se vise bore za svoju teritoriju jer je konkurencija sve veca. A tuce macora nabijenih hormonima su nemilosrdne bitke na zivot i smrt.

Pocinjem da se pitam koja je svrha ove diskusije Kucni ljubimci...
T0D0R0VA
(m)
21. februar 2011. u 05.06
PERISTERI, :) znam da se kastracijom ne utice na opstu lenjost macka i nema veze s gojaznoscu.
Navela sam komsijskog macka kao los primer. To, naravno, nije uticalo na odlaganje Rubijevog kastriranja.
Poz.:)
T0D0R0VA
(m)
21. februar 2011. u 05.11
Avlijanerka,
nisam ravnodusna, ovo je samo moj ishitren komentar. Ne mogu, tek tako nakon tvog ´cudjenja´, zavrnuti mom Rubiju njegov mali ponos! Kastriracemo ga, ali ne prekosutra.:)

Vidis i mene, npr. cudi od vlasnika ´kucnih macaka´ da ih nikad ne izvedu na ´svaz´ zrak, da se sirote mace nikad ne provaljaju po zelenoj travi nego vecito po tepisima... vestackim podovima ...
pa se ne cudim naglas.
Cudim se u sebi, a, po meni, je to ravnodusnost.
Ipak, ne usudjujem se to nazvati ravnodusnoscu onako spika.
Jadne zivotinjice, ceo svoj zivot trce samo po parketima i tako usrecuju vlasnike.
Po meni je isto sreća zrak sunca u krznu i kap kise na njuskici.
Prirodno je.
Ok. Bez poetike & patetike ;)

Ja još uvek vidim svrhu ove lepe diskusije. [Naravno, sve dok nema ovih navijaca s kesom na glavi.]
Vidim svrhu jer smo razliciti (srećom) i to je dobro jer uvek možemo jedni druge usmeriti, pokuditi & pohvaliti.

Pozdravljam te.
PERISTERI
21. februar 2011. u 08.43


Vidim da macor ima ukusa,voli plemenite kamencice :)

Već sam rekla da sam imala macora i da je bio kastriran,ali je izlazio napolje i jako uzivao u setnji. Nikada nije isao daleko,uvek sam ga mogla dozvati i on se svaki put odazivao. Bio je privrzen i poslusan a imao je puno slobode. Ja se takođe uzasavam onih koji svoje zivotinje ne pustaju napolje i drže ih zatvorene u kucama,tu nema dileme. Kastrirane zivotinje retko, ili nikad,ulaze u konflikte sa drugim zivotinjama.Moj savet je da ga sto pre kastrirate,ništa necete izgubiti a dobicete mnogo...i on i vi. Bilo je bolje da je to uradjeno ranije jer će mu sad trebati vremena da iz memorije izbaci stari model ponasanja,možda će biti malo zbunjen ali i to je prolazno.
avlijanerka
21. februar 2011. u 10.11
I ja se uzasavam sto moj macak ne izlazi napolje, ali nema druge opcije. Živimo u velikom gradu, u jednoj od najprometnijih ulica. U stanu na trecem spratu. I ja sam poslednji put hodala po travi pre 20 godina, od tada po betonu, parketu i povremeno pesku. Zbog svega toga sam imala uzasnu dilemu da li da uopstem uzmem zivotinju. I onda sam pomislila kakve bi mu bile alternative - da ostane u kavezu u sklonistu i ceka neverovatni udarac srećne zvezde da od svih stotina hiljada napustenih zivotinja u jednom tromilionskom gradu pored svih onih lepih, rasnih i zdravih macaka bas njega takvog crnog i bolesnog uzme neko ko ima kucu sa dvoristem u mirnom i zelenom kraju. Druga verovatnija opcija je bila da ga zbog pretrpanosti sklonista posle par meseci uspavaju, to se na zalost redovno ovde desava, jednostavno ih ima previse po ulicama. Sreća ne udara bas tako često i ne sve, pa sam pomislila da mu je ovo ipak bolja varijanta od kaveza ili inekcije za uspavljivanje. I svaki dan se pitam da li sam učinila dovoljno da uziva u tom nekom svom macecem zivotu.

Bas zbog toga sto sam puno puta plakala zbog napustenih zivotinja koje su rezultat nekontrolisanog parenja ili neodgovornih vlasnika koji ih izbacuju na ulicu, borim se za kastraciju i za njihovo udomljavanje.

Volela bih da razumes Todorova i nešto uradis, ne radi se ovde o meni i mom licnom mišljenju, već o drugim nevinim zivotima za koje smo mi indirektno odgovorni.
PERISTERI
21. februar 2011. u 12.08


Naravno avlijanerka da je tvoj slučaj nešto drugo. Nije ni za pricu ni poredjenje da li mu je bolje kod tebe nego u azilu. Ja,a sigurna sam i svi ovde mislimo na one koji ne brinu o zivotinjama i ne shvataju njihove potrebe. Ja živim u mirnom kraju,okruzena maslinjacima i zelenilom,znaci imam sve uslove da moji kucni ljubimci uzivaju u prirodi.
barker
(istrazivac)
24. februar 2011. u 14.45
Pozdrav svima, posebno avlijanerki! Macak je predivan i ja bih se najviše zbog njega plasila da ga pustam napolje. Ja imam dve barabe (koji nikada ne izlaze iz kuce a ni sa kreveta) od kojih mladji nije kastriran jer zaista ne pravi nikakvih problema osim u februaru ali tada samo ja stradam. Naravno da ću ga sterilisati kao i sve moje zivotinje do sada ali sam htela da ga jednom parim posto je prelep Persijanac (uz svu odgovornost za potomstvo).
baxuz
(φεμμινα™)
24. februar 2011. u 16.44
barker, može koja slika persijanera? :)
T0D0R0VA
(m)
25. februar 2011. u 06.31

PERISTERI: Vidim da macor ima ukusa,voli plemenite kamencice :)
-------------------------

Xe xe, puno volimo ovu ogrlicu:

http://img220.imageshack.us/img220/946/rubi3.jpg

http://img818.imageshack.us/img818/4373/rubi4.jpg
T0D0R0VA
(m)
25. februar 2011. u 06.33

barker,
drago mi je da si se javila :) već sam pomislila da niko sem mene nema nekastriranog macka.
Sad mi malo lakse. Ma kastriracemo i mi Rubija.
Kažeš nemas problem s njim osim u Februaru...Tako je i kod nas. Ali mi nemamo modus kako ga zadrzati u kuci kad mu se prohte vani?!? On je nepodnosljiv, tako nesrecno mjauce i zavija kao vuk. Zadnji put, kad smo ga pokusali ignorisati, popiskio se na sred kuhinje. Stoka mala, šta bi mu covek.

Ako imaš koju slicicu:) pokazi nam svoje mackove:)
I ti avlijanerka.
Poz.:)
kriska
13. mart 2011. u 12.25
Joj Todo, kako je meden tvoj Rubi!
Ja obozavam kučiće i mačke, ali nazalost nisam u mogućnosti da im pruzim utociste, jer sam stalno na putu i ne bi imao ko da brine o njima.

Ne razumem se puno u odgajajanje mačaka, ali mislim da nije zdravo ni humano da macka živi u soliteru na ne znam ti kom spratu i da ne vidi beli dan.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.