Diskusije : Politika

 Komentar
Напади у Либану
vacuum
19. septembar 2024. u 04.21
Дакле овако нешто ни у филмовима гледали нисмо... Видјели смо оловку која експлодира, дигитрон, аутмобил... али овако МАСОВНО са малим уређајима?!?!

Значи серија експлозија, по читавој земљи, ово је нечувено!

Много питања а мало ми ово нешто иде по вијестима.

Дакле како баш ти уређаји у само једној земљи?
Како су компаније које су испоручиле уређаје знале ко ће користити „баш тај уређај”?

Ово је нешто ново, и поред дронова који су показали „нову врсту ратовања” (Украјина) ово отвара нову пандорину кутију и утјерује страх у кости свакоме ко има и мало мозга у глави.

Иначе да се ово дешава у било којој западној земљи, ово би било проглашено „незувеним тероризмом” и нон-стоп би гледали „ванредне вијести” преко читавог екрана, овако, јави неко нешто и идемо даље.
Milles_Broker
19. septembar 2024. u 06.22
У Моторола телефоне и осталу опрему ѕа комуникације убацивали су
по 20грама експлозива.

Ова вест пренео је Г,Г . На свом подкасту MOATS

Погледајте

https://www.youtube.com/watch?v=IJ8FZK1gNQM
Milles_Broker
19. septembar 2024. u 06.28
Јутрос рано око 5ч иѕвори блиски Кремљу указују

да је у року од 24 сата могућ атомски удар на Копенхаген .

З'Богом Данци стерам вам га ујни !

The End

Starac_Foco
(--)
19. septembar 2024. u 08.00
I ranije sam se pitao, a sad pogotovo, da li su kapice uopste sa ove planete...? Ovozemaljski um nema kapacitet za izvesti ovakvu komplikovanu i sofistiranu akciju, tj dvije zaredom.
xzy
(ing)
19. septembar 2024. u 09.26
mislim da ovo nije uopste teško tehnicki izvodljivo. Naprotiv
Međutim problem je u etici. Da ovo uradis i da te nije briga ko će u tom trenutku da ima uredjaj u rukama je necuveno. Otvara vrata za sve nacine ratovnja. npr, zašto ne zatrovati vodu - hezbolah pije vodu, itd, itd, itd
zločin jednom rijecju
Starac_Foco
(--)
19. septembar 2024. u 11.57
xzy
(ing)
19. septembar 2024. u 09.26

mislim da ovo nije uopste teško tehnicki izvodljivo.

*****
Ja sam odgledao dosta videa gdje oni koji znaju dosta i spijunari i tehnici smatraju da je ovo bila izuzetno komplikvana i veoma sofisitirana operacija koja po kompeksnosti teško može porediti sa bilo kakvog sličnom podvalom koji je svijet ranije vidio. Ti si prvi od kojeg sam čuo da je to jednostavno...

Tehnicki možda i jeste relativno jednostavno, ako su kapice bile ti koji su projektovali i pager-e i radio stanice i birali (narucivali) komponente za „fabricku ugradnju”, i tako u miru mogli da u nju fizicki smeste ekspoziv i detonator, naprave potrebne modifikacije na stampanoj ploci i programiranoj logici da to radi, i čak prilagoditi komunikacioni dio da primi signal gdje god se nalazis... To je već bilo mnogo teze uraditi ako su prema nekim teorijama samo presreli tu posiljku uredjaja i uspjeli modifikovati nekoliko hiljada uredjaja za par dana... Ali u svakom slučaju logisticki, da to ne procuri, a da još uvijek isti trik radi i drugi dan, to je po meni naucna fantastika.

Tereticari zavjere će sad imati materijala za bar 150 godina da naglabaju šta bi i kako bi, i već kruže razne. Kao ona da su kapice poslale signal da se litijumska baterija pregrije i expolodira, kao i nije bilo eksploziva. Prije svega, oni čak i ne znaju koja je baterija u tome, ali i ako je litijumska ta teorija je besmislena. Tako mala baterija kad se pregrije će najprije da se zapali i potom možda može da izazove malu ekspoziju. Koja i dalje može oci da ti izbije ali da te ubije ili svakog treceg teško povredi da zavrsi u bolnici to je nemoguće. Dalje, pregrijavanje baterije, čak i ako se može inicirati daljinski, apsolutno je nemoguće da se sve zapale a pogotovo sve eksplodiraju i tačno isto vrijeme. Ali je moguće ako su to bile specijalne baterije sa recimo duplim dnom, gdje je u jednoj komori bila stvarna baterija a u drugoj eksploziv...
xzy
(ing)
19. septembar 2024. u 13.20
sa par ljudi sam ulazio u slične rasprave o baterijama. Ne znam ko od strucnjaka je izasoa sa terorijom da su to baterije eksplodirale. Rekao sam u sartu da nema sanse
kada sam vidio onaj vieo iz samoposluge, tek sada mislim da nema sanse. eksploziv 100%

da, naravno da je dizajnirano da eksplodira kada se primi određeni kod ili određena frekvencija ili nešto u tom pogledu
i da, najlakse je imati dizajn spreman i samo ootvoriti pager, zamjeniti plocu (sa baterijom i ekspolozivom) i sve zatvoriti
tehnicki lako ako mene pitas

e kako sve to provuci kroz papire, kako biti siguran da razne sluzbe ne provale i sl - kladim se da su im naše juzne komsije pomogle mada sute ko @##$%^

Milles_Broker
19. septembar 2024. u 14.36
Opet ću malo da zasmetam ali mislim da je ovo zaista važna vest.

Kratak video.

Scott Ritter : 72 Minutes away from the world ending.

https://www.youtube.com/watch?v=YM53jpa205k
dulebg
(posmatrach)
19. septembar 2024. u 15.31
Где сакрити експлозив од мајстора сервисера - они би морали да примете неки чудан уређај у апаратима..
Претпостављам да је батерија прерађена и у њој сакривен експлозив.
xzy
(ing)
19. septembar 2024. u 15.31
ako je tačno sto ovaj prica - uredjaji su u startu sastavljeni sa eksplozivom
https://www.youtube.com/watch?v=1Fy48MoazWU

dulebg
(posmatrach)
19. septembar 2024. u 15.32
Сад треба сви наши који користе Моторолу да се питају: докле ?!
Starac_Foco
(--)
19. septembar 2024. u 17.18
Ne brini Dule, nisu kapice radile „kontrolu kvaliteta” na svim motorolama, već samo na ovim nekim probranim za ogranicenu libansku upotrebu. Ako su te radio stanice bile uopste marke Motorola.

Već se pojavljuju i još bizarnija pitanja - kad li će mi telefon eksplodirati u rukama. Čak i ako to udje u „standarnu praksu”, ja znam da su sanse da se to desi tebi ili meni manje nego da nas tramvaj pregazi, kao sto ni bar 99.99999% korisnika telefona to neće dozivjeti. A slučajevi onih 0.000001%, će da se razlikuju po tome sto su neki u poziciju da tako nahebu dosli tako što su ili istaknuti teroristi, kriminalci, politicari ili biznismeni. A neki nesretnici ni krivi ni duzni nahebali, koleteralna steta.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
19. septembar 2024. u 17.19
Треба размислити о могућности да и у француским „Рафалима” буде уграђен софтвер који може даљински да изазове експлозију авиона.
Србија може да се нађе у ситуацији да не може, или не сме да подигне те авионе онда кад јој буду најпотребнији, а приземљени истовремено могу да буду мете за уништавање.
D-Man
(U prolazu)
19. septembar 2024. u 17.23
Сасвим је могуће да су припадници те организације наручили преко неких својих извора нове телефоне и та информација је дошла да одређених служби.
Онда су те службе дошле прве до тих телефона ... и сада ће се о томе писати романи и снимати филмови.

А Србија наручује нове авионе од непријатеља!!! Можете замислити шта тај наш непријатељ може учинити са тим авионима уколико им не би одговарало како их Србија користи.
Popaj
19. septembar 2024. u 22.24
Starac_Foco
I ranije sam se pitao, a sad pogotovo, da li su kapice uopste sa ove planete...? Ovozemaljski um nema kapacitet za izvesti ovakvu komplikovanu i sofistiranu akciju, tj dvije zaredom.
***************************************************************
Foco,
Građanski rat u Libanonu je počeo 1975. godine, iako je teren pripreman godinama prije.

https://pametni-radio.org/rat-u-libanonu

P.S. Ne branim „kapice”, ali za palestinsko-izraelsku tragediju najodgovorniji smo mi KRISTIJANI. Državu Izrael je trebalo instalirati u centru Evrope, kao odstetu za genocid u WW2, a ne tamo gde su se u međuvremenu (2000 godina) naselili Arapi.
Popaj
19. septembar 2024. u 22.33
Od masovnog turizma do masovnog TERORIZMA!
Temu treba izdvojiti na vrh POLITIKE.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
19. septembar 2024. u 22.33
ПОЛИТИКА, 19.09.2024.

>>
„Њујорк тајмс”: Израелска обавештајна служба створила фиктивну компанију за пејџере Хезболаха

ЊУЈОРK- Израелска обавештајна служба отворила је фиктивну компанију која се бавила склапањем пејџера са експлозивом специјално намењеним припадницима либанског покрета Хезболах, објавио је данас „Њујорк тајмс” позивајући се на обавештајне изворе.

„Чак и пре него што је вођа покрета Хасан Насралах одлучио да прошири употребу пејџера унутар Хезболаха, Израел је активирао план за оснивање лажне компаније која би се представљала као произвођач пејџера за глобално тржиште”, наводи лист.

„BAC Consulting” изгледао је као компанија са седиштем у Мађарској која је добила уговоре о производњи за тајванску компанију „Голд Аполо”.

Према три обавештајна извора, то је била израелска мрежа.

„Такође су створена два друга 'крила' компаније како би се сакрио прави идентитет произвођача пејџера - израелских обавештајних службеника”, наводи се.

Истовремено, „BAC Consulting” је радио и са обичним клијентима и састављао им стандардне уређаје, али Хезболах је остао главни клијент - у батерије пејџера били су монтирани експлозиви од експлозивног хемијског једињења „пентаеритритол тетранитрат”, преноси Танјуг.

Пејџери су почели да стижу у Либан у лето 2022, али су залихе порасле након што је вођа покрета Насралах позвао на мању зависност од мобилних телефона у фебруару 2024. због ризика од шпијунирања.

Двојица америчких обавештајних службеника изјавила су за „Њујорк тајмс” да је на хиљаде пејџера летос донесено у Либан и подељено припадницима Хезболаха и њиховим савезницима.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/633277/Njujork-tajms-Izraelska-obavestajna-sluzba-stvorila-fiktivnu-kompaniju-za- pejdzere-Hezbolaha

https://tinyurl.com/3x5zc5pt
hologram
(tik-tak)
19. septembar 2024. u 22.44
Starac_Foco vam je objasnio sa nivoa fizike i elektro inzinjerstva.
Starac_Foco
(--)
19. septembar 2024. u 23.41
Popaj
19. septembar 2024. u 22.24

P.S. Ne branim „kapice”, ali za palestinsko-izraelsku tragediju najodgovorniji smo mi KRISTIJANI. Državu Izrael je trebalo instalirati u centru Evrope, kao odstetu za genocid u WW2, a ne tamo gde su se u međuvremenu (2000 godina) naselili Arapi.

****
Tačno je to, državu Izrael su napravili Englezi, dakle hrišćani, i to tako što saveznici nisu mogli da privedu kraju I SR bez ucesca Amerike. A Amerika, koja je već tada bila kontrolisana od strane kapica rekla, može, uci ćemo i mi u rat, ali da se kapicama napravi država tamo dje su je nekad imali... I tako i bi, odmah oko 1920 su je poceli praviti premda zvanicno postoji tek 1948. A u tom momentu kad su je pocela nastajati u Palestini nije bilo vise od 50 000 kapica, i su onda poceli stizati sa svih strana.

Da, možda je najbolje bilo da su im odvalili komad Njemacke... Inače, mnogi bi pozeljeli da im se poslije 100-2000 godina nepostojanja napravi država tamo dje su je nekad imali, ali to su dobili samo, oni, izabrani. Npr kopti u Egiptu su direktni nasljednici starih Egipcana (dokaz - u crkvi koriste staro-egipatski jezik). Ako je moglo kapicama, sto i oni ne bi imali isto to pravo da im se napravi država u juznom Egiptu, gdje ih je najviše, i da je nazovu kako se stari Egipat zvao na nihovom jeziku. Ali umjesto države, kopti su dobili kitu. I to poduzu...
Popaj
20. septembar 2024. u 00.44
Ne samo u Hrvatskoj, nego i malo dalje...
„Knjiga Ive Goldsteina Antisemitizam u Hrvatskoj od srednjega vijeka do danas minuciozan je prikaz jednog od najbizarnijih, a po posljedicama nedvojbeno najstrašnijeg, oblika etničke i vjerske mržnje.”
https://fraktura.hr/antisemitizam-u-hrvatskoj-od-srednjega-vijeka-do-danas.html

P.S. „NAJVEĆI IZDAJNIK KOJI SE IKADA RODIO, POLJUPCEM JE HRISTA U SMRT POSLAO: Način na koji je Juda skončao je JEZIV”
https://stil.kurir.rs/lifestyle/zanimljivosti/216545/šta-se-desilo-sa-judom-nakon-izdaje-hrista

https://ti nyurl.com/479pp4au
Popaj
20. septembar 2024. u 01.23
Foco
Tačno je to, državu Izrael su napravili Englezi...
**************************************************
Foco,
I rat u Ukrajini se oduzio radi Engleza (mirovni pregovori u Istambulu i Borisov NJET).
vacuum
20. septembar 2024. u 03.58
Једно је сигурно, овакав облик „ратовања”, напада није још виђен... чак ни наслућиван ни у Холивуду који нам је показао разне лудорије.

Сигурно је да је ово „нови лист” и отвара сасвим нови поглед на све што нас окружује, од телефона, телевизора до кафе апарата, ни у шта човјек више сигуран не може бити... знамо да нас телефони слушају, телевизори слушају и снимају (они ранији с камером), међутим сада је све под питањем чак и најобичнији тостер.
vacuum
20. septembar 2024. u 04.01
Ову лудорију са рафалима да не коментаришем.

Куповати ОРУЖЈЕ за своју земљу од непријатељске земље која ти је одузела дио свете територије, која те је и бомбардовала у скоријиој историји, која те тотално понизила током обиљежавања годишњице првог св. рата итд итд...
Popaj
20. septembar 2024. u 11.30
vacuum
Једно је сигурно, овакав облик „ратовања”, напада није још виђен... чак ни наслућиван ни у Холивуду који нам је показао разне лудорије.
**************************************************************
Vacum,
Onda su i teroristički napadi 11.09.2001 jedan oblik „ratovanja”???
...

Liban: Izraelsko vazduhoplovstvo bombardovalo stotine ciljeva | AFP
Izraelska vojska je preko noć�i napala stotine ciljeva u Libanu. Uništene su stotine raketnih bacača koji su bili spremni da pucaju na teritoriju Izraela, navodi se u saopštenju izraelske vojske. Odlučni su da nastave da uništavaju Hezbolahovu infrastrukturu kako bi odbranili Državu Izrael.

https://www.youtube.com/watch?v=al7ZDwRY86I

P.S. Liban/libanon je nekad bio bliskaistočna Švajcarska...
ofarbaniboy
(varim)
20. septembar 2024. u 12.44
Vacuum prijatelju izvini nisam video da je ovo izdvojeno pa sam dole otvorio jednu dilemu...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
20. septembar 2024. u 13.07
vcuum,

>'Једно је сигурно, овакав облик „ратовања”, напада није још виђен... чак ни наслућиван ни у Холивуду који нам је показао разне лудорије.'
- - -

Виђен је сличан облик технолошког „ратовања”.
Мосад већ неколико година сателитским праћењем телефонских комуникација открива локације значајних вођа Хамаса и Хезболаха и ликвидира их ракетама.
Америка је неколико пута, такође сателитским праћењем телефонских разговора, спроводила атентате (ракетама, или крстарећим ракетама).

Овај случај је компликованији пројекат, припреман унапред као мамац.
Мађарска је објавила да у тој земљи нису произведени пејџери који су експлодирали у Либану.

>>
У среду је портпарол мађарске владе рекао да пејџери испоручени Хезболаху никада нису били у Мађарској и да је „BAC Consulting” само деловао као посредник.
<<

Starac_Foco
(--)
20. septembar 2024. u 15.36
Na danasnjem vaktu, i pored obilja informacija sve je teze razluciti laz od istine, ili stvarnost od iluzije. Ali evo šta je o „jednostavnosti” ove operacije kapica navodno imao da kaže jedan americki zvanicnik:

VAŠINGTON - Zvaničnik američke obavještajne službe rekao je za ABC News da je Izrael vjerovatno planirao operaciju eksplozivnih naprava prema Hezbolahu blizu 15 godina.

Takva operacija iziskuje dugotrajan proces osnivanja lažnih kompanija, s višestrukim slojevima podmetanja kako bi se agenti ubacili u lanac snabdijevanja, rekao je izvor za ABC News.

Neki od uključenih ne bi bili svjesni da služe izraelskoj obavještajnoj službi, dodao je zvaničnik.

Izvor je također naveo da je CIA izbjegavala korištenje takvog napada u prošlosti zbog onoga što se smatralo visokim rizikom za civile.
xzy
(ing)
20. septembar 2024. u 21.21
moras malo gledati i ko prica,
Ja sam danas gledao nekakv interviju sa zvanicnikom iz Vosingtona koji kaže da je akcija cist ako suza, da je kolateralna steta minimalna, itd, itd, itd. Samo hvalospjevi.
na kraju rekose njegovo ime - ocigledno jevrej
Popaj
21. septembar 2024. u 06.59
Израел ескалира терористичку кампању: Како ће Либан и Иран одговорити?

Елијах Магниер – Израел је наоружао цивилне комуникационе уређаје, претворивши их у смртоносне експлозиве и убио најмање 12 људи док је осакатио хиљаде у серији терористичких напада у Либану ове недеље. Ратни извештач ветеран Елијах Мањер разоткрива текуће ратне злочине Израела, извршене уз пуну подршку САД, док безобзирно заговара рат са Либаном — онај који не може да добије.

Абубакер Абед - Палестински новинар и коментатор у Гази, Абубакер Абед, придружује се домаћинима Ранији Кхалек и Јуџину Пуриару како би подијелили ситуацију у централном граду Деир ал-Балах усред текућег америчко-израелског геноцида у Гази.

Давид Хундеиин – Неколико дана након што је амерички државни секретар Ентони Блинкен најавио санкције руском државном емитеру РТ и другим медијским платформама које нису оријентисане према западу, Мета је забранила налоге Афричког тока, панафричке дигиталне медијске организације. Нигеријски истраживачки новинар и писац Давид Хундеиин, објашњава како је Метина забрана Афричког тока посљедња у офанзиви америчке владе на медије који оспоравају наративе америчких корпоративних медија.

Зое Александра - Након што је председница Хондураса Ксомара Кастро осудила планирани државни удар против ње, десетине хиљада Хондураша изашло је на улице да изрази своју подршку левичарском председнику. Зое Александра, коуредница Пеоплес Диспатцха, говори о томе како се народ Хондураса устаје против напора САД и деснице да поткопају прогресивну владу земље.

Салма Хамами - Државни тужилац Мичигена оптужила је једанаест пропалестинских демонстраната за учешће у кампу солидарности у Гази на Универзитету Мичиген. Салма Хамами, која је недавно дипломирала на Универзитету у Мичигену, где је била председница огранка Студенти за правду у Палестини, говори о заједничким напорима државе да угуши студентски покрет за Палестину.

https://www.youtube.com/watch?v=o7BMWUd3ixc
Popaj
21. septembar 2024. u 08.27
Ало брате, овај јебени Мосад је изнад свих држава, слободно делује у свим земљама света, убија политичаре, научнике, новинаре и све који им се супротстављају. Они бомбардују свуда, у Сирији, Либану, Ираку и не требају им резолуције УН. Због овога што су сада урадили, велики рат на Блиском истоку је неизбежан. Могуће је да ће се сада Арапи ујединити, а није искључено да ће Персијанци бацити неку врсту прљаве бомбе или чак нешто горе од тога. Да су Палестинцима дали државу паралелно са успостављањем Израела, можда до свега овога не би дошло, мада мислим да је успостављање Израела на палестинском тлу уз благослов Американаца, Енглеза и Француза било историјски геноцид над Палестинцима који се ничим не може оправдати. Ширење насеља и заузимање Голанске висоравни и илегално бомбардовање суседних држава само је наставак такве освајачке и агресивне политике уз благослов и велику помоћ Амера и других. Ставили су Палестинце у гета и сада су као бубашвабе. Шта ако црнци или Индијци пронађу своју државу у Америци или ако муслимани нађу своју државу у некој од земаља ЕУ?
ofarbaniboy
(varim)
21. septembar 2024. u 08.51
Popaj
19. septembar 2024

P.S. Ne branim „kapice”, ali za palestinsko-izraelsku tragediju najodgovorniji smo mi KRISTIJANI. Državu Izrael je trebalo instalirati u centru Evrope, kao odstetu za genocid u WW2, a ne tamo gde su se u međuvremenu (2000 godina) naselili Arapi.

†***************

Jel kristijani golubovici ...jel piše gore da moras na srpskom pisati ili prevedi...
Pokatoliceno gofno znam da ćeš sad ugazeno još jache smrdeti ali morao sam...
Popaj
21. septembar 2024. u 11.41
Hoće li izraelski teroristički napadi na Libanon izazvati sveopći rat?
Rania Hallek vodi posebnu emisiju uživo s libanonskim novinarom Gadijem Francisom.
https://www.youtube.com/watch?v=kAdQXKODOZs
Popaj
23. septembar 2024. u 06.36
Kina upozorava Liban, predviđa sledeć́i šok nakon napada pejdžerom: „Informisani smo…”

Kineski ambasador Fu Cong izrazio je dubok šok zbog nedavnog nasilja u Libanu, ističući tragične posledice po nevine civile, uključujući decu i majke. On je osudio napade kao „grubo kršenje” suvereniteta i međunarodnog prava, opisujući nepoštovanje ljudskih života kao užasavajuće. Pogledajte video za detalje.

Hindustan Times
https://www.youtube.com/watch?v=e-e4js6ehyc
Popaj
23. septembar 2024. u 09.58
ofarbaniboy
(varim)
21. septembar 2024. u 08.51

Pokatoliceno gofno znam da ćeš sad ugazeno još jache smrdeti ali morao sam...
*****************************************************************
Ofarbani, bratko,

Ova ti je dobra, do suza!

Pozdrav veseli
C_A_B_O
23. septembar 2024. u 19.31
SANO da se PODSETIMO: Države Yisroel,Yukajin i Belorus je STVORIO STALIN! da bi imao VISE glasova u UN...SledećI misao zarad OBESTECENJA CROVATE sa CVIJECEM je trEbalo preseliti na TUVALU a kako svEcki poredak NIJE za pravdu nego za silu OSTAVITE mastanja. NAPAD Yisroela na LIBAN ..NIIIJE od sedamdesetih tumacen kao AGRESIJA na suverenu zemlju nego se SVE guralo pod cilim gradjanskog rata. HrišćaNI,naročito PRAVOSLAVNI u Yisroelu su u nekom sličnom polzaju kao crnci u Luisiana 1950te i NIKO se ne cese ni po zadnjoj karambolki. UZGRED neki Hazmullaaah u zadnju DECENIJU pomalo PAZI hrišćane u Libanu...za razliku od ijedne mujinske grupe.Sad ko će stati kapicama za vrat,,,nije još jasno ALI da su krvavih ruku od yukrejna do Solomomskih Ostva nije sporno. OVDE vladaju novcem,medijima i PRIVATNIM uticajem i NE DAJ ti Boze da ti se navale nakosti. MI dajemo tom poSSranom YIsrojelu da mogu zivjeti BOLJE no nasi gradjani,+ sto oni zardajuju mahinacijama...NE RACUNAM avJone, kamJone i letece sprave.NISMO ih ni pogledali ruzno kad LAVI tehnologiju prodadose kinezima...NAMA ne služe NICEMU, bez obzira na BAJKE o gorivu i „strategiJskom polozaju” ...Toooo je SAMO besporeban TROSAK i odvlacenje NACIJE od realnog problema AKA...DUG, iMflacija, neproduktivnost i ZASTARJELOST svega sto stvara realno a ne VIRTUELNO!
Popaj
24. septembar 2024. u 14.00
ofarbaniboy
(varim)
21. septembar 2024. u 08.51

Pokatoliceno gofno znam da ćeš sad ugazeno još jache smrdeti ali morao sam...
********************************************************************
Ofarbani, bratko, jarane,

Kada si me već ukrstio/nakrstio/prekrstio:

Samo „opijum naroda”? Karl Marx i religija

https://www.youtube.com/watch?v=j7mPCCyISq0

P.S. Hvaljen Jezus i Mustafa

C_A_B_O
24. septembar 2024. u 17.41
Optimizam je opijum za narod ! Milan Kundera :SALA
Popaj
26. septembar 2024. u 13.03
Kako se dogodio, eksplozivni napad pejdžera u Libanu?

https://www.youtube.com/watch?v=a_aSCZwbtsU
Popaj
26. septembar 2024. u 13.42
„Pakao se otvara u Libanu”: Izrael odbacuje predlog o prekidu vatre dok šef UN poziva na mir

Izrael nastavlja sa bombardovanjem Libana i priprema se za moguć́u kopnenu invaziju na zemlju, a Netanjahuova vlada je odbacila predloženi 21-dnevni prekid vatre koji su predložile Sjedinjene Države, Francuska, Kanada, Australija, Japan, Katar, UAE i Saudijska Arabija. Arabija. Oko 500.000 ljudi u Libanu je raseljeno, a Ministarstvo zdravlja saopštava da su najmanje 72 osobe poginule i skoro 400 ranjeno u izraelskim napadima u sredu, čime je broj poginulih porastao na preko 620 poslednjih dana. „Postoji mnogo patnje. Mnogo je teškoća upravo sada”, kaže novinarka iz Bejruta Lara Bitar, koja detaljno opisuje kako je Izrael više puta napadao i napadao libansku teritoriju decenijama unazad. „Izvor ovog bola može se utvrditi u prisustvu izraelske naseljeničke države u našem regionu koja nastavlja da izaziva pustoš u Palestini, u Libanu i širom sveta.

Democracy Now!
https://www.youtube.com/watch?v=5pxXMrq_HHk
Bojak
27. septembar 2024. u 09.36
Делује да смо већ заборавили како су Руси убили Генерала Дудајева. А причамо о Јеврејима који имају далеко боље услове да шпијунирају Палестинце него што Руси имају да прате своје непријатеље.
Када је укључио свој мобилни лоциран је из авиона и погођен ракетом ваздух земља.
Popaj
27. septembar 2024. u 16.04
Dana 21. aprila 1996. godine, dok je koristio satelitski telefon, Dudajev je ubijen sa dve laserski navođene rakete, nakon što je ruska izviđačka letelica otkrila njegovu lokaciju, koja je presrela njegov telefonski poziv. U to vreme Dudajev je razgovarao sa Konstantinom Borovoj, poslanikom Državne dume u Moskvi. Dodatni avioni su poslati (Su-24MR i Su-25) za lociranje Dudajeva i ispaljivanje vođene rakete. Tačne detalje ove operacije ruska vlada nije objavila. Ruski izviđački avioni u toj oblasti već́ neko vreme nadgledaju satelitske komunikacije pokušavajući da uporede Dudajevljev glasovni potpis sa postojećim uzorcima njegovog govora. Tvrdilo se da je Dudajev ubijen kombinacijom vazdušnog udara i zamke. Imao je 52 godine.
zlatiborac
27. septembar 2024. u 17.19
„ А причамо о Јеврејима који имају далеко боље услове да шпијунирају Палестинце него што Руси имају да прате своје непријатеље.”

Kakvog li poredjenja?

Jese su na okupiranom komadicu otete zemlje kojeg su im darivali
sovjeti prvenstveno, a potom se privoleli amerima za sacicu 'zelembaca'.
Drugim rečima osuđeni su da brane 'oteto-prokleto' - po svaku cenu.
Priblizno tako svojevremeno i sepavi Jozek krajem 44-te, dok sposori
nisu dosli po svoje.

P.s. Bacuske imaju ogromne oblasti sa 11 vremenskih zona, od Baltika do Pacifika. Cik da neko zakoraci - 'obr`o je zelen bostan'.
Prema tome; 'Ono sto je babi milo - to joj se i snilo;.

Bojak
28. septembar 2024. u 10.24
„Jese su na okupiranom komadicu otete zemlje kojeg su im dariva”

То „парченце” бране парченцетом САД и Канаде те целог НАТО.
Ја мислио да сам Русе похвалио кад оно... ;-)
zlatiborac
28. septembar 2024. u 13.10


„То ”парченце„ бране парченцетом САД и Канаде те целог НАТО.
Ја мислио да сам Русе похвалио кад оно... ;-)”

??? - brane oni 'mog stojka'...

Docim Русе nije potrebno, a još manje nužno, hvlit` nit kudit`.
Jer: Oni su svoji i na svome, pa prema tome...
Bojak
29. septembar 2024. u 07.53
„Docim Русе nije potrebno, a još manje nužno, hvlit` nit kudit`.”

Баш ништа не смемо да кажемо? 😉
zlatiborac
29. septembar 2024. u 10.37
Баш ништа не смемо да кажемо? 😉

Ma jok breee,

Nisam to rek`o,nit` pak pomislio,već da nije uopste nužno nit` poželjno.
Popaj
29. septembar 2024. u 14.04
Izraelski rat u Libanu UŽIVO: Izraelski borbeni tenkovi spremni za 'kopnenu invaziju' | N18G

Izraelska vojska je rasporedila dodatne tenkove i oklopna vozila duž svoje severne granice sa Libanom, signalizirajući pripreme za neposrednu kopnenu invaziju. Ovo sledi direktivu Izraela svojoj vojsci da bude spremna za moguć́i upad u Liban, dok pojačava ofanzivu protiv militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran.

https://www.youtube.com/watch?v=7bhnygrgvms

Popaj
29. septembar 2024. u 16.27
Iran obećava „krvnu osvetu”, poslanici dižu pobunu protiv izraelskog atentata na Nasralaha

Times of India
https://www.youtube.com/watch?v=eii3wi5DBkA
Popaj
29. septembar 2024. u 16.39
Posljedice eskalacije sukoba Izraela i Hezbollaha | Al Jazeera Svijet

Ove sedmice govorimo o intenziviranom sukobu libanskog Hezbollaha i Izraela. Naša dopisnica Zeina Khodr izvještava o velikim posljedicama izraelskog napada na Liban i donosi priču iz južnog libanskog grada Tira.

Hiljade su izbjeglih iz Kurske oblasti u Rusiji nakon prošlomjesečnog upada ukrajinske vojske. Dopisnica Dorsa Jabbari ima priču o izbjeglim Rusima.

Govorimo i o tome s kakvim se strahovima suočavaju tražioci azila u Velikoj Britaniji, posebno nakon velikih nemira u toj zemlji.

Emisiju priprema i vodi Azra Hadžić.

https://www.youtube.com/watch?v=CDmA7Wzs3Ho
Popaj
30. septembar 2024. u 09.33
INFO JUTRO - Iran i Izrael na ivici sukoba zbog Libana!

NFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 110, Iris GO pozicija 10, 'Supernova' i 'Supernova' (move n go) pozicija 10, m:SAT TV pozicija 10; Orion TV na poziciji 10 i Orion aplikacija na poziciji 10; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora - TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina - m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija - u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije 'Arena klaud' i „Klik TV” ili na portalu informer.rs
Informer su NAJTIRAŽNIJE dnevne nezavisne novine. Budite uvek u toku sa najnovijim i ekskluzivnim vestima iz politike, društva, ekonomije, džet seta i rijalitija. Nove informacije iz Srbije i sveta pratite putem portala, dnevnoih novina ali i televizije. Uvek aktuelni!

https://www.youtube.com/watch?v=PIjtqFuf8BI
mxm
30. septembar 2024. u 11.57
Uproscena istorija bliskog istoka: Bila jednom jedna zemalja (nazovimo je Jordan, oblast Palestina) u kojoj je živeo jedan narod sa tri vere. Najstarija vera, Judeizam, mladji brat Hrišćanstvo, i najmaldji i najagresivniji Islam. Vremenom je Islam poceo da istiskuje Hrišćane i Jevreje. Hrišćani su krenuli u krstaske ratove da uniste Muslimane, ali su posle vise pokusaja odustali i povukli se u svoje evropske zemlje. To je ohrabrilo Muslimane, koji su onda gotovo u potpunosti pritisli i iselili preostale Hrišćane i Jevreje. Hrišćani su bili dobro primljeni kod svojih, u hrišćanskim zemljama i asimilirali se, a Jevreji su rasuti po svetu, bez rezervne zemlje u kojoj će biti dobro primljeni. Tako je to trajalo vekovima, a Jevrejui su se zakleli da će da se vrate jednog dana. Pošto su bili vesti u trgovini i bankarstvu, dokopali su se para, i poceli da kupuju nazad svoju (istorijsku) zemlju u toj Jordanskoj (u to doba Otomanskoj) pokrajini Palestini. Muslimani su im na to zabranili da poseduju zemlju. Prošlo je još 100ak godina, par svetskih ratova, i Jevreji su uspeli da potplate „bracu hrišćane” da im dodele teritoriju da osnuju svoju državu tamo odakle su vekovima pre toga bili proterani. I tako nastade Izrael. Muslimani na tom podrucju odlucise da se prozovu Palestinci (nešto kao Bosnjaci sto su sebi dodelili ime u Bosni - „da se Vlasi ne sete”) i da i oni traže državu. Ali, posto su bili siromasni, nisu uspeli da potkupe gazde, pa tako ne dobise ništa. Pošto su bili preterano agresivni, ni njihova braca po veri i materi nije zelela da ih podrzi (Jordanci, Egipcani, Sirijci - ma, ama bas niko ih ne voli). Izraelci su im ponudili razgranicenje pre 20ak godina, ali su Bosnjaci, ops, pardon, Palestinci, odbili. I eto tamo vecnog rata, brat protiv brata, a razlicite vere.
Starac_Foco
(--)
01. oktobar 2024. u 09.05
mxm
30. septembar 2024. u 11.57
a Jevrejui su se zakleli da će da se vrate jednog dana

*******
Sadasnji Izrael ja nastao tako što jevrejski lobi u Americi nametnuo tadasnjem godpodaru prostora Palestine (englezima) formiranje države Izrael kao uslov za ulazak USA u 1SR. A ko zna kako bi se taj rat zavrsio da Amerika ne udje u njega 1917. I englezi su to svoje obecanje da će napraviti novi Izrael i odrzali.

Tada, početkom 20 vijeka, i još 35 godina iza toga, taj prostor, a zovio ga kako hoćeš, je bio engleska kolonija (poslije vijekova turske vladavine) u kojoj nije bilo nešto kapica koji su tu nekako prezivjeli još iz starih vremena, ali oni nisu cinili ni 10% stanovnistva. I onda su poslije 1SR englezi poceli stvarati uslove za masovni dolazak kapica iz Evrope. I već za jedno 10 godina doslo ih je sasvim dovoljno tako da je tu de facto nova država Izrael nastala jedno 15 godina prije zvanicnog priznanja 1948.

Bilo bi i i drugih naroda koji bi se tako zaklinjali da će se nedje vratiti poslije 2000 godina odsustva ili da će napraviti državu tu dje već jesu ali je nemaju. Samo nešto im ne ide. Nema onih koji će ratovati za njih niti im dati neogranicene kolicine oruzja... Npr egipatski kopti su direktni nasljednici starih egipcana (crkveni jezik im je staro-egipatski), i oni su rasuti po svijetu, premda ih je veliki broj ostao i opstao u Egiptu uz tesku represiju koja traje evo već jedno 1400 godina... Samo tih sto su ostali u Egiptu je bilo bar 3 puta vise nego je kapica bilo u Izraelu kad je već proglasen za novu državu... Po istoj logici i kopti su trebali dobiti državu i da bar one 3 velike piramide pripadnu njima... Ali su umjesto države od engleza dobili kitu, poduzu.

Ili, kurda je na prostoru danasnje 4 države 1948 bilo bar jedno 10 puta vise nego kapica u Izraelu. I umjesto države, i njima, kao i koptima, englezi dadose kitu, takođe malo poduzu...

Itd.

U velikom broju slučajeva, kad su englezi prilikom povlacenja iz kolonija pravili nove države, oni su se potruditi da jedne zahebu a druge favorizuju i da tu nikad pravog mira ne bude...

https://www.youtube.com/watch?v=6foH3Zc82ZQ

mxm
01. oktobar 2024. u 10.42
Pa to sam i ja napisao, obrati paznju na ovaj deo: „... Prošlo je još 100ak godina, par svetskih ratova, i Jevreji su uspeli da potplate ”bracu hrišćane„ da im dodele teritoriju da osnuju svoju državu tamo odakle su vekovima pre toga bili proterani. I tako nastade Izrael. ”

pa onda: „Muslimani na tom podrucju odlucise da se prozovu Palestinci (nešto kao Bosnjaci sto su sebi dodelili ime u Bosni - ”da se Vlasi ne sete„) i da i oni traže državu. Ali, posto su bili siromasni, nisu uspeli da potkupe gazde, pa tako ne dobise ništa.”

Sve se svodi na: „Jači tlaci!”. A najjači je obično onaj sa najviše para.
Starac_Foco
(--)
01. oktobar 2024. u 13.12
Tvoj tekst je pomalo zbunjujuci vezano za analogiju palestinci vs. bosnjaci. Palestinci postoje isto onoliko koliko postoje kuvajcani, katarani, libanci, jordanci, saudijci, omanci itd. Svi su oni arapi, govore isti jezik i uglavnom su muslimani (stim sto u Palestini ima nešto i hrišćana a pogotovo u Libanu), i sve su to manje vise novonastale vjestacke nacije a države su im stvorene u relativno blizoj proslosti voljom i po granicama koje su odredili isti oni koji su odlucili da ne bude Palestine a bude Izraela.

Daklena, palestinci su se nekako morali zvati, pa da se nisu nazvali palestinci bili bi možda istocni libanci ili zapadni jordanci. Ili su trebali da se nazovu izraelci?

A i za same bosnjake. Premda i meni lično to ime para usi, oni su se ipak nekako morali zvati i bez toga da se vlasi ne bi dosjetili. Raniji naziv, muslimani, nije imao bas mnogo smisla. Još raniji, kad su ih u KJ zvali neporedjeljeni takođe nema smisla, jer od onda su se opredjelili i odlucili da ne budu srbi a ni hrvati. Da su se nazvali bosnaci, onda bi se mi isto tako bunili jer i mnogi on nas srba smo bosanci po teritorijalnoj pripadnosti, ne valja ni to. Objektivno da su tebe pitali kako da se zovu, da li bi imao bolju ideju?
xzy
(ing)
02. oktobar 2024. u 10.02
realno govoreci vecina njih su Srbi islamske vjeroispovjesti ali tek to para usi...
Starac_Foco
(--)
02. oktobar 2024. u 10.31
Ne znam kako si se usudio da to uposte pomenes na ovom mjestu :)

Prema nekima, ne samo da ne može postojati srbin bilo kakve vjere osim pravoslavne (ili ne daj boze da je ateista), nego iako si pravoslavnih korijena ti u stvari i dalje nisi srbin ako ne ispunjavas brojne druge uslove... Taj problem nemaju, npr, siptari. I velika vecina od onih 20tak % hrišćana sto imaju se osjecaju i prihvaceni su kao albanci, i rade manje vise podjednako dobro na albanskoj stvari ko i njihovi muslimani...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. oktobar 2024. u 04.32
Cinjenica da Srbi, Hrvati i Bosnjaci govore isti jezik i dijele isti geografski prostor, komplikuje stvari.

Ne mali broj Nijemaca, a i mi sami, često ne razdvajaju ljude sa ovih prostora i zovu ih jugosima.

Moja kcerka, tada sa 6-7 godina je djevojcicu u razredu sa imenom koje „zvuci slično” upitala: „Do you speak ”nas„ language?”.

Do razdvajanja dolazi kasnije u zivotu, kad djecu naucimo razlikama.
Starac_Foco
(--)
03. oktobar 2024. u 12.05
Odosmo mi opet daleko od teme, ali možda i ne. Situacija u Bosni, u kojoj prije 30 godina paralelno tekose 4 rata (S-H, S-M, H-M i M-M) posmatracu sa strane vjerovatno izgleda izuzetno jednostavna kakav je slučaj u Libanu bio...

Tamo je rat trajao beskonacno dugo, i nema ko skim nije ratovao, hrišćani muslimani, hrišćani I hrišćani, kapice I muslimani, suniti i shiti, Sirija I neke od tih frakcija itd. U svemu tome uglavnom ga popusise hrišćani ciji se broj od početka tog rata smanji sa preko 50% libanskog stanovnistva na sadasnjih pretpostavljenih 30%. Oni su se izgleda u toj gunguli nasli ko Mujo u onom vicu kad je pri ugasenom svjetlu ucestvovao u orgijama pa u neka doba glasno zapomagao: dajte ljudi da se organizujemo po treci put ga pushim...
Popaj
05. oktobar 2024. u 10.01
Starac_Foco
Oni su se izgleda u toj gunguli nasli ko Mujo u onom vicu kad je pri ugasenom svjetlu ucestvovao u orgijama pa u neka doba glasno zapomagao: dajte ljudi da se organizujemo po treci put ga pushim...
**********************************************************
Foco, prijatelju,
Dugo se nisam ovako nasmijao 🤣🤣🤣!
Popaj
14. oktobar 2024. u 10.09
Borimo se protiv izraelske agresije, borimo se protiv imperijalizma – izjava Revolucionarne komunističke Internacionale
Kategorija: - Politika
Objavljeno sreda, 09 oktobar 2024 19:34
Autor Revolucionarna komunistička internacionala

Oluja se sprema na Bliskom istoku dok Izrael, podržan od strane zapadnih imperijalističkih sila, gura regiju sve bliže razarajućem regionalnom ratu, ističući još jednom izbor pred čovječanstvom: ili socijalizam ili barbarstvo.

U prva dva tjedna svoje agresije protiv Libanona, izraelska vojska je bombardirala više od 3.600 lokacija širom zemlje, ubivši najmanje 1.800 ljudi i ranivši više od 10.000, od kojih su velika većina bili muškarci, žene i djeca koji nisu imali nikakve veze s Hezbollahom. Do sada je gotovo milijun ljudi, od 6 milijuna ukupnog stanovništva, moralo pobjeći iz svojih domova, dodajući ogroman pritisak zemlji koja je već pogođena dubokim društvenim i ekonomskim krizama.

Godinu dana izraelskih bombardiranja već su pretvorili pojas Gaze u ruševine. Desetine tisuća Palestinaca je ubijeno, stotine tisuća osakaćeno, a milijuni su raseljeni. Cionistički režim sada otvoreno obećava da će slična sudbina pogoditi Libanon.

statement Image own work

Oni su pokrenuli neviđenu kampanju terora nad palestinskim i libanonskim narodom. Oni su izvršili terorističke napade preko pagera i walkie-talkiea u Libanonu, što je dovelo do desetaka smrtnih slučajeva i tisuće ozlijeđenih. U Beirutu su ubili Hassana Nasrallaha, vođu Hezbollaha, najveće političke stranke u Libanonu. U Teheranu su ubili Ismaila Haniyeha, vođu Hamasa, vladajuće stranke u Gazi.

Važno je naglasiti da su u vrijeme njihove smrti, oba ova čovjeka vodila pregovore o prekidu vatre s Izraelom. U Siriji, Izrael je neprekidno bombardirao lokacije širom područja pod kontrolom vlade, ubivši stotine ljudi i atentirajući niz iranskih, libanonskih i sirijskih dužnosnika. Oni su bombardirali i Jemen, sve dok su također prijetili da će napasti ciljeve bilo gdje u regiji.

Izraelski agresori nazivaju sve ovo „samoobranom”, uz svoju ciničnu aroganciju. Njihovu poruku ponavljaju zapadni političari i mediji. Naravno, svaka poštena osoba može da prozre kroz ovu laž. Izraelske akcije izazivaju ogorčenje među radnicima i mladima diljem svijeta.

S jedne strane, imamo jednu od tehnološki najnaprednijih oružanih snaga, u potpunosti podržanu od strane američkog imperijalizma, najjače vojne sile na svijetu. S druge strane, imamo palestinski i libanonski narod, koji - kao što izraelski stratezi sami nikada ne oklijevaju naglasiti - posjeduju daleko slabije vojne sposobnosti i daleko manje oružane snage.

Razina smrti i uništenja koju je Izrael izasuo na Libanonu i Gazi daleko je nadmašila ono što su Hamas ili Hezbollah ikada uzvratili. A ipak, u besramnoj suprotnosti s njihovom obranom izraelskog barbarstva, zapadni mediji ističu i osuđuju svaku akciju Palestinaca, Hezbollaha u Libanonu ili Irana. Prevrćući stvarnost naglavačke, oni prikazuju žrtve agresije kao agresore.

Oni nastavljaju ignorirati pravi uzrok sukoba, a to su desetljeća nemilosrdnog ugnjetavanja Palestinaca koji su nasilno protjerani iz svoje domovine, zgrnuti u izbjegličkim kampovima, i koji su vidjeli kako im se sve više i više njihove zemlje sistematski oduzima. Isto tako, malo ko spominje izraelske ratove u Libanonu i činjenicu da je okupirala zemlju 15 godina do 2000. godine.

Neka nema sumnje u stajalište revolucionarnih komunista. Čvrsto stojimo na strani potlačenog naroda protiv izraelskoga i američkog imperijalizma. Dajemo nedvosmislenu podršku palestinskom narodu u Gazi, Zapadnoj obali i cijeloj regiji. Mi smo na strani libanonskog naroda, kao i naroda Irana, Iraka, Sirije i Jemena, koji su također bili meta izraelskih napada. Oni imaju svako pravo da se brane od izraelske agresije.

Izraelski režim i zapadne sile koje ga podržavaju neprijatelji su radnika i mladih Bliskog istoka. Već više od stoljeća uništavaju regiju, držeći je pod čizmom barbarskog imperijalističkog ugnjetavanja.

https://tinyurl.com/mw37f533
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.